Results 16 to 30 of 79
-
05-09-2012, 13:14 #16
Αυτό που έκανες dora_th είναι που θέλω να καταφέρω. Να αλλάξω τρόπο ζωής και διατροφής για πάντα. Αλλά αν δεν λυθούν τα ψυχολογικά που συνδέονται άμεσα με το φαγητότουλάχιστον σ'εμένα, δεν το βλέπω να τα καταφέρνω. Εντάξει υπάρχουν τα εμπόδια της καθημερινότητας, αλλά αυτά με καλή θέληση και πείσμα πιστεύω θα ξεπεραστούν. Τα άλλα όμως? Λεφτά για ψυχο-τέτοιους δεν υπάρχουν...... άρα? Παλεύω μόνη ενάντια στα κιλά. Η καθημερινότητα μου βάζει εμπόδια. Η οικογένειά μου...... ας μην αναφερθώ καλύτερα, είναι απαράδεκτη.
Θα καταφέρω άραγε ποτέ να γίνω αυτή που ήμουν? εξωτερικά αλλά και εσωτερικά.
Έχω κουραστεί από το βάρος των κιλών σωματικά αλλά και το έξτρα βάρος που προσθέτουν στην ήδη χάλια ψυχοσύνθεσή μου. Η αυτοεκτίμηση στο ναδίρ, ειδικά όταν ο κακός εαυτός μου (όχι δίδυμος, γιατί εγώ είμαι τοξότης) παίρνει το πάνω χέρι.
Πάντως σ'ευχαριστώ που τα μοιράστηκες, με έκανες να χαμογελάσω και να σκεφτώ ότι ίσως, κάποτε μπορέσω κι εγώ να το κάνω. Ίσως να μην είναι ακατόρθωτο τελικά.
- 05-09-2012, 13:31 #17
@Marimari σκέψου μήπως το εκρηκτική στο ξεκίνημα είναι το λάθος σου . Το΄χάσιμο πολλών κιλών και το χτίσιμο σωστών συνηθειών δεν είναι αγώνας ταχύτητας , δεν είναι κατοστάρι , είναι αγώνας αντοχής , είναι μαραθώνιος . Άν ξεκινήσουμε γρήγορα κι απότομα σύντομα θα κουραστούμε .
Διάβασε τι έγραψα στην αρχή : Η διαδικασία θα ήταν δύσκολη και μακροχρόνια . Άν ξεκινας με ψητά και νερόβραστα , πόσο ν΄αντέξεις . Κάποια στιγμή θα σπάσεις .
05-09-2012, 13:39 #18
Ναι εκει ακριβως ειναι το θεμα αλλα πρεπει να αλλαξω και την βαση του χαρακτηρα μου αφου ετσι ειμαι και σε ολα τα αλλα.
Αυτη η ταχυτητα διέπει την καθημερινότητα μου και εκει χανω και την διατροφη.
Ετσι ειμαι στην δουλειά, στα παιδια, στο σπιτι...ΟΛΑ ΕΤΣΙ ΓΑΜΩΤΟ...
Ετσι και στο φαγητο!!!!!!!!!!
Το ξερω και πολύ σωτα το υποδεικνύεις, οτι ο μαραθώνιος με περιμενει και πρεπει καποια φορα να γινω και ετω Φειδιππίδης και να το πω το ..."νενικηκαμεν...|"...Ξερεις πως το περιμενω;;;;;
05-09-2012, 13:45 #19
@le.ka τα ψυχολογικά μας θέματα τα έχουμε όλοι ή σχεδόν όλοι όσοι είμαστε σ΄αυτό το forum .
Kαι η κακή μας ψυχολογία ενισχύει την κακή διατροφή , και η κακή διατροφή ανάποδα ενισχύει την κακή μας ψυχολογία .
Κι εγώ είχα κι έχω πολλούς δαίμονες ν΄αντιμετωπίσω . Πόσες φορές ήμουνα στενοχωρημένη , σκασμένη κι έτρωγα κλαίγιντας δεν θέλεις να σου πώ . Κι έτρωγα ΄΄οχι γιατί πεινουσα , αλλά για να μουδιάσω τις αισθήσεις μου , για να μήν σκέφτομαι . Τι έκανα ? Πρόσθετα ένα ακόμή βάρος στην κακιά ήδη ψυχολογία μου . Οι δαίμονες μου ? Ακόμη εκεί είναι . Υπάρχουν . Κι όπως είπα στην αρχή ακόμη τους αντιμετωπίζω , κι ακόμη μ΄επισκέπτονται . Λεφτά για ψυχολόγους , που τέτοια μεγαλεία ? Ένα θα σου πώ μέχρι τέλος Σεπτέμβρη παίζει να είμαι χωρίς δουλειά και δεν υπάρχει σάλιο για μετά . Όμως ένα πρόβλημα τη φορά .
Χαίρομαι αν σ΄έκανα να χαμογελάσεις . Όχι δεν είναι ακατορθωτο.
05-09-2012, 13:51 #20
Ντόρα μου ταυτίζομαι απόλυτα με αυτά που γράφεις. Εγώ ξεκίνησα στα 105 κιλά. Μου πήρε κοντά 2 χρόνια για να χάσω τα πρώτα 10 κιλά και τώρα αρχίζω να προετοιμάζω τον εαυτό μου για την μεγάλη κατηφόρα. Ωστόσο για να φτάσω στο επίπεδο που έχω φτάσει ως τώρα χρειάστηκε να πάω και σε διατροφολόγο εξειδικευμένο σε διατροφικές διαταραχές και έκανα και κάποιες συνεδρίες με ψυχολόγο τις οποίες μακάρι να μπορούσα να συνεχίσω αλλά οικονομικά δεν το σηκώνω. Τώρα πάω σε ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης που είναι πιο οικονομική. Αυτοί οι άνθρωποι με πήραν από το χέρι και με εκπαίδευσαν στο να τρώω σωστά και να αλλάξω τρόπο σκέψης. Δεν ξέρω αν ποτέ θα τα είχα καταφέρει δίχως την πολύτιμη βοήθεια τους. Εσύ Ντόρα μου όλα αυτά τα κατάφερες μόνη σου; Χωρίς να έχεις κάποιον στο πλευρό σου να σε συμβουλεύει και να σε παροτρύνει;
Αν ναι τότε πραγματικά έχεις κάνει έναν τεράστιο άθλο!
05-09-2012, 13:53 #21
:starhit:
Ο Φειδιππίδης ή Φιλιππίδης (αρχ.) ήταν ένας διάσημος Αθηναίος δρομέας. Στάλθηκε από τους Αθηναίους στην Σπάρτη για να ζητήσει την βοήθεια των Λακεδαιμονίων λίγο πριν την μάχη του Μαραθώνος (490 π.Χ.). Διέτρεξε την απόσταση (μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων) σε δύο ημέρες, πράγμα που θεωρήθηκε άθλος. Κατά την επιστροφή του στην Αθήνα, είπε στους συμπολίτες του ότι η νίκη θα ήταν με το μέρος τους, όπως του είχε φανερώσει ο Πάνας. Στο κατόρθωμα του Φειδιππίδη οφείλεται πιθανώς η καθιέρωση του "δόλιχου δρόμου" ως ολυμπιακού αγωνίσματος.
Στα νεώτερα χρόνια, σε ανάμνηση του δρόμου του Φειδιππίδη, καθιερώθηκε το Σπάρταθλον, αγώνας υπερμαραθωνίου δρόμου 245,3 χιλιομέτρων από την Αθήνα προς την Σπάρτη[1]. Επίσης, προς τιμήν του έχει τελεστεί από ελάχιστους αθλητές ο "Φειδιππίδειος δρόμος", που περιλαμβάνει τη διαδρομή: Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα-Μαραθώνας.
Μία παράδοση, που όμως δεν μαρτυρείται από τις αρχαίες πηγές, ταυτίζει τον Φειδιππίδη με τον οπλίτη εκείνον που έφερε στους Αθηναίους την είδηση τής περιφανούς νίκης του στρατού τους επί των Περσών στον Μαραθώνα. Θεωρήθηκε έτσι ο δρομέας προς τιμήν του οποίου καθιερώθηκε ο Μαραθώνιος.
Ο Ηρόδοτος (5ος αι. π.Χ.) αναφέρει τη διαδρομή του Φειδιππίδη από την Αθήνα στη Σπάρτη (Ιστορίαι, 105-106) χωρίς αναφορά στη μαραθώνια διαδρομή. Ο Πλούταρχος, 500 χρόνια αργότερα (1ος αι. μ.Χ.) κάνει την πρώτη αναφορά στον μαραθωνοδρόμο τον οποίο ονομάζει Θέρσιππο ή Ευκλή. Ο Λουκιανός 100 χρόνια αργότερα (2ος αι. μ.Χ.) αναφέρει τον μαραθωνοδρόμο ως Φιλιππίδη. Οι μεταγενέστερες αναφορές στο συμβάν του μαραθώνιου δρόμου είναι πιθανώς αναξιόπιστες.
:starhit:
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%...B4%CE%B7%CF%82
05-09-2012, 14:07 #22
Έλη είναι πολλά τα χρόνια που ταλαπωρούμαι . Και πέφτω και ξανασηκώνομαι . Όχι δεν είχα κάποιον ειδικό κοντα μου .
Είχα όμως όλους εσας , εδώ κι ένα χρόνο που βρήκα το forum . Kι αν κατά καιρους δεν έγραφα , σας παρακολουθούσα όμως κι επαιρνα δύναμη απ τις επιτυχίες αλλά και τις αποτυχίες όλων σας .
Όμως μη λες ότι έχω καταφέρει άθλο . Ακόμη το παλεύω κι ακόμη σκοντάφτω κι ακόμη πέφτω . Αλλά τώρα ξανασηκώνομαι αμέσως . Δεν σέρνομαι μετά το πέσιμο . Έχω ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μου . Και η αλήθεια είναι ένα τίποτε αισθάνομαι .
Χρειάστηκε να φτάσω λίγο πριν τα πρώτα ...ήντα και ν΄αφήσω να κυλήσει η ζωή μέσα απ΄τα χέρια μου για να μάθω .
Δεν πειράζει όμως ....
Τώρα πάλι κλαίω .......
05-09-2012, 14:13 #23
Κι αφου σκουπισα τα μάτια μου ένα πράγμα ήθελα ακόμη να πώ :
Αρπάξτε τη ζωή απ τα μαλλιά . Μην την αφήνετε να περνάει μέσα απ τα χέρια σας .
Οι περισσότερες είστε πολύ νεότερες από μένα . Ασχολούμαστε με λεπτομέρειες κι αφήνουμε ες αύριον τα σπουδαία .
05-09-2012, 14:38 #24
Ντοράκι μου σκούπισε τα ματάκια σου και δώσε ένα μεγάλο μπράβο στον εαυτό σου. Το να λέμε μπράβο στον εαυτό μας δεν σημαίνει ότι ευησυχαζόμαστε κιόλας! Καταλαβαίνω ότι η κατάθεση ψυχής είναι κάτι που σε κάνει να γίνεσαι ευσυγκίνητη και ειλικρινά συμπάσχω μαζί σου και νιώθω ευγνώμων που βρήκες την δύναμη να μοιραστείς την ιστορία σου. Είμαι σίγουρη ότι θα βοηθήσεις και θα δώσεις κουράγιο σε πολλούς μέσα στο φόρουμ, όπως και σε μένα
Και το ξαναλέω έχεις κάνει άθλο και δεν το λέω για να χαϊδέψω τα αυτάκια σου. Οι περισσότεροι επιλέγουν τον γρήγορο δρόμο, τον δρόμο της δίαιτας, της υποθερμιδικής διατροφής, προτιμούν να τελειώνουν γρήγορα με το πρόβλημα των περιττών κιλών και νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα υποφέρουν λιγότερο, αυτό όμως που δεν γνωρίζουν είναι ότι επιλέγοντας την γρήγορη οδό είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επιστρέψουν εκεί που ήταν μία ώρα αρχύτερακαι έτσι καταλήγουν να υποφέρουν περισσότερο. Και τα χρόνια περνάνε και τα κιλά μία ανεβαίνουν και μία κατεβαίνουν και κάθε φορά επιστρέφουν όλο και περισσότερα. Και μετά έρχεται η απόγνωση και η παχυσαρκία και μετά η νοσογόνος παχυσαρκία και μετά τα προβλήματα υγείας και η μόνη λύση που απομένει είναι ένα βαριατρικό χειρουργείο. Αν αναρωτηθούμε όλοι μας πως ξεκινήσαμε να παχαίνουμε οι περισσότεροι θα διαπιστώσουμε ότι η αρχή έγινε μετά από την πρώτη μας δίαιτα! Δεν είναι τυχαίο!!!
Δίνεις ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι για να χάσουμε το περιττό μας βάρος και να φύγουμε από την παχυσαρκία χρειάζεται πρώτα από όλα να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και καθημερινές συνήθειες. Αν θέλεις να είσαι αδύνατος, υιοθέτησε τις συνήθειες ενός αδύνατου ανθρώπου. Είναι τόσο απλό! Και όμως εμείς το κάνουμε τόσο περίπλοκο! Δεν υπάρχει μυστικό είναι κοινή λογική και εσύ απλά αποφάσισες να την ακολουθήσεις. Συχνά γεύματα, θρεπτικά, σωστά μαγειρεμένα, προγραμματισμός και αύξηση την καθημερινής μας δραστηριότητας. Τίποτα ακραίο και τίποτα γρήγορο. Εξάλλου οι απότομες αλλαγές είναι σχεδόν αδύνατον να εδραιωθούν και να αντικαταστήσουν κακές συνήθειες πολλών χρόνων, οι μικρές αλλαγές είναι πιο ευκολοχώνευτες και έτσι έχουμε πιο πολλές πιθανότητες να τις κρατήσουμε για μία ολόκληρη ζωή.
Ντόρα μου κατάφερες να σπάσεις τον φαύλο κύκλο, δεν λέω ότι έχεις τελειώσει, σίγουρα έχεις δρόμο μπροστά σου, και είναι λογικό να κουβαλάς μέσα στην ψυχή σου μία ανασφάλεια μετά από τόσα χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών. Έχεις κάνει την αρχή, έχεις διανύσει μεγάλο δρόμο και όσο περνάνε τα χρόνια και προσπαθείς τόσο πιο εύκολο θα γίνεται, θα αποτυπωθούν πλέον στο μυαλό σου οι νέες σου συνήθειες και κάποια στιγμή θα γυρίζεις πίσω και θα απορείς για το πώς ήσουν και το πόσο έχεις αλλάξει!
05-09-2012, 18:07 #25
Ο Μαραθώνιος Δρόμος είναι αγώνας αντοχής δρόμου κάλυψης επίσημης απόστασης 42,195 χιλιομέτρων (26 μίλια 385 γιάρδες), που περιλαμβάνεται στα σύγχρονα ολυμπιακά αθλήματα.
Ο αγώνας ονομάζεται έτσι από την ιστορική διαδρομή του Έλληνα στρατιώτη ημεροδρόμου Φειδιππίδη που μετά τη μάχη του Μαραθώνα (490 π.χ) έτρεξε από το πεδίο της μάχης στην Αθήνα για να μεταφέρει τα νικητήρια νέα με τη λέξη "νενικήκαμεν".
Η ιστορική ακρίβεια αυτού του γεγονότος επιβεβαιώνεται από τον Φιλόστρατο που αναφέρεται στο θεσμό των στρατιωτών ημεροδρόμων αγγελιαφόρων, τον Ηρόδοτο, τον Πλούταρχο και τον Λουκιανό.
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%...B9%CE%BF%CF%82
:starhit::starhit:
05-09-2012, 18:54 #26
Ντόρα μου, θέλω με τη σειρά μου να σε συγχαρώ θερμά για τον άθλο σου! Μπράβο σου κοπέλα μου! Μας απέδειξες ότι η ισχυρή θέληση, η επιμονή και το ακατάβλητο της προσπάθειας μπορούν να κάνουν θαύματα! Όταν υπάρχουν αυτά τα απαραίτητα συστατικά και έχουν διάρκεια, τότε δε χρειαζόμαστε ούτε χειρουργεία, ούτε μαντζούνια, ούτε μαγικές θεραπείες.
Εννοείται ότι αυτά απαιτούνται σε κάθε προσπάθεια και όχι μόνο στην απώλεια βάρους. Τα βρήκες; Τα έχεις! Κάνε τα πολύτιμους συμμάχους σου σε κάθε σου προσπάθεια για την υπόλοιπη ζωή σου. Είσαι αξιέπαινη και τιμάς το φόρουμ μας. Μπράβο!
05-09-2012, 22:15 #27
Δωστε μου δυναμη να συνεχισω.
Σας διαβαζω ανελλιπώς και περιμένω με αγωνια καθε μερα να δω γραπτό σας με το τι αντιμετωπίσατε μεσα σοοοολον αυτο τον δρομο.
Eli πως μπορω να ερθω σεπαφη με το κεντρο που λες αλλα το ομαδικο;Μου ειναι δυσκολο σαυτους τους καιρους να δεινω 70αρια σε συνεδρίες.
Τα ομαδικα που ειχα κανει πριν πολλααααα χρονια μου ειχαν φανει χρησιμα.
05-09-2012, 23:20 #28
συγχαρητηρια ντορα!!! σπουδαια προσπαθεια!!!
σου ευχομαι να μην χασεις ποτε τον στοχο σου και την ισορροπια για να τον πετυχεις.
05-09-2012, 23:23 #29
ντορα απειρα μπραβο!!! τι να λεμε τωρα!!!
η εμπειρια σου μου εδωσε μεγαλο θαρρος να συνεχισω!!!
ενα κιλο τη φορα!!! τι ωραιος στοχος!!! τι καλα που το εθεσες!!!
06-09-2012, 02:14 #30
Dora έχω δει το post απο εχθές κ το διαβάζω συνέχεια, ξανά κ ξανά!
Είναι τόσο ελπιδοφόρο κ μου δίνει δύναμη γιατί σε πολλά σημεία ταυτίζομαι.
Μου άρεσε ο διάλογος με τις δυο πλευρές του εαυτού σου κ εγώ που δεν είμαι δίδυμος στο ζώδιο αλλά ταύρος έχω αυτές τις δύο πλεύρες, μόνο που την κακή πλευρά την ορίζω ως τους δαίμονες του μυαλού μου!
Τελικά όποια πλευρά "ταΐσεις"αυτη θα θεριέψει κ η άλλη θα ατονήσει, θα μικρύνει κ στο τέλος θα γίνει καρικατούρα ΄όπως λες κ εσύ!
Συμφωνώ μαζί σου πως δεν χρειάζεται πείνα, προσωπικά όταν πεινάω θολώνει το μάτι κ το μυαλό μου με αποτέλεσμα να τρώω ότι βρω μπροστά μου!
Το post σου, μου ανέβασε την αυτοπεποίθηση πως ίσως τα καταφέρω κ εγώ μια μέρα εφόσον εδω κ αρκετό καιρό κάνω ότι κάνεις κ εσύ κ η αλήθεια είναι πως έχω αρχίσει να βλέπω κάποιες διαφορές κυρίως στον τρόπο που αντιμετωπίζω πλέον το φαγητό, αχ πόσο θέλω να έχω μια σοκολάτα στη τσάντα μου δέκα μέρες κ το μυαλό μου να μην είναι συνέχεια στη τσάντα!!!!!!
Συνάντηση με πρώην
28-07-2025, 00:19 in Σχέσεις και Επικοινωνία