Ένα χρόνο μετά ............................ - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 6 FirstFirst ... 3456 LastLast
Results 61 to 75 of 79
    Senior Member
    τοτε ο στοχος σου ας μην ειναι το να χασεις κιλα αλλα το να φτιαξεις την διατροφη σου και κατα συνεπεια να κανεις καλο κατ αρχην στον εαυτο σου . κι αν τα εχεις με σενα καλα θα μπορεσεις να προσφερεις και στους αλλους...
    αν το δεις ετσι δεν γινεται μονομανια. σπασε την ζυγαρια αν νιωθεις οτι σου κανει κακο και σε κλεινει στον δικο της κοσμο. ξεκινα με το να σε αγαπας και να στο δειχνεις. και ειμαι σιγουρη αν ξεκινησεις με σενα θα επεκταθει και στους γυρω σου

Senior Member
    ναι απλά μετά από τόσους κύκλους νιώθω απίστευτα κουρασμένη ψυχικά.:crazy:

Senior Member
    γι αυτο επιβαλεται να χαλαρωσεις, και με την ζυγαρια και με τις γενικοτερες απαιτησεις απο σενα... μην σε κατηγορεις που κουραστηκες, ανθρωπινο ειναι... χαλαρωσε για λιγο και οταν εισαι ετοιμη θετεις τους σωστους στοχους αυτη τη φορα που δεν θα απαιτουν ψυχικη φθορα και δεν θα ειναι επικινδυνο να σε ριξουν σε εμονες

Senior Member
    ναι θα το προσπαθήσω. νομίζω οτι ήρθε η ώρα να κακομάθω λίγο τον εαυτό μου.πρέπει να κάνω ψώνια μου φαίνεται η ίσως χρειάζομαι λίγο αέρα και αλλαγή σκηνικών

Senior Member
    Originally posted by florage
    Dora δεν πρεπει να γινουμε και υστερικες. θα φαμε και το ντερμπι και την σοκολατιτσα μας απλα πρεπει να το ελεγχουμε να γινεται σε αραια διαστηματα που εμεις εχουμε ορισει, και να σταματαμε εκει... χωρις ενοχες! ο ελεγχος ομως θα ειναι δικος μας
    ! θα ανυσηχουσα στην θεση σου αν και σημερα επιανε κατι αυτοματα το χερι σου. για μια φορα μεμονωμενη δεν τρεχει κατι... επισης αν εισαι σε θεση να παρεις ενα ντερμπι να το φας και να τελειωσει εκει εισαι σε πολυ καλο σημειο. εγω ο μονος λογος που μου το απαγορευω ειναι γιατι γνωριζω οτι μετα θα ακολουθησει το χαος!!! δουλευω και σε περιπτερο οποτε καταλλαβαινεις...
    το ονειρο μου ειναι να καταφερω καποτε να εχω μια σοκολατα στην τσαντα μου για 15 μερες που ειχες πει οτι σου εχει συμβει. αυτη τη στιγμη κατι τετοιο ειναι για μενα αδιανοητο!!!

bouliana τι εννοεις με αυτο για την ιθακη; μιλας κυριολεκτικα ή εισαι σε μια βολεμενη κατασταση; δεν το καταλαβα η χαζη...
    Φλώρα δεν κανω θεμα το ένα ντερμπυ , αλλωστε ναι , σταματησε εκει , δεν συνεχισε , και πλεον οτι επεισοδιο και να συμβαινει ειναι μεμονομενο . Αυτο που δεν μου αρεσε ειναι αυτη η στιγμιαια αισθηση απώλειας του ελεγχου , το οτι κινηθηκα ενστικτωδως , δεν σκεφτηκα , δεν προλαβε το μυαλο μου ν αντιδρασει . Αυτο με θορύβησε .

Senior Member
    Σε καταλαβαινω απολυτα.Το παθαινω και εγω πολύ συχνα αλλα ευτυχως εχει αρχισει η λογικη μου να λειτουργει αντανακλαστικα και σωζεται το πραγμα.Ποσο σε καταλαβαινω!!!!!!!!!!

Senior Member
    αφου λοιπον ζητατε σκεψεις και πως αντιμετωπισα τα πραγματα θα σας πω κατι που μου ηρθε τωρα , και το σκεφτηκα πολλες φορες στη ποριεια αυτη του 1,5 χρόνου που έχει περασει . Συνήθως πριν με το που νευριαζα , στενοχωριομουνα , αγχωνόμουνα , τσακωνόμουνα κτλ κτλ ήθελα μια σοκολατα μεγαλη για να ηρεμήσω , πόσες φορες ετρωγα κλαιγοντας δεν θελετε να σας πω , μπουκωνα για να μην ουρλιαξω . Στον εναμισι αυτο χρόνο , αισθανθηκα σαν ολο αυτο να γινοτανε επίτηδες , ενοιωσα σαν καποιοι να χαιροντανε με ολο το κακο που μου εκανα , ενοιωσα σαν να το εκαναν επιτηδες , ενοιωσα πως θα γελανε μαζι μου , ενοιωσα σαν να ειχα ενα τεραστιο βαρος στους ωμους μου , και ολο αυτο , ολους αυτους , το βγαλα και το βαλα απεναντι μου και τους μιλησα και τους ειπα , ΟΧΙ ρε γ@μημενοι ( σορρυ για την εκφραση ) δεν θα σας κανω αλλο το χατηρι , θα τρωω πλεον οταν θελω εγω , οταν πειναω , οταν το σωμα μου ζηταει , οχι οταν μου λετε εσεις , χρωσταω και σε μενα πραγματα , σε σας δεν χρωσταω , κι αν σας χρωσταω δεν ειμαι υποχρεωμενη να σας δωσω και ολοκληρη εμενα να με καταβροχθισετε . Όσες φορες λοιπον ενοιωθα ετοιμη για υπερφαγικο εβαζα εναν απ ολους αυτους απεναντι μου και του λεγα αμ δε που θα σου κανω το χατηρι , δεν θα στο κανω , θα κανω αυτο που θελω εγω , οχι αυτο που θελεις εσυ κι ηταν σαν να φευγε , σαν να απελευθερωνομουν , κι ενοιωθα πιο δυνατή , πιο ετοιμη και καθε φορα γινοταν πιο ευκολο

Junior Member
    Ντόρα καλημέρα. Είμαι καινούργια στο φόρουμ και καθως έψαχνα τα διάφορα τόπικς διάβασα και το δικό σου,"ένας χρόνος μετά". Πραγματικά εντυπωσιάστηκα από 'ολη σου την προσπ'αθεια και αξίζεις ένα μεγάλο μπράβο,όσο κι αν είσαι μετριόφρων! Τα δυο σημεία που με έκαναν να ταυτιστώ μαζί σου είναι 1) ότι έκανες όλη την προσπάθεια μόνη σου χωρίς βοήθεια ειδικού και 2) η ηλικία σου. Και για να μην παρεξηγηθώ,έχω ξεκινήσει εδώ κα 20 μέρες την προσπάθειά μου μόνη μου και είχα αμφιβολίες αν θα τα καταφέρω. Επιπλέον είμαι 46 χρονών,ενώ οι περισσότερες στο φόρουμ είναι αρκετά νεώτερες και θεωρώ ότι οι πιθανότητες επιτυχίας τους είναι μεγαλύτερεσ αφού ο μεταβολισμός τους δουλεύει γρηγορότερα. Μου έδωσες πολύ κουράγιο,σ'ευχαριστώ πολύ. Γράφε μας νέα σου,αν και όταν έχεις κέφι.

Senior Member
    aprile , διαβασα το μηνυμα σου κι αν κι εχω ψιλοχαθει απ το forum ειπα να σου απαντησω . Κι αυτο γιατι θέλω να σου πω οτι γίνεται ναι , ακόμη και στη δική μας ηλικία , που έλα μωρέ τωρα στο κατω κατω τι έχει κιόλας ? Μια χαρά ειναι :yes:
    Τελος παντων , τα δικα μου νέα τώρα . Εδώ και καμποσους μήνες εχω σταθεροποιηθεί μεταξύ 69 με 71 κιλά . Θα θελα λιγο πιο κατω , οχι πολυ , σ ενα νουμερο που να έχει 6 μπροστά , ετσι για ψυχολογικους λόγους περισσοτερο . Ιδανικά βέβαια θα έπρεπε να έχει 5 μπροστά , αλλα δεν με πολυνοιαζει κιόλας πλέον . Εχοντας ξεκινήσει απ τα 108 , και δω να μεινω δεν εχω παραπονο . Διατροφικά είμαι κοντα στα 3ωρα , 3αδες .
    Εξακολουθώ βρεξει , χινονισει τα μικρα , συχνα μου γευματα ,και βέβαια μακριά απο σαβουρα . Κάθε μέρα φευγω για τη δουλεια με στη τσαντα μεσα ενα σακουλάκι με κριτσινάκια , φρούτακι , τοστάκι για το μεσημερι . Η αλήθεια βέβαια είναι οτι λόγω αλλαγης ωρων και συνθηκών εργασίας ζορίζομαι κάπως . Είχα συνηθίσει να έχω το κύριο γε΄υμα μου το μεσημερι οτι κι αν ηταν αυτο , ακομη και σαντουιτς , θα ήταν ενα ενισχυμενο , και το βραδινο ελαφρύ . Τώρα οι συνθήκες στη νέα δουλεια δεν μου επιτρέπουν παρα ενα μικρό στιλ τοστ για μεσημεριανο , οποτε το κυρίως μετατίθεται για αργά το απόγευμα ΄, με αποτέλσμα το βραδύνο να είναι συνήθως μια γενναία μερίδα απο τίποτε !!! :P . Όλο αυτό κάπως μ εχει αποσυντονίσει , και παλευω να βρω ισορροπίες . Που θα πάει θα τις βρω . Καλή συνέχεια και σε σένα και πίστεψε το , γίνεται !!

Junior Member
    Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου Dora, εύχομαι να βρεις γρήγορα τις νέες ισορροπίες,άλλωστε ξέρουμε ότι τα καταφέρνεις. Καλή συνέχεια και στις δυό μας !

Senior Member
    Να μαι και γω στον εναν χρονο μετα!!!!!

Πανηγυρικα ο χρονος εκλεισε και με βρισκει λιγακι πιο κατω απο εκει που ημουν περυσι !!! Το καλυτερο ειναι ενας χρονος μακρια απο την παχυσαρκια!!!

Χμ τι αλλαξε λοιπον στον ενα χρονο?

Οχι πολλα, σε οτι αφορα την διατροφη τρεφομαι πανω-κατω με μικρες διακυμανσεις οπως οταν προσπαθουσα να χασω βαρος... Εχω αυξησει λιγο τις ποσοτητες αλλα οχι με μεγαλες διαφορες. Κυμαινομαι παντα κοντα στο 62-65 με τα καμπανακια να πιανουν κοκκινο οταν βλεπω 65 και με δραστικα μεσα (παρασπονδιες, πολλοι υδατανθρακες κτλ, στοπ για 1-2 βδομαδες) να με επαναφερουν !!!

Στη σχεση μου με το φαγητο τωρα ... Ακομα την παλευω και θα την παλευω ισοβιως νομιζω ... αυτο που εννοω ειναι οτι ναι τρωω συναισθηματικα (καποιες φορες πλεον, και οχι καθημερινα οπως παλιοτερα ) Τα επεισοδια υπερφαγιας υπαρχουν αλλα ευτυχως λιγοτερα και τα κοντρολαρω καλυτερα!

Η γυμναστικη περπατοτρεξιμο εχει γινει τροπος ζωης και πιανω τον εαυτο μου να χαζευει αθλητικα παπουτσια και φορμουλες!!!

Δυο βασικοι κανονες που με ακολουθουν στην καθημερινοτητα μου:
    1. Τι καλο εκανες για σενα σημερα (εφαγα ωραιο θρεπτικο πρωινο, περπατησα, κοιμηθηκα καλα, χαλαρωσα, κτλ)
    2. Και σημαντικος σε οτι αφορα την διατροφη ... Ρωταω τον εαυτο μου πριν φαω κατι τι μου προσφερει... (Με εχει βοηθησει στα υπερφαγικα, και γενικα με εχει βοηθησει πολυ στο να επιλεγω τροφη και για πιο λογο την επιλεγω... ακομα και μπροστα σε πιτσα, γλυκα, πατατακια κτλ το ρωταω ... αναλογα με τα κεφια απανταω: α) τιποτα και επιλεγω μια πιο θρεπτικη τροφη ( πλεον πολυ συχνα) β) μικρη απολαυση και τσακιζω λιγο απο το γευστικοτατο πειρασμο ... Και για να ειμαστε ειλικρινης υπαρχει και γ) Υπερφαγικο, το χω φαει πριν ρωτησω τιποτα (Αυτο που αλλαζει πλεον ομως ειναι οτι μετα απο ενα μινι υπερφαγικο που η συχνοτητα τους πλεον ειναι αραια και που ειναι οτι συνεχιζω να τρωω σαν να μην εγινε και απλα προσεχω λιγακι στο επομενο γευμα ή μερα να εξισορροπησω τα πραγματα)

Ενα χρονο μετα!!!!!!!!!!!! :bouncing:

Λενε πως το σωμα θυμαται και πρεπει να περασουν 5-6 απο την απωλεια... ε, σημερα μετραμε 1!!!!
    Καλη συνεχεια σε ολους μας !!! Και οσους προσπαθουν να χασουν και οσους διατηρουν...

Senior Member
    Κι εγώ πλάκα πλάκα πρέπει να κλείνω χρόνο σιγά σιγά . Εμένα ο χρόνος με βρίσκει αρκετά κάτω απο εκεί που ξεκίνησα.. ! Νιώθω οτι γενικώς σε αυτό το χρόνο σε οτι αφορά τη διατροφή μου έκανα την υπέρβαση, αν σκευτεί κανείς οτι σε οτι αφορά διατροφικές αλλαγές πριν είχα αντέξει το πολύ 6μηνο . Τώρα ελπίζω να αντέξω για πάντα και έχω μια περίεργη αισιοδοξία περι αυτού, αλλά επειδή την έχω ξανανιώσει και άλλες φορές αυτή την αισιοδοξία δεν λέω μεγάλα λόγια. Σίγουρα έχουν αλλάξει πολλά σε αυτό το χρόνο , νιώθω ελαφρύτερη , πιο όμορφη , με περισσότερη όρεξη και κάποιος κόσμος έχει αλλάξει συμπεριφορά .Όχι οτι με νοιάζει ιδιαίτερα απλά είναι κάπως...αξιοσημείωτο να το πω ; κάτι τέτοιο . Συγκεκριμένα σήμερα βέβαια νιώθω σκ@τ@ αλλά θα το ξεπεράσω :P αυτά υποθέτω ... συνεχίζω κανονικά , όσο μπορώ ...

Senior Member
    Εγω παλι εκλεισα ενα χρονο εναρξης της προσπαθειας τον φλεβαρη. Αυτο που βλεπω ειναι οτι εχω πολυ μελλον μπροστα μου...

Senior Member
    Ελεγα να περιμενω να κλεισω τα 2 χρονια διατροφης πριν ξαναγραψω εδω , αλλα μιας και το επαναφερατε ας δωσω το παρον και μια μινι αναφορα . Καταρχην αν και συνεχιζω να παρακολουθω το φορουμ τακτικα εχω χαθει λογω συνθηκων . Η δουλεια μου εχει αλλαξει και στη νεα δουλεια η κουραση ειναι τοση που γυριζω και δεν εχω δυναμεεις να κουνησω ουτε το μικρο μου δαχτυλακι . Παλι καλα ομως που την εχω κι αυτη για οσο θα την εχω . ( η συμβαση μου ειναι ως 30 Σεπτεμβρη - μετα βλεπουμε ) Λοιπον που βρισκόμαστε : Απ το τελευταιο μου ποστ εδω δεν εχουν αλλαξει και πολλα πραγματα , κιλα μεταξύ 69 και 72 , διατροφικα στα ιδια , συνεχιζω τα μικρα και συχνα μου γευματα οσο οι συνθηκες το επιτρεπουν , προσπαθω να μενω μακρια απο σαβουρες . Καθώς ο καιρος περναει νοιωθω η διατροφη μου να βγαινει όλο και πιο φυσιολογικα και ολο και πιο φυσιολογικα να μπορω να ειμαι μακρια απο σκουπδια . Προσφατα μπηκα σ ενα μαγαζι με σφολιατοειδη απειρα και γλυκα απειρα , τα κοιταξξα ολα περιφρονητικα κι εκει που στα παλλια ωραια χρονια θα εφευγα με 3-4 σφολιατες και καμποσα γλυκα κι αφηνοντας στο μαγαζατορα κανενα 20ρικο τουλαχιστον κι εφυγα με 3 μπαρες φημητριακων τυπου παστελι με ξηρους καρπους με φρουτα που ηταν μεγαλουτσικες κι επαιρνα μιση καθε μερα στη δουλεια . Ολα τ αλλα τα κοιταξα απαξιωτικα πηρα τις μπαρες κι εφυγα κιουρια . Δεν λεω που και που τη μ@λ@κια μου τη κανω , καμμια mars το απόγευμα για να μου δωσει γρηγορη και αμεση ενεργεια να βγαλω τις 2-3 ωρες δουλειας τις τελευταιες , κανενα παγωτο , και στο τσακιρ κεφι καμμια σοκολατα -παντα υγειας ολοκληρη . Πρεπει να σας πω οτι η νεα μου δουλεια ειναι σε σουπερμαρκετ , μεσα στο ανδρο της ακολασιας δηλαδη των σαβουροτροφων ( μπισκοτα - πατατακια κτλ κτλ ) παρολα αυτα οι μοναδικες μου παρεκτροπες ειναι αυτες που ανεφερα . Ολο αυτο με κανει να σκεφτομαι οτι αν και θα θελα οπως εχω ξαναπει λιγο τουλαχιστον πιο κατω , δεν θα δυσκολευτω να μεινω εδω . Απ την αλλη καλοκαιρι ποτε δεν καταφερα εγω να χασω κιλα , οποτε ισως απ το Σεπτεμβρη και δροσιζοντας ο καιρος και ηρεμωντας απ την πολλή βαούρα να βρω τον τροπο και την δυναμη να παω λιγο παρακατω .

Senior Member
    Και φτάσαμε αισιως τα 2 χρόνια μετά .......
    Που βρισκόμαστε ? Περίπου στα κιλα που ήμουνα και πριν ένα χρόνο¨: 73,5 . Αν και στο χρονο που περασε εφτασα κάποια στιγμή και στα 69 το περισσοτερο διαστημα ημουνα σταθερ'η στα 70-71 . Πήρα 4 κιλα μέσα στον Ιούλιο απ τα οποια έχασα το 1 μόνο . Τα άλλα 3 εχουν κατσικωθει και δεν λενε να κουνησουν . Οι λογοι που τα πήρα συγκεκριμμενοι . Πολυ αστατη διατροφη εξαιτιας συνθηκων εργασιας και πίεσης και άγχους . Ύστερα όμως θυμληθηκα αυτο που σκεφτόμουνα συνέχεια ως τοτε κι έχι μια κοπέλα εδώ στο τικεράκι της : Αν η πείνα δεν είναι υο πρόβλημα το φαγητο δεν είναι η λύση ! Και σιγα σιγα επανηλθα . Αγχωνομαι για τα 3 κιλά μήπως γίνουν 5 και στην επόμενη στροφή 7 κοκ , αλλα συγχρόνως νοιωθω και μια σιγουρια οτι δεν θα συμβει αυτό . Αγχωνομαι γιατι ειδα οτι πολυ εύκολα μπορει να συμβει αλλα νοιωθω και τη σιγουριά οτι δεν θα γίνει γιατι τώρα ξέρω πόσο εύκολα μπορει να συμβει . Μπερδεμενα ισως τα λέω , δεν ξερω καν αν καταλαβαινετε τι θελω να πω , αλλα καπως ετσι τα νοιωθω .

Page 5 of 6 FirstFirst ... 3456 LastLast