Results 16 to 27 of 27
Thread: θα εχει αποτελεσμα?
-
06-09-2012, 15:35 #16
αναστασία μου έχουν δίκιο τα κορίτσια πρόσεχε με τις δίαιτες γίνονται εμμονή κ αν έχεις τάση για πάχος απλά άλλαξε διατροφή ΟΧΙ δίαιτα δηλ όχι στέρηση...νομίζω χρειάζεσαι γύρω στις 1500 θερμίδες μη πω κ παραπάνω για την ηλικία σου...μη ξεγελάς τον εαυτό σου με πρόσκαιρες απώλειες γιατί τον οργανισμό δε μπορεις να τον ξεγελάσεις με τπτ θα ρθούν πίσω τα κιλά 2πλα κ στα 30 σου σε βλέπω να το παλεύεις ακόμα...για μένα μετά απο 10 χρόνια διαιτας(στα 15 ξεκίνησα κ εγώ) είναι καλύτερα να χεις 5-10 κιλά παραπάνω παρά να καταπονείς τον οργανισμό σου με συνεχή σκαμπάνευάσματα .Απλά μάθε να τρώς τώρα που είσαι μη μικρή α! κ να γυμνάζεσαι μη πέφτεις σε παγίδες,μη βιάζεσαι,γιατί το καλό πράμα αργεί αλλα διαρκεί,κ μη χαλάς την ανεμελιά της υπέροχης ηλικίας σου με το να σκέφτεσαι το πόσο θερμίδες έχει κάθε τρόφιμο!
- 06-09-2012, 15:42 #17
Αναστασάκι μου σου τα ΄παν και τα υπόλοιπα κορίτσια κι έχουν δίκιο .
1100 με 1200 θερμίδες είναι υποθερμιδική δίαιτα για έναν ενήλικα . Πόσο περισσότερο για σένα που είσαι στην ανάπτυξη κι είσαι και μαθήτρια . Οι ανάγκες σου είναι πιο αυξημένες . Μην μπαίνεις στο τρυπάκι αυτό .
Αυτό το διάστημα που ανοίγουν τα σχολεία άλλα έπρεπε να σε απασχολούν . Πως θα είσαι πιο καλή μαθήτρια φέτος . Αλήθεια σε ποια τάξη θα πας ?
06-09-2012, 15:45 #18
Α! κ όπως θα δείς οι περισσότεροι απο μας έχουμε στόχο ένα λογικό βάρος πάνω κατω με το ύψος μας πχ έγώ είμαι 1,70 κ έχω στόχο τα 70 κιλά νομίζω είναι τέλεια για μένα.Δε βάζουμε στόχους μοντέλων,δηλ με 1.70 δεν θα ήθελα ποτέ να είμαι 50 κιλά.Αυτό στο λέω γιατί τα τέλεια κ αδύνατα μοντέλα που βλέπεις σε πληροφορώ κρύβουν μεγάλη πιεση κ πίκρα για να κρατιούνται έτσι κ δε το λέω επειδή είμαι 85 κιλά γιατί κάποτε ήμουν κ εγώ 50 με 1.70 τα κατάφερα μεν με πολλές στερήσεις δε,που ύστερα γύρισαν μπούμερανγκ κ έφτασα στα 105 κιλά,τώρα έχω χάσει 20 αλλά σε διάστημα 14 μηνών...
06-09-2012, 15:54 #19
1η λυκειου θα παω..
06-09-2012, 16:50 #20
Αναστασία μου είσαι σε μια υπέροχη ηλικία αλλά παράλληλα και δύσκολη. Γίνεσαι γυναίκα, οι αλλαγές στην ψυχή σου και στο σώμα σου είναι τόσες πολλές που δεν τις προλαβαίνεις ούτε και εσύ η ίδια.
Όλη η ζωή σου βρίσκεται μπροστά σου και έχεις να κάνεις πολλά όνειρα και σχέδια για το μέλλον. Προσπάθησε να μην σου γίνεται εμμονή ούτε το βάρος σου ούτε και οι θερμίδες στην τροφή σου. Δεν έχει κανένα νόημα και καταντάει με τα χρόνια ιδιαίτερα ψυχαναγκαστικό και ψυχοφθόρο. Καμία τροφή δεν είναι απαγορευμένη και τίποτα δεν μπορεί να σε παχύνει αν μάθεις να το τρως σωστά.
Ελπίζω να μην σε ζαλίσαμε και να έπιασες το βασικό νόημα όλης αυτής της κουβέντας που ανοίξαμε που είναι να σταματήσεις να κάνεις δίαιτα και να αρχίσεις να κάνεις μία ισορροπημένη διατροφή βάζοντας παράλληλα την άσκηση στη ζωή σου. Εύχομαι να είσαι πάντα καλά και ευτυχισμένη και να κάνεις όλους σου τους στόχους πραγματικότητα! Ότι χρειαστείς εμείς είμαστε εδώ
06-09-2012, 17:00 #21
ευχαριστω παρα πολυ.. <3
06-09-2012, 20:49 #22
Καλησπέρα κι από μένα Αναστασία.
Στην αξιόπιστη αυτή σελίδα και για καθιστική ζωή βγάζει ότι καις 1760θερμίδες την ημέρα.
http://nutritiondata.self.com/tools/calories-burned
Με μια δίαιτα 1100θερμίδων την ημέρα, κάθε μέρα θα καις 1760-1100=660θερμίδες.
Για να κάψεις ένα κιλό λίπους πρέπει να κάψεις 7500 θερμίδες.Δηλαδή για 1 κιλό πρέπει να περάσουν γύρω στις 12 μέρες.
Τα 2 κιλά που έχασες είναι υγρά να το έχεις υπόψιν σου. Μην τα υπολογίζεις καθόλου.
Αυτό που έχω να προτείνω κατά τα άλλα είναι αν μπορείς να αυξήσεις την άσκηση - είναι δύσκολο με τα μαθήματα - αλλά θα μπορούσες να επιλέξεις μια αθλητική δραστηριότητα 2 με 3 φορές την εβδομάδα όπως βόλεϊ ή στίβο. Κατά τα άλλα να είσαι δραστήρια και να περπατάς. Και να μην κάνεις δίαιτα. Να τρως όσο σε ευχαριστεί, σωστά χωρίς υπερβολές στα ανθυγειινά και πολύ λιπαρά φαγητά και να επιλέξεις να τρως πολλά γεύματα με φρούτα.
08-09-2012, 17:59 #23
Αναστασία μου τώρα που το θυμήθηκα, δες και εδώ ένα ωραίο άρθρο σχετικό με τα όσα λέμε
http://www.eatingdisorders.gr/forum/...ge=1#pid235951
09-09-2012, 11:42 #24
ναι το εχω διαβασει
07-10-2012, 20:32 #25
Anastasia η συμβουλή που θέλω να σου δώσω είναι να μην αφήσεις το θέμα των κιλών να σου κολλήσει το μυαλό. Στην ίδια ηλικία με εσένα άρχισα κι εγώ χωρίς να έχω τραγικό πρόβλημα - ήμουν 1.57 γύρω στα 54 κιλά αλλά λόγω κατασκευής σώματος φαινόμουν ότι είχα πολύ περισσότερα - Όσο και να έχανα δεν με ικανοποιούσε, αγχωνόμουν και άρχιζα τα βουλιμικά, με αποτέλεσμα όλη τη βδομάδα να τρώω 1000 θερμίδες τη μέρα και την 7η μέρα 3000. Πιστεύω να κάνεις μια ισορροπημένη διατροφή, βρες θερμίδες συντήρησης, τρώγε το πολυ΄100-200 λιγότερες για να χάσεις αργά και σταθερά το λίγο που θες ακόμα και πίνε πολύ γάλα!! Για δυο λόγους, πρώτον έρευνες έχουν δείξει ότι άτομα σε υποθερμιδική διατροφή που έτρωγαν γαλακτοκομικά έχασαν έως και 69% περισσότερο λίπος συγκριτικά με άτομα που έπαριναν τις ίδιες θερμίδες μεν αλλά χωρίς γαλακτοκομικά. Δεύτερο, είσαι στην ανάπτυξη. Μην πάθεις τα ίδια με μένα, που όλα τα αδέρφια μου έχουν ξεπεράσει το 1,70 κι ακόμα στην εφηβεία είναι, ενώ εγώ που ήμουν η μόνη που ασχολούμουν με δίαιτες έμεινα στα 1.57 και είμαι 21... Μην πανικοβάλλεσαι και κοίτα να χαρείς την ηλικία σου και να μην αναλώνεσαι σε βλακείες. Καλή συνέχεια να χεις!
11-10-2012, 16:33 #26
αυτη τη στιγμη ειμαι 51..εχω δυσανεξια στη λακτοζη αρα γαλακτοκομικα μπορω να τρωω ελαχιστα εως καθολου,ασχετα με το τι λεει η διαιτα..δν ειμαι πια στην αναπτυξη,εχω περιοδο απο τα 10 μου,δν εχω παρει υψος απο τοτε,δεν εχει αλλαξει τιποτα(ουτε το στηθος ουτε η λεκανη τιποτα) στο σωμα μου απο τοτε..
12-10-2012, 19:00 #27
έλα τώρα, η αδερφή μου είχε περίοδο από τα 11 και τώρα στα 20 πήρε ακόμα 2-3 εκατοστά, τώρα πλησιάζει 1,70... Κάποιοι γιατροί υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες μπορούν να πάρουν ύψος μέχρι και τα 25, εννοείται σε αργό τέμπο... Ακόμα και στα 18 να σταματά η ανάπτυξη, έχεις ακόμα καιρό... Επίσης υπάρχουν πολλά γαλακτοκομικά προιόντα χωρίς λακτόζη!
Ακουστική θεραπεια για εμβοές
21-06-2025, 15:28 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή