Results 1 to 15 of 81
Thread: Επεμβαση Γαστρικου δακτυλίου
-
26-06-2012, 03:48 #1
Επεμβαση Γαστρικου δακτυλίου
Καλημέρα σας!!! Με λενε Γιωργο και εντος ολιγων ημερων πρόκειται η αρραβωνιαστικια μου να κανει επεμβαση - τοποθετηση γαστρικου δακτιλιου.
Εχω διαβασει παρα πολλες αποψεις. Εχω ακουσει πολλες γνωμες.
Να σας πω την αληθεια εγω προτεινα αυτην την μεθοδο. Ειναι τελικα επικινδυνη η οχι αυτη η μεθοδος?
ΔΜΣ εχει 43 και ειναι μολις 26 χρονων.
Βοηθηστε με πριν κανω καποιο λάθος και τρεχω μετα!!!
- 26-06-2012, 03:56 #2
Καλησπερα Γιωργο!! Ποσα κιλα ειναι η κοπελα σου αν επιτρεπαται; Οπως θα σου πουν και τα παιδια, το δακτυλιδι σταματαει σιγα σιγα να γινεται, διοτι εκτος των παρενεργειων που εχουν (πολλοι εμετοι, εντονος πονος στη κοιλια, περιπτωση γλυστριματος του δακτυλιδιου κτλ) δεν αποφερει μεγαλα αποτελεσματα και ειδικοτερα σε ατομα με παραπανω κιλα... Αν δεν θελει η κοπελα σου να "κοψει" το στομαχι της, υπαρχει και η λυση της συραψεις του στομαχιου που εργοτερα μπορει να το "λυσει" αν θελει.. Ειναι ομως σχετικα καινουρια μεθοδος και δεν θ την διαλεγα.. Γιατι τι εχεις εναντια στην σληβ η στις αλλες επεμβασεις; Αν σκεφτεις οτι σε ολες της περιπτωσεις μπαινεις χειρουργειο και στην τελικη σε ολες σε ανοιγουν, κοιμιζουν κτλ, γιατι να κανει η κοπελα αυτη την επεμβαση που και πονο θα τραβηξει και αποτελεσμΤα μπορει να μην εχει.. Δεν λεω οτι δεν υπαρχουν και περιπτωσεις που πηγε μια χαρα το δακτυλιδι, αλλα ειναι λιγες και οι περισσοτερας επωδινες!!! Ψαξτε το καλυτερα πρωτου προχωρισει η κοπελα παρακατω!
Καλη επιτυχια!!!
26-06-2012, 04:15 #3
Ειναι 120 κιλα και εχει υψος περιπου 165cm.
Βασικα τις υπόλοιπες μεθοδους τις αποριπτει απο μόνη της. Φοβαται να μπει σε τετοιες δοκιμασιες.
26-06-2012, 05:57 #4
Η μεγαλύτερη δοκιμασία θα είναι να συνεργαστεί με τον δακτύλιο που είναι αναποτελεσματικός και στο τέλος όχι μόνο να μην χάσει όσα πρέπει αλλά να βάλει βάρος κιόλας.Ξανασκεφτείτε το,έτσι κι αλλιώς θα είναι κοιμισμένη.Το θέμα είναι να έχεις μακροχρόνια αποτελέσματα,ειδικά που είναι τόσο μικρή.
26-06-2012, 12:23 #5
Γιώργο καλώς ήρθες στην παρέα μας. Οπως προανέφεραν και τα παιδιά δυστυχώς ο δακτύλιος δημιουργεί πολλά προβλήματα μετεγχειρητικά και είναι αναποτελεσματικός και στο χάσιμο βάρους. Υπάρχουν πολλοί σήμερα που σε ένα χειρουργείο αφαιρούν το δακτύλιο και κάνουν την ίδια στιγμή σλιβ. Καλό θα ήταν να το ψάξετε λίγο ακόμα και να σας ενημερώσει ο γιατρός σας και για τις υπόλοιπες βαριατρικές επεμβάσεις που υπάρχουν. Καλή επιτυχία σε ότι αποφασίσετε.
26-06-2012, 13:22 #6
καλημερα...................η μαμα μου εχει δακτυλιο...δυστηχως εχει καποια θεματακια , και δεν εχει χασει οσα κιλα θα επρεπε...γενικα εχει πολλους φοβους ο δακτυλιος...νομιζω το σλιβ ειναι καλυτερο.....ψαξτε το....αλλιως καλη τυχη!!!!!!!!!!!
26-06-2012, 23:16 #7
Ευχαριστω παιδια για τις συμβουλες σας... Ηθελα να σας ρωτισω και κατι ακομα. Τι ειναι το σλιβ?
Επεμβαση και αυτο? Μου προετεινετε να παρω και δευτερη αποψη?
26-06-2012, 23:42 #8
Καλησπέρα Γιώργο. Το sleeve ή αλλιώς γαστρικό μανίκι είναι μία επέμβαση στην οποία κόβουν το στομάχι και το μικραίνουν ώστε να χωράει 80-100 γραμμάρια φαγητού. Επειδή το στομάχι που μένει είναι μακρόστενο σα μανίκι γι'αυτό έχει και αυτό το όνομα η επέμβαση. Γίνεται λαπαροσκοπικά. Στο κομμάτι του στομαχιού που αφαιρούν είναι και το σημείο που παράγεται και η γκρελίνη η οποία ευθύνεται για την πείνα που νοιώθουμε κι επειδή την αφαιρούν τον πρώτο χρόνο δεν νοιώθουμε καθόλου πείνα, μετά τον χρόνο αρχίζει και παράγεται στο κάτω μέρος του στομάχου πάλι λίγη γκρελίνη, αλλά η πείνα στους σλιβάτους δεν επανέρχεται όπως ήταν πριν. Αυτήν την επέμβαση έχω κάνει κι εγώ πριν 1 χρόνο και παρόλο που έχω προβλήματα υγείας, είμαι διαβητική και κάνω ινσουλίνη, είμαι πολύ ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα. Η πείνα που νοιώθουμε είναι πιο πολύ του μυαλού και όχι του στομαχιού. Εχοντας λοιπόν μικρό στομάχι τρώμε λιγότερο κι έτσι αδυνατίζουμε. Θέλει βέβαια προσοχή γιατί μετά το 6μηνο μπορούμε να φάμε πιο εύκολα απ'ότι στην αρχή κι αν τρώμε κάθε μία ώρα γλυκά τότε είναι δύσκολο να αδυνατίσουμε. Επειδή όμως δεν νοιώθουμε πείνα είναι πιο εύκολο να κοντρολάρουμε τη διατροφή μας, τρώγοντας απ'όλα αλλά λίγο και γλυκά αν θέλουμε αλλά με μέτρο. Είναι πολύ καλύτερη επέμβαση από τον δακτύλιο γιατί δεν εχει τους εμετούς και τις παρενέργειες του δακτυλίου. Αυτό που έχει είναι οι δυσανεξίες σε κάποια φαγητά. Δηλαδή μετά την επέμβαση κάποια φαγητά μας πέφτουν πιο βαριά από άλλα. Αυτές οι δυσανεξίες με τον καιρό φεύγουν και επανερχόμαστε στο φυσιολογικό μας. Αν ψάξεις στο google θα βρεις περισσότερες πληροφορίες για την συγκεκριμένη επέμβαση.
26-06-2012, 23:50 #9
Ολη αυτην την διαδικασια δεν ειναι επιφοβη για τον οργανισμο? Ουσιαστικα γινεται αφαιρεση στομαχιου ε?
26-06-2012, 23:54 #10
Ναι γίνεται αφαίρεση στομαχιού. Οποιαδήποτε βαριατρική επέμβαση είναι επίφοβη για τον οργανισμό, όμως το sleeve είναι από τις πιο πετυχημένες σε αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Και η παχυσαρκία όμως από μόνη της είναι επίφοβη διότι δημιουργεί πολλά προβλήματα στον οργανισμό. Κοίτα αν θες και σε αυτή τη σελίδα του φόρουμ που έχει λεπτομέρειες για το sleeve.
http://www.eatingdisorders.gr/forum/...id=3962&page=1
27-06-2012, 01:41 #11
εγω θα σου ελεγα να παρετε και μια δευτερη γνωμη.....ο δακτυλιος δεν εχει αποδειχθει και τοσο καλος...το 1-2 / 3 των ατομων με δακτυλιο καποια στιγμη στη ζωη τους θα αναγκαστουν να τον αφαιρεσουν λογω των προβληματων που εχουν...!
27-06-2012, 10:51 #12
Γιωργο παρτε και μια δευτερη γνωμη πρωτου προχωρησετε . Συμφωνω με ολους για τον δακτυλιο , δεν θα τον προτεινα σε κανενα. Η ποιοτητα της ζωης μετα ειναι πολυ χαμηλη και το αποτελεσμα αμφιβολο στις περισσοτερες περιπτωσεις
27-06-2012, 10:53 #13
Στην Αμερικη οι γιατροι εχουν σταματησει να κανουν δακτυλιους ενω στην Ευρωπη τα ποσοστα του δακτυλιου σε σχεση με τις αλλες επεμβασεις ολο και μικραινουν με ταση να εξαφανιστουν .
27-06-2012, 12:52 #14
Γιώργο, εγώ θα σου μιλήσω για την άλλη πλευρά του νομίσματος. Δε θέλω να παρεξηγηθώ, αλλά θα πω τη γνώμη μου ελεύθερα και η απόφαση είναι δική σας.
Η τακτική του δακτυλίου τείνει πλέον να καταργηθεί, ως η λιγότερο αποτελεσματική (μετά το γαστρικό μπαλόνι) και είναι αλήθεια ότι δεν έχει το ίδιο θεαματικά και μόνιμα αποτελέσματα, σε σχέση με άλλες βαριατρικές επεμβάσεις.
Εξαρτάται, όμως, και από το τι θέλει ο ασθενής. Ανήκω στην κατηγορία ανθρώπων που φρικάρουν στην ιδέα και μόνο ενός χειρουργείου. Όταν, δε, πρόκειται και για χειρουργείο παχυσαρκίας, ε, δε σου κρύβω ότι το θεωρούσα για μένα κατάντια. Είμαι και φοβητσιάρα, οπότε διάλεξα τον δακτύλιο, ως αναστρέψιμη μέθοδο. Για μένα αυτό είχε καθοριστική σημασία. Είχα συναντήσει και έναν γιατρό, που μου είχε μιλήσει για σληβ, αλλά μου τα παρουσίασε τόσο δραματικά, ώστε του είπα ότι όσο και αν του ακούγεται μικροαστικό, το θεωρώ ακρωτηριασμό. Έτσι, έκανα το δακτύλιο και δεν το μετάνιωσα ποτέ.
Τώρα, γνώρισα κορίτσια στο φόρουμ, που έκαναν σληβ, με θεαματικά αποτελέσματα. Είδα να αλλάζει η ζωή τους και η ψυχολογία τους. Έφυγαν τα όποια ταμπού είχα πάνω στο θέμα. Είδα, επίσης, αποτυχημένους δακτυλίους να βγαίνουν και να γίνεται η σληβ, ως μία οριστική μέθοδος.
Μάλλον ανήκω στη μειοψηφία των επιτυχημένων δακτυλίων. Έχω εμετούς, όταν τρώω βιαστικά και λαίμαργα και καταπίνω μεγάλες μπουκιές. Κατά τα άλλα, η ζωή μου δεν έχει αλλάξει καθόλου. Τρώω ό,τι θέλω, χορταίνω γρήγορα και ζω ποιοτικά. Πολλές φορές ξεφεύγω και τρώω υπερβολικά και απορώ κι εγώ η ίδια πού τα χωράω όσα τρώω. Έχασα πολλά κιλά και θα έχανα περισσότερα, αν ήμουν πιο προσεκτική. Από την άλλη μεριά, θα ήθελα να ζήσω, έστω και για μια μέρα, χωρίς το "χωροφύλακα". Χωρίς να προσέχω πώς τρώω, πόσο τρώω, καταπίνοντας μεγάλες και σχεδόν αμάσητες μπουκιές, όπως το συνήθιζα κάποτε.. Από τη στιγμή, όμως, που έκανα χειρουργείο, πληρώνω το τίμημα των παλαιότερων επιλογών μου.
Με δυο λόγια, αν καλούμουν ξανά να αποφασίσω για μένα, θα το ξαναέκανα. Αλλά είπαμε, κάθε περίπτωση είναι μοναδική και καλείστε εσείς να αποφασίσετε. Καλή τύχη, σε ό,τι κι αν επιλέξετε!
27-06-2012, 23:33 #15
Ποιο ειναι το καλυτερο κεντρο για τετοιες επεμβασεις?
Τι κοστιζουν? αν μπορειτε να μου πειτε!!!
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία