θα εχει αποτελεσμα?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 27
    Junior Member

θα εχει αποτελεσμα?

Ειμαι 1,55 και ξεκινησα με βαρος 63 κιλα. Ειμαι 15 χρονων. Με διαιτα 1100 θερμιδων για δυο μηνες εφτασα στα 59,και μετα εχασα χωρις διαιτα αλλα δυο,πηγα στα 57. Τωρα θελω να φτασω στα 48-50,αλλα να μη μου παρει πολυ καιρο.Η μαμα μου μου ειπε την εξης διαιτα/διατροφη,ο,τι ειναι τελος παντων.
    Πρωι: ενα τοστ χωρις βουτυρο/ δυο φρυγανιες με ενα κομματι ανθοτυρο 50 γρ/ενα ποτηρι γαλα 1,5% με 4 κουταλιες δημητριακα
    Μεσημερι:απο ψητο/βραστο οσο θελω (σε λογικα πλαισια),απο μαγειρευτο ενα φλιτζανι+μια φετα ψωμι αν δεν υπαρχει αλλο αμυλο στο μεσημεριανο+σαλατα με μια κουταλια λαδι
    Απογευμα: ενα φρουτο/ενα γιαουρτι
    Βραδυ: αν το μεσημερι εχει μακαρονια/πατατες,μονο σαλατα,αλλιως περιπου 120 γρ. κρεας με σαλατα
    Ξεκινησα αυτη τη διαιτα απο την κυριακη 26/8 και μεχρι στιγμης εχω χασει δυο κιλα..Θελω να χασω αλλα 7 μεχρι το πολυ αρχες νοεμβριου. Με αυτη τη διαιτα+ 1 ωρα περπατημα τις καθημερινες(το πηγαινε-ελα στο σχολειο) πιστευετε οτι θα τα χασω?

Senior Member
    Καλημέρα Αναστασούλα μου,

λογικά σε δυο μήνες αν γυμνάζεσαι κι όλας θα τα χάσεις, με μια δίαιτα 1200 θερμίδων την ημερα χάνουμε περίπου 4 κιλά το μηνα αλλα αυτό να ξέρεις είναι πάνω κάτω..

πες τι μαμά σου να σου προσθέσει άλλες 100 θερμίδες τουλάχιστον δεν είναι καλή δίαιτα να έχεις τόσο λίγες θερμίδες κανονικά πρέπει να σου κάνει ένα πρόγραμμα με 1500 θερμίδες την ημερα ούτος ώστε όταν σταματήσεις την δίαιτα να μην πάρεις τα κιλά σου πίσω..και μιλάω εκ πείρας 22 χρονια δίαιτας είναι αυτά...

μην το δένεις όμως κόμπο ότι θα χάσεις 4 κιλά τον μηνα γιατί όσο ποιο πολλά κιλά χάνουμε τόσο δυσκολότερα φεύγουν τα τελευταία κιλά..αλλα να μην απελπίζεσαι και να έχεις κουράγιο γιατί είσαι μικρούλα και χάνεις πολύ ευκολότερα από μας.

επίσης πρέπει μέσα στην βδομάδα να επιτρέπεις στον ευατό σου μια μικρή ατασθαλία για να μην έχεις σύνδρομο στέρησης (εάν θέλεις σοκολάτα πχ να φας δυο κομματάκια) διότι αλλιώς ο οργανισμός σου θεωρεί ότι βρίσκεσαι σε κατάσταση πολεμου και κρατάει το λίπος για τις δύσκολες ώρες

Junior Member
    ευχαριστω πολυ! καλημερα

Senior Member
    σου έχω στείλει και μήνυμα..."δειξτο" στη μαμά σου

Προσωπικά θα σου έλεγα ότι δε χρειάζεται να χάσεις άλλα...Νομίζω ότι το 1.55 με 57 κιλά είναι μια χαρά αλλά αν εσύ νοιώθεις διαφορετικά θα σου έλεγα να συμβουλευτείς ένα διατροφολόγο και όχι διαιτολόγο κατ' ανάγκη.

Νομίζω ότι στην ηλικία σου χρειάζεται κάποιος να μάθει να τρώει σωστά και όχι να κάνει δίαιτα. Βάλε τις βάσεις για μια σωστή διατροφή και ασε τη δίαιτα για κάποια στιγμή που θα είναι αναγκαία (αν και σου εύχομαι να μη χρειαστεί να κάνεις ποτέ) .

Προσωπική άποψη πάντα έτσι ;

Junior Member
    @Ninap δεν μου εχει ερθει κατι ακομα
    @sofaki2011 το βλεπω πανω μου πως πρεπει να χασω..δεν εχω προβλημα παχυσαρκιας,και ο δμσ μου ειναι καπου στο 22,5 δε θυμαμαι..αλλα δε μπορω να με θεωρησω αδυνατη,και επειδη απο μικρη ημουνα "τσουπωτο" βαρεθηκα πια,και θελω να αδυνατισω..

Αναστασία μου εσύ ξέρεις καλύτερα από τον καθένα :-) απλά επειδή είσαι μικρή ακόμη γι αυτό και σου είπα για διατροφολόγο, σωστή διατροφή και όχι δίαιτα.

Senior Member
    Να πω την αλήθεια σύμφωνο με την Σοφια..
    για αυτό και θεώρησα τις 1100 θερμίδες παρα πολύ λίγες ειδικά για ένα κοριτσάκι 15 χρόνο. επίσης ακόμα θα ψίλωσις..εγώ μέχρι τα 18 ψίλωνα αν και αυτό είναι περίεργο

Αναστασούλα μου τώρα που ο κόσμος δεν έχει πλέον να φάει οι "τσουποτες" θα έρθουν πάλι στην μόδα γιατί θα είναι δείγμα ευμάρειας (όπως στην εποχή του Μποτιτσέλι)

Senior Member
    Αναστασία μου καλωσόρισες!
    Είσαι πολύ νέα ακόμη και αν δεν έχεις κάνει καμία δίαιτα μέχρι τώρα είμαι βέβαιη ότι οποιαδήποτε υποθερμιδική διατροφή (1100-1400 θερμίδων) και αν ακολουθήσεις θα έχεις βέβαια αποτελέσματα και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όταν ο οργανισμός μας είναι παρθένος και δεν έχει ταλαιπωρηθεί από δίαιτες χάνει εύκολα βάρος.
    Ωστόσο θέλω να σε προειδοποιήσω, χωρίς όμως να σε φοβίσω, ότι μία στερητική διατροφή όπως αυτή που ακολουθείς τον τελευταίο διάστημα μακροχρόνια μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσπαθείς να επιτύχεις. Κανονικά οι δίαιτες σε εφήβους δεν επιτρέπονται και όσοι τις έχουμε κάνει έχουμε διαπιστώσει στην πορεία της ενήλικης ζωής μας ότι μπορεί τα κιλά να φύγανε για ένα χρονικό διάστημα αλλά μετά επιστρέψανε και μάλιστα δριμύτερα. Έτσι ξεκίνησα και εγώ στην ηλικία σου ακριβώς θέλοντας να χάσω 5-7 κιλά. Και πράγματι τα κατάφερα να τα χάσω σε σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς να δυσκολευτώ ιδιαίτερα. Δεν κατάφερα να τα διατηρήσω για πάνω από ένα χρόνο και μετά άρχισε η μεγάλη ανηφόρα. Έβαλα 20 κιλά τον επόμενο χρόνο, συγκεκριμένα την χρονιά των πανελληνίων που μείωσα την κίνηση μου και έτρωγα πολλά γλυκά. Την επόμενη χρονιά κατάφερα να χάσω τα περισσότερα και από εκεί και πέρα ξεκίνησε ένας αγώνας μόνιμης δίαιτας που εναλλασσόταν με περιόδους υπερφαγίας και κακής διατροφής. Το αποτέλεσμα για να μην στα πολυλογώ ήταν μέσα στα επόμενα 10 χρόνια να βάζω και να χάνω μονίμως κιλά. Σε όλα αυτά τα χρόνια πέρασα από τα 75 στα 65 και από τα 65 στα 95 κιλά! Και πάλι πίσω και φτου ξανά από την αρχή! Στα 30 μου έφτασα να είμαι 105 κιλά και πλέον εξαντλημένη και απογοητευμένη από τον εαυτό μου, έχοντας αποκτήσει και αδηφαγική διαταραχή. Δεν αποτελώ μοναδικό παράδειγμα, ίσα ίσα αποτελώ την πλειοψηφία των ανθρώπων που είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Πλέον με παρακολουθεί διατροφολόγος και έχω αρχίσει να αποκτώ και πάλι ισορροπημένη σχέση με το φαγητό, αλλά με τα γλυκά δυσκολεύομαι πολύ. Αν στην ηλικία σου είχα την γνώση και την πείρα που έχω αυτή τη στιγμή δεν θα ξεκινούσα ποτέ μου δίαιτα! Δεν λέω ότι και εσύ θα καταλήξεις να έχεις τις δικές μου περιπέτειες, ωστόσο θέλω να σε προειδοποιήσω ότι από τη στιγμή που μπαίνεις στην διαδικασία υποθερμιδικής δίαιτας διατρέχεις μεγάλο κίνδυνο να καταλήξεις στην ενήλικη ζωή σου υπέρβαρη ή παχύσαρκη.

Κάτσε και σκέψου λοιπόν τι αξίζει περισσότερο για σένα. Να είσαι αδύνατη τον Νοέμβριο και μετά να επιστρέψεις μέχρι το καλοκαίρι η του χρόνου στα ίδια και ίσως σε περισσότερα κιλά; ή να είσαι αδύνατη για μία ζωή; Αν επιλέγεις το δεύτερο τότε υπάρχει τρόπος να το καταφέρεις χωρίς να καταπονήσεις τον οργανισμό σου και χωρίς να στερηθείς τίποτα. Απλά θα σου πάρει παραπάνω χρόνο.

Είσαι σε ηλικία ανάπτυξης ακόμη και το σώμα σου ακόμη αναπτύσσεται και αλλάζει. Το σωστό για την ηλικία σου δεν είναι να κάνεις δίαιτα αλλά μία ισορροπημένη διατροφή και αν θέλεις να χάσεις βάρος καλό είναι να το χάσεις αυξάνοντας τις φυσικές σου δραστηριότητες. Διάλεξε ένα άθλημα που σου αρέσει, ξεκίνησε γυμναστήριο, γράψου σε μία ομάδα, άρχισε το τρέξιμο ή το κολύμπι. Άλλαξε τις διατροφικές σου συνήθειες, όχι για λίγους μήνες αλλά για το υπόλοιπο της ζωής σου. Μείωσε την ζάχαρη, τρώγε προϊόντα ολικής άλεσης, απέφευγε τα τηγανιτά, κάνε σωστά και πλήρη γεύματα και πρόσεχε αυτά που τρως πρώτα από όλα να είναι θρεπτικά. Άσε τα Light και τα νερόβραστα, πόσο καιρό θα αντέξεις να τα καταναλώνεις; Μάθε να ελέγχεις την ποσότητα του φαγητού σου τρώγοντας μικρά συχνά γεύματα ανά τρεις ώρες. Μάθε να τρως βρώμη, ξηρούς καρπούς ωμούς, φρούτα και λαχανικά, κρέας με μέτρο και πολλά όσπρια, κεφίρ ή γιαούρτι, μέλι αντί για ζάχαρη και γενικά μη επεξεργασμένες τροφές.

Θα μπορούσα να σου γράφω σελίδες αλλά δεν θέλω να σε κουράσω άλλο με τις πολυλογίες μου. Απλά ήθελα να σε προβληματίσω και να σου δώσω τροφή για σκέψη.

ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΔΙΑΙΤΕΣ:
    http://keadd.gr/wb/pages/arthra/myth...res-dietes.php

Σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου και να θυμάσαι ότι κανένας λόγος δεν είναι αρκετά σημαντικός για να χάσεις βάρος γρήγορα και με στερήσεις. Σκέψου, διάβασε και προβληματίσου γιατί τώρα σε αυτή την ηλικία είναι η ιδανική στιγμή για να εδραιώσεις καλές διατροφικές συνήθειες μίας ζωής.

Senior Member
    Αυτό που με ανήσυχη περισσότερο είναι αν διαβάσατε καλά, η Αναστασία είπε πως η μαμά τις τις έβγαλε αυτήν την δίαιτα τον 1100 θερμίδων...δεν ξέρω λοιπόν αν είναι όνειρο τις Αναστασίας η τις μαμάς τις....

Μήπως Αναστασία μου θα έπρεπε να συζήτησις με την μαμά σου και να επισκεφτείτε έναν διατροφολόγο? είχα μια φιλί στο γυμνάσιο που έχασε πολλά κιλά όχι με δίαιτα αλλα με διατροφή την οποια ακουλούθησε όλη η οικογένεια για να μην αισθάνεται άσχημα το κορίτσι..
    έτσι και η μαμά σου ίσος κατανόηση καλύτερα τις ανάγκες ενός παιδιού 15 χρόνο γιατί πιστεύω πως δεν έχει επίγνωση σε τι λαβύρινθο σε βάζει και τι καταστροφή μπορεί να προκαλέσει αυτό στον οργανισμό σου

Junior Member
    ευχαριστω παρα πολυ που εγραψες ολο αυτο απο τη στιγμη που δε σου ειμαι και κατι.. απλα εχω κολλησει τοσο πολυ με αυτο το θεμα,ζυγιζομαι καθε μια ωρα,θελω να φοραω μικρα νουμερα,να μπορω να φοραω στενα ρουχα,να μην ξανακουσω κουβεντα για το σωμα μου τελος παντων,και γι αυτο ειμαι ικανη να μην τρωω και καθολου..θα προσπαθησω να τα χασω και να τα κρατησω,δε θα κανω υπερβολες.(ποτε δεν εκανα γιατι παντα ειχα τους παντες να μου λενε" φτανει,μην τρως αλλο,αμαν")

Junior Member
    παιδια μια σημειωση!! η διαιτα που κανω *τωρα* δε νομιζω να ειναι 1100! ετσι ηταν η προηγουμενη..

Senior Member
    πωπω... εισαι στην ηλικία που εκανα κι εγω τη πρωτη μου διαιτα και μαλιστα σε διαιτολόγο ....αφου με πηγαν στη συγκεκριμένη κυρια-εγκληματία η μανα η γιαγια και η θεία μου.... (τυχαιο? δε νομίζω...)

τα εχουμε πάθει και γι αυτο σου χτυπαμε τις καμπάνες Αναστασία.
    τα αποτελέσματα? μια ζωη διαιτα, μετα το τελος της οποιας φτασαμε πιο πολλα κιλά απο την προτέρα κατάσταση. Στα 32 μου εφτασα 84 κιλά... ενω ημουν ακριβως οσα κι εσυ στην εφηβία... μη θεωρησεις οτι εσυ δεν θα πάθεις το ίδιο. Δεν ειμαστε οι εξαιρεσεις αλλα ο κανονας.

διαβασε οσα σου εγραψε η Ελλη με την οποια συμφωνω απολυτα, και σκεψου τι θες απο τον εαυτό σου...

Ευχομαι όλα να πάνε καλά και τελικά να επιλέξεις το καλύτερο για εσενα.

μάθε να τρως σωστα,,,, ασε τις διαιτες.

Junior Member
    λετε?
    απφ δε θελω..
    θελω απλα γαμωτο να ειμαι αδυνατη! σαν ολες τις υπολοιπες! και γρηγορα

Senior Member
    Αναστασάκι μου και εμείς αυτό θέλαμε.... και πίστεψε με προσπαθήσαμε πολύ! Και μάλιστα πολλοί από εμάς το καταφέραμε κιόλας να αδυνατίσουμε, απλά δεν κράτησε για πολύ...
    Καταλαβαίνω την λαχτάρα σου να χάσεις βάρος, να επιτέλους πολύ αδύνατη, να μπαίνεις σε νούμερα μικρά και να αρέσεις όχι μόνο στον εαυτό σου αλλα και στην οικογένεια σου και στις φίλες σου και στα αγόρια. Όλα αυτά που νιώθεις είναι απόλυτα φυσιολογικά.
    Απλά σου εξηγούμε ότι πάνω ειδικά στην εφηβεία είναι επικίνδυνο να παίζεις με δίαιτες....

Αν θέλεις να κάνεις σωστή δουλειά να απευθυνθείς σε έναν ειδικό διατροφολόγο και προσοχή όχι σε διαιτολόγο-αδυνατιστή!!! Όχι σε ινστιτούτα αδυνατίσματος και όχι σε διαιτολόγους που απλά θα σου πασάρουν μία υποθερμιδική δίαιτα, αλλά επαγγελματίες που θα σε πάρουν από το χέρι και θα σε μάθουν να μαγειρεύεις σωστά και υγιεινά, να τρέφεσαι σωστά και να σου δείξουν τον δρόμο προς έναν υγιεινό τρόπο διατροφής και άσκησης που θα σε βοηθήσει όχι απλά να αδυνατίσεις, αλλά να το κυριότερο να έχεις την υγεία σου και να διατηρείς σταθερό το βάρος σου κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και για όσα χρόνια και αν περάσουν.

Αναστασία μου η αδερφή μου ήταν πάντα όπως και εσύ λίγο στρουμπουλή και από πολυ μικρή ζούσε στον περιορισμό. Πάντα η μητέρα μας την περιόριζε και της απαγόρευε να τρώει συγκεκριμένες τροφές. Άκουγε ένα σωρό άσχημα σχόλια για το βάρος της και όλο μας το σόι την πίεζε να χάσει βάρος. Στην εφηβεία μας η μητέρα μου πήρε ένα γνωστό βιβλίο δίαιτας και της έκανε και δίαιτα, την οποία ακολούθησα και εγώ. Και οι δύο χάσαμε βάρος και μάλιστα η αδερφή μου είχε σημαντικά αποτελέσματα! Εκείνα τα κιλά που είχε τότε δεν τα ξαναείδε για το υπόλοιπο της ενήλικης ζωής της . Έφτασε μάλιστα μετά την γέννα να ζυγίζει με ύψος 1.70 120 κιλά! Αναγκάστηκε να κάνει βαριατρικό χειρουργείο και να μικρύνει το στομάχι της (sleeve) για να μπορέσει να αδυνατίσει. Και αυτή βεβαίως ήταν η ύστατη λύση αφού πρώτα είχε δοκιμάσει από την εφηβεία της μέχρι τα 33 της ότι δίαιτα υπάρχει και κυκλοφορεί...

Σου ξαναλέω δεν θέλω να σε φοβίσω. Στο πρόσωπο σου βλέπω τον εαυτό μου, βλέπω την αδερφή μου, σε νοιάζομαι και ας μην σε ξέρω. Ξέρω όμως ότι αυτό που προσπαθείς να κάνεις με την μαμά σου είναι λάθος. Και η μαμά σου σε αγαπάει όπως και η δική μας μας αγαπούσε και μας αγαπάει και θέλουν μόνο το καλό μας. Ωστόσο οι γονείς μας δεν είναι διατροφολόγοι και δεν ξέρουν πολλές φορές τι είναι σωστό διατροφικά για ένα παιδί πάνω στην ανάπτυξη. Κοίτα λίγο πιο μακριά και αποφάσισε όχι πως θέλεις να είσαι τον επόμενο μήνα, αλλά για το υπόλοιπο της ζωής σου, κάνε την σοφή επιλογή, έχε υπομονή και επιμονή και θα ανταμειφτείς!

Page 1 of 2 12 LastLast