Βοηθαει το τσιγαρο?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7
    Member

Βοηθαει το τσιγαρο?

Γεια σαααας κ παλι!ευτυχως ειχα πολυ καιρο να επισκεφθω αυτο το site (που σημαινει οτι ολο το καλοκαιρι ημουν πολυ καλα κ ολα ηταν υπο ελεγχο), μεχρι που δυστυχως χρειαστηκε να ξανα μπω..καταλαβαινετε!βουλιμι� �α, υπερφαγικα, κακη διαθεση κ χαμηλοτατη αυτοπεποιθηση!!πασχω ηδη 1 χρονο απο βουλιμια κ δεν μπορω να πιστεψω πως αφησα τον εαυτο μου να κυλησει κ παλι, ενω ημουν τοσο ευτυχισμενη..τεσπα!πανω στην απελπισια μου σκεφτηκα μεχρι κ τσιγαρο να δοκιμασω, μπας κ το ριχνω εκει κ αφηνω το φαγητο..μπορειτε να μου πειτε τη γνωμη σας?αν το αρχισω αλλα χωρις καταχρηση, ισα ισα για να απασχολω τον εαυτο μου με κατι, ειναι τοσο κακο??θα μου αποσπασει την προσοχη απο το συναισθηματικο φαγητο?σας παρακαλω πειτε μου τη γνωμη σας!ευχαριστωωω

Senior Member
    Γεια σου! Το ότι τόσες καπνίστριες προσπαθούμε εδώ να το κόψουμε δε σε βάζει σε σκέψεις; Η απελπισία φέρνει σπασμωδικές κινήσεις και στο λέω αυτό με κάθε συμπάθεια. Ξέρεις τι θα συμβεί αν δοκιμάσεις να καπνίζεις, αντί να τρως; Θα καπνίζεις και θα τρως, τόσο απλά.

Senior Member
    Μαρίνα μου μην προσπαθείς να προσθέσεις και άλλους εθισμούς στους ήδη υπάρχοντες. Το ότι είσαι εθισμένη στην υπερφαγία δεν σημαίνει ότι με το κάπνισμα θα σταματήσεις. Απλά θα γίνεις εθισμένη και στα δύο. Εγώ καπνίζω 17 χρόνια τώρα και ποτέ δεν με σταμάτησε από το να τρώω, ίσα ίσα φρικάρω γιατί θέλω να το κόψω και μετά ξέρω ότι θα δυσκολεύομαι ακόμη περισσότερο να διαχειριστώ την υπερφαγία μου!
    Είναι τόσο λάθος αυτό που σκέφτεσαι όσο το να σκέφτεσαι να αρχίσεις να παίρνεις ηρωίνη ή κοκαΐνη για να σταματήσεις τα βουλιμικά! Ένας επιπλέον εθισμός σου προκαλεί περισσότερα προβλήματα και επιβαρύνει την ήδη επιβαρυμένη σωματική και ψυχική σου υγεία...
    Αντί να αναρωτιέσαι λοιπόν για το κάπνισμα, κάτσε και αναρωτήσου τι ήταν αυτό που σε έκανε να είσαι τόσο ευτυχισμένη το καλοκαίρι και δεν είχες ανάγκη τα βουλιμικά επεισόδια να σε συντροφεύουν. Άλλαξε την ζωή σου, φρόντισε να κρατάς την ψυχούλα σου χαρούμενη και φωτεινή και μην κάνεις τόσο σκοτεινές και άγονες σκέψεις...

Member
    Κατ' αρχην σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας! :wink2:
    ξερω πολυ καλα τι ειναι το τσιγαρο, αν κ δεν το εχω δοκιμασει ακομα, γιατι παντα ημουν fun της υγιεινης ζωης κ της ασκησης..απλα ειμαι τοσο απελπισμενη με τη βουλιμια που θελω κατι να μου αποσπασει την προσοχη..ξερω οτι ειναι μια παρορμηση της στιγμης κ οτι αργοτερα θα βριζω τον εαυτο μου που σκεφτηκα κατι τετοιο. Αλλα ειμαι σε απελπιστικη κατασταση.. Και γενικως επηρεαστηκα απο πολλα ατομα γυρω μου που μου ελεγαν οτι το τσιγαρο τους βοηθησε σε διαιτες κ τετοια. Ειμαι σιγουρη οτι ολα αυτα ειναι λαθος, απλα αυτο το λαθος που κανω στον εαυτο μου με την τοσο αρρωστημενη σχεση μου με το φαγητο το θεωρω τοσο μεγαλο, που ολα τα αλλα μοιαζουν ασημαντα..εχω απευθυνθει στο κεντρο Ανασα, αλλα ενω παω εδω κ 3 μηνες δεν γινεται κατι δραστικο..Εσεις τι εμπειρια εχετε κ πως ειστε τωρα?το εχετε αντιμετωπισει? :puzzled:

Senior Member
    Μαρίνα μου, δεν υπήρξα ποτέ βουλιμική. Μόνο για το τσιγάρο σου λέω με βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανοησία από αυτό. Μην ακούς ηλίθιους, που τολμούν και δίνουν τέτοιες συμβουλές στον κόσμο. Απορώ, υπάρχει σοβαρός άνθρωπος, που να λέει κάπνισε για να αδυνατίσεις; Εκτός αν το κάνουν επίτηδες, για να σε παρασύρουν στη νοσηρή τους συνήθεια. Όσοι την πατήσαμε, την πατήσαμε. Ας σωθούν τουλάχιστον οι υπόλοιποι.

Junior Member
    Συμφωνώ, μην επιβαρύνεις την υγεία σου με δεύτερο κακό. Η βουλιμία είναι ήδη αρκετή. Δε σου κρύβω ότι το έχω σκεφτεί κ εγώ κ είχα αγοράσει κάποτε ένα πακέτο αποκλειστικά γι'αυτό το λόγο. Περιττό να σου πω πόση απέχθεια ένιωσα για τον εαυτό μου. Ως φανατική αντικαπνίστρια, μόνο που συνηδειτοποίησα σε τι τριπάκι πάω να μπω κ κοιτάχτηκα στον καθρέπτη να καπνίζω, σκέφτηκα "εε όχι! κοίτα πού μ'εχει καταντήσει αυτή η βουλιμία! έχω καταστρέψει το μυαλό μου, την ηρεμία μου, τη ζωή μου, τα χρήματα μου, αλλά δεν θα με κάνει κ καπνίστρια!"

και κατι ακομα η ψυχολογος μου μου ειπε και ποτε που εχουν πολλη καφεινη και αλκοολ να αποφευγονται.....ηδη η καρδια μας μετα βουλιμικα επεισοδια ειναι σε ενταση ποσο μαλλον να πιουμε και καφεινη