Results 1 to 8 of 8
Thread: ΑΡΚΕΤΑ!!!!!!!!
-
26-09-2012, 15:03 #1
ΑΡΚΕΤΑ!!!!!!!!
Μετα απο αρκετο καιρο που κατρακυλησα ξανα,ειπα να σας γραψω μιας κ μονο εσεις με καταλαβαινετε!αυτην την περιοδο εχω εξεταστικη κ ενω γενικα σαν ανθρωπος δεν αγχωνομαι, ισως εχω επηρεαστει κ θελω να τρωω συνεχεια..Αναρωτιεμαι με τοσο θυμο, ΜΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΛΕΓΞΩ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ??πως γινεται να βλεπω τον εαυτο μου σαν μια μηχανη που τρωει?γιατι να μην τρωω πολυ απλα οταν πειναω?νευριαζω γιατι στην ουσια ειναι κατι τοσο απλο κ ομως τοσο δυσκολο!εχω κουραστει με τις αυξομειωσεις του βαρους μου..εχω βαρεθει να χανω κ να παιρνω 3-4 κιλα συνεχεια!σιχαινομαι τον εαυτο μου πλεον κ η αυτοπεποιθηση μου εχει πιασει πατο..ειμαι στα καλυτερα χρονια της ζωης μου, τα φοιτητικα, κ τα καταστρεφω επειδη το ''θελω'' εγω, ενω μπορω να κανω κατι κ το ξερω..Υπαρχουν μερες που ξυπναω κ ολα ειναι τοσο καλα!τρωω τοσο φυσιολογικα κ αισθανομαι τοσο τελεια..αλλα τις περισσοτερες μερες νιωθω ΑΡΡΩΣΤΗ..πραγματικα ΑΡΡΩΣΤΗ!σας γραφω με τοσο θυμο κ ενταση γιατι ξερω οτι μπορουμε να το σταματησουμε, αλλα ειναι τοσο δυσκολο!σε ειδικο πηγαινω αλλα δεν με εχει βοηθησει ακομα σε κατι...κ ολο ελπιζω πως κατι θα αλλαξει..καθε μερα η ιδια υποσχεση, καθε μερα η ιδια αθετηση της υποσχεσης μου!ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΖΩΗ, ΜΠΟΡΩ??
- 30-09-2012, 17:13 #2
Αυτό μάλλον συμβαίνει λόγω της εξεταστικής περισσότερο. Ξέρεις , περισσότερες ώρες διαβασμα=περισσότερεςώρες κλεισμένη μέσα στο σπιτι=βαρεμάρα και αγχος= φαγητο. Τουλάχιστον για 'μενα ας πουμε πολλές φορές λειτουργεί έτσι (αν και ευτυχώς τελευταία το συγκρατω αρκετα καλα). Απλά προσπάθησε αυτά που τσιμπολογάς ή τρως συνέχεια τουλάχιστον να μην είναι πολύ επιβαρυντικά (οσο γινεται δλδ γτ ξέρω επίσης από προσωπικη εμπειρια οτι τα φρουτα πχ δεν σε προκαλουν και τοοοοοοοσο πολυ να τα τσιμπολογησεις :smirk: ). Κανένα γλυκό του κουταλιού μπορει να βοηθήσει για τις λιγούρες ... δεν ειναι ακακα αλλά είναι πιο υγιεινά. Στο μεταξύ αν μπεις στη διαδικασία να τρως πράματα πιο υγιεινά και δεις οτι το πετυχαινεις αυτο σιγα σιγα θα μπεις και πιο δυναμικά στη διαδικασία να μειώσεις το φαγητό πιστεύω ...
30-09-2012, 22:12 #3
εαν αρχισεις να περπατας η να κανεις καποια ασκηση η γυμναστικη μετα θα λυπασαι να παρεις τις θερμιδες που εχασες απο βλακειες......επισης οταν σου ερχεται να φας τα παντα , σηκω και ασχολεισου με κατι αλλο.....!
02-10-2012, 11:22 #4
Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας..τωρα ξανα κανω την προσπαθεια μου!συνεχιζω κ τις συνεδριες μου στο κεντρο Ανασα κ καπως τα καταφερνω!σχετικα με τη γυμναστικη παω καθημερινα γυμναστηριο, αλλα δεν με αποτρεπει παντα απο το φαγητο!εσεις πως το αντιμετωπιζετε?
02-10-2012, 17:28 #5
εγώ το αντιμετώπισα με xeirougrio..αλλιώς δεν elbepa φως στο τούνελ 25 χρονια δίαιτας είναι πολλά...
ελπίζω να βρείς τον δρόμο σου κοριτσάκι μου!!!
02-10-2012, 17:50 #6
Να σου πω κατι που βοηθησε εμενα,αλλα ισως φανει πολυ αστειο..το καλοκαιρι στις διακοπες,στην παρεα ηταν κι ενα μικρο κοριτσακι,4 ετων κορη φιλης οχι πολυ στενης(το διευκρινιζω για να δειξω οτι πρωτη φορα στην περιοδο των διακοπων ηρθα τοσο κοντα με τη μικρη).Εγω ειμαι 30,η μικρη 4 και γιναμε οι καλυτερες φιλες.Γενικα τοσο στενη επαφη με παιδακι δεν ειχα ποτε,πραγμα το οποιο με εκανε να δω καποια πραγματα αλλιως.Και στο θεμα του φαγητου,κατι πολυ απλο που εχω ξανακουσει-οτι το φαγητο ειναι παντα εκει-διπλα στη μικρη πηρε καινουργια διασταση.Σαν παιδακι,διαφορα πραγματα ηθελε να φαει,αλλα μου εκανε εντυπωση το να λεει δεν ΄θελω αλλο ΄.Ετρωγε οσο ηθελε,μεχρι να χορτασει και μετα πηγαινε να παιξει.Δεν ειναι καποια τρομερη ανακαλυψη αυτο που εκανα.Το οτι συνεβη ομως τη στιγμη που το μυαλο μου αναζητουσε μια λυση, φανηκε στα ματια μου σαν αποκαλυψη.Επειδη το ειδα να συμβαινει ταυτοχρονα με αλλους που ετρωγαν σα να μην υπαρχει αυριο,εκανε κλικ στο μυαλο μου και απο κεινη τη στιγμη αλλαξε τη σχεση μου με το φαγητο.Ακριβως απο κεινη τη στιγμη,την ωρα που τρωγαμε.Εχα μεγαλο προβλημα και μεγαλη εξαρτηση απο τα φαγητο.Απο τοτε,το φαγητο πηρε τις κανονικες του διαστασεις,ως πηγη θρεψης και οχι ως υποκαταστατο χαρας η "βοηθος"σε στιγμες αγχους,απογοητευσης η αγωνιας.Παντα προσπαθουσα να κανω κατι αλλο οταν ειχα λυσσα να φαω(κατι που δεν επρεπε να φαω)αλλα ολα τα νικουσε η επιθυμια να γεμισω το στομαχι μου.Απο τη στιγμη που εγινε αυτο που περιεγραψα,αρχισα να σκεφτομαι οτι θα φαω μονο αυτο που χρειαζομαι,ωστε να εχω την απαραιτητη ενεργεια για να κανω αυτα που εχω να κανω(πολλες φορες μεχρι τοτε φουσκωνα και ακυρωνα τις δουλειες μου).Ετσι εχασα 10 κιλα σε τρεις μηνες και πρωτη φορα ειπα στη ζωη μου οτι δεν χρειαζομαι να χασω αλλο(ειμαι 1,75 με 64 κιλα).Δεν θελω να πω οτι ολοι πρεπει να σκεφτουν ετσι και οτι εγω βρηκα την τρομερη λυση,ηθελα απλα να πω κατι που με βοηθησε,ισως επειδη ηταν και η καταλληλη στιγμη για να δεχτει το μυαλο μου τη λυση.Τωρα,οσον αφορα την εξεταστικη,ειναι περιοδος μεγαλης εντασης και αγχους(εγω οταν διαβαζα σοβαρα παντα επαιρνα κιλα)οποτε δωσε μια ανασα στον εαυτο σου και μην πιεζεσαι τοσο και στο θεμα του φαγητου.Ισως οταν τελειωσεις να χαλαρωσεις και να μπορεσεις να μπεις σε προγραμμα.Sorry,μαλλον εγραψα παρα πολλα και σας κουρασα.
02-10-2012, 17:53 #7
Οταν λεω για τη φραση"το φαγητο ειναι παντα εκει"εννοω για μια φραση που εχω ακουσει να λεγεται απο ψυχολογους και διαιτολογους,οτι δηλαδη δεν χρειαζεται να φας ο,τι υπαρχει στο σπιτι,αφου το φαγητο εκει θα ειναι οταν το ξαναχρειαστεις.
03-10-2012, 12:36 #8
αυτη η συμβουλη ειναι η καλυτερη που εχω ακουσει μακραν!!!!:thumbup:
Originally posted by mariakriti
εαν αρχισεις να περπατας η να κανεις καποια ασκηση η γυμναστικη μετα θα λυπασαι να παρεις τις θερμιδες που εχασες απο βλακειες......επισης οταν σου ερχεται να φας τα παντα , σηκω και ασχολεισου με κατι αλλο.....!
Φωταψιες στα μάτια
26-06-2025, 07:53 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή