Results 106 to 120 of 137
Thread: Αγώνας 21 ημερών..
-
01-11-2012, 18:15 #106
Προς το παρόν:
9.10 Γάλα+δημητριακά
10.30 ½ ρόδι
13.00 μουστοκουλουρο
14.00 ριζότο με μύδια (250 γρ) + τυρί για μακαρόνια
17.00 μουστοκούλουρο
17.45 1 μπανανα
18.00 ½ ρόδι
Ελπίζω το βραδινό μου να είναι λίγα ψητά μανιτάρια ή ένα τοστάκι και τέλος
- 02-11-2012, 01:22 #107
Αυριανο προγραμμα :
κοουλουρι θεσ/νικης (πολυσπορο)
1 φρουτο
Κοτοπουλο και σαλατα λαχανο που τρελαινομαι!!
1-2 φρουτα
σαλατα,1 φρυγανια,1 φετα κασερι [/quote]
ολα οκ και σημερα!!!α και ενα ποτηρακι μπυρα!!!
Για να δουμε αυριο:
Δημητριακα με ενα ποτηρι γαλα
Φρουτο
σπανακορυζο,τυρι και 2 φρυγανιες
1-2 φρουτα
σαλατα,1 φρυγανια κ 1 φετα γαλοπουλα ή σουπιτσα με 1 φρυγανια και σαλατα..
02-11-2012, 09:32 #108
Μπραβο hope!!! Keep going!!
02-11-2012, 09:35 #109
Thanks Aαναστασακι μου..Αντε να ξεκολλαμε απο τις κακιες μας συνηθειες!!! :tumble: :smilegrin: :duh:
02-11-2012, 09:40 #110
Originally posted by hope25
Thanks Aαναστασακι μου..Αντε να ξεκολλαμε απο τις κακιες μας συνηθειες!!! :tumble: :smilegrin: :duh:
02-11-2012, 20:11 #111
Λοιπόν, σήμερα:
1 ποτήρι γάλα & 30 γρ δημητριακά
Τοστ τυρί light
½ μπανάνα+1 κγ μέλι
10 αμύγδαλα
1 κουτάλα φακές
1 μουστοκούλουρο
1 μήλο
για βραδυ πλευρωτους ψητα.
02-11-2012, 23:18 #112
http://www.youtube.com/watch?v=AKSxng8t3FI [/quote]
:thumbup: :thumbup:
03-11-2012, 09:28 #113
Για να δουμε αυριο:
Δημητριακα με ενα ποτηρι γαλα
Φρουτο
σπανακορυζο,τυρι και 2 φρυγανιες
1-2 φρουτα
σαλατα,1 φρυγανια κ 1 φετα γαλοπουλα ή σουπιτσα με 1 φρυγανια και σαλατα.. [/quote]
Ολα οκ και χθες!!Βραδυ τελικα σουπα..
Σημερα λεω:
Δημητριακα με γαλα
φρουτο
ψαροσουπα,λιγο μπροκολο και 2 φρυγανιες
1-2 φρουτα
σουπα απο το μεσημερι,1 φρυγανια κ λιγο σαλατα ή μπροκολο.
03-11-2012, 13:22 #114
Χαίρομαι που έχεις μπει σε πρόγραμμα! Συνέχισε έτσι.
Κι εγώ παραδόξως καλούτσικα τα πήγα χθες. Μόνο που έφαγα έξτρα ένα μουστοκούλουρο
03-11-2012, 14:00 #115
Ελα,ενα μουστοκουλουρο δεν ειναι τιποτα Αναστασια,το θεμα ειναι να μην τρωμε μεγαλες ποσοτητες!!Αλλωστε καλα κανεις και τρως απο λιγο απο το να τα απογορευες στον εαυτο σου και μετα να επεφτες με τα μουτρα και να ετρωγες ολα αυτα που δεν ειχες φαει ολες τις ημερες!!!!
03-11-2012, 14:03 #116
δεν μπορω να πω, κι εγω ειμαι αρκετα ευχαριστημενη με το εαυτο μου. Χθες, αν και νομιζα οτι θα ξεσπουσα στο φαγητο έδειξα τρομερη αυτοσυγκρατηση για τα δεδομενα μ
03-11-2012, 20:35 #117
Τοστ γαλοπούλα + τυρί light
2 κομμάτια λαχανόπιτα
4 τυροπιτάκια
Γιαούρτι 2%, 2 κ.γ. κακάο, 1 κ.γ. μέλι, 6 αμύγδαλα, 25 γρ σοκολάτα υγείας
1 μπανάνα
2 μουστοκούλουρα
Μπράβο μου! Πάντα τέτοια....
04-11-2012, 00:23 #118
Σημερα λεω:
Δημητριακα με γαλα
φρουτο
ψαροσουπα,λιγο μπροκολο και 2 φρυγανιες
1-2 φρουτα
σουπα απο το μεσημερι,1 φρυγανια κ λιγο σαλατα ή μπροκολο. [/quote]
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ολα οκ και σημερα!!!!
Το αυριανο λοιπον:
1 ποτηρι γαλα,1φρυγανια με βιταμ και μελι
1 φρουτο
Κοτοπουλο κοκκινιστο με πιπεριες και μανιταρια και σαλατα
1-2 φρουτα
Σαλατα,1 φρυγανια,1 φετα γαλοπουλα
Υ.Γ Αναστασια δεν το βαζουμε κατω..Συνεχιζουμε!!Απλα ηταν μια κακη ημερα..
04-11-2012, 12:19 #119
Σχεδον μια βδομαδα χωρις υπερφαγικα και παραλληλα με συνεχη διαλογο με τον εαυτο μου,τα συμπερασματα ηταν πολλα ενα απο αυτα σιγουρα ειναι οτι δεν πρεπει να σε απασχολει αποκλειστικα και μονο η επιτευξη μιας πολυποθετης ενδειξης της ζυγαριας αλλα το χτισιμο μιας σωστης διατροφης,η απαλλαγη απο κακιες και βλαβερες συνηθειες -που αλιώνουν οχι μονο την εξωτερικη αλλα και την εσωτερικη εικονα μας-- και η υιοθετηση της εφορου ζωης.χμ..εφορου ζωης??Προβληματιστειται λιγο..Αυτο το ''εφορου ζωης'' αποδεικνυει οτι τελικα αυτος ειναι ο δυσκολος δρομος και οχι η ''αφαγια'''η ''βουλιμια'' .Πρεπει να βλεπουμε την διατροφη μας σαν επενδυση.Στην δευτερη περιπτωση,η αφαγια δηλαδη εχει ιδιαιτερα αυξημενο ρισκο και οπως ολοι ξερουμε το μεγαλο ρισκο συνδεεται με πολυ υψηλα κερδη σε μικρο χρονικο διαστημα-στην συγκεκριμενη περιπτωση τα κερδη ειναι η αμεση απωλεια βαρους-.Περα ομως απο το τεραστιο κερδος κρυβει παρα πολους κινδυνους-μεταφραση:σοβαρες ζημιες στην υγεια μας.Μαλιστα μπορει να οδηγηση και σε απολυτη ΄΄χρεοκοπια΄΄ αυτου που πηρε το ρισκο-χασιμο οχι μονο των κερδων του αλλα και αλλων πορων καθως επισης και την δυνατοτητα για ανακαμψη.Μερικες φορες και τον επιχειρηματικο του θανατο...και ο νοων νοειτω..Αντιθετα η υιοθετηση μιας υγειους διατροφης εφορου ζωης δεν συνδεεται αμεσα με το ''κερδος'' ,μιας και δεν θεωρειται επενδυση υψηλου κινδυνου,δεν κρυβει ρισκα και δεν επηρεαζεται εντονα απο εξωτερικους παραγοντες*.Θεωρειται μια ''ορθη'' επενδυση μιας και μπορει να δωσει πολυ μικρα αλλα ΣΥΝΕΧΗ κερδη(σταδιακη απωλεια).Το πιο σημαντικο ομως ειναι οτι μπορει να διασφαλησει την μακροχρονια ευημερια του επενδητη(συντηρηση κιλων αλλα και αποφυγη ασθενειων αμεσων ή εμμεσων συνγεομενων με την κακη διατροφη,πως μπορει να μεταφρατει αυτή,ως αφαγια ή υπερφαγια..
*στην συγκεκρυμενη περιπτωση εξωτερικοι παραγοντες ειναι η κοινωνικη μας ζωη,οποιος επιχειρει αυτο το σχεδιο μπορει παραλληλα να συντηρησει την μεχρι τωρα κοινωνικη ζωη του,μιας και δεν επηραζει τους στοχους του,η διατροφη του του επιτρεπει να βγει και για φαγητο και για ποτο..ενω αντιθετα το σχεδιο της αφαγιας ειναι αμεσα συνδεδεμενο με τους λεγομενους εξωτερικους παραγοντες και επηρεαζεται αμεσα απο αυτους..Μια απλη εξοδο για φαγητο μπορει να οδηγησει σε πληρη καταστροφη του πενδυτικου τους σχεδιου.Ως αποτελεσμα τα ατομα αυτα σταδιακα αποκοπτουν καθε δεσμο με αυτους τους εξωτερικους παραγοντες.Μεταφραση:απολυ τη κοινωνικη απομόνωση και στερηση της ψυχικης ισορροπιας.Ο ανθρωπος ειναι απο την φυση του κοινωνικο ον αρα η στερησει αυτης της βασικης και εμφυτης αναγκης οδηγει σε καταστροφικα αποτελεσματα.Αναλογιστειτ� �ι αν συνδιαστει με την στερηση της βασικοτερης αναγκης του ανθρωπου ΄΄το φαγητο΄΄.Ποιος ο λογος λοιπον να παμε κοντρα στην φυση μας??
Ενα ειναι το σιγουρο ο ανθρωπος χαρακτηριζεται απο ελλειψη υπομονης!!Αρα και ο πιο δελεαστικος τροπος ειναι αυτος που δημιοργει τα ευκολα κερδη..Ορθολογιστης ομως ειναι αυτος που βλεπει μακροχρονια,οχι ο κοντοφθαλμος,ναι κοντοφθαλμος,.Γιατι κοντοφθαλμοι(μην πω καλυτερα τυφλοι) ημασταν πολυ απο εδω μεσα εως τωρα και θα πρεπει να νοιωθουμε ενα αισθημα ''ντροπης''απεναντι στον εαυτο μας γιατι ζουμε στην εποχη της ''γνωσης'' και της αμεσης μεταδοσης της πληροφοριας,δεν γεννηθηκαμε στα σπηλαια..Γνωρισουμε αλλα ακολουθουμε την ΛΑΘΟΣ πορεια..τι στο διαλο μαζοχιστες ειμαστε τελικα???
Αρα λοιπον η διατροφη μας ειναι μια επενδυση,σημασια δεν εχει το κερδος σαν συνολο αλλα τα μηνιαια εσοδα που θα μας εξασφαλισουν την μεγαλητερη δυνατη ευημερια.Γι αυτο λοιπον βαλτε στην ακρη την ζυγαρια!!!Το θεμα δεν ειναι να γινω 50 κιλα..Καποιος μπορει να θεωρησει την απωλεια κιλων επιτυχια,ΛΑΘΟΣ,ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!!!!ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ=ΕΠΙΤΥΧΙΑ! !!!Η διατηρηση λοιπον συνδεεται με τον τροπο που χαθηκαν τα κιλα-οσο πιο σταδιακα,τοσο πιο καλα-,μια ισορροπημενη διατροφη δινει στον οργανισμο μας οτι χρειαζεται,τα εφοδια για καλυτερης ποιοτητας ζωη καθως και τον χρονο να ''μαθουμε'' και να ''εκπαιδευσουμε'' τον οργανισμο μας να ''ζητα'' τροφη οταν την χρειαζεται πραγματικα και τελικα αυτο ειναι που θα εξασφαλισει την επιτυχια μας αλλα και την ζωη που ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ,χωρις στερησεις,περιορισμους και συνεχη εσωτερικο πολεμο.Το μυαλο μας θα αδειασει απο εμμονες και επιτελους θα ''καταληφθει'' απο σκεψεις και ανησυχιες που θα συμβαλουν στην πνευματικη μας ανελιξη και στην αληθινη ευτυχια μας..
Στοχος λοιπον ειναι η διατροφη μας και οχι τα κιλα.Στο τελος της ημερας το σωστο σκεπτικο ειναϊ ''σημερα τροφοδοτησα τον εαυτο μου με εκεινες τις τροφες που ειναι ευεργετικες γι αυτον και στις σωστες ποσοτητες καθως και χρονικα διαστηματα για την καλυψει των αναγκων του και την επιτελεση των λειτουργιων του..'' και οχι το σκεπτικο ''τελεια σημερα,πηρα μονο 1000 θερμιδες(χωρις να μας νιαζει τι ειδους τρωφει ειναι αυτη και τι θρεπτικη αξια εχει),αυριο θα ειμαι 1 κιλο μειον και αν συνεχισω ετσι σε 2 μηνες θα ειμαι κοκαλο''.Μετα ομως?Τι θα κανεις μετα???
Γι αυτο πετα με αναψυκτικα χωρις ζαχαρη και οτιδηποτε βλακωδες κατασκευασμα που βαφτιζεται light ή 0% λιπαρα που αν κοιταξεις τα συστατικα θα τραβας τα μαλλια σου με το τι περιεχουν και ποσο ζαχαρη κ αλλες γλυκαντικες ουσιες περιεχουν.
Γεμιστε τα ψυγεια σας και τα ντουλαπια σας με φρουτα,λαχανικα,μελι,γαλακ� �οκομικα,προιοντα ολικης,ξηρους καρπους,ψαρι,οσπρια,ασπρο κρεας,μαυρη σοκολατα,αυγα..Η ποιοτητα ειναι και αυτη που μας χορταινει..Η ποσοτητα συνηθως αποτελειται απο τις λεγομενες κενες θερμιδες,δηλαδη τροφες σε χαμηλη θρεπτικη αξια που περα απο τις πολλες θερμιδες,επιφερουν και γρηγοροτερα το αισθημα της ''πεινας'' = διπλασιες θερμιδες..
Σας κουρασα!!!Λοιπον συνεχιζω τον στοχο μου,αφησα εντελως στην ακρη την ζυγαρια και εχω απελευθερωθει απο τα δεσμα της.Το μονο που με απασχολει ειναι η διατροφη μου.Δεν με ενδιαφερει πλεον το ποτε θα φτασω τον στοχο μου,ουτε το να χανω καθε βδομαδα..Με απασχολει μονο το σημερα!Και εχω στο μυαλο μου το εξης:
04-11-2012, 17:09 #120
Πόσο δίκαιο έχεις σε αυτά που λες!
Όλη η φιλοσοφία της σωστής διατροφής συνοψίζεται σε αυτή τη φράση:
"η διατροφη μας ειναι μια επενδυση,σημασια δεν εχει το κερδος σαν συνολο αλλα τα μηνιαια εσοδα που θα μας εξασφαλισουν την μεγαλητερη δυνατη ευημερια."
Σαν επένδυση, λοιπόν, πρέπει να αντιμετωπίζουμε τη διατροφή μας κι όχι σαν συνεχή αγώνα! Στο κάτω κάτω η διατροφή είναι μεν φυσική ανάγκη, αλλά το είδος της διατροφής που ακολουθούμε είναι συνήθεια. Σκοπός, λοιπόν, πρέπει να είναι να γίνει η διατροφή μια καλή συνήθεια!
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση