Results 16 to 30 of 38
Thread: αλλο ενα φθινοπωρο στα ιδια...
-
18-10-2012, 00:01 #16
χμ...πως έγινε το κλικ..δύσκολη ερώτηση γιατί με τρομάζει λίγο το αν θα κρατήσει αυτό το κλικ...αλλά το εύχομαι τι να πω..Εγώ προσωπικά απλά σκέψου πως έφτασα τα 134 κιλά..και είχα φάει όσο δε πήγαινε..άρα είχα σκάσει που λέμε και στην ψυχολογία ήμουν λίγο ως πολυ΄down..πιο down δε γίνεται νομίζω.Και έτσι μία μέρα είπα φτάνει..βέβαια περνάς τα δύσκολά σου πάλι ε??αλλά ξέρεις είναι ένας αγώνας στον οποίο πέφτεις ξανασηκώνεσαι κτλ..ο καθένας το αντιμετωπίζει με διαφορετική ματιά.Αν ήταν εύκολο και το βλέπαμε όλοι απο την ίδια σκοπιά,θα βοηθιόμασταν πιο εύκολα.Αλλά δύσκολο και πολύ λογικό..εγώ το μόνο που έχω να πω ως συμβουλή,είναι ότι δε μπορούμε από τη μία μέρα στην άλλη να γίνουμε δυνατοί.Θέλει χρόνο..όπως και με τα κιλά..μακάρι να τα χάναμε μέσα σε 3 μήνες..αλλά θέλουν χρόνο..αν συμβιβαστείς με την έννοια του χρόνου και πεις..οκ ας μου πάρει και ένα χρόνο και 2,ανάλογα με τον καθένα..τότε τα πράγματα θα γίνουν αυτομάτως πιο εύκολα..αυτά από εμένα..
- 18-10-2012, 14:28 #17
Εγω παλι απο την δικη μου την πλευρα θεωρω οτι πρεπει να εχεις ιδιαιτερα τις πρωτες ημερες της επανοδου σου στην σωστη διατροφη, να το χεις συχνα στο μυαλο σου.Να μην φευγεις απο τον στοχο.Εγω για παραδειγμα ξεχνιεμαι.Τωρα αυτο καλο ειναι επειδη προσφερω πολλα καλα πραγματα στην ψυχη μου με την καθημερινοτητα μου -δραστηριοτητες, ενημερωσεις πανω στα παντα, καλους φιλους που θα σε βοηθησουν να δεις το στραβο...-ξεχνιεμαι με τα πολλα και ευκολα βουταω το "απαγορευμενο" για να φαω.
Θελει λοιπον στην αρχη να φτιαξεις μια ρουτινα οσο περιεργο σου ακουγεται αυτο.Τπυλαχιστον σε μενα λειτουργει.
Καπου εδω μεσα διαβασα οτι θελει 22 μερες ο οργανιμος να συνηθισει σε κατι διαφορετικο.Ειναι αυτο που μου ελεγε μια καλη διαιτολογος..."Δεν θελω να σκασεις απο την σαλατα.Θελω να φας ενα μικρο μπολ σαλατας γιατι θελω να μικρύνει το στομάχι σου, και θελει περιπου βδομαδα για να γινει."
18-10-2012, 18:16 #18
Originally posted by lipimeni
....Θέλει χρόνο..όπως και με τα κιλά..μακάρι να τα χάναμε μέσα σε 3 μήνες..αλλά θέλουν χρόνο..αν συμβιβαστείς με την έννοια του χρόνου και πεις..οκ ας μου πάρει και ένα χρόνο και 2,ανάλογα με τον καθένα..τότε τα πράγματα θα γίνουν αυτομάτως πιο εύκολα..αυτά από εμένα..
Αν ολοι εμεις που έχουμε πολλα κιλά για χασιμο , αποδεχθούμε το χρόνο και δεν τον κυνηγήσουμε τοτε θα γυρισει υπερ μας και ναι ολα θα γινουν πιο ευκολα . Και τα πολλά κιλά δεν χάνονται με διαιτα . Διαιτα ποσο καιρο θα κανουμε ? 15 μερες ? 1 μηνα ? 2 μηνες ? Και στην αφαγία να το γυρισουμε παλι 20-30-40 κιλα δεν θα φυγουν σ΄αυτο το διαστημα .Καποια στιγμη θα βαρεθούμε τις στερησεις και θα σπασουμε . Και τοτε τι θα γινει ? Θα γυρισουμε στα ιδια . Αν αντιθετα βάλουμε ενα πλανο διατροφης που θα είναι για μια ζωη , εκπαιδευσουμε τον εαυτό μας απ την αρχή πως να τρωει , μας μάθουμε να τρωμε απ την αρχή , τοτε ναι πιο αργά μεν , αλλά τα κιλά θα φευγουν .
Τώρα τι μου έκανε εμενα το κλικ ? Πολλά και τιποτε συγκεκριμμένο .
Ένα είναι αυτό που λεει κι η λυπημένη , οτι πλεον είχα φαει οσο δεν παιρνει άλλο κι είχα μπουχτισει . Το δευτερο είναι οτι συνηδειτοποιησα οτι η ζωη είναι πολυ μικρή για να την περασω τρωγοντας μεχρι σκασμού . Έχανα απ αυτο τοσα άλλα . Κι απ΄την άλλη σε μενα ο χρονος ειχε λιγοστεψει . Είμαι μεγαλύτερη απ οτι οι περισσοτερες εσεις . Έπρεπε ή τωρα ή ποτε . Και τοτε είχα βρει το forum και είδα κι άλλους να τα έχουν καταφερει , είδα οτι γινεται , οτι δεν είναι ανεφικτο .
Κι είπα οτι δεν έχω να χασω . Θα το παλέψω . Ετσι κι αλλιως ο δρομος που βαδιζα ως τοτε δεν οδηγουσε πουθενα , ειχα παρει τη ζωη μου λαθος ... Κι άλλαξα δρομο .
18-10-2012, 23:31 #19
Εγώ πάλι,θα σε προσκαλέσω να κάνεις μια δοαφορετική λίστα...
Αυτήν με όσα κερδίζεις νιώθοντας άσχημα με τον εαυτό σου.
Και τα κάποια επιπλέον κιλά την κάνουν μια χαρά απ'ό,τι φαίνεται τη δουλειά τους!
Δεν αξίζεις τη συμπαράσταση μας,δεν είσαι δυνατή,θα μείνεις για πάντα εδώ,χοντρή...
Απογοητευμένη μ'εσένα που δεν μπορείς να τα καταφέρειςΆμα βάλουμε κι όλα όσα
αντιμετωπίζεις, "τις δικαιολογίες" στη ζωή σου,την αχαριστία απέναντι σε όσους
με "πραγματικά σοβαρά προβλήματα"σχετίζεσαι καθημερινά...μια χαρά το πας!
19-10-2012, 11:58 #20
πολα αρνητικα μπορω να αριθμησω, ομως δεν θα μεινω σ αυτα γιατι σημερα το πρωι ξυπνησα αισιοδοξη! εβλεπα και ωραιο ονειρο! οτι αλλαζαμε σαλονι!!! οτι επιθυμει ο καθενας!!! χαχαχα.
κοριτσια ποσο καταλαβαινω αυτο που λετε. ετσι ακριβως νωθω. οτι εχω φαει τοσο πολυ οσο δεν παει αλλο. θελω να βρω τη δυναμη να ασχοληθω παλιθ με το βιβλιο η ωυχολογια της διαιτας. μου εκανε καλο. και σημερα νιωθω ετοιμη να το πιασω ξανα!!!
και ναταλια, αυτο για σενα http://www.youtube.com/watch?v=m3VkgjJL5EE
19-10-2012, 12:10 #21
Καλη συνεχεια, λοιπον! Αισιοδοξια και δυναμη!
19-10-2012, 12:39 #22
Ευχαριστώ για το τραγουδάκι,κοριτσάκι!Θα το πάρω μαζί μου απόψε σα γείρω να ονειρευτώ...Αγαπημένος κι ο Μίλτος...
Στα δικά μας τώρα...Μα είναι δυνατόν να σε προσκάλεσα να αναλογιστείς τα αρνητικά για να μείνεις σε αυτά;Να συστηθούμε θέλεις;
Ο μόνος λόγος που σου το έριξα είναι για όσα έχουν να σε διδάξουν.Πολλές από τις πράξεις και τις παραλείψεις μας ανάγονται
σ'αυτά που για μας είναι σημαντικά να διατηρήσουμε ακόμα κι αν αντικειμενικά βαίνουν εις βάρος μας.Ένα προσωπικό παράδειγμα
ν'αναφέρω να γίνω σαφέστερη.Στην εφηβία μου αμέσως μετά την πρώτη μου ερωτική απογοήτευση είχα την φανταστική ιδέα
να παχύνω ώστε να μην είμαι ποθητή στο άλλο φύλο κι έτσι να προστατεύσω τον εαυτό μου από ενδεχόμενη επανάληψη του πόνου,
που δυσκολευόμουν να διαχειριστώ.Αντικειμενικά το να παχύνω είναι κάτι κακό.Υποκειμενικά όμως ήταν κάτι που με προστάτεψε
από κάτι χειρότερο για μένα,κάτι περισσότερο σημαντικό κι όσο δυσκολευόμουν να το διαχειριστώ αλλιώς,διατηρούσα την ασπίδα
των κιλών μου,ενώ και καλά έκανα αμέτρητες προσπάθειες απώλειας βάρους για τα μάτια των άλλων ή και τα δικά μου,που τότε
δεν έβλεπαν καθαρά.Αν μου έλεγε κάποιος τότε πως σου αρέσει να είσαι παχύσαρκη θα τον έλεγα τρελό ή πως με κοροϊδεύει.Όμως
αυτό έκανα.Φυσικά τα κιλά μου,χρησίμευσαν και σ'αλλα σημαντικά θέματα μου,γι'αυτό κι η σχέση μαζί τους κράτησε πολλά χρόνια.
Αν δεν αντιμετωπιστεί αυτό που πραγματικά φοβόμαστε ή αρνούμαστε να διαχειριστούμε όπως του πρέπει,θεωρώ πως δύσκολα θα πετάξουμε
την πανοπλία.Δε λέω πως σε όλους συμβαίνει αυτό.Ασε που συνήθως αυτά κινούνται υπόγεια,υποσυνείδητα...Ψάξε λίγο όμως τι παίζει
ώστε παράλληλα με την καλή προσπάθεια που κάνεις αναφορικά με τη διατροφή σου να μη σε σαμποτάρεις να ελευθερωθείς.Δεν είναι
στάνταρ η απάντηση πως θέλουμε να χάσουμε αυτό που συνηθίσαμε να μας χαρακτηρίζει όσο αντικειμενικά αρνητικό κι αν είναι,όσα
μεγάλα προβλήματα μας δημιουργεί.Κάποιο "καλό" μας κάνει κι όσο το χρειαζόμαστε θα τα χρειαζόμαστε.Και τώρα,ζήσε αισιόδοξα! :*
19-10-2012, 19:46 #23
ω! ναταλια! τι προβληματισμο μου δημιουργησες τωρα....δεν εχω ιδεα απο τι με προστατευει η πανοπλια μου...αν οντως σε κατι με επωφελει το παραπανω βαρος...δεν ξερω τι ειναι αυτο. αχ.....σε τι σκεψεις με εβαλες τωρα....
20-10-2012, 08:06 #24
^^ Οι περισσότεροι άνθρωποι με περιττά κιλά όσο περισσότερο καιρό τα έχουν τόσο περισσότερο "βολεύονται" με την κατάσταση. Κάτσε και ρώτησε τον εαυτό σου, κάνε ένα απολογισμό, μια αυτοκριτική, μόνο εσύ μπορείς να βρεις τις απαντήσεις.
Επίσης keep in mind καμιά δίαιτα δεν θα σε βοηθήσει αν καταπιέζεις τον εαυτό σου. Βρες πράγματα που σε χαλαρώνουν και σε εκτονώνουν, διάλεξε μια άσκησης που λατρεύεις, γέμισε το ψυγείο με άφθονα φρούτα, λαχανικά, αυγά, γάλα, άπαχο κρέας, κράτα συνέχεια ένα μπουκάλι νερό και άνοιγε το ψυγείο μόνο όταν πεινάς πραγματικά (φυσική πείνα- αδυναμία συγκέντρωσης κλπ). Άκουγε το σώμα σου. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Κάποτε τρώμε χωρίς να πεινάμε ακόμα και σε δίαιτα "γιατί είναι ώρα να φάμε" ΄κι όταν έρθει το βραδάκι και πεινάμε πραγματικά έχουμε πάρει τις θερμίδες μας. Άντε, μέχρι να βγει ο χειμώνας μοντέλο θα'σαι!
24-10-2012, 13:54 #25
Κοριτσακι, ξερω ακριβως πως νιωθεις... οπως νιωθω κι εγω.... παλι στα ιδια, παλι μπηκε ο χειμωνας και δεν θελω να ψωνισω ρουχα, γιατι πολυ απλα δεν μου κανουν οσα μου αρεσουν... παλι κοιταζω την ντουλαπα μου και ολα τα ρουχα μου ειναι "για καποια αλλη στιγμη που θα ειμαι 10 κιλα κατω". Αλλα ελα που δεν ερχεται αυτη η στιγμη... δεν ερχεται και εγω απογοητευομαι!!
Ομως μια αποφαση ειναι ολα και ΘΕΛΩ οσο τιποτα να ακολουθησω αυτην την αποφαση που πηρα. Οποτε ειμαι παλι πισω αναμεσα σας!!
24-10-2012, 22:39 #26
βραζιλιανακι καλωσορισες παλι!!! ειναι η μοιρα μας μου φαινεται εμεις να παμε μαζι στις προσπαθειες!!! αλλα ξερεις κατι? αυτος ο χειμωνας θα ειναι ο τελευταιος!!!! του χρονου θα σηκωσουμε το ζαρα μιλαμε!!!
πως νιωθεις? εχεις ανεβασμενη ψυχολογια? θα κανεις κατι διαφορετικο αυτη τη φορα? εγω αρχισα τις τριαδες!!! μια βδομαδα που τις κανω πανε καλα!!!
αντε πια! για να μην παρουμε συνταξη απο το φορουμ εμεις!!!
φιλια!!!
25-10-2012, 09:38 #27
Καλημερα κοριτσακι και παλι!!!
Ναι το εχει η μοιρα μας, ειλικρινα δεν αντεχω αλλο... θελω παρα πολυ να προχωρησω, οπου και να κοιταξω πισω στην ζωη μου παντα αυτο το προβλημα βλεπω... σε καθε μου κινηση, σε καθε μου αποφαση, σε καθε μου σκεψη. Βεβαια τωρα πολυ περισσοτερο γιατι με τις επανειλλημενες διατες του παρελθοντος καταφερα και ανεβηκα στα κιλα τελικα κατα πολυ! Ομως θα το παλεψω, μπηκε χειμωνας και ειναι πιο ευκολο θεωρω γιατι δεν εχω να με κυνηγαει κατι με τον χρονο, να βγω στην παραλια ας πουμε. Κολυμβητηριο να σκεφτεις εκανα 4 φορες την εβδομαδα απο τον Ιουνιο και καμια διαφορα στα κιλα, καμια και στα ρουχα μου!! Ε πια αγανακτησα!!
Λοιπον ξενικησα μια διατροφη που μου ειχε δωσει ενας διαιτολογος 2 χρονια πριν και ειναι ισορροπημενη και σχετικα ευκολη, εχει ολων των ειδων τις τροφες αλλα μικροτερες ποσοτητες. Δεν μπορω να μπω σε λογικη να μετραω θερμιδες ή να κανω συνδυασμους τροφων οπως στις τριαδες. Θελω κατι σαν μπουσουλα στην αρχη και βλεπουμε!!! Να κανω ενα μηνα αυτην την διατροφη και μετα θα κρινω αν μου αρεσει ή οχι να την συνεχισω.
Καλη μας αρχη παλι!!!!
25-10-2012, 10:54 #28
Ποσο δικιο εχει!!
http://www.diatrofi.gr/index.php/dia...B9%CF%84%CE%B1
25-10-2012, 12:00 #29
ΕΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!!
ΤΟ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΟ ΥΑ ΜΠΟΡΟΕΣΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!!
ΕΓΩ ΕΦΤΑΝΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΚΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΩ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΔΩ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΗΓΑΙΝΑ ΠΑΛΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ!!!
ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ!!!
ΟΤΑΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ,ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΕΙΣΜΑΤΩΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΩ ΘΑ ΠΑΤΕ ΠΙΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!
ΤΟ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ.ΕΤΣΙ ΦΤΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ ΣΟΥ!!
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΡΟΣΣΙΑ ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΠΑΤΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΡΑΒΑ!!!
ΜΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ!!!
ΦΙΛΙΑ!!
ΜΕ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΣΑΧΠΙΝΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!!
25-10-2012, 14:38 #30
σε καταλαβαίνω. κ εγω παραιτηθηκα απο καθε προσπαθεια εδω και λιγες μερες. δεν αντεχω αλλο απλα θα αποδεχθω το γεγονος οτι ειμαι χοντρη
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή