Υπερφαγικό επεισόδιο - Επόμενη μέρα - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 18 of 18
    Senior Member
    Originally posted by lipimeni
    θα προσπαθήσω να ακολουθήσω μέχρι την κυριακή αυτό που προτείνετε. Έχω αγχωθεί γιατί είχα τρελή πειθαρχία πόσο χρονικό διάστημα και τώρα κάνω βήματα πίσω.Και είναι και αυτή η απογοήτευση που προκαλείς στο εαυτό σου κάτι τέτοιες στιγμές..Τι να πω.Είναι που και το μυαλό σε κανένα φαγητό της προκοπής δεν πάει.Πάει στα γαριδάκια,στις σοκολάτες..αμαν!Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!Ώρες ώρες σκέφτομαι τι θα έκανα χωρίς τη στήριξή σας!
    'Οχι βρε παιδάκι μου μην αγχώνεσαι! Δεν θέλουμε άγχος! Είναι ο χειρότερος σύμβουλος! Κάνε ένα κόλπο, φάε μπόλικο φαγητό μέσα στην ημέρα, κατά προτίμηση κοτόπουλο* ή ψάρι, μέχρι πραγματικά να χορτάσεις και ένα φλιτζάνι ρύζι. Μπόλικη σαλάτα για να νιώσεις ακόμη πιο πλήρης.Στο κοτόπουλο και στο ρύζι μη βάλεις λάδια. Στη σαλάτα λίγο. Οι θερμίδες σου θα μείνουν χαμηλά και θα έχεις μια χαρά περιθώριο για επιπλέον φαγάκι. Κλείσε το γεύμα σου με ένα μίνι παγωτάκι ή ένα παγωτό light. Αντί για ρύζι μπορείς να κόψεις μια μέτρια πατάτα σε πολύ πολύ λεπτές φετούλες να βάλεις ριγανούλα, λίγη γλυκιά πάπρικα ή ότι άλλο σου αρέσει και να τις ραντίσεις με ένα κουταλάκι λάδι, τις στρώνεις σε αντικολλητικό και τις ψήνεις στον φούρνο στην αρχή λίγο χαμηλά σε θερμοκρασία και μετά πας τέρμα για να γίνουν τραγανές! Τέλεια εναλλακτική για τηγανητές πατάτες! Άλλο light γλυκό είναι να κάνεις κρέμα με άνθος αραβοσίτου γιώτης και light γάλα και να βάλεις μια κουταλιά κακάο- βέλγικη σοκολάτα choice (αν δεν το έχεις δοκιμάσει - τέλειο!) με μόνο 40 θερμίδες κάνεις μια υπέροχη σοκολάτα ρόφημα χωρίς ενοχές! Το σύνολο για ένα μπολάκι βγαίνει περίπου 150 θερμίδες, αν θέλεις πασπαλίζεις και με πολύ λίγη τρούφα και έχεις ένα πολύ χορταστικό γλυκάκι.
    Σίγουρα στην πορεία σου θα έχεις βρει πολλές νόστιμες εναλλαγές και εσύ! Κανάκεψε λίγο τον εαυτό σου και δώσε τη μια πίσω από την άλλη! Οι εναλλαγές που σου είπα είναι όλες δοκιμασμένες (πρόσφατα μάλιστα που με είχε πιάσει μια λύσσα). Οι θερμίδες ήταν 1200-1300 και δεν πίστευα ότι κάνω δίαιτα! Πλήρης και ευχαριστημένη! Έτσι πέρασα λίγες δύσκολες μέρες και μου έφυγε η όρεξη για βλακείες! Πολύ χορταστικές είναι και οι ομελέτες! Με 1 αυγό ολόκληρο + 2 ασπράδια μαζί με 1-2 φέτες ζαμπόν light, πιπεριές μανιτάρια κρεμμύδια και λίγο τυρί θα έχεις ένα χορταστικό βραδινό!
    Δεν κάνεις βήματα πίσω! Απλώς χρειάζεσαι λίγη χαλάρωση! Φάε νόστιμα, φάε πολύ και χορταστικά αλλά με λίγες θερμίδες - γίνεται!
    Όλα θα πάνε καλά!!!! 'Ασε που τα καλύτερα έρχονται!:yes:

* κοτόπουλο ότι μέρος σε τραβάει, όχι στήθος αν δεν θέλεις!

Senior Member
    πφφφφ....άντε να δούμε τι θα γίνει πάλι....

Senior Member
    Προσωπικά πριν ξεκινήσω να πηγαίνω σε διατροφολόγο, μετα απο υπερφαγικά το έριχνα σε πλήρη αφαγία ακόμα και για μέρες. Πολλές μέρες. Πλέον, αν και με δυσκολία, την επόμενη μέρα τρώω κανονικά γιατί ό,τι έγινε, έγινε. Απο ότι μου έχει πει η διατροφολόγος μου το ένα υπερφαγικό δεν θα επηρεάσει ιδιαίτερα αν μετά συνεχίσουμε κανονικά την σωστή διατροφή και άσκηση. Προβληαμ θα υπάρξει εάν αυτό γίνει ξανα και ξανά και ξανά. Οπότε απο ότι φαίνεται η καλύτερη "λύση" είναι το αφήνουμε στην άκρη και πάμε παρακάτω. (Αν και ομολόγω πως συχνά θέλω να το ρίξω στην αφαγία γιατί μου φαίνεται πιο "safe", αλλά ή αλλάζουμε και τρόπο σκέψης μαζί με τα κιλά μας ή δεν αλλάζουμε τίποτα στην τελική και απλά ταλαιπωριόμαστε)

Page 2 of 2 FirstFirst 12