Results 1 to 15 of 18
-
20-10-2012, 21:09 #1
Υπερφαγικό επεισόδιο - Επόμενη μέρα
Καλησπέρα σας... Θα ήθελα να ρωτήσω τι τρώτε την επόμενη μέρα μετά από ένα υπερφαγικό; Και γενικότερα πως αντιδράτε?
Εγώ προσπαθώ να μην με ρίξει ψυχολογικά... γιατί αν και έχω φτάσει στο στόχο μου, κάποιες φορές δεν γλυτώνω τα υπερφαγικά.... τώρα τελευταία πολύ πιο συχνά λόγω άγχους και απογοήτευσης.Την επόμενη μέρα προσπάθω να φάω κάτι πολύ ελαφρύ(αφού το στομάχι μου πονάει και αισθάνομαι χάλια συνήθως) και το ρίχνω στο περπάτημα μήπως και γλυτώσω καμιά επιπλέον θερμίδα...
- 20-10-2012, 22:13 #2
εγω προσπαθώ να μην κάνω υπερβολές. Δηλάδη συνήθως δεν τρώω πολύ γερό πρωινό γιατί το στομάχι μου είναι γεμάτο, αλλά την υπόλοιπη μέρα τρωω κανονικά
22-10-2012, 23:35 #3
Εμένα εάν δε με πιασει το κακο αυτο με τον εμετο αμέσως μετα (αν και δεν ειναι συχνο). την επομενη θα προσπαθησω να κανω διαιτα. αυτη που εχω απο την διαιτολογο! αλλα πλεον δε μπορω να τα καταφερω γιατι οταν βγαινω με το αγορι μου θελει να τρωει και εγω δε μπορω να αντισταθω! οποτε ξεκιναω την διαιτα ειτε την καταφερνω ειτε οχι! βεβαια οι περισσοτερες φορες ειναι οτι δεν την καταφερνω πλεον! και γι αυτο ηρθα και εγω στην παρεα σας! :blush:
15-03-2013, 17:49 #4
καλησπερα,ειμαι καινουριο μελος κ θα ηθελα να μου πειτε αν ξερετε καποιο καλο ψυχολογο να με βοηθησει με την υπερφαγια που με ταλαιπωρει
18-03-2013, 17:14 #5
Συνηθως την επομενη μερα απο το υπερφαγικο προσεχω... οχι ακραια πραγματα αλλα προσπαθω οσο γινεται να φαω κατι ελαφρυ αλλα ισορροπημενο για να μην φανε εμενα οι τυψεις ... αυτο που παρατηρησα ηταν οτι οταν προσπαθουσα να μην φαω πολυ την επομενη μερα αυτο πυροδοτουσε ενα νεο υπερφαγικο και παει λεγωντας...
19-03-2013, 04:22 #6
Προς τη θεματοθετρια: (αν και ειναι παλιο μηνυμα αλλα εγω τωρα το ειδα...)Μη δινεις αξια στο υπερφαγικο την επομενη μερα, κανε σα να μη το εκανες ποτε. Αν δε το ειχες κανει ποτε θα ειχες θεμα? Μαλλον οχι. Συνεχισε κανονικα τη διατροφη σου σα να μην τρεχει καστανο και θα δεις ποσο πιο απλα θα ειναι ολα μετα. Μη μπαινεις στο φαυλο κυκλο τυψεων, γυμναστικης, αυστηρης διαιτας. Μην τον τροφοδοτείς πια. Οσο το ξεχνας θα σε ξεχάσει.
Originally posted by nowwhat
Συνηθως την επομενη μερα απο το υπερφαγικο προσεχω... οχι ακραια πραγματα αλλα προσπαθω οσο γινεται να φαω κατι ελαφρυ αλλα ισορροπημενο για να μην φανε εμενα οι τυψεις ... αυτο που παρατηρησα ηταν οτι οταν προσπαθουσα να μην φαω πολυ την επομενη μερα αυτο πυροδοτουσε ενα νεο υπερφαγικο και παει λεγωντας...
27-03-2013, 12:47 #7
και εγώ δεν ξέρω τι να κάνω την επόμενη μέρα. χθές από το πρωί ώς το βράδυ έκανα υπερφαγικά σήμερα νιώθω απαίσια και δεν θέλω τίποτα...δεν κάνω τίποτα δεν θέλω να ακούσω για φαγητό. Ισως το μόνο που θέλω είναι τον άνθρωπό μου να ακουμπήσω πάνω του και να νιώσω ασφάλεια...αλλά ο καθένας έχει τις υποχρεώσεις και την καθημερινότητά του....δεν γίνεται να σταματά την ζωή του κάθε φορά που κάνω υπερφαγικό...που στο κάτω κάτω είναι πολύ συχνά.
27-03-2013, 12:49 #8
Κι γω χθες από πρωί μέχρι βράδυ...Ξέρεις τί είπα σήμερα? Οχι ρε >Δήμητρα δε θα σε πάρει αποκατω! Εφαγα λιγο τυρι το πρωι γιατι δε πεινουσα, μολις βρηκα καποια ευκαιρια πηγα γυμναστηριο, τωρα νιωθω υπεροχα! Μαγειρευω το αγαπημενο μου φαγητο, μακαρονια με κιμα, θα φαω οσο πρεπει και ολα καλα. Οχι που θα κατσω να σκασω! Δε γινεται παιδια να συνεχιζουμε ετσι, σημερα ειναι μια καινουργια ημερα!
27-03-2013, 12:52 #9
ναι σήμερα είναι μια καινούρια ημέρα :love::P ευχαριστώ που μου το θύμησες
27-03-2013, 12:53 #10
πώς το αντιμετώπισες σήμερα? Είσαι καλύτερα? Είμαι 2 κιλά πάνω :mad:
27-03-2013, 12:59 #11
Εγώ προτείνω να ακούμε το σώμα μας. Ούτε αναγκαστικά πρωινό για παράδειγμα αν αισθανόμαστε τσίτα μπόμπα αλλά και ούτε αφαγία με το ζόρι μπας και σώσουμε τίποτα. Αν έχω κάνει βράδυ το υπερφαγικό πχ το πρωί δεν πεινάω οπότε ξεκινάω τα γεύματα μου αργότερα.
Αυτή η σκέψη του να φάω ελαφριά, να μη φάω πολύ ψωμί/αλάτι για την κατακράτηση και άλλα παρόμοια, τριγυρνάει συνεχώς στο μυαλό μου δεν το κρύβω αλλά τις περισσότερες φορές επιβάλλομαι στον εαυτό μου και επιμένω στο κανονικά.
Ετσι μπορεί να μην σώζεις πολύ το χθεσινό αλλά σίγουρα σώζεσαι απο το επερχόμενο.
26-04-2013, 13:06 #12
με έχουν πιάσει τα υπερφαγικά μου εδώ και 4 μέρες..Δεν έκανα γυμναστική και τρώω..έχω πέσει μάλλον ψυχολογικά? δεν ξέρω..το πρωί σήμερα έβαλα μία τεράστια γωνία ψωμιού με βούτυρο και σαλάμι..νιώθω ότι πεινάω ασύστολα.Τι έχω πάθει? θα το ξεπεράσω?
26-04-2013, 13:30 #13
Originally posted by lipimeni
με έχουν πιάσει τα υπερφαγικά μου εδώ και 4 μέρες..Δεν έκανα γυμναστική και τρώω..έχω πέσει μάλλον ψυχολογικά? δεν ξέρω..το πρωί σήμερα έβαλα μία τεράστια γωνία ψωμιού με βούτυρο και σαλάμι..νιώθω ότι πεινάω ασύστολα.Τι έχω πάθει? θα το ξεπεράσω?
Είναι πιθανό πράγματι ο οργανισμός σου να πεινάει ασύστολα. Μπορεί να θέλει λίγες ημέρες με παραπάνω φαγητό, δεν είναι περίεργο! Φρόντισε όμως να δώσεις στο σώμα σου μπόλικη πρωτεϊνη που και κάνει το αίσθημα κορεσμού πολύ πιο έντονο και χρειάζεται περισσότερο ενέργεια για να τη μεταβολίσει ο οργανισμός σου! Μη στραφείς σε χαζομάρες, φάε κανονικά, ακόμη και πολύ αν χρειάζεται προκειμένου να χορτάσεις αλλά τις σωστές τροφές! Πέρυσι το καλοκαίρι,σε περίοδο δίαιτας, μια μέρα ένιωσα ακριβώς όπως λες τεράστια, ασύστολη πείνα. Παραγγείλαμε κοτόπουλο σούβλας εκείνη την ημέρα και έφαγα παραπάνω από το μισό! Όχι πέτσα, μόνο το κρέας, και ντομάτα. Φοβήθηκα πως έκανα μεγάλη βλακεία γιατί έφαγα πολύ μεγάλη ποσότητα! Την άλλη ημέρα ήμουν -0,5 κιλό και δεν πεινούσα πλέον! Απλώς άκουσα την πείνα μου, το σώμα μας είναι έξυπνο πρέπει να το ακούμε, αν συνεχώς κλείνεις τα αυτιά σου και δεν του δίνεις σημασία θα ξεσπάσει! Πεινάς - φάε! Όχι βλακείες, μόνο αληθινό φαγητό για να δώσεις στον οργανισμό σου αυτά που χρειάζεται.
26-04-2013, 20:15 #14
Originally posted by lipimeni
27-04-2013, 01:08 #15
θα προσπαθήσω να ακολουθήσω μέχρι την κυριακή αυτό που προτείνετε. Έχω αγχωθεί γιατί είχα τρελή πειθαρχία πόσο χρονικό διάστημα και τώρα κάνω βήματα πίσω.Και είναι και αυτή η απογοήτευση που προκαλείς στο εαυτό σου κάτι τέτοιες στιγμές..Τι να πω.Είναι που και το μυαλό σε κανένα φαγητό της προκοπής δεν πάει.Πάει στα γαριδάκια,στις σοκολάτες..αμαν!Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!Ώρες ώρες σκέφτομαι τι θα έκανα χωρίς τη στήριξή σας!
Καρδιακή ανεπάρκεια και άγχος
18-06-2025, 14:03 in Σωματόμορφες Διαταραχές (Υποχονδρίαση, Αρρωστοφοβία κτλ)