Υπερφαγία ή βουλιμία
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 4 of 4
    Junior Member

Υπερφαγία ή βουλιμία

Γειά σας!!μόλις ήρθα στην παρέα σας...και πραγματικά χρειάζομαι βοήθεια γιατί έχω φτάσει στα όριά μου!!Είμαι ένα νέο κορίτσι, μόλις 22, και τα τελευταία 2 χρόνια παλεύω με το βάρος μου και βασικά με τα υπερφαγικά επεισόδια. Πρίν το καλοκαίρι κατάφερα να χάσω βάρος και να αποκτήσω πολύ ωραίο σώμα με μείωση της ποσότητας και πολύ γυμναστική(όλοι το παρατηρούσαν και τα κοπλιμέντα έδιναν κι έπαιρναν) αλλά και πάλι αυτή τη στιγμή είμαι στα κιλά που είχα ξεκινήσει και 1-2 παραπάνω...Κάνω πολλά υπερφαγικά επεισόδια στα οποία κυριολεκτικά καταβροχθίζω ό,τι βρίσκεται μπροστά μου και κυρίως όταν μένω μόνη μου..τότε δεν ελέγχομαι σχεδόν καθόλου...πολλές φορές κάνω και εμετό, μόνη μου, όταν πια νιώθω οτι θα εκραγώ απο το φαγητό...Για παράδειγμα το σ/κ που πέρασε έχω φάει τόσο μα τόσο πολύ, που ούτε καν μπορώ να θυμηθώ...πως θα το σταματήσω αυτό;;;κάτι πρέπει να γίνει, είμαι μικρή και βλέπω τον εαυτό μου να κατρακυλάει και να βουτάει σε τύψεις και φαγητό!

Senior Member
    Καλως ηρθες στην παρεα μας..Καταρχας κοψε τους εμετους μην βαζεις τον εαυτο σου σε αυτο το τριπακι..Οσο για τα υπερφαγικα και εγω ομοιοπαθουσα ειμαι,εχω μπλεξει για τα καλα με αυτο τον ''δαιμονα'',εγω ομως τον αφησα να ζει μαζι μου για ενα χρονο..Μην απελπιζεσαι,το καλο ειναι οτι δεν σου συμβαινει για πολυ καιρο..Ενας λογος που μπορει να πυροδοτει ενα υπερφαγικο ειναι οι στεριτικες διαιτες και σιγουρα ο ψυχολογικος παραγοντας(στην περιπτωση μου το 2ο).Συμβουλες τωρα.Να τρως σιγουρα ενα καλο πρωινο,μεσημεριανο και βραδυνο καθως και 2 με 3 σκνακ.Φροντιζε να μην μενεις νυστικη πανω απο 3 ωρες και γροντισε να γεμισεις την ημερα σου με δραστηριοτητες..Και το σημαντικοτερο μην μενεις κλεισμενη στο σπιτι (ποια μιλαει που εχει να με δει ο κοσμος κατι μηνες..
    Επισης ηθελα να ρωτησω ποσα κιλα εχασες και με τι τροπο?οταν λες μειωσες ποσοτητες?

Junior Member
    Καλημέρα, χαίρομαι πολύ που το μήνυμά μου είχε τόσο άμεση ανταπόκριση. Αρχικά, οι συμβουλές που μου έδωσες είναι οι πιο σωστές και σχεδόν αυτές ακολουθώ πάντα όταν ακολουθώ υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με πολύ γυμναστική. Το ζήτημα μου είναι πως ενώ μπορεί να τρέφομαι υγιεινά για 5 μέρες τις επόμενες 3-4 κάνω ολοήμερα υπερφαγικά επεισόδια που συνήθως καταλήγουν σε εμετούς. Αυτή την αδυναμία μου δεν μπορώ να αντέξω...Τώρα στην ερώτηση που μου έκανες, πρέπει να έχασα 4 κιλά. Δεν είναι πολλά, αλλά επειδή έκανα γυμναστική η διαφορά φάνηκε μεγάλη και το σώμα μου έγινε καλοσχηματισμένο και σφιχτό. Όταν λέω μείωσα τις ποσότητες εννοώ πως τα έκοψα σχεδόν όλα στη μέση.. Το πρωί έτρωγα 3 κ.σ δημητριακά με γάλα+1/2 φρούτο ή μισό τοστ μόνο με τυρί ή 1 αυγό με μισή φέτα ψωμί...δεκατιανό έτρωγα 1 φρούτο ή μπάρα δημητριακών (αυτή την έχω κόψει γενικά, έχει πολύ ζάχαρη)...μεσημεριανό έτρωγα τη μισή ποσότητα φαγητού απ' ότι παλιά και με πολύ λίγο ψωμί...απογευματινό αν προλάβαινα 1 φρούτο...και το βράδυ 1 γιαούρτι με γκράνμπερισ (αποξηραμένα φρούτα), δημητριακά και κανέλα...πολύ νερο και 1-2 καφέδες μέτριους...Αυτά!!και απέκτησα πολύ ωραίο σώμα, δεν μου έπεφταν τα ρούχα μου...αλλά μου έκαναν όλα πολύ καλά. Βέβαια, δεν είχα σπουδαίο πρόβλημα...είμαι 1.73 και 69 κιλά τώρα(αλλά σχετικά αγύμναστη)...

Senior Member
    Τα κιλακια σου ακομα και τωρα ειναι μια χαρα..Γιατι λες αγυμναστη??Αφου γυμναζοσουν αρκετα..Τεσπα αυτο λυνεται,συνεχισε γυμναστηριο και θα δεις το σωμα σου να αλλαζει αλλα ολα με μετρο και χωρις υπερβολές(δεν χρειαζεται να πεθαινεις στην γυμναστικη)..Επισης σταματα τους εμετους,αυτο μπορει να σε αποτρεψει απο τα υπερφαγικα γιατι θα σκεφτεσαι τον αντικκτυπο που θα εχει στα κιλα σου..Συν του οτι ειναι παρα πολυ κακο για την υγεια σου και ακρως εθιστικο,αν διαβασεις εδω μεσα ιστοριες βουλιμικων κοριτσιων θα δεις οτι φτανουν στο σημειο να κανουν καθημερινα εμετο και μαλιστα περισσοτερο απο μια φορα την ημερα..θες να φτασεις σε αυτο το σημειο???Μην αγχωνεσαι 4 κιλακια δεν ειναι τιποτα και ειναι κριμα να χαλασεις την υγεια σου γι αυτα..Σαν πρωτο στοχο προσπαθησε να ακολουθησεις μια σωστη διατροφη χωρις υπερβολες και μην τιμωρεις τον εαυτο σου για τις παρασπονδιες που κανεις..Οσο και να φας μην καταληξεις στην τουαλετα.Σταματα τους εμετους αμεσως!!!!
    Να σε ρωτησω ποιες μερες συνηθως κανεις υπερφαγικα??Επισης τι τρως οταν σε πιανει η κριση??Για παραδειγμα εγω τρωω οταν βαριεμαι ή οταν δεν ειμαι γενικα καλα..Επισης τρωω καποιες απο τις τροφες που θεωρω απαγορευμενες οπως ψωμι,ζζαχαρη και τυρια.Πρεπει να αρχισουμε να απενοχοποιουμε καποιες τροφες για να αρχισουμε να εχουμε μια πιο φυσιολογικη σχεση με το φαγητο..