Results 1 to 15 of 26
Thread: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΩ
-
05-01-2013, 20:00 #1
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΩ
Πρέπει να αδυνατίσω,δεν πάει άλλο.Είμαι 120 κιλά με ύψος 1,67.πρέπει να χάσω τουλάχιστον 40 κιλά και πιστευώ πως μπορώ να το κάνω,απλά δεν μπορώ να το πάρω απόφαση και να ξεκινήσω.ΒΟΗΘΕΙΑ
- 06-01-2013, 01:39 #2
Ποιό κίνητρο να πρωτοσκεφτείς για να ενθαρρυνθεις; ότι θα βελτιωθεί η υγεία σου; ότι θα νιώθεις η ίδια καλύτερα; ότι θα βελτιωθεί η εμφάνισή σου; κυρίως να βρεις την αυτοεκτίμησή σου θα έλεγα.Τι είναι αυτό που σε σταματάει απο το να ξεκινήσεις διατροφή; η συνήθεια; τι ευχαρίστηση παίρνεις όταν τρως (πέρα απο το υγιες); πότε καταφεύγεις στο φαγητο; τι κενό σου καλύπτει; σου κάνω όλες αυτές τις ερωτήσεις, όχι απαραίτητα για να τις απαντήσεις εδω αλλά για να δώσεις απαντήσεις στον εαυτό σου, γιατί όπως περιγράφεις τη κατασταση, ο λόγος είναι ψυχολογικός πιστεύω, κι όχι ανάγκη για φαγητο.
06-01-2013, 02:18 #3
Ναι,το ξέρω ότι είναι πιο πολύ ψυχολογικά τα αίτια.Θα ήθελα πάρα πολύ να επισκεφθώ έναν ψυχολόγο για να με βοηθήσει να διαχεριστώ τα γενικότερα προβλήματα που έχω αλλά δυστυχώς δεν έχω την οικονομικλη δυνατότητα.Έχω βαρεθεί να γκρινιάζω για το βάρος κι ενώ ξέρω τι πρέπει να κάνω για να αδυνατίσω και ξέρω τι οφέλη θα έχω,νιώθω πολύ αδύναμη κι ανήμπορη με αποτέλεσμα να μην μπορώ να πάρω την απόφαση και να ξεκινήσω αυτή την προσπάθεια.
06-01-2013, 02:25 #4
Ίσως βοηθούσε αν έκανες κάθε μέρα κι απο μια μικρή αλλαγή στη διατροφή σου.Εννοώ πως αφού δεν έχεις καταφέρει μέχρι τώρα να ξεκινήσεις μία δίαιτα, μπορεί να σε βοηθήσει το να ελλατώσεις τη ποσότητα του κάθε γεύματος,αυτό για αρχή.Αν και να σου πω την αλήθεια, όλα κρίνονται στο να το πάρεις αποφαση. Το περιβάλλον σου τι λέει; πώς αντιμετωπίζει την απόφασή σου; γενικοτερα πως σε αντιμετωπίζουν;
06-01-2013, 02:32 #5
Γιατι δεν αρχιζεις με μικρα βηματακια
οταν λες , πρεπει να χασω 40 κιλα ,δεν σε βοηθας καθολου ετσι
Και μεγαλος ο αριθμος ,και το πρεπει απαγορευτικο ..
μπορεις να απευθυνθεις και σε κεντρο διατροφικων διαταραχων Υπαρχουν αρκετα νομιζω ..και δεν πληρωνεις .Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ
06-01-2013, 02:36 #6
Οι γονείς μου είναι πολύ στεναχωρημένοι με αυτό το θέμα και συνεχώς μου λένε να κάνω ό,τι μπορώ.Προσπαθούν να μη με πιέζουν αλλά εγώ νιώθω πως το κάνουν.Γενικότερα δεν μου αρέσει ο εαυτός μου και πολλές φορές νιώθω ότι ντροπιάζω τους ανθρώπους που είναι γύρω μου με την εμφάνισή μου.Ακόμα και τους γονείς μου.Ειδικά ώρες ώρες αυτό το βλέμμα του μπαμπά μου είναι απαίσιο.Με κοιτάει με ένα ύφος σα να ντρέπεται για μένα,αλλά ξέρω πως δεν είναι έτσι γιατί συνεχώς τονίζει πως με αγαπάει κτλ.Δεν ξέρω,μάλλον μου έχουν μείνει κάποια τραύματα από τότε που ήμουν μικρή.Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα πρωινό Σαββάτου που πρέπει να είχα κρύψει κάποιο γλυκό στο δωμάτιό μου και το βρήκαν και άρχισε να λέει στο τραπέζι πως είμαι αγελάδα κα ο αδερφός μου γελούσε.Θα γελά όποιος το διαβάζει αλλά εμένα με κάνει να κλαίω.Ναι,δεν ξέρω γιατί τα λέω αυτά εδώ και ζητώ συγγνώμη.
06-01-2013, 02:38 #7
soft το ξέρω ότι φαίνεται βουνό τα 40 κιλά αλλά δυστυχώς έχω προσπαθήσει να κάνω μικρά βηματάκια.τύπου 5-5 κιλά αλλά δυστυχώς δεν το 'χω καθόλου.Πάντα αποτυγχάνω.
06-01-2013, 02:43 #8
Δε χρειάζεται να ζητάς συγγνώμη γιαυτά που νιώθεις! Να ξέρεις πως το βάρος σου δε καθορίζει και την αξία σου σαν άνθρωπος. Αξίζεις για τον χαρακτήρα σου και όσοι σε αγαπούν , σε αγαπούν γι'αυτό που είσαι. Πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε διατροφή θα χρειαστεί να αποδεχτείς τον εαυτό σου. Δεν αναφέρομαι στα κιλά σου, αλλά στην αξία σου σαν ατομο. Αν χάσεις 40 κιλά δε θα σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, πιο άξιο ή πιο συμπαθητικο.αν αδυνατίσεις θα το κάνεις αποκλειστικά γιασενα, για την υγεια και την εικονα σου.Μη το κάνεις για να κερδίσεις την αποδοχή τρίτων.Καταλαβαίνων πως στη θεωρία ακούγονται εύκολα τα παραπάνω, αλλά όπως είπες κι εσύ το θέμα είναι κυρίως ψυχολογικό.Ίσως πρέπει να αντιμετωπίσεις πρώτα αυτό και μετά τα κιλά.
06-01-2013, 02:48 #9
Σκέψου πότε ξεκίνησες να παίρνεις τα παραπάνω κιλά, αν είχε συμβεί κάτι τότε.Λένε πως μέσω της υπερφαγίας καταπίνουμε αρνητικά συναισθήματα, τα πνίγουμε.Γενικότερα διάφορα λέγονται, εσύ πρέπει να βρεις την πραγματική αιτία.Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να μην εγκαταλείψεις τις προσπάθειες να χάσεις και τα κιλά.
06-01-2013, 02:49 #10
Ναι,το ξέρω,απλά δεν είμαι σίγουρη ότι έχω και πολλούς ανθρώπους να με αγαπάνε.Ακόμα και για τους γονείς μου αμφιβάλλω.Πάντως τον αγαπάω τον εαυτό μου αλλά δεν τον προσέχω και αυτό με κάνει να στεναχωριέμαι ακόμα πιο πολύ.Ξέρω ότι ακούγεται κάπως περίεργο όλο αυτό αλλά αυτό νιώθω.Γενικά είμαι πολύ ενοχικός άνθρωπος,οτιδήποτε κι αν γίνει το πρώτο που θα σκεφτώ είναι ότι φταίω εγώ.Και απλά επειδή και τα πράγματα στην ζωή μου δεν μου πάνε και πολύ καλά,νιώθω ότι δεν μπορώ να τα βάλω σε μια σειρά,δεν ξέρω από που να ξεκινήσω.Ήρα σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την υποστήριξη,να είσαι καλά.
06-01-2013, 02:55 #11
Το γεγονός ότι αναγνωρίζεις κάποια θέματά σου είναι πολύ θετικό.Τίποτα απ'οσα λες δεν ακούγεται περίεργο,ολοι περνάμε κάποια περίοδο της ζωής μας που νιώθουμε οτι αντιμετωπίζουμε το χάος.Απλά πίστεψε στον εαυτό σου,νίκησε τις ενοχές σου.Μακάρι οσοι είμαστε στο φορουμ να μπορούσαμε να βοηθήσουμε τους άλλους αλλά δεν ειναι εφικτό αυτό.
06-01-2013, 02:57 #12
καθολου δεν γελαμε ,και να μη ζητας συγνωμη εδω ,για αυτα που αισθανεσαι : )
Οι γονεις σου ανησυχουν ,και ισως την ανησυχια τους εσυ την μεταφραζεις σε πιεση ..και καταλαβαινω
Τωρα γ αυτο που εγινε οταν ησουν μικρη ,μπορω να πω ,οτι πολλες φορες δεν σκεφτονται ,και νομιζουν οτι με το να προσβαλουν ετσι , ισως σε ταρακουνισουν ..
Δεν θελω να τους δικαιολογησω ,αλλα μιλαω και μεσα απο μενα .Γιατι στα 17 μεχρι τα 20 υπηρξα υπερβαρη ..
Και καναν τετοια σχολια γενικα ..Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ
06-01-2013, 03:02 #13
06-01-2013, 03:03 #14
Σας ευχαριστώ ειλικρινά μέσα από την καρδιά μου για τα λόγια σας.
Ήρα αυτό προσπαθώ να κάνω και θέλω να πιστεύω ότι σιγά σιγά θα το κάνω,απλά μου είναι πάρα πολύ δύσκολο.
Soft το ξέρω ότι οι γονείς μου στεναχωριούνται αλλά πραγματικά νομίζω ότι με κάνει πολύ χειρότερα όλο αυτό.Νιώθω πολύ μόνη μου,δεν έχω κάποιον άνθρωπο με τον οποίο να μπορώ να μιλήσω για την κατάστασή μου και νομίζω ότι όλο αυτό κάνει την προσπάθεια μου ακόμα δυσκολότερη.Φοβάμαι κιόλας μην απομονωθώ τόσο πολύ και διώξω όσους έχουν απομείνει διπλα μου.Εσύ κατάφερες να χάσεις τα κιλά σου?Και για πόσα κιλά μιλάμε αν επιτρέπεται?
06-01-2013, 03:14 #15
ΟΙ ανθρωποι μας αγαπανε και ειναι διπλα μας οχι για την εμφανιση μας ,αλλα απο την συμπεριφορα μας ,και την καρδια μας
Στο χερι σου ειναι να μην τους διωξεις Αν εσυ αισθανεσαι ετσι για σενα και σε υποτιμας, σε κρινεις απο την εμφανιση σου ναι τοτε θα τους χασεις ..
ναι τα καταφερα (εχασα 25 κιλα )γιατι με επιασε το γινατι μου ,και οσο λεγαν οι αλλοι οτι δεν μπορω ,και με χτυπαγαν με ολα αυτα τα ωραια σχολια τοσο φουντωνα εγω μεσα μου
ηταν ας πουμε το φυτιλι μου ολο αυτο ,για μεναΤο πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ