Results 1 to 14 of 14
Thread: Δεν διψάω ποτέ
-
08-11-2012, 18:36 #1
Δεν διψάω ποτέ
Το πρόβλημα μου είναι το εξής : Δεν διψάω ποτέ , και δεν μπορώ να πιώ νερο . Πρέπει να καταβάλλω τεράστια προσπάθεια και να πιώ επειδή πρέπει για να πιώ . Στην καλύτερη μου απόδοση και με τεράστια προσπάθεια το καλοκαιρι στις μεγάλες ζέστες έφτανα
1 λίτρο . Τώρα που ο καιρός κρύωσε με το ζόρι φτάνω ένα μπουκαλάκι μικρό που το βάζω απ το πρωι μπροστά μου και το τυρρανάω ως το βράδυ . Μην μου πείτε να προσπαθήσω γιατί πρέπει . Αυτό το κάνω .
Η ερώτηση μου και η ανησυχία μου τελευταία είναι αν είναι φυσιολογικό να μην διψάω , μήπως δείχνει κάτι . Έχω διβάσει ας πούμε οτι να διψας υπερβολικά ίσως είναι ένδειξη αυξημένου σακχάρου και διαβήτη . Το αντίθετο όμως ?
Το έχει κανεις άλλος αυτό το πρόβλημα ?
Υποψιάζομαι οτι κι ένα θέμα δισκιλιότητας που μου έχει εμφανισθεί τελευταια , έχει να κάνει με το νερό .
- 08-11-2012, 18:58 #2
dora_th και εγω το ιδιο προβλημα αντιμετωπιζω , τωρα το χειμωνα .............απλα τωρα με την επεμβαση προσπαθω να εχω ενα ποτηρι με νερο και γουλια γουλια να το πινω .................
08-11-2012, 19:33 #3
Δεν εχω ιδεα Ντορα μου.. Καφεδες, αναψυκτικα, χυμους κτλ πινεις? Ειχα ακουσει απο μια αλλη κοπελα που δεν επινε και εκεινη νερο οτι της ειχε πει η διατροφολογος της να πινει υγρα τουλαχιστον και το παλευε με καφεδες και χυμους.. Αλλα ο καφες ειναι και διουριτικος... Γιατι δεν ρωτας εναν γιατρο καλυτερα? Εχεις κανει επεμβαση?
08-11-2012, 23:05 #4
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
Δώρα μου και εγώ προ επέμβασης δεν θυμάμαι να νιώθω δίψα σχεδόν ποτέ,το χειμώνα ζήτημα αν έπινα ένα ποτήρι νερό...μπα ψέμματα λέω!ένα ποτήρι κόκα-κόλα έπινα κ έναν καφέ!Μετά την επέμβαση επειδή έπρεπε έφτασα να πίνω γύρω στα 8 ποτήρια υγρά αλλά τώρα με έχει ξαναπιάσει,δεν διψάω κ δεν πίνω νερό...γκρρρ χαζομάρα μου,η κατανάλωση νερού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην δυσκοιλιότητα!εμένα αρχικά μου είχαν 6 ποτήρια υγρά κ με ανέβασαν τα 8 για να βοηθηθώ!και επίσης μου είπαν περπάτημα κ παγωμένο χαμομήλι! Σχετικά με το ζάχαρο...τι να σου πω,και πριν είχα κανονικές τιμές κ τώρα!
09-11-2012, 09:48 #5
Ιωάννα κι εγώ έτσι ήμουνα μεχρι πριν κανα δυο χρόνια , το χειμώνα καθόλου , το καλοκαίρι σε περίοδο καύσωνα ένα μικρο μπουκαλάκι κι αυτό γουλιά γουλιά . Παρολα αυτά είχα ουρα κανονικά , πήγαινα τουαλέτα 5-6 φορες την ημέρα . Πριν 2 χρόνια αρχισα να έχω πρόβλημα μ΄αυτό , δεν πήγαινα κι όταν πήγαινα είχα πάρα πολύ λίγο . Έτσι αρχισα να το προσπαθώ έστω και με το ζόρι . Αλλά παροτι το προσπαθώ 2 χρόνια τώρα εξακολουθεί να μην μου έρχεται φυσικά η ανάγκη για νερό , το πίνω γιατί απλώς ΠΡΕΠΕΙ να πιώ , άσε που μερικές φορές νομίζω οτι άν έπινα μουρουνέλαιο ίσως θα μου ήταν πιο ευχάριστο :wow::wow::wow: Τι να πώ ? Άγνωστες οι βουλές του οργανισμού μου !!!
09-11-2012, 10:04 #6
Ναταλάκι καφέδες πίνω , 2 κούπες νες την ημέρα , αλλά οπως είπες ο καφές είναι διουρητικός . Αναψυκτικά και χυμούς δεν πίνω , πολλές θερμίδες χωρίς λόγο . Κανένα ice tea το καλοκαίρι αυτό που είναι χωρις ζάχαρη , και τσάι ζεστο το χειμώνα με γλυκαντικό μήπως και φτάσω τα 2 λίτρα υγρά την ημέρα . Δεν έχω κάνει επέμβαση , άρα δεν τίθεται θέμα χωρητικότητας ή δυσανεξίας για μένα . Απλά διαβάζω εδώ μεσα κάτι για 3 λιτρα νερό - 4 λιτρα νερό κάποιες κοπέλες που πίνουν κι έχω φρικάρει , εγώ γιατί ζορίζομαι τόσο με το νερό ?
09-11-2012, 15:53 #7
Ντόρα μου μην φρικάρεις καλέ!
Να καταθέσω και την προσωπική μου εμπειρία περί νερού. Είμαι και εγώ από τα άτομα που πρέπει να θυμηθώ να πίνω νερό διαφορετικά ειδικά τον χειμώνα μπορεί να την έβγαζα με ένα ποτήρι νερό όλη μέρα!
Ποτέ δεν το ζητάω και γενικά διψάω σπάνια, δηλαδή θα πρέπει να έχω φάει κάτι πολύ αλμυρό όπως π,χ. σουβλάκι ή πίτσα για να ζητήσω μετά νερό. Είναι σημαντικό να ενυδατώνουμε καλά το σώμα μας και αυτό όχι μόνο για να βοηθάμε την απώλεια βάρους αλλά επειδή το νερό βοηθάει το σώμα μας να λειτουργεί καλύτερα σε κάθε επίπεδο. Με το νερό μεταφέρονται καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά στο σώμα μας, αποτοξινωνόμαστε πιο εύκολα, πινάμε λιγότερο κτλ.
Η σημασία του νερού: http://www.drtsoukalas.com/subject.php?id=62
Αυτό το άρθρο με βοήθησε πολύ να κινητοποιηθώ σχετικά με την κατανάλωση νερού
Από τότε που άρχισα να προσέχω περισσότερο την διατροφή μου αποφάσισα να πιέσω τον εαυτό μου να συνηθίσει να πίνει περισσότερο νερό. Στην αρχή δυσκολεύτηκα πάρα πολύ! Έπινα νερό και πνιγόμουν στην κυριολεξία! Δεν έλεγε να κατέβει το άτιμο αλλά το πάλευα. Γενικά έκανα το εξής, όταν ξυπνούσα το πρωί πριν κάνω οτιδήποτε έπινα ένα μεγάλο ποτήρι νερό, στην συνέχεια το ξεχνούσα αλλά προς το απόγευμα μέχρι το βράδυ φρόντιζα να πίνω άλλα 4 ποτήρια νερό. Δεν το έχω φτάσει ακόμη εκεί που θέλω αλλά ωστόσο είδα ότι όσο πιο πολύ το παλεύω τόσο πιο εύκολο μου έρχεται. Επίσης το να πίνω από μπουκάλι στην αρχή μου ερχόταν πιο εύκολο από το να πίνω από το ποτήρι. Έτσι είχα μπουκαλάκια με νερό και τα πήγαινα βόλτα. Όταν το βράδυ είχα λιγούρες και πινούσα έβαζα τον εαυτό μου να πιει 1-2 ποτήρια νερό πριν βάλω κάτι άλλο στο στόμα μου κτλ.
Με αυτό τον τρόπο άρχισα να συνηθίζω την κατανάλωση περισσότερου νερού και πλέον δεν μου είναι τόσο δύσκολο να πίνω νερό, αρκεί να είναι μακριά από τα γεύματα μου γιατί διαφορετικά μου προκαλεί ξινίλες και δυσπεψία.
Δεν πιστεύω ότι έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας ωστόσο αν δεν πίνεις αρκετό νερό, μπορεί να αποκτήσεις... Δεν χρειάζεται να πίνεις 3-4 λίτρα την ημέρα αυτό το θεωρώ υπερβολικό και ακατόρθωτο. Πάλεψε στην αρχή να φτάσεις το ένα λίτρο και μετά πάλεψε να πίνεις γύρω στο 1 1/2. Δεν είναι ανάγκη να είναι όλα νερό, μπορείς να πίνεις και αφεψήματα με λίγο μέλι αν σε βοηθάει. Ειδικά αν τρως πολλά φρούτα και λαχανικά κάθε ημέρα μην ξεχνάς ότι ενυδατώνεσαι και από αυτά, οπότε μην ανησυχείς απλά προσπάθησε να το βελτιώσεις. Ένας καλός δείκτης αφυδάτωσης είναι και το χρώμα των ούρων μας. Αν είναι σκούρα σημαίνει ότι είμαστε αφυδατωμένοι, όσο πιο ανοιχτά είναι τόσο πιο ενυδατωμένοι είμαστε
09-11-2012, 17:03 #8
Χμμμ , μάλλον δεν είμαι η μόνη !!! :starhit::starhit::starhit:
Βρε Έλη μου είχα φρικάρει , 3 λίτρα η μία , 4 η άλλη , 8 η τρίτη . Είπα κατι παει στραβα με μενα !!!
Η αλήθεια είναι πολλά πανε στραβα με μένα αλλα και το νερο ????
Κι εγώ 2 χρόνια είναι που το παλευω με το νερό , αλλά αυτο μάλλον δεν θα μάθει ποτε ο οργανισμος μου να το ζητάει .
Ειδικά το πρωι , ετσι και πιω νερό μεχρι και να κάνω εμετό μπορεί . Παίρνω ένα χαπι για τον θυρεοειδή κι αυτό μια γουλίτσα νερο ίσα να γλυστρησει . Απ το μεσημέρι και μετά κάτι γίνεται . Σήμερα ας πούμε τωρα ήπια για πρώτη φορά .
12-11-2012, 12:57 #9
Καλά τα 4 και τα 8 λίτρα επίσης δεν είναι φυσιολογικά... ειδικά τον χειμώνα. Άμα πίνουμε 2 λίτρα την ημέρα υγρά είμαστε καλά. Εγώ ποτέ δεν τα φτάνω τον χειμώνα τα 2 λίτρα εκτός και αν γυμνάζομαι. Εκεί κάτι γίνεται... Συνέχισε να το προσπαθείς Ντόρα μου μην το αφήνεις. Είναι σημαντικό για τον οργανισμό μας να πίνουμε υγρά και αν δεν μπορείς σκέτο κάνε αφεψήματα που κατεβαίνουν πιο εύκολα. Γουλιά γουλιά έστω όπως μπορείς.
12-11-2012, 13:31 #10
μία απ τα ίδια
το καλοκαίρι όταν είχε πολλή ζέστη, έπινα αρκετό νερό.
απ όταν δρόσισε λίγο, με το ζόρι 1-2 ποτήρια τη μέρα.
πίνω διάφορα αφεψήματα βέβαια, άλλα όχι πολλά
26-11-2012, 07:43 #11
Εχω προβλημα ..........Ποτε δεν επινα το χειμωνα αρκετο νερο αλλα απο τοτε που έκανα sleeve πιεζω τον εαυτο μου να πιει νερο ......... τις πιο πολλες φορες το πινω με λιγο χυμο αραιωμενο ή ζωμο απο σουπα ......... σκετο νερο νοιωθω οτι πινω ρετσινολαδο , πρεπει να κλεισω τη μυτη για να το πιω ..........Τι να κανω;;;;; οεο ;;;
26-11-2012, 17:01 #12
Originally posted by Alma libre
Εχω προβλημα ..........Ποτε δεν επινα το χειμωνα αρκετο νερο αλλα απο τοτε που έκανα sleeve πιεζω τον εαυτο μου να πιει νερο ......... τις πιο πολλες φορες το πινω με λιγο χυμο αραιωμενο ή ζωμο απο σουπα ......... σκετο νερο νοιωθω οτι πινω ρετσινολαδο , πρεπει να κλεισω τη μυτη για να το πιω ..........Τι να κανω;;;;; οεο ;;;
ολοι λενε οτι μετα την sleeve οσο πιο κρυο ειναι το νερο,
τοσο πιο ευκολα κατεβενει.
δεν αμφισβητώ αυτο που λενε οι πολλοί, εγω ομως παντα το προτιμούσα σε θερμοκρασια δωματιου και ακομα σημερα ετσι πινω περιπου 2 λιτρα νερο την ημερα...
αααα και οχι απο ποτήρι, αλλα απο μπουκαλάκι, το γεμιζω και το ξαναγεμιζω...
για προσπαθησε το και ετσι....
πρεπει να πινουμε νερο οπωσδήποτε !!!!!!!!!!!!!
04-05-2013, 13:48 #13
Απλά διαβάζω εδώ μεσα κάτι για 3 λιτρα νερό - 4 λιτρα νερό κάποιες κοπέλες που πίνουν κι έχω φρικάρει , εγώ γιατί ζορίζομαι τόσο με το νερό ?
04-05-2013, 22:55 #14
Originally posted by JohnTony
Απλά διαβάζω εδώ μεσα κάτι για 3 λιτρα νερό - 4 λιτρα νερό κάποιες κοπέλες που πίνουν κι έχω φρικάρει , εγώ γιατί ζορίζομαι τόσο με το νερό ?
Άγχος και Θλίψη στην καθημερινότητα
06-08-2025, 12:58 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή