Results 31 to 45 of 50
Thread: Θέμα για...όλους!!
-
02-12-2012, 01:44 #31
Originally posted by fata_morgana
Originally posted by stellou1989
fata_morgana δυστυχώς ο κόσμος κρίνει . Και δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει να το κάνει . Ειδικά τους παχείς ανθρώπους . Δεν λέω οτι δεν κρίνουμε όλοι ο ένας τον άλλο για διάφορους λόγους κατα καιρούς , αλλά οι παχείς άνθρωποι έχουμε την τιμητική μας ! Το χειρότερο είναι αυτό που λες , οτι μας κρίνουν χωρίς να βάλουν αυτό που έχουν για μυαλό να σκευτεί αν εμείς συνηδειτοποιούμε την κατάστασή μας , αν μας νοιάζει , αν έχει εν πάσει περιπτώσει κάποιο νόημα αυτό που παν να πουν ή τι αντίκτυπο θα χει . Θα σου πω περιστατικό που έγινε πριν κάποιες μέρες. Εγώ είμαι φοιτήτρια σε πόλη μακριά απ το σπίτι μου (στην Φλώρινα). Τις προάλλες μπήκαμε εγώ και 2 άλλες φίλες μου στο αυτοκίνητο ενός συμφοιτητή (εγώ καλεσμένη από τη μια φίλη , αλλά και αυτός δεν είπε τίποτα οπότε το θεώρησα οκ) για να πάμε στη σχολή. Είχε βρέξει και είχαμε όλες λάσπες στα πόδια οπότε του κάναμε το αυτοκίνητο χάλια. Βλέπω τη μια φίλη προχθές στη σχολή και μου λέει "τσακώθηκα με τον ταδε (αυτόν με το αυτοκίνητο)" "γιατί;" "τον ρώτησα αν τον βολεύει να με φέρει μέχρι τη σχολή με το αυτοκίνητο και μου είπε οχι γιατί πρέπει να το καθαρίσω γιατί μπήκε η ΧΟΝΤΡΗ μέσα τις προάλλες με τις λάσπες και μου τα 'κανε σκ#@$2τα" . Η φίλη μου τέσπα του την είπε που χρησιμοποίησε αυτόν τον χαρακτηρισμό για μένα . Οπότε όπως καταλαβαίνεις οι άλλες δεν τον πειράζουν που του λερώσαν επίσης το αυτοκίνητο , η ΧΟΝΤΡΗ όμως ... αααα ... άλλο αυτό! Αυτό το περιστατικό λοιπόν έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την γενικότερη ψυχολογία μου περί του βάρους μου αυτόν τον καιρό. Τα κιλά αυτά που έχω χάσει τα χω χάσει απ το καλοκαίρι και δω με διατροφή και γυμναστική (ειδικά ποδήλατο , βόλτες έξω!) και μπορώ να πω ότι νιώθω πολύ ΚΑΛΑ και αισιόδοξη ότι θα χάσω κι άλλα . Και έρχεται τώρα ενας άσχετος και με ξενερώνει . Τους μισώ κάτι τέτοιους ανθρώπους που, όπως είπα και πριν, δεν σκεύτονται πριν την πετάξουν την μ#$$κια τους τι αντικτυπο μπορεί να έχει.
Απ' την άλλη όμως ξέρεις κάτι ; Μπορεί να μην τους γεμίζουμε το μάτι (ή αντίθετα να τους το παραγεμίζουμε) αλλά δεν αφορά αυτούς το θέμα, αντίθετα αυτοί είναι οι αδιάκριτοι (μην πω τίποτα χειρότερο) που χώνονται σε θέματα που δεν τους αφορούν , και μάλιστα μπορούν να κάνουν και κακό σε ορισμένες περιπτώσεις , εμας αφορά ! Εμάς και μόνο. Μόνο για μας πρέπει να χάσουμε βάρος για κανέναν άλλο. Πρώτα για την υγεία μας , μετά για την ψυχολογία μας , μετά για την καλυτέρευση της καθημερινότητάς μας και ίιιιιιιιισως και για να είμαστε πιο αποδεκτοί . Βέβαια αυτό το τελευταίο είναι που μας δίνει και την χαρά όταν χάνουμε κιλά. Οι αντιδράσεις του κόσμου όταν βλέπει τη διαφορά πάνω μας . Αυτό τουλάχιστον εγώ το χαίρομαι όσο τίποτα! Δεν πρέπει να αποφεύγεις να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέπτη και οπουδήποτε. Αντιθέτως! Να τον παρατηρείς με κάθε λεπτομέρεια για να συμφιλιωθείς (όσο μπορείς) με την εικόνα σου και να μπορέσεις σταδιακά να την καλυτερεύσεις. Sorry για το τεράστιο post
.
Η αλήθεια είναι πως προσπάθησα να συμφιλιωθώ με την εικόνα μου.Αλλά δε μπορώ.Κάθε φορά που τυχαίνει να με δω σε κάποιο καθρέφτη φευγαλέα βλέπω μια απογοήτευση.Αγαπώ το μέσα μου αλλά όχι το έξω μου.Όταν βρω μια ισορροπία θα αγαπήσω και το έξω εξίσου.
Εγώ σκευτόμουν σήμερα την άλλη περίπτωση . Ένας άνθρωπος ο οποίος είναι άσχημος (στο πρόσωπο, ή καποια δυσμορφία τέλος πάντων που δεν μπορεί να διορθωθεί) πως πρέπει να νιώθει ; Που είναι όπως είναι και δεν μπορεί να κάνει κάτι για αυτό ; (και συγνώμη αν ενοχλώ κάποιον με αυτό που λέω , ειναι τελείως αυθόρμιτη σκέψη που έκανα σήμερα το απόγευμα και τη λέω με τους καλύτερους σκοπούς) Εμείς τουλάχιστον μπορούμε να κάνουμε κάτι , έστω και δύσκολα
- 02-12-2012, 01:48 #32
stellou αυτό σκέφτομαι αρκετές φορές όταν πέφτω ψυχολογικά..αυτό που λες για τις δυσκολίες άλλων ανθρώπων..Το ότι έφτασα στα κιλά αυτά είναι όντως κάτι καλό.Ευτυχισμένη δε νιώθω να σου πω την αλήθεια..χαρούμενη ναι κυρίως σε ότι αφορά ρουχισμό..αλλά ξέρεις αυτό που μένει είναι η σχέση που έχεις με τον εαυτό σου..και αυτή θέλει πολύ δουλειά..μακάρι να ήταν τόσο απλό,όσο το να χάσεις κιλά..
02-12-2012, 01:56 #33
H σχέση με τον εαυτό σου είναι άλλο πράμα για να δουλευτεί . Άλλη δυσκολία η μια του να χάσεις κιλά , άλλη η άλλη του να τα βρεις με τον εαυτό σου και αυτό όντως θέλει πολλή δουλειά για να γίνει. Απ' την άλλη πιστεύω ότι το να χάσεις τόσα κιλά σίγουρα βοηθάει πολύ ! Εγώ για παράδειγμα φαντάζομαι τη ζωή μου σε όλα τα επίπεδα πολύ διαφορετική όταν θα είμαι 70-80 κιλα (που είναι , για την ώρα τουλάχιστον , ο τελικός μου στόχος) . Μόνο και μόνο απ' το πως σε αντιμετωπίζουν οι γύρω σου για παράδειγμα (και μιλάω για άτομα που έχουν σημασία , οικογένεια φίλους κλπ) σίγουρα αποκτάς πολύ μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση ! Χάνοντας πολλά κιλά πιστεύω οτι μειώνονται οι αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό μας, τους γύρω μας , για τα πάντα όλα ! Γνώμη μου πάντα .
02-12-2012, 02:06 #34
όχι όχι συμφωνώ δεν το συζητάμε..Σκέψου ότι έχω να ακούσω τη φράση¨ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΚΙΛΑ,ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΚΟΡΙΤΣΙ'' τουλάχιστον ενα 8μηνο....άρα καταλαβαίνεις..Είχα φτάσει σε σημείο κάποτε να με σταματάνε στο δρόμο,άγνωστοι και να μου λένε,πιες το πρωι που θα σηκωθείς νερό με λεμόνι και να δεις πόσα κιλά θα χάσεις..το ότι σταμάτησαν αυτά και έχουν αλλάξει με τη φράση δε σε γνώρισα..είναι σίγουρα μία τεράστια επιβράβευση.Απλά εγώ έχω θέματα με τον εαυτό μου..που ξέρεις θέλουν τον τρόπο τους για να λυθούν.Πιστεύω αν φτάσω τον τελικό στόχο,και βρω και έναν άνθρωπο δίπλα μου,πράγμα πολύύύύύ΄σημαντικό...τότε ίσως δω από διαφορετική σκοπιά τη ζωή μου..
02-12-2012, 11:53 #35
Ο κόσμος θα σε κρίνει πάντα, είτε είσαι στα 150 ή στα 50 κιλά.. Κάτι θα βρει..
Εγώ ενώ είχα πολλά θέματα με διατροφή κ υπερφαγικά δεν έφτασα ποτέ πάνω από τα 72 κιλά ,δεν ξέρω πως έγινε αυτό! πιστεύω πως χαλαρά θα μπορούσα να είχα φτάσει 20 κιλά + κ παραπάνω μ αυτά που έκανα.
Κι όμως και στα 65-66 κιλά άκουγα άσχημα σχόλια για το βάρος μου και από οικογένεια/φίλους και από άσχετους. του στυλ "Μα καλά γιατί δεν θέλεις γλυκό" "ε, δεν έχω όρεξη" " κ καλα, πως τα πήρες τόοοσα κιλά" !! ή απ'ο φίλη " Είναι κ αυτή χοντρ... πάει να το σώσει χοντρουλα σαν και σένα" ή από τη μάνα μου " Με τόσα κιλά κανείς δεν θα σε παντρευτεί και θα μείνεις στο ράφι" και άλλα τέτοια ωραία..
Και πιστεύω πως κάτι τέτοια σχόλια με κάναν να βάλω περισσότερα κιλά και να νιώθω τόσο άσχημα με τον εαυτό μου.
Καμία σημασία δεν δίνω πλεον σε κανένα και βρήκα την υγειά μου. Και είμαι πιο καλά προσηλωμένη στο στόχο μου.
όσον αφορά τη σχέση με τον εαυτό μας θέλει πολλή δουλειά όπως λένε και παραπάνω.. Εγώ πχ σε σχέση με τα 72 κιλά το σώμα μου έχει δει μεγάλη διαφορά και ας είναι 8 κιλά, και έχει ανέβει η αυτοπεποίθηση λόγω ρούχων και γιατί νιώθω πιο ανάλαφρη! Όμως τώρα που το σώμα μου αρχίζει να γίνεται όπως μ αρέσει και δεν έχω το φαγητό να με παρηγορεί έρχονται οι πραγματικές αιτίες στην επιφάνεια και με τρομάζουν. Τα προβλήματα μου που προσπάθησα να κρύψω με τη δικαιολογία των κιλών. Και εκεί έρχεται το ζόρι, γιατί πλεον δεν έχω κάτι να τα κρύψω..
02-12-2012, 12:35 #36
baklavadaki +φωνω και επαυξανω
To οτι ο κοσμος παντα θα σε κρινει το εχω νιωσει και με το παραπανω. Σκεψου οτι τωρα στα 65-66 (και θελοντας να χασω αλλα 5 κιλα) εχω απο τη μια τον πατερα μου να ωρυεται πως εχω αδυνατισει πολυ και του φαινομαι ασχημη και απο την αλλη να ακουω κατι "καλοπαιδα" στο δρομο να κανουν σχολια του τυπου "κοιτα τη χοντρη!" ή να πηγαινω για ψωνια και ακομη και τωρα (15 κιλα κατω απο τα πιο στρουμπουλα μου) να βρισκω μονο σε xl (αν φτανει μεχρι εκει το νουμερο). Ή ακομη χειροτερα να ακουω γνωστες μου (κορμαρες χαζογκομενιτσες -οχι οτι οποια εχει ωραιο κορμι ειναι απαραιτητα και χαζογκομενα, απλα αυτες ετυχε να διαθετουν και τα δυο) να κανουν σχολια τυπου: "μα καλα τι της βρηκε ο ταδε αυτης της χοντρης;", για κοπελες στα κιλα μου.
Οποτε θελω να καταληξω, οπως και να εισαι, παχυς η αδυνατος, κοντος η ψηλος, παντα θα βρεθει καποιος να σε σχολιασει αρνητικα. Και το κυριοτερο: πολλοι οταν βλεπουν μια αλλαγη προς το καλυτερο, νιωθοντας ασχημα που αυτοι μενουν στασιμοι, θελουν -εστω και υποσυνειδητα- να σου ριξουν την ψυχολογια... και παντα καποιο σχολιο θα βρουν να κανουν
02-12-2012, 15:41 #37
Originally posted by lipimeni
όχι όχι συμφωνώ δεν το συζητάμε..Σκέψου ότι έχω να ακούσω τη φράση¨ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΚΙΛΑ,ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΚΟΡΙΤΣΙ'' τουλάχιστον ενα 8μηνο....άρα καταλαβαίνεις..Είχα φτάσει σε σημείο κάποτε να με σταματάνε στο δρόμο,άγνωστοι και να μου λένε,πιες το πρωι που θα σηκωθείς νερό με λεμόνι και να δεις πόσα κιλά θα χάσεις..το ότι σταμάτησαν αυτά και έχουν αλλάξει με τη φράση δε σε γνώρισα..είναι σίγουρα μία τεράστια επιβράβευση.Απλά εγώ έχω θέματα με τον εαυτό μου..που ξέρεις θέλουν τον τρόπο τους για να λυθούν.Πιστεύω αν φτάσω τον τελικό στόχο,και βρω και έναν άνθρωπο δίπλα μου,πράγμα πολύύύύύ΄σημαντικό...τότε ίσως δω από διαφορετική σκοπιά τη ζωή μου..
Καλά , αυτό με τους περαστικούς το χω περάσει κι εγώ , αλλά στην χειρότερη μορφή του αφού ένας μια μέρα στην Ομόνοια μου είχε πει "πως είσαι έτσι μωρή χοντρή , που να πεθάνεις!!!" καλά δεν ήταν όλα τα σχολια που έχω ακούσει έτσι , υπάρχουν και πιο light εκδοχές. Το να βρεις έναν άνθρωπο να σε αγαπάει και να τον αγαπάς πραγματικά είναι αυτό που θα σε βοηθήσει ίσως περισσότερο απ' όλα και μακάρι να σου τύχει ! Το λέω από προσωπική εμπειρίαΑν έχεις κάποιον να σε στηρίζει μετά όλα έρχονται πολύ πιο εύκολα .
02-12-2012, 15:46 #38
Originally posted by anastasia__
baklavadaki +φωνω και επαυξανω
To οτι ο κοσμος παντα θα σε κρινει το εχω νιωσει και με το παραπανω. Σκεψου οτι τωρα στα 65-66 (και θελοντας να χασω αλλα 5 κιλα) εχω απο τη μια τον πατερα μου να ωρυεται πως εχω αδυνατισει πολυ και του φαινομαι ασχημη και απο την αλλη να ακουω κατι "καλοπαιδα" στο δρομο να κανουν σχολια του τυπου "κοιτα τη χοντρη!" ή να πηγαινω για ψωνια και ακομη και τωρα (15 κιλα κατω απο τα πιο στρουμπουλα μου) να βρισκω μονο σε xl (αν φτανει μεχρι εκει το νουμερο). Ή ακομη χειροτερα να ακουω γνωστες μου (κορμαρες χαζογκομενιτσες -οχι οτι οποια εχει ωραιο κορμι ειναι απαραιτητα και χαζογκομενα, απλα αυτες ετυχε να διαθετουν και τα δυο) να κανουν σχολια τυπου: "μα καλα τι της βρηκε ο ταδε αυτης της χοντρης;", για κοπελες στα κιλα μου.
Οποτε θελω να καταληξω, οπως και να εισαι, παχυς η αδυνατος, κοντος η ψηλος, παντα θα βρεθει καποιος να σε σχολιασει αρνητικα. Και το κυριοτερο: πολλοι οταν βλεπουν μια αλλαγη προς το καλυτερο, νιωθοντας ασχημα που αυτοι μενουν στασιμοι, θελουν -εστω και υποσυνειδητα- να σου ριξουν την ψυχολογια... και παντα καποιο σχολιο θα βρουν να κανουν
02-12-2012, 16:05 #39
Originally posted by Tassos67
Ως γνωστον οι καλοφαγαδες για να φχαριστηθουν το φαγητο τους θελουν περα απο το να γλυψουν και τα κοκκαλακια να φανε και νοστιμο ξυγκι! Αυτο κατ'αναλογια ισχυει και με τους ανδρες οσον αφορα τις γυναικες. Αλλα που να πιασουν τετοια νοηματα οι bimbos!
02-12-2012, 16:06 #40
χα! αυτό το τελευταίο που λες και αν ισχύει ! Εδώ έχω ακούσει φίλη να λέει σε άλλη φίλη που αδυνάτισε (όχι τίποτα τρομερό , καμιά δεκαριά κιλά , απλώς φάνηκε γιατί είχε τα περισσότερα στην κοιλιά) "μα καλά ! τα πόδια σου πως έγιναν έτσι ??? σαν ξυλάκια είναι!" Γενικώς παιδιά κάτι μου λέει οτι πρέπει να βρούμε τρόπο να βουλώσουμε τα αυτιά μας στα αρνητικά σχόλια. Όχι επειδή ο καθένας είναι κομπλεξάρας να χαλάμε και τη δική μας διάθεση/προσπάθεια !
Το κακο ειναι πως εγω επηρεαζομαι απο αυτα τα σχολια.
03-12-2012, 15:44 #41
Originally posted by lipimeni
.Είχα φτάσει σε σημείο κάποτε να με σταματάνε στο δρόμο,άγνωστοι και να μου λένε,πιες το πρωι που θα σηκωθείς νερό με λεμόνι και να δεις πόσα κιλά θα χάσεις.
Καλά , αυτό με τους περαστικούς το χω περάσει κι εγώ , αλλά στην χειρότερη μορφή του αφού ένας μια μέρα στην Ομόνοια μου είχε πει "πως είσαι έτσι μωρή χοντρή , που να πεθάνεις!!!" κ
03-12-2012, 16:02 #42
http://9gag.com/gag/5965659
Αξιζει να διαβασετε τα σχολια απο κατω...
03-12-2012, 19:47 #43
Όσο και να μη θες να επηρεαστείς ένα αρνητικό σχόλιο πάντα σε πληγώνει.Σου δημιουργεί ένα παράπονο.
Όλοι μας έχουμε να παλέψουμε τους δαίμονες του μυαλού μας.Θα τους νικήσουμε και θα ησυχάσουμε.
03-12-2012, 20:26 #44
Όσο και να μη θες να επηρεαστείς ένα αρνητικό σχόλιο πάντα σε πληγώνει.Σου δημιουργεί ένα παράπονο.
Όλοι μας έχουμε να παλέψουμε τους δαίμονες του μυαλού μας.Θα τους νικήσουμε και θα ησυχάσουμε.
03-12-2012, 22:10 #45
Originally posted by anastasia__
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια