Μοναξιά λόγο κιλών;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    6

    Μοναξιά λόγο κιλών;

    Δε ξέρω αν φταίνε τα κιλά ή τα ψυχολογικά που σου δημιουργούν αυτά, γι'αυτό το βάζω εδώ το θέμα. Αν και δεν έφτασα ακόμα ούτε τα 100 με ύψος 1.70κάτι, δυστυχώς μάλλον λόγο θυροειδή δυσκολεύομαι να αδυνατίσω. Παίρνω Τ4 στο κίτρινο κουτάκι κάθε μέρα, και κάνω εξετάσεις αίματος 3-4 φορές το χρόνο. Τι κι αν δοκιμάσω δίαιτα, τι κι αν γυμνάζομαι όπως το καλοκαίρι, η ζυγαριά δε πηγαίνει ποτέ κάτω από τα 85. Φταίει η ζωή που κάνω σίγουρα, αφού και λόγο κρίσης τώρα δεν είναι η καλύτερη, μα κι επειδή είμαι μόνος ξεσπώ στο φαγητό. Τρώω χωρίς να σκέφτομαι, για τα κανονικά γεύματα με νοιάζει μόνο η γεύση. Σχεδόν κάθε βράδυ αφού ξαπλώσω για ύπνο, κάνω επιδρομή στη κουζίνα, και μία και δύο φορές για ότι πρόχειρο επιπλέον βρω. Λόγο χειμώνα το παρακάνω και με τις σοκολάτες. Ποιός ο λόγος να στερηθώ κι αυτό αφού στερούμε το βασικότερο: μία φυσιολογική σχέση; Δεν υπάρχουν άλλες απολαύσεις στη ζωή μου. Και είμαι πλέον πεπεισμένος ότι θα παραμείνω μόνος μέχρι το τέλος. Και το πρόβλημα δεν είναι με το να αποδεχτώ εγώ τον εαυτό μου, αλλά να με αγαπήσουν γι'αυτό που είμαι έτσι όπως είμαι. Όχι πως είμαι χάλια αφού υπάρχουν και χειρότερα, απλά δεν είμαι αδύνατος και γυμνασμένος όπως ζητάν οι περισσότερες. Να λέγες πως ψάχνω κι εγώ αδύνατες θα έλεγα οκ. Κι έχω φάει αρκετή απόρριψη, με αποτέλεσμα πλέον να μην έχω ελπίδες. Ένας φαύλος κύκλος που δε βοηθάει κανείς να σπάσει. Κι έρχονται πάλι τα χριστούγεννα, και θα τα ξαναπεράσω μόνος, κλεισμένος σπίτι. Έυχομαι τουλάχιστον εσείς να τα παιρνάτε καλύτερα. Ευχαριστώ που με διαβάσατε.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    4,829
    Τα κιλά και η ψυχολογία είναι αλληλένδετα. Ένας φαύλος κύκλος. Επειδή έχουμε παραπάνω κιλά δεν είμαστε καλά ψυχολογικά και επειδή δεν είμαστε καλά ψυχολογικά τρώμε και αποκτούμε παραπάνω κιλά. Ή και το ανάποδο. Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;
    Από όσα γράφεις καταλαβαίνω πως δεν σε απασχολούν τόσο τα κιλά σου, και πολύ σωστά, όσο το ότι είσαι μόνος σου. Τα κιλά σου δεν είναι καθόλου πολλά, μια χαρά παλεύονται. Το μυστικό είναι να έχεις αυτοπεποίθηση. Θα μου πεις δύσκολο, αλλά έχω δει άντρες άνω των 120 κιλών να συμπεριφέρονται σαν να είναι οι κυρίαρχοι του σύμπαντος. Ούτε κι αυτή η συμπεριφορά μου αρέσει, μου βγάζει τρελό κόμπλεξ και κάθε φορά που τους ακούω να κομπάζουν για τις επιτυχίες τους στις γυναίκες σκέφτομαι μέσα μου "τι λες ρε βλάκα; δεν κοιτάς το χάλι σου"; Άρα, αυτό που θέλουμε είναι κάτι κανονικό. Μια υγιή αυτοπεποίθηση, εστιάζοντας στα καλά που έχουμε. Γιατί όλοι έχουμε καλά στοιχεία.
    Όσο για το τι θέλουμε οι γυναίκες, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου. Δε θέλουμε γυμνασμένους παίδαρους, τουλάχιστον όχι για μακροχρόνια σχέση ή για συμβίωση. Προσπάθησε να δεις τα καλά σου στοιχεία και να τα αγαπήσεις πρώτος απ' όλους εσύ. Να είσαι καλά.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    216
    Doing!
    λοιπόν κατ αρχάς τα 85 που λες οτι φτάνεις με δίαιτα για άντρα ύψους 1.70 πιστεύω πως είναι πολύ καλά κιλά!οπότε ποιος ο λόγος να πιέζεσαι για παρακάτω?δεν ξέρω βέβαια και το σουλούπι σου αλλά πιστεύω θα ήσουν μια χαρά σ αυτά τα κιλά ακόμα και σε λίγο παραπάνω κιλά!

    όσον αφορά το θέμα των σχέσεων ποιος σου είπε πως τους θέλουμε τους άντρες αδύνατους και γυμνασμένους?δεν λέω ότι με χαλάει το ωραίο σώμα αλλά προσωπικά ξενερώνω πολύ με τους αδύνατους άντρες, το βλέπω μάλιστα ως μειονέκτημα λέω οκ είναι καλός αυτός , αν δεν ήταν και τόσο αδύνατος καλά θα ήταν :P !και απ όσο ξέρω από κοπέλες δεν τις νοιάζει και τόσο το πόσα κιλά είναι ο άλλος ή αν είναι οι κοιλιακοί φέτες!αν σου κάνει ο άλλος το κλικ δεν έχει και τόση σημασία!και το κλικ στο κάνει με το χιούμορ την προσωπικότητα ,την αυτοπεποίθηση και τη συμπεριφορά του!

    Και εγώ είχα και έχω κάποιο παρόμοιο θέμα με τις σχέσεις και έχω να σου πω να ξεχάσεις λίγο το θέμα των κιλών και προσπάθησε να χτίσεις την αυτοπεποίθηση σου από την αρχή.Επικεντρώσου δηλαδή στον τρόπο που σκέφτεσαι για το θέμα γιατί εκεί πιστεύω πως είναι το πρόβλημα.

    Ξέχνα το θέμα σχέσεις για λίγο γιατί όσο το περιμένεις και δεν γίνεται κάτι θα σκέφτεσαι άσχημα για τον εαυτό σου. Άσε που αν περιμένεις απλά κάτι να γίνει ίσως συμβιβαστείς με κάτι που δεν σου αξίζει!

    Κάνε κάποια άλλα πράγματα που σου αρέσουν , νέες παρέες , νέα μέρη για έξοδο, κάτι διαφορετικό!Αν το ψάξεις λίγο μέσα σου θα δεις ότι θα βρεις το κουμπί σου όσον αφορά στον τρόπο που σκέφτεσαι για το θέμα και τον εαυτό σου! Θέλει λίγο χρόνο η υπόθεση αλλά αξίζει να το δουλέψεις λίγο!

    Προσωπικά δεν είμαι και η αρχόντισσα της αυτοπεποίθησης και πάντα το ριχνα στα κιλά μου , τα οποία ήταν συνήθως γύρω στα 64 με 1.63 ύψος ( όχι πολλά δηλαδή!). Θεωρούσα πως είμαι χοντρή και πως δεν θ αρέσω σε κανένα, που φυσικά και άρεσα αλλά με τέτοια μυαλά πως να περιμένεις προκοπή! Και με τέτοια μυαλά και 50 κιλά να ήμουνα πάλι το ίδιο θα ήταν είμαι σίγουρη! Προσπαθώ όμως και τώρα που πλεον δεν σκέφτομαι τόσο άσχημα για τον εαυτό μου οι κατακτήσεις έχουν πάρει τον ανήφορο!Τίποτα δεν είναι πιο ελκυστικό από έναν άντρα/ γυναίκα που πιστεύει στον εαυτό του!

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    9,648
    Καλημέρα,Doing και καλώς σε βρίσκουμε στην παρέα μας!
    Όπως κι ο ίδιος εμμέσως παραδέχεσαι,δεν είναι το βάρος σου το πρόβλημα.
    Πολλές φορές είναι βολικό ν'αποδίδουμε σε κάποιο χαρακτηριστικό μας όσα δεν τολμούμε ν'αποδώσουμε αλλού.
    Νομίζω πως κάπως έχεις αυτοπεριοριστεί και ταλαιπωρείσαι εξαιτίας αυτού.Ασφαλώς κι είναι ζωτικής σημασίας
    οι ερωτικές σχέσεις στη ζωή μας,ωστόσο δεν είναι η μόνη απόλαυση,ελλείψει της οποίας το ρίχνουμε στις σοκολάτες.
    Όχι πως δεν το έχω κάνει ή δεν έχει για λίγο τη γλύκα του κι αυτό,απλά δε μας βγάζει στα επιθυμητά...Άνοιξε τους ορίζοντες σου,
    βρες κάτι που σου κάνει νόημα ν'απασχολείσαι στον ελεύθερο χρόνο σου,ελευθέρωσε λίγο το μυαλό σου απ'το ζητούμενο της σχέσης
    και δες τη μοναξιά,που τόσο σε βαραίνει,με άλλο μάτι,πιο δημιουργικά...Το να βρούμε τον άνθρωπο μας δεν είναι πάντα στο χέρι μας.
    Πιστεύω πολύ στην τύχη για την αρχή τουλάχιστον(μετά ευθυνόμαστε οι ίδιοι για το πώς θα το διαχειριστούμε σε μεγάλο ποσοστό)
    και να είσαι σίγουρος πως προσόντα λίστας δεν παίζουν το ρόλο,που έχει βγει η βρώμα πως παίζουν.Με ενοχλεί απίστευτα δε
    το να στοχεύουμε σε τάργκετ γκρουπ ανάλογα με το πού οι ίδιοι θεωρούμε πως ανήκουμε λες και είμαστε σε σούπερ μάρκετ
    και διαλέγουμε προϊόντα από τα ράφια ανάλογα το πορτοφόλι μας.Βέβαια ο καθένας κινείται ανάλογα με το τι είναι για κείνον
    πρωτεύον.Αν είναι σημαντικό να δείχνεσαι για παράδειγμα και ν'αντλείς κύρος από τη γκομενάρα που κυκλοφορείς,φυσικά
    μια λιγότερο εντυπωσιακής εμφάνισης δε σου κάνει.Αυτό που με δίδαξε εμένα η ζωή είναι πως ο έρωτας έρχεται όποτε εκείνος
    γουστάρει.Κι ας μην είσαι εμφανίσιμος κι ας μην έχεις αυτοπεποίθηση φοβερή...όλα αυτά είναι αδιάφορα για κείνον,που θα σε αγαπήσει
    πραγματικά.Αλλά κι από τη δική μου τη σκοπιά,έχω αγαπήσει ερωτικά ανθρώπους,που ποτέ δε θα φανταζόμουν πως θα μου έβγαινε.

    Αυτήν τη στιγμή στη σφαίρα δράσης σου είναι μόνο ό,τι αφορά εσένα αποκλειστικά.Η ζωή σου είναι εδώ,σήμερα,τώρα και φοβάμαι
    δεν την αξιοποιείς στο μέγιστο δυνατό σου.Εστιάζεις σε όσα λείπουν κι όχι σε όσα πολύτιμα έχεις κι ακόμα και για όσα ονειρεύεσαι
    έχεις ένα αρνητικό πέπλο να τα προσδοκείς.Αν πιστέψουμε στη δύναμη της έλξης...καήκαμε έτσι που το δρομολογείς το θέμα σου.
    Αν είχες να μιλήσεις για σένα,ποιά όμορφα πράγματα θα είχες να πεις;Και ποιά άλλα θεωρείς πως χρήζουν βελτιώσεων;Άντλησε δύναμη
    από τα πρώτα και δούλεψε όσο μπορείς τα δεύτερα.Κι αυτό όχι για να γίνεις πιο δελεαστικός ως σύντροφος ερωτικός,αλλά γιατί η ουσία
    της ζωής είναι η θετική μας εξέλιξη.Όλα τ'άλλα είναι εμπειρίες διδακτικές,διασκεδαστικές, πολύτιμες,δευτερεύουσες όμως σε σχέση
    με το πρωτεύον,εσένα.Είσαι εδώ και καμία μέρα που θα ξημερώσει δεν είναι δεδομένη!Προσπάθησε να μην είσαι απών από τη ζωή σου!

    Originally posted by Doing

    Και είμαι πλέον πεπεισμένος ότι θα παραμείνω μόνος μέχρι το τέλος.
    Όπου κοιτάς,εκει θα πας.Σιγουρέψου πως το βλέμμα σου αγγίζει το μέρος που επιθυμείς.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    May 2012
    Posts
    16
    προσφατα ανοιξα κι εγω ενα αντιστοιχο θεμα.
    φιλε μου, 100 κιλα, αντρας, 1.70, εισαι 20 κιλακια ας πουμε κατα μεσο ορο πανω απο το φυσιολογικο σου. σιγα τα ωα. ξεκολλα. λεω 20 γιατι το γνωστο 10 κατω απο το υψος στους αντρες ειναι υπερβολικο, ειναι στεκες, τσεκαρισμενο στατιστικα.
    στυγνα βασει bmi, μη αναλογιζομενοι ιστικη συσταση (muscle vs fat) εισαι ηπια παχυσαρκος. αμεσως μετα το υπερβαρος. τι να πουνε και οι αλλοι που ειναι στα ανωτερα ορια του ευρους της ηπιας παχυσαρκιας η σοβαρα η νοσογονα η και κακοειθως παχυσαρκοι.
    και εισαι και αντρας! δεν ειναι τοσο μεγαλο το προβλημα σου οσο νομιζεις, ξεκολλα τωρα πριν η ψυχολογια σου σε κανει να φτασεις να εχεις οντως μεγαλο προβλημα.
    20 κιλα ειναι 4 μηνες διαιτα και λυθηκαν ολα σου το προβληματα(?)
    κανε το. τι ειναι 4 μηνες.
    ξεκολλα το κεφαλι σου, ειλικρινα. δεν ειναι το βαρος σου το προβλημα. αλλα και το βαρος σου δεν ειναι σπουδαια υποθεση, λυνεται.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    May 2012
    Posts
    16
    doing εισαι σε πολυ κρισιμο σημειο, ο τροπος που θα χειριστεις την υποθεση τωρα, θα καθορισει πολλα, στο λεω επειδη τα εχω παθει.

    αποστασιοποιησου και δες καθαρα το κατα δυναμη την κατασταση. επισης ενημερωσου, διαβασε.
    5 (εφτανες κι 85 λες), 10, 20 και 30 κιλα, δεν ειναι that big deal να χαθουν και μαλιστα χωρις υπολειμματα... βλεπε απαισιες χαλαρωσεις, ραγαδες στα πιο απιθανα μερη κλπ. σε 4 μηνες χωρις πεινες κι ακροτητες με ισορροπημενη διατροφη και λιγη ασκηση, τα χανεις στο νερο. το προβλημα του θυρεοειδους εφοσον ειναι ρυθμισμενο, ειναι σαν μην υπαρχει! ενημερωσου!!! μονο ο θυρεοειδης δεν φταιει για τα βασανα σου.

    μην τραγικοποιεις τα πραγματα. νομιζεις οτι εχει ξεχειλισσει το ποτηρι ενω δεν εχεις γευτει ακομη ξεχειλισμα... οσο διατηρεις την αντιληψη και την ψυχολογια που εχεις, οδηγεισαι με μαθηματικη ακριβεια στο ξεχειλισμα, στο λεω. αλλαξε ροτα οσο σε παιρνει γιατι μετα θα λες ποσο μαλακας με το συμπαθειο ημουν που στα 100 τα 90 και τα 85 κιλα ενιωθα βοδι και ολα τα σχετικα.

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    660
    Vasia άλλο είναι τα 5 , άλλο τα 10 , άλλο τα 20 και τα 30 κιλά . 30 κιλά σε 4 μήνες ΔΕΝ είναι φυσιολογικό να χαθούν. Δεν γίνεται (τουλάχιστον χωρίς κάποια επέμβαση)! Η ακόμη και να γίνεται , δεν είναι καλό για την καρδιά ! Τόσο απότομη απώλεια μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην καρδιά ! Με άλλους ρυθμούς δουλεύει η καρδιά όταν είσαι 90-100 κιλά και με άλλους όταν είσαι 65 . Χρειάζεται κι αυτή χρονο προσαρμογής στα νέα δεδομένα . Χαλάρωσε με τις τεράστιες ποσότητες κιλών που μπορούμε και καλά να χάσουμε όλοι μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •