Ποιός είναι φαν του πράσινου τσαγιού? Βοηθάει όντως?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23
    Senior Member

Ποιός είναι φαν του πράσινου τσαγιού? Βοηθάει όντως?

Σε μια προσπάθειά μου να κόψω το κάπνισμα,και ως εκ τολυτου και τον καφέ, σκέφτηκα να αρχίσω το πράσινο τσάι που έχω ακούσει για κατεχίνες , αντιοξειδωτικά, είναι booster του μεταβολισμού και άλλα πολλά! Αληθεύουν άραγε>? Είναι κάποια κοπέλα συστηματική καταναλώτρια πράσινου τσαγιού κι αν ναι, έχετε δει κάποια διαφορά και σε τι ακριβώς? Δε μιλάω για τα τσάγια λιπτον τα κρυα, με γλυκαντικά ή μη, μιλάω για το αυθεντικό πράσινο τσάι με τα κινέζικα γράμματα στο κουτί( έτσι το είδα στο σουπερμαρκετ).
    Όποια κοπέλα αν μπορεί να με βοηθήσει με κάποιες πληροφορίες βασισμένες στην εμπειρία, γτ από σαιτς έχω διαβάσει αρκετά!
    Σας ευχαριστώ!
    :starhit:

Senior Member
    Απ'οτι βλεπω...μαλλον κανεις δεν καταναλωνει πρασινο τσαι..

Senior Member
    Πίνω 2 κούπες πράσινο τσάι την ημέρα , φακελάκι όχι τα έτοιμα .
    Δεν βλέπω όμως κάποια αλλαγή , γενικά απο οτι εχω διαβάσει κάνει καλό .

Senior Member
    εγω επινα παλια συνεχεια πρασινο τσαι.1 κουπα τη μερα οπωσδηποτε.οταν πηγα σε διαιτολογο κ ειδε οτι τα υγρα μου ηταν πολυ λιγοτερα απ οτι επρεπε μου ειπε να το κοψω αμεσως. δε ξερω αν σε βοηθησα κ εγω δεν εχω ιδεα τι ισχυει τελικα

Senior Member
    Ευχαριστώ κορίτσια για την ανταπόκριση! Θολό το τοπίο απ'ότι βλέπω για το πράσινο τσάι, το οποίο έχει και καφείνη όπως κι όλα τα άλλα τσάγια, πράγμα που δεν το ήξερα ότι ισχύει για το πράσινο. Anyway σας ευχαριστώ!
    Καλή δύναμη μας εύχομαι!!:starhit:

Senior Member
    Granita, τι κάνεις και απο 71 έφτασες 65??? Βόηθααα!! Έχω πελαγώσει...αν και ξέρω τι πρέπει να κάνω απλά δε μπορώ να προγραμματίσω...κανενα τιπ έχεις?

Senior Member
    τι είναι χειρότερο το πράσινο τσάι ή ο καφές? έχω ακούσει άσχημα και για τα δύο και καλά και για τα δύο

Senior Member
    νομιζω ο καφες ειναι χειροτερος. αλλα δε παιρνω κ ορκο!σιγουρα παντως ο καφες με ζαχαρη !χααχαχα

Senior Member
    chrys μου ειναι καιρο που τα χα χασει αυτα τα κιλα. δεν εμπαινα για καιρο στο φορουμ κ τωρα δλδ δε μπαινω τοσο συχνα οσο παλια. διατροφη τπτ αλλο. εγω βασικα δε κανω καν γυμναστικ, σπανια το πολυ 2 φορες τη βδομαδα οποτε διατροφη και αγιος ο Θεος.

εσυ?

Senior Member
    granita, ειμαι στη φαση που εχω κοψει το τσιγαρο..οποτε ολη την ωρα καταληγω να τσιμπολογαω.., οταν δεν ειμαι σπιτι, γτ οταν λειπω στη δουλεια, δεν εχω προβλημα. οταν ομως γυριζω τρωω ο,τι βρω μπροστα μου, εννοωντας οσο πιο μη λιπαρο γινεται!
    Δε μπορω να πω πως κανω κτ ιδιαιτερο, με τα ποδια παω στη δουλεια, περπαταω αρκετα δλδ, κι αυτο ειναι η μονη μου ασκηση. Αυτο που με προβ΄ληματιζει αρκετα ομως ειναι οτι με τη διακοπη του τσιγαρου, εχω νευρικοτητα, κακη διαθεση κι αυτο φυσικα οδηγει και στο να μην προσεχω τη διατροφη μου... εχω απογοητευτει πληρως...αν πριν την διακοπη του καπνισματος ημουν απογοητευμενη 50% τωρα ειμαι 100%.............................

Senior Member
    boulianna, κι εγω αυτα εχω διαβασει, οτι δλδ και τα δυο ειναι κακα, αλλα επισης εχω διαβασει οτι και τα δυο ειναι καλα. Ισως τελικα ολα να ειναι θεμα μαρκετινγκ...δεν εξηγειται αλλιως το γεγονος οτι τον τελευταιο καιρο εχει βγει και το αλλο οτι ο καφες εχει λεει πολλα αντιοξειδωτικα...Ασε...δε σωζεται η υγεια μας απο αυτα...άλλα πρεπει αν προσεξουμε! Αλλά, κατα γενικη ομολογια και τα δυο ειναι καλα, οταν καταναλωνονται με μετρο. Και φυσικα δε μιλαω για το στιγμιαιο καφε το γνωστο, που κανουμε φραπε, γτ αυτο μονο καφες δεν ειναι...
    Θα ελεγα δε οτι, προτιμοτερο το τσαι το πρασινο απο τον στιγμιαιο, αν ειναι να πρεπει να διαλεξεις αναμεσα στα δυο!:grin:

Senior Member
    Καλημέρα σας. Έχω καταλήξει πως το πράσινο τσάι βοηθάει όταν πίνεται σκέτο και τουλάχιστον χλιαρό αν όχι ζεστό.
    Έτσι πίνονται και τα περισσότερα αφεψήματα. Ο σωστός τρόπος παρασκευής βοηθάει επίσης, δηλαδή αφού βράσει το σκέτο νερό, ρίχνω μέσα το βότανο(πράσινο τσάι) κλέινω το στόμιο του φλυτζανιού να μην εξατμίζονται τα αιθέρια έλαια τουθ βοτάνου (που είναι και το ζητούμενο) και το πίνω πριν κρυώσει.
    Πως βοηθάει; Κόβει την όρεξη. Αλλά σκέτο. Όχι με αυτό το εντομοκτόνο την ασπαρτάμη!

Senior Member
    Γιωργο σωστα οσα ανεφερες!!!!!!:thumbup: σ ευχαριστουμε!

Senior Member
    Καλημέρα Χρύσα, να 'σαι καλά.

Page 1 of 2 12 LastLast