Results 1 to 15 of 26
Thread: Τσιγάρο τέλος! Και τώρα???
-
21-11-2012, 12:59 #1
Τσιγάρο τέλος! Και τώρα???
Εδώ και καιρό είχα έντονα στο νου μου να κόψω το τσιγάρο.
Τελικά, ήρθε η κατάσταση έτσι και αρρώστησα με γρίπη καιμ αυτη την αφορμή το σταμάτησα. Όμως, παρατηρώ, αν και το ήξερα εκ των προτέρων ότι έχω αρχίσει να μασουλάω διάφορα... Είχα που είχα πρόβλημα να χάσω κιλά,τώρα η όποια προσπάθειά μου σαμποτάρεται κι από το γεγονός ότι πλέον δεν καπνίζω!! Να υποθέσω ότι την πάτησα??? Αν πριν λίγο καιρό ήμουν απογοητευμένη από την αναποφασιστικότητά μου αλλά και την αδυναμία μου αν συνεχίσω μια ισορροπημένη διατροφή, τώρα που κόπηκε και το τσιγάρο, αισθάνομαι ότι ήρθε κι έδεσε-αρνητικά!-το όλο θέμα.
Φφφφφφφ.......................Δε με φτάνουν τα νεύρα μου που δεν καπνίζω, έχω και τα τσιμπολογήματα! ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΣΩ ΤΩΡΑ???ΠΩΣ????:sniff:
- 21-11-2012, 13:04 #2
Εννοείται πως το γεγονός από μόνο του, ότι δλδ έκοψα το τσιγάρομε χαροποιεί αφάνταστα!!! Αλλά τι κάνω με τις...παράπλευρες απώλειες?????
uzzled:
21-11-2012, 13:39 #3
chrys καταρχήν ένα πολυ πολυ μεγαλο μπράβο απο μένα που το κατάφερες . Εγώ το παλεύω , αλλά ακόμη στο παλευω είμαι .
Όσο για τα τσιμπολογήματα , απομακρυνε οτι εθιστικό και << παχυντικό >> , τύπου πατατακια- γαριδάκια κτλ , μπισκοτα με ζάχαρη . Διάλεξε μελετημένα snack υγιεινά και χαμηλά σε θερμίδες και κράτα μικρά και συχνά γεύματα για να μην πεινας .
21-11-2012, 14:02 #4
Dora th , έχεις δίκιο, προσπαθώ...αλλά η τάση για διάφορα χαζοτσιμπήματα δε λέει να σταματήσει! Σ ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή! Εύχομαι και για σένα να έρθει η στιγμή της απόφασης!!! Απλά, όπως όλα στη ζωή, θέλουν κόπο κ πειθαρχία,... εκεί είναι το κλειδί! άντε να δούμε...φφφφ...Να τρώω τσίχλες μου είπαν...εμ πόσες πια τσίχλες να τρώω τη μέρα? Θα έχω κοιλιακές διαταραχές μετά...:smilegrin:
22-11-2012, 10:44 #5
Την 1η φορά που έκοψα το κάπνισμα, μέσα σε 1,5 χρόνο πήρα πάνω από 20 κιλά. Φαντάζομαι τώρα τον ευατό μου ως ναρκομανή που απο νευρικότητα και μόνο έτρωγε ελλέιψη της δόσης του.
Το είχα ξαναρχίσει για 1+χρόνο περίπου και μετά το ξαναέκοψα.
Βασικά κατάφερα να το κόψω αφού είχα πρώτα καταφέρει να τρέξω 5 γύρους στο γήπεδο. Με τα πρώτα τρεξίματα είχα νιώσει τέλεια. Μάλιστα έπαιρνα βαθιές ανάσες και μαστούρωνα όπως ακριβώς και με το κάπνισμα. Τότε δεν ήξερα ότι έπαιρνα με το τρέξιμο μια σπουδαία δόση ενδορφινών (ουσίες όπως η μορφίνη και άλλες). Όπως καταλαβαίνεις την 2η φορά όχι μόνο έχασα 20 κιλά αλλά τα έχασα κι ωραία. Σιγά και ωραία.
Τι θέλω να πω! Το μυστικό είναι να βρεις κάποια απασχόληση. Κάτι να κάνεις τις ώρες που σου λείπει η νικοτίνη. Κάτι που θα σε γεμίσει. Κάτι που θα ευχαριστηθείς. Υπάρχουν άπειρα πράγματα να κάνει κάποιος για να τον γεμίσουν.
22-11-2012, 20:14 #6
Eνδορφινες.....μπορω να πω δεν το ειχα σκεφτει αυτο Γιωργο! Ευχαριστω για την ιδεα. Βεβαια , για να ειμαι ειλικρινης, δεν εχω τρεξει ποτε στη ζωη μου, μονο περπατημα, γρηγορο μεν, αλλα περπατημα.Οχι τρεξιμο. Το τρεξιμο θελει να το ξεκινησεις και λάου λαου... Πάντως ετσι οπως το θετεις συμφωνω γτ εχω διαβασει και αναλογα για το τρεξιμο. Το θεμα οπως πολυ σωστα ανεφερες ειναι να βρω κτ να ασχολουμαι αυτες τις ωρες, αλλα οι ωρες αυτες δεν ειναι παντα ευκολες..βολικες..ειναι οι ωρες που γυρναω απο δουλεια κουρασμενη κ θελω μονο να φαω κ να ξεκουραστω και να...τσιμπολογησω μετα το φαι, γτ μετα το φαι ειχε τσιγαρα...τωρα ομως δεν εχει! Μετα τις δουέιες του σπιτιου ειχε τσιγαρα κ καφε, ενδιαμεσα στα μπρεικ επισης...ουφ....Ελπιζω να τα καταφερω, γτ αμα ειναι να παρω 20 κιλα οπως ανεφερες για την περιπτωσή σου...καλυτερα να αυτοκτονησω !!!(που λεει ο λογος....) ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΜΕ ΤΠΤ ΝΑ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΤΩ 20 ΚΙΛΑ ΠΑΝΩ!!!!!!
23-11-2012, 08:57 #7
Τρέξιμο, δε μπορείς καν να φανταστείς το πόσο εθιστικό είναι. Το κακό είναι πως ο κόσμος δεν ξέρει να τρέχει. Δε ξέρει και δε μπορεί να ξεκινήσει. Ενώ είναι το πιο φυσικό πράγμα για το σώμα μας. Αλλά αυτό θέλει λεπτόμερή ανάλυση και θα βγω εκτός θέματος. Μη το ξεχάσω, το φαγητό ήταν ο πιο μεγάλος εθισμός που κατάφερα να ελλατώσω. Προς στιγμήν βέβαια γιατί τώρα τρώω παραπάνω μεν, ποιοτικά δε.
Πάνω στις ώρες που αναφέρεσαι. Την ώρα που θα γυρίσεις απ' τη δουλειά θα φας και θα τσιμπολογήσεις, σωστά! Στη δουλειά, έχεις πάρει κάποια γέυματα απλά, όπως φρούτα ή δημητριακά με κάποιο ρόφημα; Έχεις τη δυνατότητα; Θα βοηθουσε κάτι τέτοιο στην πιο σωστή ενεργειακή φόρτιση του σώματος. Και πιστεύω πως τη ζημιά δεν κάνει το τσιμπολόγημα μετά το φαγητό, αλλά το τσιμπολόγημα όλες τις υπόλοιπες ώρες.
Ήθελα να πω πως θα μπορούσες να γεμίσεις κάπως τις άδειες ώρες σου. Πχ, την ώρα που βαριέσαι στο σπίτι, ντύνεσαι και βγαίνεις για περπάτημα πας σε μια δουλειά περπατώντας 30λεπτά κι όχι με το αμάξι. Ή πηγαινοέρχεσαι στη δουλειά σου με το ποδήλατο. Ή οτιδήποτε θεωρείς καλό για σένα και σε ευχαριστεί.
Εν πάση περιπτώσει, να ξέρεις πως όλα είναι στο μυαλό μας. Δεν είναι δα και άθλος να κόψουμε το τσιγάρο και να ελέγξουμε το βάρος μας. Είναι δύσκολο στον κόσμο που ζούμε, αλλά όχι και τίποτα φοβερό. Θα πω, πως θέλει τρόπο κι όχι κόπο.
23-11-2012, 11:36 #8
Θα συμφωνησω και γω οτι με το κοψιμο τσιγαρου πρεπει να γεμισουμε τις ωρες μας.Εγω εκοψα το τσιγαρο πριν 6,5 χρονια και τοτε ξεκινησα το γυμναστηριο μετα τη δουλεια οπου για να παω εκει αντι να περνω λεωφορειο περπατουσα 25λεπτα.Θυμαμαι ομως πιο πολυ το προβλημα μου για πολυ καιρο με το κοψιμο του τσιγαρου ηταν οτι δεν ηξερα τι να κανω με τα χερια μου οταν πηγαινα σε μπαρ ή club.Ειχα συνηθησει τη κινηση πανω-κατω στο στομα που δεν ηξερα τι να κανω.Τραγικο!
23-11-2012, 17:57 #9
Giorgosdelta, θα συμφωνησω με οσα λες. Παρολα αυτα το τρεξιμο ειναι μια υποθεση για την οποια πρεπει να συμπεριλαβεις κι αλλους παραγοντες,. Δεν το ξεκινας ετσι τσακ μπαμ... Συμφωνω με τις εναλλακτικες, ψωνια, δουλειες, να γινονται οσο αυτο ειναι εφικτο εμ τα ποδια πραγμα το οποιο ηδη κανω.
Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου!!
23-11-2012, 17:59 #10
sourkouna, εθιξες το μεγα προβλημα...ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ...ΑΔΕΙΑΝΑ ΧΕΡΙΑ???? Ελα ντε...εκει σε θελω...γτ κι εκει ειναι το βασικο προβλημα...χερια κ στομα... Πως λοιπον το ελυσες sourkouna αυτο το προβλημα? Ειμαι στην αρχη ακομη και ειναι πολυυυ εκνευριστικο...
23-11-2012, 22:19 #11
Παρακαλώ Χρύσα. Εδώ θα είμαι για να σας σπάω τα νεύρα, έχμμμ, συμβουλεύω!
Να σου πω , με βλέπει μια γνωστή εδώ και καριό έξω και με ρωτάει " Πως ξεκινάμε το τρέξιμο Γιώργο;".
Μου ήρθε να της πω "Έ να, βλέπεις εκείνη την αρκούδα που πλησιάζει. Τρέχχααααααα"
24-11-2012, 03:11 #12
Originally posted by chrys
sourkouna, εθιξες το μεγα προβλημα...ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ...ΑΔΕΙΑΝΑ ΧΕΡΙΑ???? Ελα ντε...εκει σε θελω...γτ κι εκει ειναι το βασικο προβλημα...χερια κ στομα... Πως λοιπον το ελυσες sourkouna αυτο το προβλημα? Ειμαι στην αρχη ακομη και ειναι πολυυυ εκνευριστικο...
27-11-2012, 11:29 #13
:bouncing: πείτε πείτε ιδέες μπας και το κόψω κι εγώ η εθισμένη.
27-11-2012, 14:10 #14
Η εικόνα του καπνίσματος είναι συνυφασμένη με την χαλαρότητα, ηρεμία, ψυχική εφορία, σεξ.
Δες την πραγματική εικόνα. Αρρώστια, καρκίνος, νεκροζώντανα ετοιμοθάνατα ζόμπι, νεκροταφείο, θρήνος, τάφος, κατάντια, ορφάνια.
11-12-2012, 13:10 #15
Originally posted by giorgosdelta
Παρακαλώ Χρύσα. Εδώ θα είμαι για να σας σπάω τα νεύρα, έχμμμ, συμβουλεύω!
Να σου πω , με βλέπει μια γνωστή εδώ και καριό έξω και με ρωτάει " Πως ξεκινάμε το τρέξιμο Γιώργο;".
Μου ήρθε να της πω "Έ να, βλέπεις εκείνη την αρκούδα που πλησιάζει. Τρέχχααααααα"
Nαι οκ ...το τρεχαααα ειναι μια κουβεντα.Δεν ξεκινας ετσι ομως..Πιστευω οτι αστειευοσουν...Πρεπει κανεις να λαβει πολλα υποψιν του, γονατα, καρδια, και τα σχετικα. Δεν ξεκινας ετσι αβιαστα επειδη το πηρες αποφαση.
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....