τι διαιτα να κανω - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 73
    Senior Member
    Originally posted by sweetOctober
    Εχω βρει τίδιαιτα θα κάνω για τώρα, σε ευχαριστώ πολύ Ninap!

Δεν καταλαβαινω πως ενα παιδι ετρωγε απο το κυλικειο στερουμενο ψωμι, λαδι και ζαχαρη, χωρις ταπερακι και δεν στερουταν τιποτε, δηλ. τι αγοραζε, σκετο ζαμπον?

Δεν πρόκειται να κόψω το ελαιόλαδο, έχει καλά λιπαρά, όπως και το άμυλο συμβαλει στη σωστη λειτουργια του οργανισμου και ειδικα μετα τη γεννα που η διάθεση δεν ειναι και στα χαι της.

Η διατροφή του διαβήτη είναι η καλύτερη πάντως. Αλλα δε θέλω να τη ξανακούσω από την εγγυμοσύνη γιατί αυτή εκανα!
    Προτιμω να μαζευτώ κι ας κάνω παρασπονδίες και τρώω και κανένα γλυκό.

Nομίζω η helena θέλει διευρκινίσεις στο τί μεσημεριανό και βραδυνό έτρωγες χωρίς λάδι& άμυλο. (απο περιέργεια απαγορευεται κάθε αμυλουχα τροφή? ή μονο το ψωμι?)

PS σκεψου σοβαρα το ενδεχομενο να εβαλε το λιθαρακι της η διαιτα αυτη στη σχεση σου με το διαβητη.
    Σαν διαβητικη, εγγυος, ετρωγα και ψωμι και ζυμαρικα και απο ολα. Μνο τη ζαχαρη ειχα κοψει.
    Και δεν εκανα ινσουλινη, το παλεψα και τα καταφερα με διατροφη. Τωρα θελω να αδυνατισω και για αυτο.
    Το να τρωω ανεξελεγκτα δε θα μου βγει σε καλο μελλοντικα.

έτρωγε το πρωινό του στο σπίτι κορίτσι μου. και στο σχολειό έπαιρνε άψητους ξυρούς καρπούς. μίλησα με αυτό το κορίτσι. την γνώριζα προσωπικά γιατί κάναμε αποτρίχωση στο ίδιο μέρος (αυτήν φυσικά την πήγαινε η μαμά τις). τρόμαξα να την γνωρίσω όταν έχασε τα κιλά..ήταν ένα φυσιολογικό κοριτσάκι με τα κιλά τις ηλικίας τις και μίλησα πολύ μαζί τις. δεν στερήθηκε.
    δεν επιμένω σε κανέναν για αυτήν την δίαιτα...έχω κάνει άπειρες διετές από τα 18 μου και τώρα είμαι 42...ξέρω τι θα πει δίαιτα πολύ καλά. Για αυτό σου είπα από την αρχή ο καθένας κάνει αυτό που θεωρεί πως μπορεί να κάνει.Η καλύτερη δίαιτα είναι αυτή που μπορείς να κανεις Πάντως το σίγουρο είναι πως δεν είναι από τις "κακίες"δίαιτες αυτό μπορώ να το διαβεβαιώσω και επίσης μπορώ να διαβεβαιώσω πως ο μονος άνθρωπος που δεν έχασε με αυτήν την δίαιτα είναι αυτός που δεν την έκανε

καλή επιτυχία σε οποια μα οποια προσπάθεια και αν κανεις και σύντομα να φτάσεις στα αποτελέσματα που θα προστατέψουν εσένα και την υγεία σου στο έπακρο, Το παιδάκι σου αξίζει μια υγιή μανούλα και αυτός είναι ο στόχος Καλή επιτυχία και πάλι!!!

A ναι!!! τι στερήθηκες στην διατροφή του διαβήτη? από όλα είχε, ότι έχουμε και τρώμε στο σπίτι..δεν καταλαβαίνω τι στερήθηκες...ίσος δεν σου έδωσε καλή διατροφή ο γιατρός που έβλεπες τότε...εμενα μου είχαν δόση παραδείγματα προείνουν "δεκατιανου" μεσημεριανού απογευματινού και βραδινού και έφτιαχνα ότι ήθελα .

Senior Member
    τη ζαχαρη στερηθηκα. Μα πως στο καλο αλλαζει βαρος το τικερ, εχασα και δεν μπορω να το βαλω!

αν εχεις παιδι κι ειχες διαβητη κυησης θα ξερεις οτι τα πραγματα ειναι πολυ αυστηρα και απαγορευεται οτιδηποτε σου ανεβαζει το ζαχαρο. Δεν μπορεις να κανεις οτι συνδιασμους θες, πχ μπορει να τρως κρακερ και να στο ανεβαζει, τυροπιτακι, τυρι και οτι αλλο μπορεις να φανταστεις. Δεν ειχα χρονο για πειραματισμους γιατι θα πηγαινα σε ινσουλινες και ετρωγα ολο τα ιδια και τα ιδια που δεν το ανεβαζαν, δηλαδη τιποτε απο οσα ηθελα και λιγουρευομουν

Senior Member
    αχ δεν προκειται να τη κανω σε ευχαριστω πολυ, σου εξηγησα παραπανω τους λογους. αλλωστε βρηκα διαιτα για αρχη, μετα βλεπω.
    Θα κανω ενος διαιτολογου που ειχε η Μενεγακη, την αντιοξειδωτικη διαιτα Ορακ, εχει διαφορες μεσα το βιβλιο, διαλεξα μια και εχω ηδη ψωνισει τα υλικα και ξεκινησει (κουτσα κουτσα ε μηφανταστεις)

Ps Επιτελους εβαλα τικερ :starhit: ασχετο, αφου ειναι τοσο καλη γιατι δεν τη ξανακανεις?

Senior Member
    η διαιτα ειναι πολυ καλη,εφοσον σου λεει καθε 10 μερες να κανεις διαλλειμα,,,,στις εγκυμοσυνες μου εκανα σακχαρο κυησης κ γενικα θελει προσοχη κι ας πλακωνομαι σαν βλακας στα γλυκα...
    το ψωμι πρεπει να το αποφευγουμε,εξαλλου τα ψωμια τωρα πια ολο διογκωτικα ειναι,,,αν εξαιρεσουμε καποια ολοικηςν αλεσησ αν κ σε ολα βαζουν λιγη ζαχαρη...
    η ζαχαρη μονο θερμιδες ειναι....κανει κακο παντου
    αλλα το λαδι σε μικρες ποσοτητες κανει καλο στον εγκεφαλο κ στην καρδια....
    μπορει να την κανει ο αντρας μου αυτην την διαιτα ,του αρεσε,θα δειξει!!!!!!

Senior Member
    Μια χααρα, ο δικος μου αν ακουσει λαδερο χωρις λαδι, να κοψει τη ζαχαρη και να μη φαει ψωμοειδη, μαλλον θα με χωρισει :roll:
    Αχ αυτη η βασιλοπιτα ποτε θα τελειωσει? Δεν ξερετε καμμια διαιτα με βασιλοπιτα ε...

Senior Member
    Ξέρω μια φοβερή δίαιτα με βασιλόπιτα Γλύκα!
    Παίρνεις ένα κομμάτι μεγάλο, όσο μεγάλο θες εσύ.
    Το βάζεις σε ένα πιατάκι, με μια χαρτοπετσέτα
    και το δίνεις στον άντρα σου.
    Τον κοιτάς τρυφερά όση ώρα το τρώει.
    Απόλαυση στο μέγιστο, μηδενικές θερμίδες.

Senior Member
    :bigsmile::bigsmile::bigsmile: foberi idea sou lew giorgosdelta! Mono poy den trwei basilopita syxna!

Senior Member
    Έτσι, έτσι Γλύκα. Πόσες φορές με ρωτήσαν τι δίαιτα να κάνω.
    Η αγαπημένη μου απάντηση.
    "Φτιάχνεις το φαΐ που σ' αρέσει,
    κοιτάς τους άλλους να το τρώνε."!

Senior Member
    αχ δεν προκειται να τη κανω σε ευχαριστω πολυ, σου εξηγησα παραπανω τους λογους. αλλωστε βρηκα διαιτα για αρχη, μετα βλεπω.
    Θα κανω ενος διαιτολογου που ειχε η Μενεγακη, την αντιοξειδωτικη διαιτα Ορακ, εχει διαφορες μεσα το βιβλιο, διαλεξα μια και εχω ηδη ψωνισει τα υλικα και ξεκινησει (κουτσα κουτσα ε μηφανταστεις)

Ps Επιτελους εβαλα τικερ :starhit: ασχετο, αφου ειναι τοσο καλη γιατι δεν τη ξανακανεις?

Ήμουν 12 χρονια με χάπια και δεν μπορούσα να τρώω ότι θέλω όσο ήμουν με χάπια. Ότι ήθελα (εντός προγράμματος) έτρωγα όταν μπήκα στην ισνουλίνη καλή μου.

Ο γιατρός σου σου έδωσε άμυλο με άμυλο διότι αυτό είναι από τα τελευταία πράγματα που μάθανε στην ιατρική κοινότητα. (εδώ και μια τουλάχιστον 15 αιτια απλά πολύ γιατροί δεν το ακολουθούν ακόμα) ότι το να "τρος" άμυλο με άμυλο δεν σε παχαίνει πχ μακαρόνια με ψωμί σε παχαίνει το κρέας με το άμυλο και όχι το άμυλο με το άμυλο. το κρέας πρέπει να το τρώμε με λαχανικά Για αυτό σου έδωσε αυτού του είδους τι διατροφή.

εγώ όντας τώρα πια πάνω από 18 χρονια διαβητική ξέρω πως όλοι οι γιατροί μου λένε το ίδιο..εσύ θα γίνεις μου λένε ο γιατρός του ευατού σου. Εσύ ξέρεις τι σε πειράζει και τι όχι..δεν μπορείς να ακολουθείς μονο κανόνες γιατί ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός.

σου εξήγησα ποιο πάνω και αρκετές φορες πως όταν μπήκα στην ινσουλίνη (διότι απέβαλα λόγο τον χαπιών που έπαιρνα, μόλις είχα έρθει στην Ολλανδία) ο οργανισμός μου έκανε ινσουλινοαντίσταση και αναγκαζόμουν να βάζο όλο και περισσότερο ισνουλίνη. Έβαλα 50 μονάδες επί 5 φορες τι μέρα συν χάπια δυο φορες την μέρα τον 1000ml. Ότι δίαιτα και αν έκανα δεν έφερνε αποτέλεσμα και μονο κιλά έβαζα. Για αυτό και μπήκα στην διαδικασία τις επέμβασης η οποια με το βγήκα από το χειρουργείο σταμάτησα την γρηγορη ινσουλίνη (αυτήν που έπαιρνα με το φαγητό 3 φορες τι μέρα) και έμεινα με την αργή που την βάζο κάθε 12 ώρες. τώρα, σε 3.5 μήνες έχω πέσει σε μια μια φορα τι μέρα 25 μονάδες.

για να μπιν μπερδεύεσαι για αυτό τον λόγο δεν έκανα την δίαιτα αυτήν ξανά. διότι ότι δίαιτα και αν έκανα δεν έχανα.

Οι δίαιτες αυτές οι χημικές και δήθεν "αποτοξινοτικες" είναι επικίνδυνες να το ξέρεις αυτό..συνήθως αυτά που χάνεις είναι υγρά και θα ξαναπάρεις τα κιλάκια που έχασες συν μερικά ακόμα. Άσε την μενεγάκη και τους star να τις κάνουν...

και πάλι καλή επιτυχία !!!!!!!!

Senior Member
    Originally posted by helena73
    η διαιτα ειναι πολυ καλη,εφοσον σου λεει καθε 10 μερες να κανεις διαλλειμα,,,,στις εγκυμοσυνες μου εκανα σακχαρο κυησης κ γενικα θελει προσοχη κι ας πλακωνομαι σαν βλακας στα γλυκα...
    το ψωμι πρεπει να το αποφευγουμε,εξαλλου τα ψωμια τωρα πια ολο διογκωτικα ειναι,,,αν εξαιρεσουμε καποια ολοικηςν αλεσησ αν κ σε ολα βαζουν λιγη ζαχαρη...
    η ζαχαρη μονο θερμιδες ειναι....κανει κακο παντου
    αλλα το λαδι σε μικρες ποσοτητες κανει καλο στον εγκεφαλο κ στην καρδια....
    μπορει να την κανει ο αντρας μου αυτην την διαιτα ,του αρεσε,θα δειξει!!!!!!
    Ελενάκι πες του άντρα σου από μέρους μου καλή επιτυχία και επίσης να ξέρεις πως οι μερίδες είναι μεγάλες..όσο να χορτάσεις..όχι μια κουτσουλιά που είναι στις δίαιτες. μπορεί να φάει ψητά, σουβλάκια κλπ όσο θέλει .άρα μπορείτε να βγείτε και έξω κλπ κλπ

Senior Member
    Originally posted by giorgosdelta

Ξέρω και εγώ μια με βασιλόπιτα.

"τρwς" τα πάντα εκτος από βασιλόπιτα

Senior Member
    Αχ δεν καταλαβαινω γιατι μου κανεις τοση επιθεση, δεν κανει τη διαιτα η μενεγακη ουτε καν χημικη ειναι, ειναι αντιοξειδωτικη μπερδευτηκες, ειπα οτι ο διασημος διαιτολογος που ειχε η μενεγακη εβγαλε βιβλιο, το πηρα απο μια φιλη και κανω τη διαιτα.
    Γιατι σε ενοχλει τοσο πολυ? Δεν θελω να κανω τη διαιτα σου συγνωμη.
    Μια χαρα ειναι η διαιτα που κανω, δεν μπορω και ουτε θελω να τρωω απεριοριστες ποσοτητες κρεατος που λες γιατι ειμαι λιχουδο και δε θα με βοηθησει να κλεισει το στομαχι μου. Προτιμω να τρωω μεριδες, κι αν οχι εστιατοριου που προσταζουν οι διαιτες δικες μου, αλλα μεριδες, οχι 3 πιτογυρα.
    Οσο για τον διαβητη που ειχα σου ειπα ετρωγα σε καθε γευμα απο ΟΛΕΣ΅τις ομαδες τροφιμων. Και κρεας, και ρυζι, και ψωμι και σαλατα και λαδι και ΟΛΑ. Αν εσυ αυτο το ερμηνευσες οτι ετρωγα κρεας με λαχανικα ειναι δικο σου θεμα. Μη με πιεζεις σε παρακαλω αλλο, σε εχω ευχαριστησει πολλες φορες, αλλα δε θα κανω τη διαιτα σου, αν θελετε συζητειστε το με την helena που θα την κανει του αντρα της, σε ενα αλλο θεμα ίσως.

Senior Member
    Originally posted by Ninap
    Originally posted by giorgosdelta

Ξέρω και εγώ μια με βασιλόπιτα.

"τρwς" τα πάντα εκτος από βασιλόπιτα
    :spin::spin: σημερα κρατηθηκα δεν εφαγα :smug:

Junior Member
    Γειά σας και καλή χρονιά. Η δίαιτα που ακολούθησα εγώ και έχασα 13 κιλά σε 2,5 μήνες (από 75 σε 62 κιλά) και την ξεκίνησα πάλι προχθες, είναι η δίαιτα Ντουκάν, αυτή που τρως δύο μέρες μόνο πρωτείνες και μετά μία μέρα πρωτείνες και μία μέρα πρωτείνες μαζί με λαχανικά, εναλλάξ. Δε λέω ότι είναι υγιεινή, σιγουρα είναι καλύτερο να κάνεις σωστή διατροφή αλλά για όσους δεν μπορούν (όπως εγώ) είναι μια λύση μιας και τρως όση ποσότητα θέλεις από τις επιτρεπόμενες τροφές και είναι και εύκολη στην προετοιμασία ή να βρεις κάτι έτοιμο να φας. Εννοείται ότι όσα κιλά και να χάσεις και με οποιοδήποτε τρόπο θα τα ξαναπάρεις αν δεν προσέχεις και όσο αφορά εμένα δεν πρόσεχα καθόλου μιας και είμαι από αυτούς που όταν δεν είναι καλά, το ρίχνουν στο φαγητό. Πολύ ευχαρίστως να δώσω περισσότερες διευκρινίσεις σε όποιον θέλει. Καλή επιτυχία σε όλους!

Senior Member
    Αχ δεν καταλαβαινω γιατι μου κανεις τοση επιθεση, δεν κανει τη διαιτα η μενεγακη ουτε καν χημικη ειναι, ειναι αντιοξειδωτικη μπερδευτηκες, ειπα οτι ο διασημος διαιτολογος που ειχε η μενεγακη εβγαλε βιβλιο, το πηρα απο μια φιλη και κανω τη διαιτα.
    Γιατι σε ενοχλει τοσο πολυ? Δεν θελω να κανω τη διαιτα σου συγνωμη.
    Μια χαρα ειναι η διαιτα που κανω, δεν μπορω και ουτε θελω να τρωω απεριοριστες ποσοτητες κρεατος που λες γιατι ειμαι λιχουδο και δε θα με βοηθησει να κλεισει το στομαχι μου. Προτιμω να τρωω μεριδες, κι αν οχι εστιατοριου που προσταζουν οι διαιτες δικες μου, αλλα μεριδες, οχι 3 πιτογυρα.
    Οσο για τον διαβητη που ειχα σου ειπα ετρωγα σε καθε γευμα απο ΟΛΕΣ΅τις ομαδες τροφιμων. Και κρεας, και ρυζι, και ψωμι και σαλατα και λαδι και ΟΛΑ. Αν εσυ αυτο το ερμηνευσες οτι ετρωγα κρεας με λαχανικα ειναι δικο σου θεμα. Μη με πιεζεις σε παρακαλω αλλο, σε εχω ευχαριστησει πολλες φορες, αλλα δε θα κανω τη διαιτα σου, αν θελετε συζητειστε το με την helena που θα την κανει του αντρα της, σε ενα αλλο θεμα ίσως.
    Προσπάθησε να διαβάζεις επίσης σωστά τι γράφω καλή μου. δεν είπα τίποτα από όλα αυτά που λες ότι είπα. Είπα πως οι νέες προσταγές τις δίαιτας λένε πως το να "τρος" άμυλο με άμυλο δεν είναι κακό όπως το θεωρούσαν στο παρελθόν, και ότι το σωστό είναι να "τρος" πχ κρέας με λαχανικά (πχ φασολάκια με κρέας) και όχι κρέας με άμυλο (πχ μακαρόνια με κύμα). Αυτό είπα.

όσο για το κρέας και τις ποσότητες δεν αναφερόμουν σε σένα αλλα στον σύζυγο τις "ελενας" που είναι άντρας και όπως ξέρουμε καλά οι άντρες αγαπούν το κρέας και τα ψητά περισσότερο από μας.

ήσουν διαβητική για κάποιους μήνες..είμαι διαβητική από το 1997. επίτρεψε μου να έχω μια γνώμη παραπάνω
    σε καμια περίπτωση δεν είπα πως δεν τρώμε σαλάτες, ψωμί, το φαγητό μας κλπ ..εσύ που το διάβασες αυτό ότι το είπα?

ούτε ποτε σου είπα πως σώνει και καλά κανε τι δίαιτα που σου έδωσα....εξαρχής άμα δεις τα πρώτα post θα δεις πως δεν ήθελα να αναφέρω τι δίαιτα αυτήν και είπα πως ο καθένας κάνει αυτό που θεωρεί καλύτερο για αυτόν. Όταν όμως είδα πως επιμένεις είπα να σου δώσω αυτήν την δίαιτα που δεν είναι κουραστική που μπορείς να φας τα πάντα και που χάνεις κιλά . αυτά και συγγνώμη για την ενόχληση

Εγώ έχω σωθεί από τις δίαιτες εδώ και 3.5 μήνες. οποτε οι δίαιτες δεν με αφορούν πλέον

Οποια θέλει διευκρινίσεις μπορεί να μου στείλει ένα pm

επίσης θέλω να πω και αυτό

μάλλον δεν είσαι καιρό στο internet και για αυτό δεν καταλάβεις κάποια πράγματα δεν σου κάνω επίθεση καλή μου. Απλά όταν δεν έχεις τον άλλον απέναντι σου να τον βλέπεις τα λόγια του μπορεί να παρεξηγηθούν όπως παρεξήγησες εσύ τώρα εμενα εγώ από την αρχή σου είπα πως ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και η δίαιτα που είναι καλή για κάποιον για κάποιον άλλον δεν είναι καλή και πολλές φορες σου ευχήθηκα καλή επιτυχία για την προσπάθεια σου. ειδικά εγώ για ένα τέτοιο θέμα δεν θα "επιτεθομουν" σε κανέναν γιατί έχω κάνει άπειρες προσπάθειες...από πείρα σου είπα τι γνώμη μου αλλα είπαμε ο κάθε οργανισμός και ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Εσύ θα κανεις αυτό που εσύ θεωρείς καλύτερο για σένα. Όμως άνοιξες ένα θέμα και ζήτησες βοήθεια και τι γνώμη μας. Αφού είχες αποφασίσει τι δίαιτα να κανεις δεν έπρεπε να άνοιξης το θέμα

Να σου πως επίσης πως έχω κάνει άπειρες δίαιτες και από διάσημους διαιτολόγους με βιβλία και παράσημα...

Αυτή όμως είναι η δικη μου ιστορία. η δικη σου ίσος έχει καλύτερο και ποιο happy ending

Και πάλι σου εύχομαι καλή επιτυχία και εύχομαι να δόσεις στο παιδάκι σου την υγιή μανούλα που χρειάζεται στη ζωή τις

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast