Results 1 to 15 of 73
Thread: τι διαιτα να κανω
-
31-12-2012, 01:15 #1
τι διαιτα να κανω
καμμια ιδεα?πηγε πια το μωρο μου 8 μηνων και δεν εχω αρχισει καμμια προσπαθεια.τι διαιτα να κανω?κυριως θα ηθελα να μιλαω με κοπελες που ειναι πολλα κιλα (πχ 100 και πανω) γιατι ειμαι 109 κι χω πολυ δρομο μεχρι τα 60........για αυτη τη χρονια εβαλα στοχο 30 κιλα.......βοηθεια!
- 31-12-2012, 01:32 #2
Μπορεί να μην ανήκω στις κοπέλες με πολλά κιλά όμως πιστεύω πως η συνταγή είναι ίδια για όλους μας!
Καθώς είσαι καινούρια στο φόρουμ, δεν ξέρω αν έχεις αρχίσει διάβασμα στα τόπικ!Αυτό είναι το νούμερο ένα που πρέπει να κάνεις!Βοηθάει πολύ! Εκεί θα δεις πως άτομα με πολλά ή λίγα κιλά τα κατάφεραν και γιατί κάποιοι αντίθετα δεν έφτασαν στο στόχο τους!
Κατ αρχάς δεν θέλει άγχος και απελπισία!Μην το βλέπεις σαν αγώνα δρόμου αλλά σαν μία προσπάθεια να βελτιώσεις τη διατροφή και την υγεία σου και αλλαγή των συνηθειών σου!Κάτι δηλαδή που θα σου γίνει τρόπος ζωής!Μην αγχώνεσαι στο πόσα κιλά θα χάσεις και σε πόσο χρόνο!
Μην σε αγχώνει το πια δίαιτα να κάνεις!Η συνταγή είναι απλή και όμως λίγοι το έχουν καταλάβει!Μικρά συχνά υγειηνά γεύματα, νερό και περπάτημα!Από τροφές δημητριακά, γάλα, φρούτα, σαλάτες, φαγητά από όλα σε λογικές ποσοτητες με προσοχή στα λιπαρά και στη ζάχαρη!Όλα δηλαδή αλλά με μέτρο!
Θα σου απαντήσουν κι άλλοι καλύτερα από μένα! Καλή αρχή!!
31-12-2012, 03:55 #3
καλός ήρθες στην παρέα μας γλυκέ μου Οκτώβρη
αν και δεν είμαι από τους καταλληλους να απαντήσω, μιας και εγώ κατέφυγα στο τέλος σε επέμβαση, θα ήθελα να δεις το topic 3 ώρα και ομάδες γευμάτων. νομίζω θα σε βοηθήσει αρκετά. όπως είπε και το μπακλαβαδάκι το να "τρwς" ανά 3 ώρες να αποφύγεις τι ζάχαρη, τα λιπαρά (τα κακά λιπαρά) τα ποτά τα οποια είναι άδειες θερμίδες, το πολύ ψωμί και τα προϊόντα ζύμης , τρώγοντας πολλές σαλάτες και κανονική μερίδα φαγητού , ελαττώνοντας το λάδι στο φαγητό και στη σαλάτα σου θα κανεις θαύματα...απλά εγώ κουράστηκα 25 χρονια με δίαιτες και να μην μπορώ να παο κάτω από τα 95 κιλά...καλή επιτυχία σε ότι κανεις κούκλα μου :thumbup:
31-12-2012, 11:18 #4
Καλημέρα και χρόνια πολλά.
Καλώς όρισες γλυκιά Κούκλα, να είσαι πάντα καλά και να χαίρεσαι το μωράκι σου.
Η αρχή είναι το ήμιση του παντώς. Εδώ είμαστε να βοηθήσουμε πολλοί άνθρωποι με διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις επί του θέματος. Η καθημερινή πάλη που δίνουμε είναι να συγκρατηθούμε και να μη φάμε πολύ, να φάμε σωστά μέσα από ένα γεμάτο και πλήρες διαιτολόγιο. Έ, δεν είμαστε και για λύπηση! Εννοώ στο σύνολό μας, παρακαλώ μην το πάρετε στραβά! Ας σκεφτούμε πως στον ίδιο κόσμο που ζούμε άλλοι άνθρωποι - μικρά παιδιά - πεθαίνουν από την πείνα.
Έφτασα σε ένα επιθυμητό βάρος, σε μια επιθυμητή φυσική κατάσταση, ξεκινώντας από το 0.
Με βοήθησε η σωστή, πάντα κατά τη γνώμη μου διατροφή κι η άσκηση.
Καλως όρισες και πάλι.
Να ευχυθώ υγεία κι ευτυχία σε όλες τις φίλες και φίλους της διαδικτυακής αυτής κοινότητας. Να είστε πάντα καλά.
01-01-2013, 09:15 #5
Καλως σας βρηκα, χρονια πολλα καλη χρονια να εχουμε, ολο και πιο αδυνατη και υγιη. Χαιρομαι πολυ που αρχιζω κατι να κανω για μενα, κι οτι δεν ειμαι η μονη! Μπραβο σας για τις απωλειες αλλα και για το κουραγιο σας να κανετε χειρουργειο, εγω δε θα μπορουσα.
Σκεφτομαι να κανω αυτη τη διαιτα για αυτη την εβδομαδα:
(απο το βιβλιο αντιοξειδωτικη διαιτα ORAC)
Δευτερα
πρωινο 3 μπισκοτα πολυδημητριακων, 1 ποτηρι χυμος, πρασινο τσαι
δεκατιανο 3 κριμ κρακερ, πρασινο τσαι
μεσημεριανο κοτοπουλο με πατατες φουρνου, σαλατα εποχης με ελαιολαδο
απογευματινο 1 αχλαδι, πρασινο τσαι
βραδυνο 1 τοστ σικαλεως, τυρι και γαλοπουλα, σαλατα με ελαιολαδο
(αυτη ειναι η πρωτη ημερα εχει αλλες 6
Χχθες ψωνισα τα "υλικα" πχ μοσχαρι, γαριδες, μαυρο ρυζι, γλωσσες, κολοκυθακια, μπροκολο, λαχανο, φασολια, μοσχαρι, φακες, φρουτα, φετα, ελιες, κριμ κρακερ, κρισπις, πτι μπερ με σοκολατα, ψωμι μαυρο,γιαουρτι)
Σκεφτομαι να τη κανω, εχει απο ολα οσα τρωω ηδη και δεν θα μου κοψει αποτομα τα γλυκα.
Το κακο ειναι αυτο το πρασινο τσαι που ζηταει, το πηρα αλλα δεν ξερω αν θα το πιω.
ειμαι του γαλλικου με γαλατακι
Σκεφτομαι να αρχισω γυμναστηριο...
01-01-2013, 21:49 #6
Χρονια Πολλά σε όλους εύχομαι μέσα από την καρδια μου υγεία, αγάπη και ευημερία και 2013 ξεχωριστές ευχές για τον καθένα
γλυκέ μου οκτώβρη άμα δεν μπορείς να ποιείς πράσινο τσάι ως ρόφημα πήγαινε σε κατάστημα με είδη υγιεινής διατροφής και ζήτησε απόσταγμα από πράσινο τσάι. από αυτό βάζεις μερικές σταγόνες σε νερό και το πίνεις.:δεν θυμάμαι την δοσολογία νομίζω έβαζα 3-4 σταγόνες σε μισό ποτήρι νερό. το πράσινο τσάι βοηθάει λένε στην καύση του λίπους και για αυτό το έχουν πολλές δίαιτες. Για την δίαιτα που διάλεξες δεν μπορώ να σου πω τίποτα εγώ. εσύ θα δεις αν σου ταιριάζειεύχομαι και πάλι τα καλύτερα :love:
02-01-2013, 00:50 #7
γεια σου οκτωβρη,να σε πω κι εγω με μωρο πλεον 2μιση χρονων παλευω κοντα ενα χρονο να τα χασω τα ατιμα και ειναι και πολλα.δε μπορω να πω κατι εκανα αλλα ειναι λιγα σε σχεση με αυτα που θελω εγω να χασω οχι για κανενα αλλο λογο αλλα εκανα πολλες ατασθαλιες,ειδικα τωρα στις γιορτες.
εμενα η διαιτα μου ειναι απ το dietup και ειμαι πολυ ευχαριστημενη.5 γευματα οπως θες τα ρυθμιζεις,τρως οτι θελεις και δωρεαν και το μονο που σε λεει ειναι η ποσοτητα.τσεκαρε το αν θες
ευχομαι να πας πολυ καλα και να σου ζησει το μωρακι σου
02-01-2013, 15:36 #8
lineal να σα ζήσει κι εσάς!
Ninap ωραία συμβουλη, θα το δω με τις σταγονες. Για αρχη κοιταω να κλεισω λιγο το στομαχι μου.
Δεν ξερω αν ειναι καν διαιτα αυτο που κανω, ισως να ειναι και διατροφη.
Αλλα τοσα κιλα που ειμαι και μονο τα γλυκα και τα τσιμπολογηματα να κοψω θα χασω.
02-01-2013, 15:56 #9
Αυτές τις σταγόνες τις πήρα για αρκετό καιρό επίσης έπαιρνα και λεκιθίνη και με λίγη προσοχή κατάφερνα να παραμείνω στα 95 κιλά περίπου. όταν τα σταματούσα έπαιρνα κιλά . σκέψου πως εγώ είμαι διαβητική και έκανα δίαιτα από την διαβητολόγο μου!!!!!
σου λέω πως η καλύτερη δίαιτα είναι αυτή που ταιριάζει σε σένα γιατί εγώ που έχω κάνει επί 25 χρονια άπειρες δίαιτες η καλύτερη για μένα ήταν (από γιατρό) όταν έκοψα το ψωμί τι ζάχαρη και το λάδι. όχι ψωμί σημαίνει κανένα προϊόν ζύμης. όχι ζάχαρη σημαίνει κανένα προϊόν που περιέχει ζάχαρη. και όχι λάδι σημαίνει κανένα προϊόν λαδιού, βουτύρου κλπ είτε ζωικής είτε φυτικής προέλευσης. Όμως κάθε 10 μέρες μπορούσα να φάω από όλα αυτά τα απαγορευμένα. Μαγείρευα χωρίς λάδι και έτρωγα τα πάντα από παπουτσάκη μέχρι μακαρόνια με κύμα και γεμιστά ...τα πάντα...για πρωινό έτρωγα corn flakes με γαλατάκι κλπ κλπ φυσικά η ασπαρτάμη και η ζαχαρίνη μου γλύκαιναν τον καφέ. δεν απαγορεύεται τίποτα άλλο παρα μονο αυτά. αν την κανεις χωρίς παρεκτροπές στην αρχή τουλάχιστον χάνεις, ανάλογα και τα κιλά που έχεις βεβαια όσο περισσότερα κιλά έχεις τόσα ποιο πολλά χάνεις, μέχρι και 20 κιλά στον μηνα. εγώ είχα χάσει 35 κιλά (τα οποια και ποτε δεν πήρα πίσω παρα μονο 20 χρονια μετά τώρα δηλαδή πέρσου λόγο τις "ινσουλινοαντιστασις" που έκανα) σε 1.5 μηνα όμως δούλευα παρα πολύ σκληρά στα χωράφια για αυτό και έχασα παραπάνω
επίσης μπορείς να φας ξηρούς καρπούς φρούτα κλπ κλπ κλπ μονο αυτά που σου είπα "αγαγορεβει" . άμα μπορείς να την κανεις , κανε μια προσπάθεια να χασίς τα πρώτα κιλά και μετά συνέχισε με διατροφή
sorry για τα ορθογραφικά αλλα χρησιμοποιώ μια υπηρεσία που μεταφράζει τα greeklish σε ελληνικά και μερικές φορες δεν το πάει καλά
02-01-2013, 22:35 #10
δηλαδη μονο αυτα τα 3 απαγορευοντουσαν?δεν μπορεις να μας δωσεις ενα ενδεικτικο προγραμμα?
καλη επιτυχια κοριτσακι!!!
02-01-2013, 23:06 #11
Δεν ειναι κακη ιδεα προσωπικα για μενα γιατι δες ψωμι δεν τρωω, και τι εννοω, πχ δε θα παω να αγορασω ψωμι. Δε με νοιαζει αν δεν εχει στο τραπεζι (οταν εχει παραξενευομαι).
Ομως εχω παντα ψωμι τοστ σπιτι και μπορει να το πλακωσω (βραδυ).
Γενικα με τα ψωμοειδη τα παω καλα, όμως δεν τα αποζητω. Ο αντρας μου τα θελει αραια και που και φερνει σπιτι ή του φτιαχνω πχ πιτσες, ψωμι κτλ
Με τη ζάχαρη το ίδιο, πχ καφε πινω σκετο και ολα τα ροφηματα, εκτος αν βαλω μελι.
Ομως ειμαι ικανη για ασχετους λογους (πχ ανια βαρεμαρα στεναχωρια) να φαω μια τουρτα στην καθισια μου (και σιχαινομαι τις τουρτες).
Τελος (σχετικα με το λαδι) δεν μου αρεσουν τα λαδερα φαγητά παρά μόνο όσα μαγειρεύω εγώ γιατι βαζω ελάχιστο λάδι, βαζω ομως γιατι οταν τρωει ο αντρας μου θελω να τον πιανει το φαγητο και να του αρεσει, εκεινος δε φταιει σε τιποτε που δεν αρεσει σε μενα.
Απο αυτα καταλαβαινεις οτι δεν παιζει να κανω το συστημα αυτο γιατι οταν δε μαγειρευεις μονο για σενα δεν ειναι ευκολο και ειδικα με μωρο παιδι δε παιζει να κανεις 2 φαγητα (εδω και το 1 παιζεται)
Πάντως πιστευω πως ειναι απολυτα φυσιολογικο οποιος υπερκαταναλωνει καποιες παχυντικες τροφες οπως αυτες και τις κοψει να χασει απειρα κιλα. Ομως για να τις υπεκαταναλωνει θα πει οτι αν τις κοψει θα ξαναπεσει με τα μουτρα. (δε μιλαω για σενα, μπορει να μην εισαι εξαρτημενη οπως δεν ειμαι κι γω, σκεψου ομως την πλειοψηφια, ολοι ψωμι, ζαχαρη και λαδι τρωνε)
Και σε ενα τελευταιο να σταθω τα 25 κιλα σε ενα μηνα μονο υγειινο δεν ειναι...σε 1 χρονο ναι ειναι ΟΚ...
03-01-2013, 04:02 #12
Κορίτσια για να καταλάβετε ο γιατρός αυτός είχε δόση την δίαιτα σε κοριτσάκι 13 χρόνον που ήταν τότε 85 κιλά....και το κοριτσάκι δεν ζορίστηκε παρότι πήγαινε σχολειό κάθε μέρα και οι συμμαθητές τις τρώγανε τις τυρόπιτες και τα συναφή (μιλάω για το 1988/89 που δεν παίρναμε το "ταπερακι" από το σπίτι).
Για αυτό σου είπα για το προσωπικάεμενα αυτή η δίαιτα ήταν η ευκολότερη δίαιτα που έκανα ποτε
όλες οι εξέτασης μου έρχονταν φυσιολογικές . δεν είναι χημική δίαιτα αυτή να σου προκαλεί προβλήματα..και αν είσαι 130 κιλά είναι φυσικό να χάνεις περισσότερο από κάποιον που είναι 70 κιλά
να σε πληροφορήσω εδώ πως μπορούσα να φάω ένα ψωμί στην καθισιά και μπορούσα να φάω 15 τυρόπιτες αυτές τις έτοιμες που παίρναμε και στο σχολειό...μονο αυτό θα σε πω...εξάρτηση δεν είχα στα γλυκα επίσης πεινούσα πάντα ...μονο με αυτήν την δίαιτα δεν πείνασα ούτε λεπτό. Αλλα επαναλαμβάνω πως αυτό είναι υποκειμενικό, ο καθένας κάνει τι δίαιτα η διατροφή η ακόμα και την επέμβαση που του ταιριάζει
03-01-2013, 04:12 #13
Originally posted by helena73
δηλαδη μονο αυτα τα 3 απαγορευοντουσαν?δεν μπορεις να μας δωσεις ενα ενδεικτικο προγραμμα?
καλη επιτυχια κοριτσακι!!!για να καταλάβεις ποσο το έχω συνηθίσει ακόμα και τώρα μετά από τόσα χρονια που την έκανα ακόμα τρώω πχ τα κολοκυθάκια τι σαλάτα χωρίς λάδι μου αρέσει περισσότερο
πολύ σημαντικό επίσης είναι ότι πρέπει να "τρος" τα πάντα κάθε 10 μέρες . και φαγητό/σαλάτα με λαδάκι και ψωμάκι και κανένα γλυκάκι χωρίς φυσικά να σκίσεις μια τούρτα στην καθισιά..τι σημερινή εποχή κορίτσια που υπάρχουν γλυκα και παγωτά και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη είναι ποιο εύκολο..όταν την έκανα εγώ μονο κόκα κόλα light υπήρχε
τι να σου πω για πρόγραμμα? ότι κανεις στο σπίτι για φαγητό κάντο για σένα χωρίς λάδι
εγώ έτρωγα το πρωί corn flakes με gala , έπινα τον καφέ μου εννοείτε πριν κανονικά με ασπαρτάμη και gala όπως πάντα,
μετά έτρωγα κανένα φρούτο , μετά έκοβα 2 ντομάτες μισό αγγούρι και φέτα έτσι σαν ένα σπιρτόκουτο
μετά έτρωγα μεσημεριανό μετά μπορεί να έτρωγα κανένα φρούτο πάλι ήταν και καλοκαίρι έτρωγα καρπούζι πχ το βραδυ κανένα σποράκι (πασατέμπο) εννοείτε και το βραδύνω
και ξαναλέω δεν τα πήρα τα κιλά που έχασα τότε ποτε μα ποτε μονο όταν έγινα διαβητική και άρχισα να βάζο ινσουλίνη άρχισα να παίρνω κιλά επικίνδυνα και έφτασα τα 127 ...και για αυτό έκανα και την επέμβαση διότι χρειαζόμουν όλο και περισσότερο ινσουλίνη ...έκανα ινσουλινοαντίσταση και όσο περισσότερο έβαζα τόσα περισσότερα κιλά έπαιρνα...
03-01-2013, 11:20 #14
Εχω βρει τίδιαιτα θα κάνω για τώρα, σε ευχαριστώ πολύ Ninap!
Δεν καταλαβαινω πως ενα παιδι ετρωγε απο το κυλικειο στερουμενο ψωμι, λαδι και ζαχαρη, χωρις ταπερακι και δεν στερουταν τιποτε, δηλ. τι αγοραζε, σκετο ζαμπον?
Δεν πρόκειται να κόψω το ελαιόλαδο, έχει καλά λιπαρά, όπως και το άμυλο συμβαλει στη σωστη λειτουργια του οργανισμου και ειδικα μετα τη γεννα που η διάθεση δεν ειναι και στα χαι της.
Η διατροφή του διαβήτη είναι η καλύτερη πάντως. Αλλα δε θέλω να τη ξανακούσω από την εγγυμοσύνη γιατί αυτή εκανα!
Προτιμω να μαζευτώ κι ας κάνω παρασπονδίες και τρώω και κανένα γλυκό.
Nομίζω η helena θέλει διευρκινίσεις στο τί μεσημεριανό και βραδυνό έτρωγες χωρίς λάδι& άμυλο. (απο περιέργεια απαγορευεται κάθε αμυλουχα τροφή? ή μονο το ψωμι?)
PS σκεψου σοβαρα το ενδεχομενο να εβαλε το λιθαρακι της η διαιτα αυτη στη σχεση σου με το διαβητη.
Σαν διαβητικη, εγγυος, ετρωγα και ψωμι και ζυμαρικα και απο ολα. Μνο τη ζαχαρη ειχα κοψει.
Και δεν εκανα ινσουλινη, το παλεψα και τα καταφερα με διατροφη. Τωρα θελω να αδυνατισω και για αυτο.
Το να τρωω ανεξελεγκτα δε θα μου βγει σε καλο μελλοντικα.
03-01-2013, 14:34 #15
Δεν διευκρινισα, ετρωγα σαν διαβητικη απο ολες τις ομαδες τροφιμων σε καθε γευμα και ειδικα ψωμι. Λογω του μωρου μου το ειχε με αμυλο παρακαλω το ψωμακι (που μεχρι τοτε ψωμι με μακαρονι ή ρύζι ή πατατα δεν είχα φαει ποτέ!)
πχ ειχα σαν γευμα μπριζολα με ρυζι και ψωμι απαραιτητως. Για το λογο δεν ειμαι σιγουρη ομως.
Το αποτελεσμα ηταν να γλιτωσω ινσουλινες και να ελεγχω το ζαχαρο μου αποκλειστικα με τη διατροφη που μου ειχε δωσει (και δεν πηρα και κιλα).
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια