Results 196 to 210 of 1397
Thread: Καθημερινό ζύγισμα
-
26-01-2013, 23:15 #196
Τάσο αν είναι να μετράς θερμίδες θα πρέπει να πάρεις ένα καλό θερμιδομετρητή, δηλαδή αυτόν http://www.papasotiriou.gr/product.g...=102993&deid=0.
Δεν ξέρω αν στο θέμα τί έφαγα σήμερα, στις προηγούμενες σελίδες, έχει δώσει κάποιος φίλος πρόγραμμα Ελληνικό ή αγγλικό να τις υπολογίζει αυτόματα, νομίζω ναι. Προσωπικά γνωρίζω το fitday. Αλλά δε με βόλεψε. Προτιμώ να μετράω κάθε φορά με το βιβλιαράκι.
Στο fitday πχ περνάς κάθε φορά αυτά που τρώς, θερμίδες υδατανθρακες κτλ και τα βαστάει στη μνήμη, δε κάθεσια κάθε φορά να τα υπολογίζεις.
Εγώ δεν μετρώ όσα εσύ, μόνο θερμίδες, οπότε με βολεύει ο θερμιδομετρητης, ασε που σιγα σιγά τα μαθαινεις και απεξω αν τα τρως διαρκώς τα ίδια πάνω κάτω.
Το όριο των διαιτολόγων έστω, είναι 1200 θερμίδες. Δε νομίζω ότι είναι δύσκολο να τις φτάσεις, έστω με μια κουταλιά ταχίνι! Μακάρι να είχα πρόβλημα να φτάσω τις θερμίδες που πρέπει
Με το excel τί κάνετε δηλαδή? Θυμάμαι στο εξελ έφτιαχνα πίνακες, εσείς πως το χρησιμοποιείτε δηλαδή? Που βοηθάει? Αν σώσω να χρησιμοποιώ τευτέρι θα είναι το ιδανικό για μένα, γυρίζεις μια σελίδα κι έχεις έτοιμες τις περισσότερες θερμίδες. Δεν τρώμε και κάθε βδομάδα πολύ διαφορετικά φαγητα πια. Με μια απλη μεθοδο των τριων καθαρισες. Με πολλες δηλ. όχι με μια :starhit:
μακια! xxxxxx
- 27-01-2013, 12:17 #197
Nai είναι φοβερό, και το πιο τελειο οτι τα αποθηκευει και δε καθεσαι καθε φορα να ανοιγεις το θερμιδομετρητη να βλεπεις ποσο εχουν τα 100 γρ. απο κατι, και να κανεις απλη μεθοδο τριων...
Ομως ρε γμτ δεν το εχω βολευτει σε ηλεκτρονικη μορφη, αλλα πρεπει. Ειμαι της παλιας σχολης
Ξερεις ποσο χρονο χανω με τοβιβλιαρακι καθε μερα?
Καλημέρα σε όλους, σήμερα 103.0! Προς μεγάλη μου έκπληξη, με μια μονο ημερα αρκετα χαμηλων θερμιδων. Και χωρις τουαλετα!:spin:
27-01-2013, 12:19 #198
α Τασο εχω και θερμιδομετρητη αλλα και μετρητη υδατανθρακων λιπους κτλ (δεν ειμαι σιγουρη που το εχω αλλα το εχω), το ειχα παρει απο καταστημα τυπου x-treme stores με ελευθερα βαρη. (πετάω ιδέες)
27-01-2013, 15:43 #199
Taso βρηκες που βαζεις την ασκηση? Η ολο κι ολο ειναι ο τυπος ζωης σου καθημερινα? Λογικα θα εχει κατι παραπανω. Τί τυπο ζωης έβαλες? mostly sitted with some movement νομίζω είναι καλά για μενα, οταν ομως θα παω γυμναστηριο τι θα βαλω? Το sedentary μου εβγαλε πολυ λιγοτερες θερμιδες απο αυτες που ξερω οτι καιω.
27-01-2013, 15:44 #200
Μήπως πρέπει να τα βαζω στο activity οταν θα γυμναζομαι και θα αφαιρουνται εξτρα?
27-01-2013, 15:51 #201
Το βρήκα το βρήκα, έχει φοβερή πλάκα, έβαλα hugs and kisses ακόμα κι αυτό καιει θερμίδες χαχαχαχαχ και βάζει μόνο του τον υπόλοιπο χρόνο να είναι seated ή light movement. ΑΝ και σκεφτομαι στο προφιλ μου να βαλω τελικα seated all day. Ετσι μου βγαζει τις θερμιδες μου σωστα και χρησιμοποιει και ιδια εξισωση, την Harris benedict που σου έλεγα :bouncy: Πάω να περάσω κανένα τρόφιμο, αν περνάω 1-3 κάθε μέρα, σε ένα μήνα θα έχωωω όλα τα τρόφιμα τα βασικά έτοιμα στο πισι μου.
PS εκεί που λέει FOOD μπορείς να εισαγείς όλα τα φαγητά σου , πχ εγώ τώρα βάζω όσα έφαγα σημερα. Βεβαια τα εχει ηδη μεσα με θερμιδες υδατανθρακες κτλ αλλα προτιμω να βαλω τα δικα μου me greeklish ωστε να τα βγαζει στην αναζητηση. Απο την αλλη μπορει μελλοντικα να θελω να μετραω υδατανθρακες και σκεφτομαι γιατι να μην εχω αυτη τη δυνατοτητα, θα δω. Παιζει και να το παρατησω παλι. Σίγουρα θα παρακολουθω το βαρος μου απο εκει.
Με παρακίνησες κι εμεένα :starhit:
27-01-2013, 16:29 #202
Εφαγα κόλλημα και περνάω όλο το σημερινό μενού, παίρνει και Ελληνικά! Μετά πχ αν αύριο φάω έστω κι ένα από τα σημερινά (πολύ πιθανό!) το έχω έτοιμο στο πισι! Μαλλον αυτό θα κανω, με ένα κλικ βγάζει θερμίδες, αλλά θέλει δουλειά στην αρχή γμτ, δεν μου πάει να χρησιμοποιώ τα έτοιμα που έχει, μαζοχισμός ε, θέλω να βάλω τα δικά μου στα ελληνικά και μόνο με θερμίδες.
27-01-2013, 19:50 #203
102.9!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! πήγα στο 2!!
27-01-2013, 19:54 #204
[quote]Originally posted by sweetOctober
102.9!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! πήγα στο 2!! [/quo
πλακα κανεις ? αχ μπραβο σου ρε συ Δημητρα !!!!
:thumbup:
27-01-2013, 20:31 #205
πήγα τουαλέτα :grin: Οπότε λογικά αύριο το πρωί θα είμαι ακόμα πιο λίγο, αν δε χαλάσω τη δίαιτα μου το βράδυ :dork: Κι γω νόμιζα πως μου κάνει πλάκα η ζυγαριά, χωρίς να έχω κουνήσει τον ποπο μου να πέσει τόσο γρήγορα με 1300 θερμίδες!
Δεν έχω βγει καν από το σπίτι επί μέρες με τον παλιοκαιρο.
27-01-2013, 20:32 #206
ton είσαι 140 κιλά ή 140 λίβρες? Εχει διαφορά!
27-01-2013, 20:45 #207
λιβρες ! 1300 θερμιδες λιγες δεν ειναι ?
27-01-2013, 20:51 #208
Originally posted by sweetOctober
Εφαγα κόλλημα και περνάω όλο το σημερινό μενού, παίρνει και Ελληνικά! Μετά πχ αν αύριο φάω έστω κι ένα από τα σημερινά (πολύ πιθανό!) το έχω έτοιμο στο πισι! Μαλλον αυτό θα κανω, με ένα κλικ βγάζει θερμίδες, αλλά θέλει δουλειά στην αρχή γμτ, δεν μου πάει να χρησιμοποιώ τα έτοιμα που έχει, μαζοχισμός ε, θέλω να βάλω τα δικά μου στα ελληνικά και μόνο με θερμίδες.
27-01-2013, 21:05 #209
Originally posted by sweetOctober
102.9!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! πήγα στο 2!!
28-01-2013, 00:02 #210
Τάσο σε ευχαριστώ, κι γω πιστεύω θα είναι συνολικά καθοδικό, βλέπω την βέλτιστη ευθεία που προσεγγίζει τα σημεία νοερά και μου μοιάζει καλή. Βέβαια κάποια στιγμή θα πρέπει να κοπουν ή έστω μετριαστούν και τα σκαμπανεβάσματα. Αλλά 1-1, άμα πάω να τα κάνω όλα μαζί με βλέπω 120 κιλά αυτή τη φορά.
Δεν έχω εξήγηση του γιατί χάνω με υπερφαγικά, τελείως υποθετικά θεωρώ ότι οι θερμίδες που καίω είναι περισσότερες κι ας κάνω καθιστική ζωή. πχ μπορεί να έχω να βγω μέρες από το σπίτι αλλά μέσα μου βγαίνει ο πάτος με το παιδί (εξτρά από όλα τα άλλα).
Ο διαιτολόγος πάντα μου έλεγε πως η ορθοστασία στη δουλειά μου, κι ας είναι άπειρες οι ώρες, δεν καίει, αλλά η κίνηση, κι γω κινούμαι με το μικρό, αλλά μες το σπίτι δεν το "βλέπω". Ενώ πάλι με τη δουλειά δεν χάνω κι ας τσούζουν τα πόδια μου μετά. Μόνο όταν είναι ελαφρά χειρονακτική κάτι κάνω.
Το fitday δεν μου έχει κολλήσει καθόλου και το έτρεχα πόσες ώρες σήμερα. Το λαπτοπ μου κολλάει γιατι τράβηξε το παιδι το καλώδιο (το έχουμε ενσυρματο λόγω ακτινοβολίας) και από τοτε αποσυνδέομαι άθελα μου.
Στο φιτντει δεν βαζω υδατανθρακες κτλ , μονο θερμιδες. Εχει και σημειωματαριο και γραφω τι τρωω, και θα τα κανω αντιγραφη εδω. Με βόλεψε τελικά. Ουσιαστικά κάνω αντιγραφή από το θερμιδομετρητη εκει, αλλα κραταει τα τροφιμα που τρωω συχνα και τα εχω προχειρα, σαν ηλεκτρονικο τευτερι ενα πραγμα!
Καλα δε γελασες με το hugs & kisses που το έβαζε σαν δραστηριότητα? Τί έχεις σήμερα? Και χθες...εκτός από πόνο...(περαστικά ξανά)
ton μου μια χαρά ζυγίζεις παιδί μου σε κιλά!Παίρνει ελληνικα εκει που λεει να φτιαξεις νεο τροφιμο, να εισαγεις νεο τροφιμο. Μονο εκει, και στο σημειωματαριο.
Στελλου να δω διψήφιο και............................................ ...............................με χάσατε για λίγο καιρό. Θα πάω να τα πιω. Υπερφαγικά σε σουβλατζιδικο και πιτσαρια εκανα, ποτοκρεπαλη ομως δεν εκανα! :dork:
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία