Results 1 to 15 of 106
Thread: Διακοπή Risperdal
-
23-08-2008, 19:53 #1
Διακοπή Risperdal
Γεια χαρα,
εμενα μου ειχε γραψει Risperdal πιστευω ο ψυχιατρος απο λαθος.
Δεν ειχα ποτε πριν ψευδαισθησεις , ουτε ακουγα φωνες κλπ.
Απλως ειχα μια αγχωδη διαταραχη θα μπορουσα να πω.
Αλλα και παλι οχι σοβαρα πραγματα. Αρχισα να παιρνω ωστοσο
απο δικη μου καλη διαθεση 4mg Risperdal.
Ωστοσο αφου πηγα σε δυσκολο πανεπιστημιο για 5 χρονια και το τελειωσα με επιτυχια το διεκοψα ξαφνικα απο τα 2mg.
Τοτε ειχα καποιες οπτικες ψευδαισθησεις για πρωτη φορα και χειροτερεψε η κατασταση μου.
Εχω προσπαθησει ξανα να τα διακοψω ,αυτη τη φορα κοβωντας τα πολυ αργα, αλλα ειχα τρομερη ανησυχια οταν εφτασα στο 1mg Riserpdal.
Θελω να ρωτησω : στη διακοπη του Risperdal ειναι φυσικο να εχεις οξεια ανησυχια και ισως οπτικες ψευδαισθησεις ή ειναι συμπτωμα της σχιζοφρενειας ;
Επισης ξερεις κανεις εαν το Risperdal Consta ειναι καλυτερο απο το Risperdal Quicklet στις παρενεργειες ; Σημειωτεον οτι το Risperdal Quicklet ειναι πολυ καλυτερο απο το παλιο Risperdal κατα την γνωμη μου...
Ευχαριστω
- 24-08-2008, 16:56 #2
Originally posted by maus
εμενα μου ειχε γραψει Risperdal πιστευω ο ψυχιατρος απο λαθος.
Δεν ειχα ποτε πριν ψευδαισθησεις , ουτε ακουγα φωνες κλπ.
29-08-2008, 11:25 #3
Ναι μαλλον προδιαθεση θα εβλεπε αν και εγω πιστευω οτι ειχα μονο αγχος και αγοραφοβια.
Το θεμα ειναι οτι εγινα πολυ χειροτερα αφου πηρα τα φαρμακα. Επισης οταν πρωτοπηρα το Risperdal ενιωσα τρομερο
φοβο σαν παρενεργεια απο το φαρμακο.
Εχει διακοψει κανεις απο εσας Risperdal και αν ναι τι παρενεργειες ειχε απο την διακοπη;
29-08-2008, 13:51 #4
Το θεμα ειναι οτι εγινα πολυ χειροτερα αφου πηρα τα φαρμακα. Επισης οταν πρωτοπηρα το Risperdal ενιωσα τρομερο
φοβο σαν παρενεργεια απο το φαρμακο.
Φτάνουμε στην ηλικία των 25. Έχω βγάλει πανεπιστήμειο με καλούς σχετικά βαθμούς, έχω απολυθεί απο τον στρατό κανονικότατα και έχω βγέι στην αγορά εργασίας. Βρίσκω δουλειά και έχω όλη την όρεξη να εργαστώ. Όλα καλά ως εδώ. Ένα άσχημο γεγονός με φέρνει σε δύσκολη θέση. Η αντίδραση μου είναι μια μεγάλη έκρηξη θυμού. Αντέδρασα με οργή απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις. Μέσα στο θυμό μου ανέπτυξα μια σχιζοφρενική αντίληψη. Θεώρησα πως επήλθε κάποιου είδους συνομωσία και συνδίασα τα γεγονόντα (απο ερωτική απογοήτευση έως θάνατο συγγενικού μου προσώπου τότε) σχηματίζοντας μια παράλογη αντίληψη των πραγμάτων. Ούτε φωνές, ούτε παραισθήσεις. Εσφαλμένη αντίληψη των πραγμάτων ως επι το πλείστον.
Στη συνέχεια επισκεύτηκα ψυχίατρο και άρχισα φαρμακοθεραπεία. Απο αυτό το σημείο και έπειτα οι παράλογες πεποιθήσεις μου άρχισαν να αναπτύσονται ραγδαία, ωσπου έφτασα στο σημείο να μην μπορώ να ξεχωρίσω το πραγματικό απο το φανταστικό. Οι παράλογες ιδέες ερχόντουσαν η μία μετά την άλλη. Την μία στιγμή σκεφτόμουν οτι έχουν βάλει βόμβα έξω απο το σπίτι μου και δεν μπορούσα να κοιμηθώ, την άλλη στιγμή οτι θα έρθει η συντέλεια του κόσμου. Μετά απο μερικές μέρες, τα φάρμακα άρχισαν να εμφανίζουν τις ζομπικές παρενέργιες τους.
Όπως θα διάβασες παραπάνω μια εσφαλμένη αντίληψη μετατράπηκε σε παράλο φόβο. Φτάινε τα φάρμακα? Φτάιει το άρρωστο μου μυαλό? Οι συγκυρίες μπορούν να αποκαλύψουν την αληθινή πτυχή της ιστορίας αλλά το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.
Η αντίδραση μου ήταν ανθρώπινη τότε..και ένα ζώο να το κάνεις να υποφέρει δεν πρόκειτε να σκεπτεί λογικά. Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει τις δικές του άμυνες. Η κοινωνία όμως απορρίπτει το κάθε είδους ξέσπασμα. Τα ρομπότ θα πάρουν τη θέση μας κάποτε. Η λογική εξέλιξη μιας παράλογης στασιμότητας.
Εχει διακοψει κανεις απο εσας Risperdal και αν ναι τι παρενεργειες ειχε απο την διακοπη;
29-08-2008, 13:58 #5
Κατι ασχετο παραθεση πως κανουμε?εγραψες κατι ωραιο vince κ ηθελα να το παραθεσω.
29-08-2008, 14:01 #6
Πατάς το παράθυρο Quote πάνω δεξία απο το μήνυμα που θέλεις να παραθέσεις.
29-08-2008, 14:13 #7
[quote]Originally posted by vince
Η αντίδραση μου ήταν ανθρώπινη τότε..και ένα ζώο να το κάνεις να υποφέρει δεν πρόκειτε να σκεπτεί λογικά. Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει τις δικές του άμυνες. Η κοινωνία όμως απορρίπτει το κάθε είδους ξέσπασμα. Τα ρομπότ θα πάρουν τη θέση μας κάποτε. Η λογική εξέλιξη μιας παράλογης στασιμότητας.
εκανα 1 ωρα να το βρω,ελπιζω τουλαχιστον να το καταφερω..Ωραιο!!!!συμφωνω απολυτα!
29-08-2008, 14:49 #8
απο οσο γνωριζω το risperdal δεν ειναι απο τα ελαφρα φαρμακα.
Το τι παρενεργειες θα εχεις ποικιλει απο το χρονο που τα παιρνεις, την δοσολογια και την διαθεση σου.
Πιστευω οτι για 2-3 μερες θα εχεις καποιες ζαλαδες η και εμετο. Αν σκεφτεσαι να τα κοψεις ομως, καντο σε συνεννοηση με τον γιατρο σου για να σε καθοδηγησει σωστα.
Ετσι θα εισαι ενημερη (ος) για το τι θα σου συμβει και οτι και αν σου τυχει παιρνεις αμεσα το γιατρο σου στο κινητο του.
Παντως ξερω κοσμο που επαιρνε τετοια φαρμακα και σημερα ειναι μια χαρα...
29-08-2008, 16:23 #9
Ειχα διαβασει στο βιβλιο \"Your drug may be your problem\" οτι υπαρχει και η tardive psychosis δηλαδη οψιμη ψυχωση η οποια δημιουργειται απο τα φαρμακα. Συγκεκριμενα το μυαλο λογω των φαρμακων που μειωνουν την ντοπαμινη για να ερθει σε ομοιοσταση (στα ισια του) κανει πιο ευαισθητους τους υποδοχεις ντοπαμινης. Ετσι και ενα φυσιολογικο μυαλο με φυσιολογικα επιπεδα ντοπαμινης οταν παρει αυτα τα φαρμακα θα γινουν οι υποδοχεις ντοπαμινης του τοσο ευαισθητοι ωστε μπορει να δημιουργηθει προβλημα..
Γενικα βλεπω τα φαρμακα αυτα περισσοτερο σαν επιβολη και οχι σαν θεραπεια. Και εμενα δεν μου αρεσουν οι επιβολες..
29-08-2008, 17:16 #10
Ειχα διαβασει στο βιβλιο \"Your drug may be your problem\" οτι υπαρχει και η tardive psychosis δηλαδη οψιμη ψυχωση η οποια δημιουργειται απο τα φαρμακα. Συγκεκριμενα το μυαλο λογω των φαρμακων που μειωνουν την ντοπαμινη για να ερθει σε ομοιοσταση (στα ισια του) κανει πιο ευαισθητους τους υποδοχεις ντοπαμινης. Ετσι και ενα φυσιολογικο μυαλο με φυσιολογικα επιπεδα ντοπαμινης οταν παρει αυτα τα φαρμακα θα γινουν οι υποδοχεις ντοπαμινης του τοσο ευαισθητοι ωστε μπορει να δημιουργηθει προβλημα..
29-08-2008, 17:42 #11
[img]null[/img]
Κάτι ενδιαφέρον που βρήκα στο νετ. Λέει τι γίνεται στη περίπτωση που κάποιος θέλει να κόψει τα αντιψυχωσικά φάρμακα.
29-08-2008, 18:31 #12
Originally posted by krino
Παντως ξερω κοσμο που επαιρνε τετοια φαρμακα και σημερα ειναι μια χαρα...
29-08-2008, 21:24 #13
Originally posted by vince
βασικα ελεγε οτι τα φαρμακα δρουν αναισθητοποιωντας και δηλητηριαζοντας περιοχες του εγκεφαλου και οτι προκαλουν ζημια στον εγκεφαλο.ιδιως τα αντιψυχωσικα...
το αισθημα οτι εισαι high ειναι επειδη εχει ζημιωθει η κριση σου.
29-08-2008, 21:29 #14
το αισθημα οτι εισαι high ειναι επειδη εχει ζημιωθει η κριση σου.
Λές οτι είμαι high?? Με έχεις γνωρίσει απο κοντά και το λές αυτό?
Πώς έχει ζημιωθεί η κρίση μου? Απο που τα συμπέρανες αυτά? Καλύτερα να βασίζεις την άποψη σου με επιχειρήματα όταν κρίνεις κάποιον.
29-08-2008, 22:20 #15
Και ζημιά να έχω πάθει φίλε δεν θα βρώ το δίκιο μου ποτέ. Έχεις ένα δίκιο πάντως, σύμφωνα με πολλές έρευνες τα αντιψυχωτικά προκαλούν βλάβες κυρίως μετά απο μακροχρόνια χρήση. Ακόμα, οι έρευνες δείχνουν πως τα φάρμακα αυτά προκαλούν ευαισθησία στα επίπεδα της ντοπαμίνης και με τη διακοπή τους πιθανών υποτροπιάζεις..
Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Γονεϊκή Αποξένωση. ...
29-04-2025, 00:38 in Σχέσεις και Επικοινωνία