Results 16 to 30 of 106
Thread: Διακοπή Risperdal
-
29-08-2008, 22:27 #16
Υπάρχουν φυσικά παρενέργειες σε φαρμακευτικές αγωγές και φυσικά με το χρόνο θα βρεθούν πιο κατάλληλα φάρμακα για όποιαδήποτε ασθένεια αλλά απο την άλλη πολλοί ερευνητές ή επιστήμονες έχουν ΄παγιωμένες αντιλήψεις κατά των φαρμάκων και αυτό επιρεάζει την επιστημονική τους κρίση ή άποψη όπως το ίδιο μπορεί και να συμβεί απο την αντίθετη πλευρά γιαυτό κάθε έρευνα και πείραμα βασίζεται κυρίως στην επανάληψη στο χώρο και το χρόνο αλλά και από διαφορετικούς ερευνητές.
Επιπλέον σπανίως ένα πρόβλημα είναι μονοπαραγοντικό και πολυπαραγοντικά πειράματα που όμως να καλυπτουν όλο το φάσμα των παραγόντων είναι πολύ δύσκολα κ χρονοβόρα και σχεδόν ποτέ δεν είναι δυνατόν να ερευνηθούν όλοι οι συνδυασμοι παραγόντων.
Οπότε αν θες να μάθεις για τη χρησιμότητα της φαρμακευτικής αγωγής πρέπει να ΄ψάξεις απόψεις που έχουν διερευνηθεί διεξοδικά απο πολλούς ειδικούς και εχουν επαναληφθεί στο χρόνο.
- 30-08-2008, 00:53 #17
Originally posted by vince
Originally posted by krino
Παντως ξερω κοσμο που επαιρνε τετοια φαρμακα και σημερα ειναι μια χαρα...
Βινσιε,
δεν μπορω να ξερω τι ζορια τραβαει ο καθενας ουτε τι υποστηριξη εχει.
Ειναι γεγονος βεβαια, οτι αμα βαλεις χημεια μεσα σου θα εχεις καποια προβληματακια κοβωντας τα.
Ομως αυτο ειναι ελαχιστης σημασιας μπροστα στο να εισαι καλα.
Να θυμασαι παντα οτι,
η μονη μαχη που ειναι χαμενη,
ειναι αυτη που δεν δοθηκε ποτε!
30-08-2008, 06:31 #18
@ kater1na πράγματι οι έρευνες είναι υποκειμενικές και σχετικές στο βαθμό κρίσης του ερευνητή. Έτσι ακόμα και τα ίδια αποτελέσματα μπορούν να ερμηνευτούν διαφορετικά εάν λάβουμε υπ\'όψην τις διαφορετικές μεθόδους και συνθήκες κάτω απο τις οποίες λάβανε χώρο.
@ krino απο τη στιγμή που τα φάρμακα (κυρίως νέας γενιάς) έχουν βοηθήσει κόσμο να ζεί μια φυσιολογική ζωή δεν βλέπω το λόγο να στεκόμαστε μόνο στις παρενέργιες τους. Είχα διαβάσει σε ένα σαιτ για έναν άνθρωπο που βρισκότανε σε ψύχωση για πολλά χρόνια προτού αρχίσει να παίρνει φάρμακα. Όπως λές κι εσύ τα προβληματάκια αυτά είναι ελάχιστης σημασίας μπροστά στο να είσαι καλά.
04-09-2008, 14:53 #19
Το θέμα είναι οτι πολλοί ψυχιατροι βλεπουν τα φαρμακα σαν καραμελες και τα δινουν χωρις
ιδιαιτερη σκεψη. Αυτα τα φαρμακα πρεπει να θεωρουνται μονο ως η τελευταια λυση και να μη δινονται
προληπτικα και οχι αμα δεν ειναι κατι 100% αναγκαιο.
Εμενα με εχουν βλαψει πολυ αυτα τα φαρμακα και ευχομαι να μην τα ειχα παρει.
Δεν ειναι ασπιρινες αλλα αλλαζουν τον τροπο που σκεφτεσαι και με τα φαρμακα δεν σκεφτεσαι 100% νορμαλ αλλα οπως θελει το φαρμακο να σκεφτεσαι.
04-09-2008, 15:23 #20
Μου θύμησες κάτι απο Matrix το μπλέ για να παραμείνεις στο σύστημα η το κόκκινο για να δείς την πραγματικότητα (δεν θυμάμαι ποιο είναι για τι..)...για να κάνουμε και λίγο χιούμορ :)
Κόιτα νομίζω πως τα φάρμακα απλά επιβραδύνουν την σκέψη και μετά απο καιρό το συνηθίζει ο ανθρώπινος οργανισμός. Τι εννοείς οτι το φάρμακο σε κάνει να σκέπτεσαι όπως θέλει εκείνο? Μπορείς να γίνεις πιο σαφής?
05-09-2008, 21:23 #21
Originally posted by maus
Το θέμα είναι οτι πολλοί ψυχιατροι βλεπουν τα φαρμακα σαν καραμελες και τα δινουν χωρις
ιδιαιτερη σκεψη. Αυτα τα φαρμακα πρεπει να θεωρουνται μονο ως η τελευταια λυση και να μη δινονται
προληπτικα και οχι αμα δεν ειναι κατι 100% αναγκαιο. Εμενα με εχουν βλαψει πολυ αυτα τα φαρμακα και ευχομαι να μην τα ειχα παρει.
13-10-2008, 16:12 #22
Βρηκα αυτο το αρθρο ψαχνοντας......και ειπα ας το διαβασω,αφου αρχικα οταν ξεκινησα την θεραπεια μου (πριν 3μιση χρονια περιπου) μου ειχαν χορηγησει το εν λογω φαρμακο...
Δεν ειχα ουτε κρισεις πανικου ποτέ μου, αλλα ουτε παραισθησεις....τιποτα.
Και τωρα διαβαζω ολα αυτα και αναρωτιεμαι για ποιον λογο μου τα χορηγησαν...
Δεν τα λαμβανα για μεγαλο χρονικο διαστημα,αλλα απορω...
Το μονο που μου διεγνωσαν ηταν διπολικη διαταραχη και τα φαρμακα που μου ειχαν πει να παιρνω ηταν το risperdal,το trileptal και το zoloft...
Μαλιστα οποιον γιατρο και να ρωτουσα μου ελεγε οτι η αγωγη μου ειναι πολυ ελαφρια...
16-10-2011, 13:01 #23
μπορει να οδηγησει σε βραχεο ψυχωτικο επεισοδιο η διακοπη του φαρμακου αυτου................................εινα ι σιγουρο.
29-10-2012, 00:33 #24
απαντω ετεροχρονισμενα αλλα καλλιο αργα παρα ποτε..μολις σημερα τελειωσα το διαβασμα ενος βιβλιου που με εκανε να σκεφτω διαφορετικα σχετικα με την διακοπη ψυχοφαρμακων.λεγεται ¨'' βγαινοντας απο τα ψυχοφαρμακα του Peter Lehman ο οπιος υπηρξε τροφιμος ψυχιατριου χωρις καπιοα συγκεκριμενη διαγνωση αλλα καταφερε να απεξαρτητοποιηθει να βοηθησει κι αλλους και συγκεντρωσε εμπειριες πολλων ωστε να κανει αυτο το βιβλιο.προσωπικη γνωμη οτι πρεπει να το κανει καπιος για τον εαυτο του..να το απαιτησει .Δεν ειναι οι ψυχιατροι αυθεντιες,μπορουμε να απευθηνθουμε και αλλους οπως σε ψυχοθεραπευτες που δεν συνταγογραφουν φαρμακα ακομα η ομοιοπαθητιη μπορει να βοηθησει ,το περιβαλλον και να μην αφησεις να σε νικησουν οι φοβοι σου..θα προσπαθησουν να σε φοβησουν αλλα να ξερεις παντα θα υπαρχει ενας μικρος κινδυνος ειτε παιρνεις τα χαπια ειτε οχι απλα χωρις να τα παιρνεις θα μαθεις να χειριζεσαι αυτες τις φοβιες,,που ολοι οι ανθρωποι εχουν
ειναι πολυ φυσιολογικο...κουραγιο λοιπον ,ενημερωση και καλη επιτυχια
29-10-2012, 00:50 #25
το μονο ευκολο ειναι να κοπουν τα φαρμακα σταδιακα τι γινεται ομως με την υποτροπη που το ακουλουθει ολο αυτο?ο peter lehman ποσο καιρο εχει που τα εκοψε?(εγω τα εκοψα 2,5 χρονια και μου ηρθε η υποτροπη στα 2,5 χρονια,δεν εχει ωρα).δεν θελω να ακουστω απαισιοδοξος ομως ειμαι
29-10-2012, 00:57 #26
και αυτος επισης ηταν στο ψυχιατρειο αλλα με κατι ελαφρυ,με καμια καταθλιψη?(που φευγει οχι οπως ειναι ατρωτη η ψυχωση).το δυσκολο δεν ειναι να κοπουν τα φαρμακα να φυγει η ψυχωση.(αν και εγω ειλικρινα εχω να δωσω ενα θετικο μηνυμα διοτι τελεσιδικα μου εφυγε η ψυχωση απο το δευτερο ψυχωτικο επεισοδιο)
29-10-2012, 03:54 #27
Δεν ειναι αυτος ο στοιβος μαχης. Δεν ειναι η μαχη εγω με φαρμακα ή εγω χωρις φαρμακα. Αλλου δινεται η μαχη. Αλλα ο καθενας διαλεγει το πεδιο που θα δωσει την δικια του. Εγω διαλεγω να παλεψω στη ζωη , οπως παλευω τοσα χρονια για σταδιακη βελτιωση σε ολα τα επιπεδα και να προσπαθω να βελτιωσω τον εαυτο μου οσο μπορω και να γινομαι καλυτερος ανθρωπος οσο μπορω. Προσπαθησα φυσικα να κοψω μερικες φορες τα φαρμακα δεν επιασε και το χειροτερο ηταν οτι το πεδιο της μαχης αλλαζε και γινοταν κατι ψευτικο , μια μαχη μεχρι εσχατων για το ΤΙΠΟΤΑ που ο μονος σημαντικος παραγοντας ηταν ο εαυτουλης μου. Δεν ειναι κακο να συμβιβαζεσαι πολλες φορες με τον εαυτο σου και τις αδυναμιες που εχει. Ναι θα προσπαθεις να βελτιωθεις αλλα παραμενεις ενας απλος ανθρωπος. Δεν υπαρχει κατι μαγικο που θα φερει τα πανω - κατω. Ολα θελουν αγωνα και να φτυνεις αιμα πολλες φορες , να πεφτεις κατω και να σηκωνεσαι δυνατοτερος . Φυσικα εαν διαλεγα να παιρνω τα φαρμακα ή να μην τα παιρνω , θα προτιμουσα το πρωτο εαν γινοταν , αλλα δεν διαλεγω αυτο το ανουσιο πεδιο μαχης , το οποιο αμφιβαλλω εαν καταφερνα να βγω ζωντανος , παλευοντας για το τιποτα. Μιλαω για την ψυχωση παντα , βασει των δικων μου εμπειριων.
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
29-10-2012, 10:40 #28Rich-Deleted-06-06-2016bGuestEγώ παίρνω ένα risperdal 4mg την ημέρα.
Έχω δοκιμάσει να τα κόψω τρείς φορές και τις τρείς υποτροπίασα.
Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι αν δεν είχα τις τρείς παρενέργειες του φαρμάκου:
1)Σεξουαλικές δυσλειτουργίες.
2)Άυξηση βάρους.
3)Έντονη κόπωση.
Δεν θα είχα πρόβλημα να το παίρνω για όλη μου τη ζωή.
30-10-2012, 01:09 #29
maus θα ήθελα να σου πω ότι ρισπερνταλ ο γιατρος μου μου εδωσε επειδη ακουγα φωνες και κατεληξα να κανω αποπειρα αυτοκτονιας πεφτοντας απο τον δευτερο οροφο,αρχικα επαιρνα μεγαλη δοση και γρηγορα τα συμπτωματα του επεισοδιου υποχωρησαν,εφτασα να παιρνω των τριων,εδω και εξι μηνες θεωρησα οτι ημουν καλα και τα εκοψα και νομιζω οτι παλι εχω παραληρηματικες ιδεες και νιωθω πολυ φοβισμενη,συνειδητοποιησα το σαββατο οτι αφησα τον εαυτο μου να κυλησει και σκεφτηκα το εξης απλο αν οντως οι φωνες ηταν αληθινες γιατι δεν τις ακουγαν οι αλλοι; θα ηθελα να σου πω οτι οταν σπουδαζα εβλεπα μια κοπελα οποτε ημουν τρομαγμενη που μου χαμογελουσε,δεν ξερω ακομα αν ηταν αληθινη,πριν ακουσω φωνες εβλεπα εναν αντρα με μαυρη καπαρντινα και γυαλια στο πρωτο ετος ενω ηταν βραδυ;αν βλεπεις κατι ρωτα αν το βλεπουν και οι αλλοι αυτη η ασθενεια ειναι τρομος προλαβε την.Τωρα παλι που τα κοψα δεν ξερω αν καποιοι ανθρωποι ηταν οντως αληθινοι και νομιζα οτι με καταδιωκουν ανθρωποι απο αιρεση γιατι εβλεπα περιεργα τατουαζ στα χερια τους,τις τελευταιες μερες παιρνω σιγα σιγα παλι την αγωγη μου και ζητησα συνεδρια απο τον γιατρο μου που εχω να παω παρα πολυ καιρο.το 2004 που ειχα περασει πολυ σοβαρο επεισοδιο αρχισε με καταδιωξη,μετα φωνες,μετα εχθρικη διαθεση προς οικογενεια και φιλους,μετα αποκρυπτογραφηση φανταστικων μηνυματων απο την τηλεοραση νομιζα οτι εκπομπες μου στελνουν μηνυματα,μετα προσπαθεια να πιαστω για να σωθω απο οπουδηποτε και οποιονδηποτε και τελος με αλμα στο κενο,ευτυχως τωρα δεν εχω τοσο σοβαρο επεισοδιο μονο νομιζα οτι εχω μπλεξει με αιρεση,αλλα καταλαβα οτι απλα δεν μπορουσα να διαχειριστω οτι εμεινα χωρις δουλεια πιθανον γιατι ειχα εμμονικες κακες ιδεες για την προισταμενη μου,επειδη χρησιμοποιουσε την πλαγια οδο,πραγμα που με τρομαζει απο τοτε το 2004 που νομιζα οτι απο ολους και ολα επαιρνα μηνυματα.Εγω θα παω σε γιατρο πηγαινε και συ.Τα ρισπερνταλ ειναι καλυτερα οταν ειναι ενεσιμα, αλλα πιο ακριβα,γιατι εχουν λιγοτερες παρενεργειες.Η λογικη πανω απο ολα ακου καποιον που την εχασε και εχασε τη ζωη του.
04-02-2013, 19:03 #30Rich-Deleted-06-06-2016bGuestMείωσα το risperdal απο 4mg σε 2mg εδώ και δύο μήνες και είμαι μια χαρά εώς τώρα.. :cool:
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....