Results 1 to 15 of 15
-
04-01-2013, 22:46 #1
Χρειαζομαι καθοδηγηση!! Δώστε ενα χερακι!
Καλησπέρα
Δηλώνω νέα στην παρεα σας, ελπίζω να μην κανω λάθος που ποστάρω εδώ.
Το Δεκέμβρη έκλεισα τα 26, εχω υψος 1.75 κ βαρος 150 κιλα!! Πολύ γρήγορα διαπιστώνει κανείς οτι στο
site αυτό υπαρχουν ανθρωποι που βιώνουν οι ιδιοι το προβλημα κ δεν είναι απλα γνώστες του. Αυτο με γεμίζει ελπιδα κ ενθουσιασμό να μοιραστω μαζι σας τις σκεψεις μου.
Ευτυχως, η ψυχολογια μου δε με κανει να νιωθω αδυναμη μπροστα στους αλλους, απο μικρή ήμουν υπερβαρη, κ ο χλεβασμος δε με επηρεάζει διολου.
Σεβομαι το εαυτο μου, για αυτο που ειναι κ οχι για το περιτύλιγμα του. Αλλα οταν πρόκειται για εμενα μπροστά σε εμενα, το παιχνίδι ειναι χαμενο. Σιχαίνομαι τον εαυτο μου. Δε μπορω να με αγαπησω με τιποτα. Ο,τι δε μπορουν να μου κάνουν οι αλλοι κ ο ρατσισμος τους, το κανω μονη μου σε μενα. Δεν αντεχω αλλο να ζω σε αυτο το σωμα, θελω να το αλλαξω!! Στη ζωη μου δεν εχω προσπαθήσει με διαιτες πανω απο 5 φορες, ουτε εχω ταλαιπωρηθει απο αυτες, οσες φορες ακολουθησα καποια διαιτα, ειχε αποτελεσμα!! Το προβλημα είναι οτι δε μπορω να ακολουθησω, δε μπορω να πειθαρχήσω τον εαυτο μου. Παλιοτερα νομιζα οτι ημουν αθεράπευτα λαίμαργη, μετα απο ψαξιμο διαπίστωσα οτι πασχω απο βουλιμική υπερφαγια.
Εδω κ ενα χρονο, κανω ερευνα για το τι χειρουργική επεμβαση θα μπορουσα να κανω. Χρειαζεται κατι δραστικο κ αμεσα!! Τον δεκεμβη του '11 ημουν 160 κιλα, επαθα ζημια στη μεση μου,
(κηλη μεσοσπονδυλιου δισκου), εκανα επεμβαση κ εχασα 17 κιλα. Συνηθως λενε οταν αδυνατίζεις παιρνεις τα πανω σου κ συνεχίζεις! Εγω ουτε τα πανω μου πηρα ουτε συνέχισα. Πηρα κ 7 κιλα απο πανω. Κανεις δε μπορουσε να καταλαβει οτι κ στα 160κιλα κ στα 143 το ιδιο χαλια ειναι. Ποια πανω μου... Εχω μιλήσει με ανθρωπους που εχουν κανει δακτύλιο, κ με μια κοπελα που εκανε μανικι, ακουσα θετικα ακουσα κ καποια αρνητικα. Αυτο που με εχει "τρομαξει" σε σχεση με το μανικι, ειναι η αποψη "αμα πειραξεις το στομαχι σου, θα σου βγουν πολλα προβληματα στο μελλον" Το ποια επεμβαση θα κανω ομως δεν ειναι το βασικο μου προβλημα! Το βασικο προβλημα ειναι τα λεφτα!!!
Ανεργη εδω κ ενα χρονο (μαζι με το χειρουργιο πηρα δωρο κ μια απολυση)
Το ΙΚΑ καλυπτει ακομα τετοιες επεμβασεις?? Σε ποιον να απευθυνθω για να παρω εγκριση? Μου είχαν πει οτι στο Ιπποκράτειο λειτουργεί τμήμα βαρυατρικής, προσπαθησα να παρω τηλέφωνο να κλεισω ραντεβου, κ το αυτοματοποιημενο συστημα στο τηλεφωνο μου λεει δεν υπαρχει τετοιο τμημα !!!
Αισθανομαι πελαγωμένη περα για περα!!!
Εξου κ ο τιτλος του θεματος!
Παρακαλω εσεις που τα εχετε περασει κ ξέρετε, πειτε μου απο που να το παρω το θεμα, να κανω την αρχη μπας κ βρω τον εαυτο μου κ τη ζωη μου επιτελους!!
- 04-01-2013, 22:54 #2
Καλησπέρα Libra(αυτό πρέπει να έχει με ζώδιο μάλλον ε; ) και καλή χρονιά! Εδω υπάρχουν πολλοί που καταλαβαίνουν απόλυτα το πρόβλημα σου μιας και είτε τώρα είτε στο παρελθόν ήταν περίπου στην ίδια κατάσταση. Προσωπικά καταλαβαίνω απολυτα τι λες, ο μοναδικός κριτής που πραγματικά μετράει είναι ο εαυτός μας και πολύ συχνά είναι και ο αυστηρότερος.
Λεπτομέρειες για τις επεμβάσεις δε ξέρω αλλά νομίζω πως υπάρχει τμήμα βαριατρικής στο Ιπποκράτειο και μάλιστα υπάρχουν άτομα εδώ μέσα που έχουν χειρουργηθεί εκεί. Θεωρώ οτι αρκετά σύντομα θα έχεις πιο σαφείς απαντήσεις, εγώ έγραψα περισσότερο για τα καλωσορίσματα και να σου επιβεβαιώσω οτι είσαι στο σωστό μέρος!Last edited by Aeon; 14-06-2018 at 19:21.
04-01-2013, 23:16 #3
Καλως σε βρηκα Φίλιππε, το Libra παρατσουκλι, Ζωη με λενε
Ευχαριστώ για την παραπομπή, να εισαι καλα κ καλη χρονια να εχουμε!!
05-01-2013, 00:02 #4
Ζωη μου καλως ηρθεεες!!
Λοιπον σε νιωθω ΑΠΟΛΥΤΑ!!
Εμενα ουτε το ονομα μου δεν μου αρεσε πανω μου!!
Ειμαι 23 χρονων και πλεον ζυγιζω γυρω στα 95 κιλα, εχω να ζυγιστω κααατι μεεερες παλι, απο το αρχικο μου βαρος των 160,200 ΚΙΛΩΝ!! Εχω κανει το μικρο μπαι πας σε συνδιασμο με σληβ (συνδιασμο διοτι ειχα προβλημα ΑΠΟ ΠΡΙΝ στο στομαχι μου!) και εχω χασει μεσα σε 9 μηνες (στις 29 Δεκεμβριου εκλεισα 9 μηηηηηνες!! Δεν το πιστευω!!) εχασα 65 κιλα!!
Και εννοειτε οτι ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΚΑΙ ΧΑΝΩ και θα φτασω τον στοχο μου!
Την επεμβαση την εκανα στο Ιπποκρατειο και μου φαινεται περιεργο που σου λενε οτι δεν υπαρχςι τμημα διοτι ΥΠΑΡΧΕΙ!! λολ
Δεν εχει περασει ενας χρονος και ειμαι αλλος ανθρωπος! Καταρχας φαινομαι το πολυ για 80 κιλα, ειναι λες και ειμαι το 1/3!
Φοραω νουμερο τζιν σωληνα 16 αυτη την στιγμη και μου ψιλοπεφτει κι ολας!!!
Φορουσα 42-43 νουμερο παπουτσι και τωρα 41 και μου βγαινει το παπουτσι, στο 40 νομιζω θα "καταληξω"!!!
Νιωθω ΥΠΕΡΟΧΑ (φτουυυ να μην με ματιασω!!!)..
Στα κιλα που εισαι ΔΕΝ θα εκανα μεεεε τιιιποτα δακτυλιδι!! Και για σληβ παλι θα το συζητουσα...
Θα σου στειλω το νουμερο του γιατρου μου, πολυ καλος και αυτος και η ομαδα του, οτι και να τον χρειαστω ειναι εκει!!
ΑΛΛΑ!
Καλα θα κανεις να δεις αρκετους γιατρους πριν σου κανει καποιος το κλικ!
Εγω ειχα δει 7 μεχρι να μου κανει το ΚΛΙΚ ο γιατρος μου!!
Γιατι ηθελα καποιον που να μπορω να τον ρωτησω οτι θελω ανετα, να ειναι προσιττος και πανω απο ολα ανθρωπος!!
Με το ταμειο μου εκανα την επεμβαση και ο γιατρος μου δεν μου ζητησε τιποτα!!
Λοιπον σου στελνω αριθμο, αλλα ξαναλεω πηγαινε, κανε ραντεβου με γιατρους και μετα να καταληξεις σε οποιον σου εκανε το κλικ! Μια ζωη θα τον εχεις!!!
χαχααχχααχ
Λοιπον φιλακια πολλα και οτι θες εδω ειμαι!!
05-01-2013, 09:29 #5
Πάρε τηλέφωνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο που έχει το μοναδικό εξειδικευμένο τμήμα Κλινικά σοβαρής παχυσαρκίας στην Ελλάδα και θα σε καθοδηγήσουν,αλλά έχει αρκετή αναμονή.Αξίζει όμως,καθώς είναι η κορυφή σε τέτοιες λύσεις.εφόσον πάρεις την έγκριση του ΙΚΑ(που θα την πάρεις με το βάρος αυτό)σου καλύπτουν τα πάντα και δεν πληρώνεις τίποτα.Ο δακτύλιος είναι αναποτελεσματικός σε τραγικό βαθμό σε βάθος χρόνου και το μανίκι μάλλον 'λίγο' για το δμσ που έχεις(ανάλογα βέβαια και το ιατρικό και διατροφικό σου ιστορικό)
05-01-2013, 13:16 #6
Καλημερα Στελιο.
Απ οτι βλεπω στην υπογραφή σου, εχεις κανει "Χολοπαγκρεατική εκτροπή με γαστρική παράκαμψη"
Κοιταξα την περιγραφη της κ καπως διαφωτίστηκα, αλλα θελω να σε ρωτήσω, πρεπει να παιρνεις, βιταμινες κ συμπληρώματα
για το υπολοιπο της ζωης σου??
Δεν ήξερα οτι στο νοσοκομείο του Ριο υπαρχει εξειδικευμενο τμήμα, πρέπει να πας πρωτα εκει, να μου πουν τι επεμβαση πρεπει να κανω,
και μετα να παω στο ΙΚΑ? Ή στο ΙΚΑ μπορώ να παω να υποβαλω αιτηση απο πριν?
Ευχαριστώ για την απαντηση, Καλη χρονια να έχεις!Last edited by Aeon; 14-06-2018 at 19:22.
05-01-2013, 14:02 #7
Ναι,όσοι έχουν γενικώς παρακάμψεις παίρνουν 1 πολυβιταμίνη και ασβέστιο σε παστίλιες εφ όρου ζωής.Δεν είναι όμως 'κριτήριο' για το ποια επέμβαση ταιριάζει σε κάθε ασθενή,στο στυλ 'θα κάνω σληβ να μην παίρνω συμπληρώματα', καθώς σε οποιαδήποτε επέμβαση μπορεί να χρειαστούν-στις παρακάμψεις όμως σίγουρα- αλλά και τι είναι προτιμότερο;σωστή επέμβαση(και με το σωστό τρόπο γιατί πολλά παίζουν στο χώρο της παχυσαρκίας επειδή είμαστε εύκολος στόχος...) και συμπληρώματα, ή λάθος επέμβαση και σε μερικά χρόνια επανάκτηση βάρους και νέο χειρουργείο;Η διαδικασία για το Ρίο είναι τηλεφώνημα για ραντεβού ενημέρωσης,πας στην προκαθορισμένη συνεδρία,ακούς τα πάντα για την παχυσαρκία από τον χειρουργό καθηγητή,γίνεται μέτρηση λίπους,ύψους,βάρους,δίνεις έγγραφο ιατρικό και διατροφικό ιστορικό και φεύγεις με το βιβλιαράκι με τις επεμβάσεις και τις εξετάσεις που πρέπει να κάνεις εφόσον θέλεις να προχωρήσεις.Αυτή η διαδικασία διαρκεί περίπου 4 ώρες.Τις στέλνεις,τις αξιολογούν και σου λένε ότι σου ταιριάζει η τάδε επέμβαση που είναι στη τάδε σελίδα του βιβλίου.Σου στέλνουν τη γνωμάτευση,την προσκομίζεις στο ικα για έγκριση,την στέλνεις στο Ρίο και σου λένε ημερομηνία χειρουργείου.Από το Πανεπιστημιακό του Ρίο έχουν ξεκινήσει αυτές οι επεμβάσεις και έχουν την μεγαλύτερη εμπειρία και τα μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας απώλειας/διατήρησης βάρους σε βάθος χρόνου.Υπάρχουν βέβαια και ιδιωτικές εκδοχές.
05-01-2013, 16:14 #8
Σ,ευχαριστώ πολύ Στελιο, θα πάρω τηλέφωνο για ραντεβού τη Δευτέρα κιολας!!!!
Εχει κανεις εμπειρια απο το 251 Νοσοκομείο Αεροπορίας?
Ειμαι μελος, ξερω πως χειρουργουσε παλια για 10 χρονια ο Σκρεκας αλλα τωρα εχει παει σε ιδιοτικο. Εκει χειρουργησα τη μέση μου κ μου φερθηκαν αψογα, αλλα αν καποιος εχει κανει επεμβαση για τα κιλα, ας μου πει τη γνωμη του!
05-01-2013, 16:25 #9
Γεια σου και χρονια πολλα να ερθουν, οπως τα επιθυμεις! Ηθελα μονο να σου πω οτι εισαι πολυ νεα στα 26, εχεις ολη τη ζωη μπροστα σου (δεν ειμαι καμμια γρια 33 ειμαι μη παρεξηγεις!:bigsmile: ).
Θελω να καταληξω στο να ξανασκεφτεις, μεσα σου, μονη σου, τη λυση να καταφερεις να πειθαρχησεις τον εαυτο σου.
Οι διαιτες σου λες ειχαν αποτελεσμα, αρα μια λυση οφθαλμοφανης ειναι να κανεις τις διαιτες που ειχαν αποτελεσμα πειθαρχοντας μυαλο και σωμα. Ομως αντιλαμβανομαι πως για καποιο λογο δε σε βοηθησαν αρκετα αφου τις παρατησες.
Ετσι μια αλλη λυση ειναι να δοκιμασεις συνεδριες/επισκεψεις σε εναν εξαιρετικο διαιτολογο, ειδικευμενο στα θεματα βουλιμιας, υπερφαγιας κτλ.
Δεν εχεις κατι να χασεις. Πολλα να κερδισεις. Κι αν σου κάτσει? Γλιτωνεις χειρουργειο. Γιατι κακα τα ψεμματα σε οτι εγχειρηση κι αν υποβληθεις δεν παυει να ειναι χειρουργειο, με τα ολα του.
Ενας λογος παραπανω οταν προκειται για χειρουργειο που παρεμβαινει στις λειτουργιες του οργανισμου σου τοσο αμεσα.
Σε φιλω, ελπιζω να βρεις τις λυσεις σου, τη νεραιδα σου, τον ανθρωπο που θα σε εκφρασει για/και φετος.
Καλη επιτυχία σε ότι κανεις!
05-01-2013, 16:28 #10
Originally posted by Libra
Καλως σε βρηκα Φίλιππε, το Libra παρατσουκλι, Ζωη με λενε
Ευχαριστώ για την παραπομπή, να εισαι καλα κ καλη χρονια να εχουμε!!
Παρε το χρονο σου. Πραγματικα οτι επιλεξεις θα σε συντροφευει μια ζωη, ειτε το χειρουργειο, ειτε το να αλλαξεις σταση απεναντι στο φαι.
Χαρηκα Δημητρα :thumbup:
05-01-2013, 21:20 #11
Γεια σου Δημητρα!!!
Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου, λαμβανω τα παντα υπ οψην κ το εκτιμω που μπηκες στη διαδικασια να μου απαντησεις!!
Τραβαει χρονια αυτη η κολονια με το βαρος μου, κ νιωθω οτι εχω απογοητευσει τον εαυτο μου κ χρειαζονται δραστικα μετρα.
Η αποφαση θα παρθει οταν θα ειμαι ενημερωμενη πληρως για τα +/- της επεμβασης που πρεπει να κανω, οποια κ να ειναι αυτη.
Ισως τοτε να δωσω αλλη μια ευκαιρια σε μια προσπαθεια, δε ξερω, δε μου εχω εμπιστοσυνη κ νιωθω τα χρονια να περνανε κ τη ζωη μου να χανεται!
Κ παλι ευχαριστω για τη γνωμη σου!!!
Το ζωδιο τοξοτηςτο Libra paratsoykli ασχετο
Πολλα φιλια!!!
05-01-2013, 23:58 #12
Ε άμα είσαι Τοξότης δεν ξέρω :spin: Πάντως άσχετα με το ζώδιο, πρίν εκστασιαστείς όταν θα σου κάνει κλικ κάποιος γιατρός, δώσε στον εαυτό σου άλλη μια ευκαιρία. Νομιζω δεν του έχεις δώσει καμμιά κούκλα μου.
Επίσης μια που ήταν καλοδεχούμενη η άποψη μου (μαγγιά σου γιατί θα μπορούσες κάλλιστα να πεις "ωπα εγώ κάνω χειρουργείο και τέλος") να σου θυμίσω να τσεκάρεις μηπως το ψυχολογικό κομμάτι σου είναι σε θέση να σαμποτάρει την επέμβαση και τα αποτελέσματα της.
Απο επεμβάσεις δε γνωρίζω, από υπερφαγία πολύ. Και τι εννοώ: μπορεί πχ η επέμβαση που θα κάνεις να μην επιτρέπει ποσότητα τροφής κι συ να θες να φας να ξεσπάσεις στο φαγητό (γιατί το ψυχολογικό κομμάτι δεν θα έχει θεραπευτεί) και να μη μπορείς να το κάνεις ή να το κάνεις και να επηρεάζει το στομάχι σου.
Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις πως το εννοώ, αλλά ξαναλέω ιδέα δεν έχω από τις επεμβάσεις παχυσαρκίας.
Οταν λες βουλιμική υπερφαγία εννοείς και με εμετούς? Πρόσεξε το κι αυτό.
Στη θέση σου θα τα έλεγα όλα στο γιατρό μου, όλα, μη ντραπείς. Φιλιά!
06-01-2013, 12:37 #13
Καλημερα Δήμητρα!
Σιγουρα ο ψυχολογικος παραγοντας παιζει τεραστιο ρολο, στην περιπτωση μου ετσι ξεκινησε απ οταν ημουν παιδι,
πλεον εχει γίνει κ τροπος ζωης δυστυχως.
Εμετους ειχα για ενα διαστημα μονο, 3 μήνες πριν χάσω τη δουλεια μου που εβλεπα πως πανε τα πραγματα με την κριση κ ειχα στρεσαριστει παρα πολυ,
δε μπορουσα να κρατησω φαγητο καθολου, ειχα παθει εγκαυμα στον εισοφαγο... αλλα δεν εχει να κανει με την βουλιμικη υπερφαγια αυτο.
Βουλιμικη υπερφαγια ειναι οταν δε μπορεις να σταματησεις να τρως. ακομα κ οταν νιωθεις σκασμενος θες να φας κιαλλο.
Παθαινω τετοιες κρισης κ ενω η λογική μου μου λεει να ξεκολησω, δε μπορω!!!
Παράλληλα εχω υπερινσουλιναιμία, δηλαδη οταν θα κανω τη γουρουνια μου κ θα φαω κατι γλυκο, ο οργανισμος μου παραγει περισσοτερη ινσουλινη απ οτι θα επρεπε κ μου πεφτει το σακχαρο, μετα αισθανομαι οτι πρεπει να φαω παλι κατι γλυκο ή αμυλουχο. Ετσι εγκλοβίζομαι στη λουπα...
Ολα αυτα συνδιασμενα με την ελλειψη πειθαρχιας κ αυτοσυγκρατησης (που ναι πηγαζουν απο καταθληψη ουσιαστικα) μου εχουν καταστρεψει τη ζωη.
Καμια φορα σκεφτομαι πως ενα χειρουργειο ειναι η μονη μου ελπιδα, εχοντας παντα υπ οψην ο,τι αυτο συνεπαγεται.
Ειχα ξεκινησει να πηγαινω σε μια ψυχολογο, για να με βοηθησει να σταματησω να με συχαινομαι κ να με τιμωρω, αλλα χωρις δουλεια τι να λεμε!!
Εδω αναγκαστηκα να αφησω το σπιτι μου κ να μεινω ξανα με τους γονεις μου...
Παντως εχεις απολυτο δικιο κ εγω δε βλεπω την ωρα να μιλησω με τους γιατρους που θα βρω κ να πω ακριβως το πως νιωθω κ τι κανω. Δε ντρεπομαι σε καμια περιπτωση!
Φιλια πολλα!!!
06-01-2013, 13:47 #14
Καλημέρα Ζωή μου!
Το καταλαβαίνω πως νιώθεις μονη αλλά δεν είσαι. Οι περισσότερες που γνωρίζω με πολλά κιλά αυτή την πάθηση έχουμε. Με ή χωρίς εμετούς.
Τα χειρουργία πάντα τα θεωρούσα τη δύσκολη λύση, μπορεί να νικήσουν το σώμα αλλά όχι το μυαλό. Και το μυαλό κατευθύνει το σώμα.
Ο κύκλος στον οποίο εγκλωβίζεσαι είναι ο γνωστός, όλες εκεί χανόμαστε.
Ολες παθαίνουμε κρίσεις, θα φάμε μέχρι σκασμού κι ακόμα πιο πέρα, μετά θα πέσει το ζάχαρο απότομα, θα θέλουμε γλυκά, και η αλυσίδα της αυτοκαταστροφής μας θα συνεχίζεται.
Να σου προτείνω να πάρεις το βιβλίο διατροφική νοημοσύνη του Ευάγγελου Ζουμπανέα. Πραγματικά θα καταλάβεις γιατί τρώς έτσι και νιώθεις έτσι. Μου άνοιξε τα μάτια. Οχι ότι δεν τα γνώριζα όσα λέει, αλλά πέτυχε και το πως νιώθω και γιατί.
Τη δίαιτα του δεν είχα πάρει απόφαση να τη κάνω, δεν τολμούσα καν να τη διαβάσω τόσο χάλια που ήμουν. Τώρα την φερμάρω πάλι. Ουσιαστικά σε προετοιμάζει διατροφικά για να διαχειριστείς τα υπερφαγικά επεισόδια και μέσα από αυτό σε οδηγεί στην απώλεια βάρους.
Μακάρι να σε βοηθήσει. Πάντως αξίζει να το πάρεις για να καταλάβεις ότι δεν είσαι μόνη. Κι ας κάνεις χειρουργείο μετά.
Την αρχή της αλλαγής πρέπει να τη κάνεις απότο μυαλό σου, να το θυμάσαι αυτό.
Σε φιλώ και δε σε πρίζω άλλο, ίσως σε κούρασα και δεν το θέλω. Αλλά σκέψου, γιατί να μπαίνει μια ξένη σε τόσο κόπο να με μεταπείσει? Κάποιο λόγο θα έχω.
Μακάρι να σε φωτίσει ο Θεός να πάρεις την σωστότερη για σένα απόφαση.
07-01-2013, 10:26 #15
Καλημερα Δημητρα!!!
Τι χαζα ειναι αυτα οτι με πριζεις??? Αυτος ειναι ο σκοπος αυτου του θεματος, αν δε μιλήσω με ανθρωπους που βρισκονται ή βρεθηκαν στην ίδια θεση μαζι μου,
με ποιον να μιλήσω?
Εκτιμω πολυ τις απαντησεις σου, ειναι ολες καλοδεχουμενες!!!!
Θα κοιταξω το βιβλιο που προτεινεις, οντως το μυαλο τα κανει ολα, κ το δικο μου εχει ξεφυγει αρκετα!!
Να εισαι καλα, κ παλι ευχαριστω για το ενδιαφερον κ το εκτιμω παρα πολυ!!!
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση