Results 16 to 30 of 33
Thread: ποσο αθωο ειναι αραγε το μέλι
-
16-01-2013, 17:07 #16
παιδια ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες! η αληθεια ειναι οτι δεν πολυ μαγειρευω και καταφευγω στα έτοιμα αλλα γενικα επιλέγω υγιεινα όσο μπορω! τυχαινει να ειναι και η εξεταστικη τωρα που με ζορίζει και ζορίζομαι και κανω λάθος και με τη διατροφή μου! σημερα για παραδειγμα που είχα χρόνο έφτιαξα ένα ταψάκι σπανακόπιτα χωρις αυγά και με ανθότυρο!:tumble:
- 16-01-2013, 17:12 #17
Και από τα ετοιματζίδικα μπορείς να επιλέγει ψητά, λαδερά, όσπρια, βρες ένα καλό deliveradiko με σπιτικό φαγητό, υπάρχουν συνήθως, λίγα βέβαια αλλά θα βρείς. Εγώ είχα ένα εστιατόριο κοντά στο σπίτι μου, έκανε 3-4 φαγητά τη μέρα μόνο. Ολα σαν σπιτικά. Με είχε σώσει. Τα πτυχία θένε φαί, κακά τα ψέμματα :spin: Οταν ξεμπερδεψεις με εξεταστική να μου δώσει συνταγούλα σε παρακαλώ!
Και κάνε και καμμιά παραγγελιά της μαμάς ε, φιλάκια! Καλό διάβασμα.
(και κάτι άλλο που μου ήρθε μόλι, αυγό βραστό, πολύ θρεπτικό, κοτόπουλο φιλέτο που το κάνει στο τεφάλ με νερό και λεμόνι μόνο και στο τέλος βάζεις μουστάρδα με λαδάκι και γίνεται σούπερ, από έξω καλαμάκια με πίτα αλάδωτη και σαλάτα, ε μη σε πρίζω άλλο, ό,τι θες σφύρα!:starhit: )
16-01-2013, 17:13 #18
α α και με το τοστ μπορείς να βάλεις 100 πράγματα ε. Πχ λαχανικά, ντοματούλα, μαρουλάκι, και κρεατικά που έχουν περισσέψει πχ μοσχαράκι ή κοτόπουλο φιλέτο ή αυγό. :yes:
16-01-2013, 18:41 #19
sweetOctober ευχαριστω πολυ!!!! η αληθεια ειναι οτι η μαμα μου εχει φαγητα στη καταψυξη εγω δεν τα τρωω....:P
16-01-2013, 20:07 #20
Originally posted by sweetOctober
Καλά Γιώργο μου, αν άφηνες το παιδί σου να μεγαλώσει με ταχίνι μέλι και σοκολάτα αυτό είναι δικό σου θέμα, και μη προσπαθούμε να τα ρίχνουμε όλα στον αθλητισμό για να φανούν σωστά, ΟΚ επειδή ο αθλητή τρώει (που δεν το κάνει) ένα βάζο ταχινόμελο, ας το κάνω κι γω. Δε πάει καθόλου έτσι κατά τη γνώμη μου πάντα. Επίσης έχουμε να κάνουμε με ένα παιδί που σπουδάζει, διαβάζει, και δεν βλέπω πουθενά να κάνει πρωταθλητισμό.
Το παιδί μου είναι 9 μηνών και πίνει γάλα, μετά τρώει 1 μπανάνα, 1 μήλο, 1 πορτοκάλι και 1 αχλάδι, το μεσημέρι τρώει 1 κομμάτι κρέας ή κοτόπουλο, 1 πατάτα, 1 καροτο, 1 κολοκυθι, λιγο κρεμμυδι, ντοματα, μπρόκολο ή ό,τι άλλο εποχης υπάρχει, το απόγευμα την κρέμα του (σιτάλευρο ρυζάλευρο και τα συναφή) και το βράδυ πάλι γάλα. Αυτά πρέπει να τρώει, αυτά τρώει, με ένα στομαχάκι μια σταλιά. Πόσο μάλλον ένας μεγάλος άνθρωπος που...περπατάει!
Φυσικά υπάρχουν μάνες που δεν τα δίνουν στο παιδί όλα αυτά γιατί τα θεωρούν ανθυγιεινά ή είναι χορτοφάγοι ή 1000 ή.
Εδώ μιλάμε για το μέσο όρο. Και όχι δεν είναι συνηθισμένο να τρώς μόνο τοστ και μέλι.
Αίγλη καλή επιτυχία στην εξεταστική σου και συγνώμη που βγήκαμε εκτός θέματος
PS δεν είσαι ο μόνος που αθλείσαι ή συναναστρέφεσαι αθλητές ή και τρώς ανεπεξέργαστες τροφές. Ευτυχώς!
Αυτό δε σημαίνει ότι όλη η ζωή είναι ο αθλητισμός και το φαγητό. Εκτός κι αν πάει κανείς για πρωταθλητισμό. (που και πάλι δεν είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος τύπου φοιτητή που βιάζεται να φάει κάτι για να διαβάσει)
Επίσης είμαστε σε φόρουμ διατροφικών διαταραχών, ας το προσέξουμε λίγο.
Το ότι είμαστε σε φόρουμ διατροφικών διαταραχών, έχεις απόλυτο δίκιο που το επισημαίνεις. Πράγματι συνήθως νιώθω εκτός κλίματος, από την άλλη μεριά είναι ότι πιο κοντινό σε αυτό που θεωρώ εγώ "Διατροφή κι Υγεία". Πιο πολύ θα μου ταίριαζε να ανταλλάσω απόψεις σε ένα τέτοιο φορουμ έλα όμως που δεν έχω βρει. Έτσι θα τα ακούτε για λίγο ακόμη εδώ.
Μήπως όμως τελικά οι διατροφικές διαταραχές σχετίζονται με τον ψυχισμό ενός ανθρώπου κι όχι με την διατροφή του;;; Μήπως τελικά χωράν εδώ μέσα ίσως μόνο συζητήσεις για τον ψυχισμό μας και τα ψυχολογικά προβλήματα των ανθρώπων;
16-01-2013, 23:02 #21
Μέλι η μαγική τροφή:
http://proionta-tis-fisis.blogspot.g...blog-post.html
Επίσης αν θέλεις να καταπολεμήσεις τις υπογλυκαιμίες και να διατηρείς τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα σου σε καλά επίπεδα συνδύασε μέλι με κανέλα:
http://proionta-tis-fisis.blogspot.g...post_8755.html
17-01-2013, 09:42 #22
σε ευχαριστω για τα λινκ!:roll:
17-01-2013, 11:53 #23
Σοκολάτα
http://www.imerisia.gr/article.asp?c...ubid=112840845
http://www.aixmi.gr/index.php/sokolata-agapi-mou/
Ξαναεπισυνάπτω από τα παραπάνω θεματάκια τα εξής αποσπάσματα:
Το συμπέρασμα προκύπτει από μελέτη σχεδόν 1.000 Αμερικανών πολιτών που παρείχαν πληροφορίες για την διατροφή τους, την πρόσληψη θερμίδων και τον δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ).
Όσοι λοιπόν έτρωγαν σοκολάτα σε εβδομαδιαία βάση ήταν κατά μέσο όρο πιο αδύνατοι από εκείνους που κατανάλωναν περιστασιακά.
Η μαύρη σοκολάτα περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες που συντελούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, ασταθών χημικών ουσιών που επιφέρουν βλάβες στα κύτταρα.
Η σοκολάτα θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά φυσικά προϊόντα. Δίνει ενέργεια, είναι τονωτική και αποτελεί πλούσια πηγή ζωτικότητας για τον ανθρώπινο οργανισμό. Περιέχει όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά, δηλαδή υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη, μέταλλα και ιχνοστοιχεία και ένα πλήθος από βιταμίνες όλων των κατηγοριών.
Η σοκολάτα, εξαιτίας όλων των θρεπτικών συστατικών που περιέχει, ασκεί προληπτική δράση ενάντια στον καρκίνο, στα καρδιαγγειακά νοσήματα και σε εκφυλιστικές παθήσεις. Τα κυριότερα λιπαρά οξέα της σοκολάτας είναι το ελαϊκό οξύ (35%- μονοακόρεστο), το λινελαϊκό (5%- πολυακόρεστο), το στεατικό (35%- κορεσμένο) και το παλμιτικό (25%- κορεσμένο). Η αναλογία αυτή των λιπαρών οξέων της σοκολάτας δεν επηρεάζει αρνητικά τα λιπίδια του αίματος. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι η σοκολάτα υγείας δεν περιέχει χοληστερόλη.
Το ασβέστιο, ο φώσφορος και το μαγνήσιο που περιέχονται στη σοκολάτα έχουν βρεθεί ότι προλαμβάνουν την υπέρταση και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ενώ συμμετέχουν στον μεταβολισμό των οστών και δοντιών (πρόληψη οστεοπόρωσης). Ο χαλκός βοηθά στη σύνθεση μελανίνης στο δέρμα και τα μαλλιά και διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Ο σίδηρος που περιέχεται στη σοκολάτα είναι απαραίτητος για τη σύνθεση της αιμοσφαιρίνης, η οποία μεταφέρει το οξυγόνο στα ερυθρά κύτταρα του αίματος. Η σοκολάτα περιέχει, επίσης, και αντιοξειδωτικές ουσίες, οι κυριότερες των οποίων είναι οι πολυφαινόλες.
Οι ψυχοδιεγερτικές ιδιότητες που αποδίδονται στη σοκολάτα οφείλονται στην περιεκτικότητά της σε φαινυλαιθυλαμίνη. Η ουσία αυτή σε υψηλά επίπεδα προκαλεί αισθήματα έλξης, ενθουσιασμού, επιπολαιότητας αλλά και φόβου. Λειτουργεί διεγείροντας τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου και φθάνει σε πολύ υψηλές τιμές κατά τον οργασμό. Επίσης, μετά την κατανάλωση της σοκολάτας απελευθερώνονται ενδορφίνες, φυσικά οποιοειδή, που έχουν αναλγητικές ιδιότητες και βελτιώνουν τη διάθεση.
Αποτελέσματα πρόσφατων ερευνών για τη σοκολάτα
- Η μαύρη σοκολάτα πιθανόν να χαμηλώνει την υψηλή πίεση σε υπερτασικούς ασθενείς (πανεπιστήμιο Βοστόνης)
- Η σοκολάτα μπορεί να δρα κατά του πολλαπλασιασμού των καρκινικών κυττάρων (πανεπιστήμιο Georgetown)
- Η θεοβρωμίνη της σοκολάτας παρουσιάζεται να έχει ισχυρή αντιβηχική δράση (Imperial College του Λονδίνου)
- Η σοκολάτα δεν προκαλεί εθισμό
- Η σοκολάτα συμβάλλει στην μακροβιότητα.
17-01-2013, 12:53 #24
giorgosdelta ειμαι υπερ της μαυρης σοκολάτας!!!!! ευχαριστω πολυ για τα λινκ!!!! συνηθως εχω παντα στο ψυγειο μια μαυρη σοκολατα και στις λιγουρες τρωω 2-3 κομματακια ( ασχετος αν τωρα τελευταια το εχω ριξει στο μέλι ) :P
17-01-2013, 13:07 #25
Παρακαλώ, τίποτα. Κι εγώ έτσι κάνω, 2-3 κομματάκια τη μέρα, δηλαδή 10 με 20 γραμμάρια.
17-01-2013, 17:13 #26
Αίγλη (τι όμορφο όνομα!!!!!!! ) μου μιας και πέρασα από φοιτητική φάση άρα και πρόοδοι και εξεταστικές είναι μέσα στο πετσί μου ακόμα και μιας και εμενα σκέψου σε εστία άρα δεν είχα και πολλές επιλογές για διατροφή αφού έτρωγα στο εστιατόριο του τει και αυτό έκλεινε στις 8.30 το βραδυ ...όταν ήθελα να φάω εν καιρό εξεταστικής για να πάρο ενέργεια είχα πάντα ανακατεμένο λίγο meli από παραγωγο και ταχίνι και το έτρωγα με ψωμάκι. έκανα 3 φέτες ψωμάκι με το μείγμα (εγώ έβαζα και λίγο πολύ λίγο βουτυράκη) και με κρατούσε αυτό όλο το βραδυ..θυμάμαι μάλιστα πως το έκοβα σε κουνάκια και το έτρωγα αργά αργά σαν γλύκισμα. μου έδινε πολύ ενέργεια!!! τότε βεβαια δεν είχα διαβήτη και από το διάβασμα το πολύ και το άγχος πάθαινα και υπογλυκαιμίες τρομάρα μου!!!
να ξέρεις πως υπάρχει ψωμί χωρίς υδατάνθρακες έτσι ζητα το από το φούρνο δεν έχει άλλο όνομα. καλύτερα πήγαινε σε μεγάλο φούρνο και όχι τις γειτονιάς. έχει μέσα σπόρους από σουσάμι και ηλιόσπορο και είναι θεϊκό ψωμάκι αν ανησυχείς για τους υδατάνθρακες
17-01-2013, 19:09 #27
σε ευχαριστω παρα μα παρα πολυ!!!!θα το κοιταξω αυριο να δοκιμασω!!
17-01-2013, 19:31 #28
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.μετα απο πολλυ καιρο παλη πισω δεν ξερω αν γραφω στην σωστη σελιδα .Αλλα αποφασισα να μπω να πω ενα γεια μεχρη να παρω την αποφαση να μπω και παλι σε προγραμμα.ειχα φταση στα 67 τον Αυγουστο και μετα της διακοπες και λιγο τωρα στης γιορτες να τα πισω παλι τα κιλα.καλη συνεχεια και οτι επιθειμει ο καθε ενας σας σας ευχομε.
17-01-2013, 19:45 #29
Χριστινάκη καλά έκανες και είπες το γεια
μην αγχώνεσαι μονο ...όλες εδώ σε έναν κοινό αγώνα βρισκόμαστε
17-01-2013, 19:57 #30
εδω ηταν η αφορμη να κανω την αρχη τον Μαρτιο που μας περασε ειμουν 85 κιλα και κατεβηκα στα 67 με την βοηθεια που ειχα εδω μεσα .γιαυτο και ξαναμπενω να παρακινιθω απο της προσπαθεις τησ δικες σας και να παρω παλι και εγω μπροστα
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση