Results 1 to 15 of 50
Thread: Νέα εδώ..
-
15-08-2011, 02:50 #1
Νέα εδώ..
απο σενα εξαρταται.
θες να αδυνατισεις ? καντο.
- 15-08-2011, 02:51 #2
κι εγω εχω πανεμορφο προσωπο. ομως οι αντρες θελουν ωραιο κορμι.
μονο το προσωπο δεν αρκει.
15-08-2011, 03:09 #3
Καλως ήρθες,κι εγώ νέα είμαι εδώ!
Σίγουρα θα σε βοηθήσει το φόρουμ!
Εμένα μου δίνει κουράγιο να συνεχίσω.
Τώρα είναι αργά,πάω για ύπνο,θα τα λέμε τις επόμενες μέρες.
Είσαι πολύ νέα,είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις...η ζωή είναι μπροστά σου!!!!!
15-08-2011, 14:51 #4
Καλώς σε βρίσκουμε,λυπημένη.
Το να σε συγχαρώ για όσα σχετικά με τα κιλά σου πέτυχες δε νομίζω να σε ανακουφίσει,καθώς ήδη δείχνεις
να μην καρπώνεσαι την επιβράβευση τους.Ίσως θα βοηθούσε να προτείνω μια άλλη οπτική.Αντί να κάνεις ό,τι κάνεις
για να πετύχεις αποδοχή,κυρίως από το άλλο φύλο,ίσως θα ήταν καλύτερη ιδέα να το κάνεις για σένα μόνο
και την ποιότητα της ζωής σου.Εκεί θα διαπιστώσεις πως ήδη σημειώνεται σημαντική βελτίωση:
πονά το σώμα σου λιγότερο,σου επιτρέπει περισσότερες απολαύσεις,είσαι πιο ανάλαφρη στην κίνηση...
Αντί να περιμένεις κάποιον να σε στηρίξει,να φροντίσεις να μη χρειάζεσαι πατερίτσες,να δυναμώσεις εσύ η ίδια.
Επιδίωξε μικρές χαρές,πράγματα που απολαμβάνεις.Δες το όλο εγχείρημα ως μια κίνηση συμφιλίωσης με τον εαυτό σου,
μια προσπάθεια να τον αγαπήσεις,να τον φροντίσεις,να του φερθείς με τον σεβασμό,που του αξίζει.
Το "έκοψα τις αηδίες"(ενώ νιώθεις να τις χρειάζεσαι)βγάζει στέρηση κι απωθημένο.Το "τρέφομαι με υγιέστερες επιλογές"
από την άλλη,δείχνει αγάπη για το σώμα σου.Το αποτέλεσμα ήδη έρχεται και θα συνεχίσει να έρχεται.
Επιβράβευσε εσύ τον εαυτό σου αντί να το περιμένεις από τους άλλους.Ίσως στην πορεία να υποτιμηθεί η γνώμη τους μέσα σου.
Και πίστεψε με,εκεί που δεν το περιμένεις,θα έρθει κι αυτό που σου λείπει.Θα σαγηνευτεί όχι από τη λυπημένη,αλλά από τη γεμάτη.
Είσαι ολοκληρωμένη και μοναδική όπως είσαι.Δε σου λείπει κομμάτι να σε συμπληρώσει,αλλά μία ολοκληρωμένη εξίσου
ύπαρξη να συμπορευτείτε.Θα έρθει κι αυτό.Εσύ φρόντισε μόνο να είσαι έτοιμη.Και δεν αναφέρομαι σε διαστάσεις.
Να έχεις τα μάτια της ψυχής καθαρά να το διακρίνεις και να δουλέψεις όσο χρειάζεται να το κρατήσεις ζωντανό.
Ευχή μου να κάνει κι εκείνος το ίδιο.Ίσως έρθει σύντομα,ίσως μεσολαβήσουν αγκαλιές,που επίσης έχουν κάτι σημαντικό
να προσφέρουν.Η ζωή είναι όλη μπροστά σου να τη γευτείς.Όχι αργότερα όταν ενδεχομένως θα ζυγίζει λιγότερο το σώμα σου.
Εδώ και τώρα,που βιάζεται για πετάγματα η ψυχή σου!Εσύ της δένεις τα βαρίδια,εσύ τα λύνεις.Επιλογές και τίμημα είναι όλα.
Εύχομαι να διαλέξεις ό,τι σε πάει μπροστά,στα καλύτερα δυνατά σου!Να ελευθερώσεις κάθε ανασταναγμό,κάθε βάρος ανοχής.
Το σημειωτόν του φόβου δε βοήθησε ποτέ κανένα.Μετατρέπεται σε πισωγύρισμα στο πέρασμα του χρόνου με αβάσταχτες τύψεις
για ό,τι ανεπιστρεπτί χάθηκε.Είσαι εδώ,έχεις τα νιάτα και την υγεία σου,έχεις τον κόσμο όλο!Όλα είναι στα χέρια σου!
Μη σε θωρείς σα θύμα της εικόνας σου.Όποιος ποθήσει το κορμί σου για τις τέλεια σμιλεμένες γραμμές του ενδεχομένως
μείνει μόνο σε αυτό,με τις εσώτερες ανάγκες σου για ολοκληρωτική αποδοχή κι επικοινωνία βασανιστικά ακάλυπτες.
Ο άνθρωπος σου δε μπορεί να σε θέλει για το 90-60-90,τις όποιες υποτιθέμενες ιδανικές γυναικείες αναλογίες!Δε μπορεί αυτό
ν'αποζητάς πραγματικά κι εσύ.Σκέψου λοιπόν πως όποιος σε απορρίπτει ενδεχομένως λόγω της εικόνας σου είναι κάποιος
που ήδη έχεις απορρίψει εσύ,οπότε ποιός ο λόγος να στεναχωριέσαι;Δούλεψε τη σχέση σου μ'εσένα και κράτα την πίστη σου
δυνατή πως θα αξιωθείς τη σχέση που σου αξίζει.Φοβάμαι πως προς το παρόν δεν αποδέχεσαι η ίδια τον εαυτό σου
ούτε πιστεύεις πως η σχέση αυτή σου αξίζει.ʼλλαξε τοποθέτηση και θα δεις πως αυτό θα συνεπιφέρει αλλαγές και στον περίγυρο σου.
Μην το κάνεις επί τούτου.Όχι για τους άλλους.Εκείνοι είναι δορυφόροι.Εσύ τους κρατάς γύρω σου σε τροχιά κατά τη βούληση σου.
Δυνάμωσε το κέντρο σου!Και βγάλε την ετικέτα της λυπημένης από το κούτελο σου.Ελευθερώσου εντελώς από δαύτες
ή αν έχεις ανάγκη κάποιου προσδιορισμού,επίλεξε θετικές έννοιες να σε χαρακτηρίζουν.Έχουν κι οι λέξεις τη δύναμη τους
καθώς ντύνουν τις πεποιθήσεις μας.Γδύσου το αρνητικό λοιπόν κι ελεύθερη προσανατολίσου στα όνειρα σου!Καλό σου ταξίδι!
--->ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ : Η ΛΥΠΗΜΕΝΗ
Ποίηση: Γιώργος Σεφέρης
Μουσική: Νίκος Πλάτανος
Στην πέτρα της υπομονής
κάθισες προς το βράδυ
με του ματιού σου το μαυράδι
δείχνοντας πως πονείς
κι είχες στα χείλια τη γραμμή
που είναι γυμνή και τρέμει
σαν η ψυχή γίνεται ανέμη
και δέουνται οι λυγμοί
κι είχες στο νου σου το σκοπό
που ξεκινά το δάκρυ
κι ήσουν κορμί που από την άκρη
γυρίζει στον καρπό
μα της καρδιάς σου ο σπαραγμός
δε βόγκηξε κι εγίνη
το νόημα που στον κόσμο δίνει
έναστρος ουρανός.
15-08-2011, 22:16 #5
Συμφωνώ απόλυτα με την προλαλήσασα!
15-08-2011, 22:39 #6
Originally posted by lipimeni
Καλησπέρα σε όλους..η ώρα είναι 2 το βράδυ και γράφοντας στο google τη φράση ''δεν είμαι καλά'', με οδήγησε εδώ..σοφά μάλλον.Που λέτε θέλω να μιλήσω σε κάποιον.Δεν είμαι καλά..καθόλου όμως.Είμαι στεναχωρεμένη και πεσμένη ψυχολογικά.Είμαι 24 χρονών και διψασμένη για ζωή και δεν μπορώ να ζήσω.Από τον περσινο Ιούνιο ξεκίνησα διατροφή.Με την έννοια ότι έκοψα τις αηδίες που έτρωγα.Κυλάει αργά αλλά δεν προσπαθώ και αρκετά.Ήμουν 134 και τώρα είμαι 106. Υπάρχουν μέρες που θα είμαι καλά αλλά τις περισσότερες είμαι χάλια.Δεν έχω και έναν άνθρωπο δίπλα μου να με στηρίξει, πέρα φυσικά απο τους γονείς μου.Απλά δεν είμαι καλά.Όλο κλαίω,όλα πάνε αργά.πολύ αργά.Και ρε παιδιά χάνω τόσα κιλά και πάλι κανείς δε με κοιτάει.Και έχω όμορφο πρόσωπο ρε παιδιά.
16-08-2011, 00:26 #7
ναι μου διαφευγει το προβλημα των διατροφικων διαταραχων.
αλλα ξερω οτι μπροστα στη ανθρωπινη θεληση εκμηδενιζονται δυσκολοτερα προβληματα οπως αλκοολ..ναρκωτικα.. τζογος κ νικανε ακομη κ τον καρκινο καποιοι μπροστα στη θεληση τους.
απο κει κ περα εγω τη αποψη μου λεω. αν καποιοι ενοχλουνται.. δεν ειναι δικο μου προβλημα αυτο.
16-08-2011, 16:04 #8
Να υποθέσω πως εσύ δεν είπες τίποτα στη φάση με το παλικάρι και την ανυπαρξία κοπελιών στην παρέα,
επιβεβαιώνοντας έτσι το αόρατο της ύπαρξης σου για κείνους;Ο δε αυτοσαρκασμός ως άμυνα,
να προλάβεις να σε σχολιάσεις δυσμενώς πριν προλάβουν εκείνοι,δείχνει πως βγαίνεις στην παρέα
με ψυχολογία πως πας να δεχτείς επίθεση,σα σε πόλεμο.Προσπαθείς να τους γίνεις ευχάριστη,μήπως έτσι επανορθώσεις
κάπως για την μη ικανοποιητική εικόνα σου,να έχουν λόγο να θέλουν να συνεχίσουν να κάνουν παρέα μαζί σου.
Δεν είναι ν'απορείς μετά γιατί δε θέλεις να βγαίνεις,γιατί προτιμάς να κλείνεσαι στο καβούκι σου και να κλαις.
Έχω την αίσθηση πως εσύ σου συμπεριφέρεσαι πιο ρατσιστικά και λιγότερο ισότιμα απ' ό,τι οι τρίτοι.
Εκείνοι πιάνουν απλά τη σκυτάλη σου και συνεχίζουν.Κι αυτό με τους γονείς που λες,να μην τους στεναχωρήσεις
το έκανα για πολλά χρόνια κι εγώ.Δευτέρα με Παρασκευή κλεισμένη σ'ένα δωμάτιο να κλαίω
και Σαββατοκύριακο που πήγαινα στους δικούς μου φορούσα τη μάσκα του τι ωραία που είναι η ζωή,
ασφαλώς ούτε εγώ με καμιά φοβερή επιτυχία.Με τους φίλους είσαι σε άμυνα,με τους γονείς είσαι σε θέατρο,
αληθινά εσύ-εκτός από τις μοναχικές σου στιγμές-πότε είσαι;Και γιατί θεωρείς πως δεν δικαιούσαι χώρο
να είσαι κι εσύ ο εαυτός σου όποτε περιστοιχίζεσαι από άλλους;
Έχεις πολλή δουλειά να κάνεις και κανείς δεν πρόκειται να την κάνει για λογαριασμό σου.Εμφανώς δε σ'αγαπάς
και δυστυχώς αυτό δεν είναι κάτι που διδάσκεται.Μακάρι να υπήρχε μέθοδος και πεπατημένη να την ακολουθήσουμε όλοι.
Προφανώς ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία όσων δε μας αγαπάμε άνευ όρων,σαν την αγάπη της μάνας στο παιδί της.
Για να είμαστε άξιοι αγάπης προϋποτίθεται πως είμαστε άξιοι ως προσωπικότητες κι εκεί ίσως αδυνατείς να βρεις
ιδιαίτερα θετικά να πεις για τον εαυτό σου.Όχι απλά να βρεις κάτι να πεις,αλλά να το πιστεύεις ακράδαντα,
να το βροντοφωνάζει όλο σου το είναι.Αν υποτιμάς τον εαυτό σου,αν αυτοτιμωρείσαι για το παραμικρό ή και αναίτια,
συντάσσεσαι κι εσύ με τη γνώμη που θεωρείς(σωστά ή και λανθασμένα πολλές φορές)πως έχουν οι άλλοι για σένα.
Τους δικαιολογείς για τη συμπεριφορά τους απέναντι σου και ενισχύεις με τη σειρά σου το φαύλο αυτό κύκλο.
Ενδεχομένως σε βολεύει κάπου κι εσένα όλο αυτό.Να περνάς κατά το δυνατόν απαρατήρητη.Να μη διεκδικείς,
να μην αναστατώνεις τα ύδατα...Η μειωμένη αυτοεκτίμηση και κατ'επέκταση αυτή η ανάγκη είναι χαρακτηριστική
στους παχύσαρκους.Συν την ενοχή για τη διαφορετικότητα μας,λες και δεν έχουμε το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης!
Ούτε εγώ με αγαπούσα.Μου φερόμουν πιο κακοποιητικά και ρατσιστικά απ'οποιονδήποτε άλλον(με την εξαίρεση ίσως ενός).
Κι εμένα αυτό ήταν και είναι το μεγαλύτερο μου ζήτημα.Πάντα οι άλλοι πάνω από μένα,τα θέλω τους πάνω από τα δικά μου...
Τέλος πάντων,μην πλατυάζω,πλέον κατάφερα κάπως να με συμπαθώ.Μπορώ να μου αναγνωρίσω κανά δυό θετικά
και επιτέλους η εικόνα μου δεν επηρεάζει τη συμπεριφορά μου.Αυτό που με βοήθησε πολύ είναι η αυτοπαρατήρηση.
Τι κάνω και γιατί,τι σημαίνει,πού ανάγεται,τι συνεπάγεται,τι ενδεχομένως υποσυνείδητα επιδιώκω
με τις πράξεις και τις παραλείψεις μου,τα πάντα κάτω από το μικροσκόπιο!Και μετά δουλειά!Ό,τι θεωρούσα
πως έχρηζε αλλαγής,έβρισκα το θάρρος να το κοιτάζω κατάματα και να μην του αφήνω σκιές να κουρνιάσει.
Ο φόβος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας.Ειδικά ο δυσδιάκριτος,που δρα υπόγεια ανενόχλητος.
Ό,τι κάνουμε υπάρχει σημαντικός λόγος,που το επιλέγουμε.Ακόμα και κάτι που αποβαίνει εμφανώς εις βάρος μας
κάποιον θετικό λόγο για μας έχει να το κινητοποιεί.Θα μου πεις κάποια πράγματα είναι αντικειμενικά.
Για παράδειγμα αν δεν είσαι αθλητής του σούμο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι θετικό να είσαι παχύσαρκος.
Κι όμως υπάρχουν και μάλιστα πολλοί!Όχι θετικοί αντικειμενικά,αλλά υποκειμενικά,δικοί σου καθαρά λόγοι.
Κάπου σε βολεύει το πάχος για να το κρατάς πανοπλία τόσον καιρό.Κάποιους φόβους νανουρίζει και προσωρινά
νιώθεις ν'ανακουφίζεσαι.ʼσχετα αν στο χρόνο όλα αυτά δρουν αθροιστικά και γυρίζουν μπούμερανγκ εις βάρος σου.
Ψάξε να βρεις τους δικούς σου λόγους!Πίστεψε με,υπάρχουν!Προσπάθησε να σε κατανοήσεις.
Είναι το πρώτο μεγάλο βήμα για κάθε σημαντική αλλαγή.Από και και πέρα ανάλογα με τις ανάγκες και την τόλμη σου,προχώρα!
ʼμα καταφέρεις να σε συγχωρέσεις,να συμφιλιωθείς κάπως με τον εαυτό σου,να δεις πέντε θετικά πάνω του και να τον υπερασπίζεσαι
έστω ως προς αυτά και στους τρίτους είσαι σε πολύ καλό δρόμο.Ταυτόχρονα προσπάθησε να σου επιτρέψεις χαρά,
να την διεκδικήσεις!Πώς να μη νιώθεις αδύναμη,αν δε γεμίζεις από πουθενά τις μπαταρίες σου;Ξεκίνα σιγά σιγά
και θα δεις πως θα σου δείξει κι εκείνος την ευγνωμοσύνη του μετά,θα τα πηγαίνετε όλο και καλύτερα!
Προφανώς δε θα ζήσουμε ποτέ τον τρελό έρωτα με τον εαυτό μας,ωστόσο και τα ενδιάμεσα στάδια είναι αρκετά ικανοποιητικά.
Ίσως θα σε βοηθούσε ν'απευθυνθείς σε κάποιον ψυχολόγο.Ειδικά για την περίπτωση που νιώθεις να φλερτάρεις με την κατάθλιψη.
Όπως προσπαθείς για το κομμάτι της διατροφής σου,δούλεψε και το άλλο,το δυσκολότερο και δυσδιάκριτο της ψυχής σου.
Όπως ο συνδυασμός των δύο σε έφτασε στο βάρος,που σε ταλαιπωρεί,ο ίδιος συνδυασμός μ'αντίστροφη προσέγγιση
θα σου δώσει τη λύση.Μη φοβάσαι να γκρεμίσεις για να χτίσεις.Τα υποστηλώματα και το κράτημα της ανάσας
δε δυναμώνουν τα θεμέλια.Προσωρινά μέτρα είναι όσο εντωμεταξύ ο χρόνος μεγιστοποιεί τη φθορά.
Κι αν όπως γκρεμίζεις πάρει η μπόρα και τους δικούς σου,δεν είναι καθόλου κακό.Εξωτερίκευσε την οργή σου,
μίλησε για τα παράπονα σου,όσα πνίγεις μέσα σου και βρίσκουν παρηγοριά μόνο στο φαγητό.Το καλό παιδί δεν είναι ποτέ καλά!
Βγάλε στο φως όσα κρύβεις,δώσε τους χώρο να υπάρξουν για να βρεις σιγά σιγά μαζί τους κι εσύ!Με έκπληξη θα διαπιστώσεις
πως μετά το μοίρασμα αυτό(ακόμα κι αν οδηγήσει και σε σύγκρουση)θα βρείτε την ισορροπία σας κι οι σχέσεις σας θα είναι
καλύτερες από ποτέ.Η αλήθεια σας,που θα έχετε μοιραστεί,θα είναι το ισχυρότερο θεμέλιο για τη μεταξύ σας σχέση σε νέα βάση!
16-08-2011, 16:18 #9
mikri lipimeni έκανες ένα χρόνο να χάσεις 28 κιλά και μπράβο σου, κάνε άλλον ένα χρόνο υπομονή και θα δεις την εικόνα σου εντελώς αλλαγμένη... αφού έχεις ξεκινήσεις σωστά, καλύτερα άλλος ένας χρόνος υπομονής παρά να φτάσεις 30 χρονών και να αναρωτιέσαι τι δεν πήγε καλά.... Συνέχισε απλώς συνέχισε.... και δίνε στη ζωή σου ενέσεις χαράς... το αξίζεις ! Αλλώς ένας χρόνος δεν είναι τίποτα.... ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΝΕΑ!
16-08-2011, 16:32 #10
Originally posted by NADINE
Αντί να κάνεις ό,τι κάνεις
για να πετύχεις αποδοχή,κυρίως από το άλλο φύλο,ίσως θα ήταν καλύτερη ιδέα να το κάνεις για σένα μόνο
και την ποιότητα της ζωής σου.
Aδυνατιζουμε ΜΟΝΟ για μας και για κανενα αλλον.
16-08-2011, 19:31 #11
Originally posted by lipimeni
Επίσης είχε κάποιος ποτέ του το δικό μου σύνδρομο?? Για παράδειγμα ένας ανορεξικός,βλέπει τον εαυτό του και ενώ όλοι του λένε ότι πρέπει να φάει αυτός θεωρεί ότι είναι καλά και χαίρεται βλέποντας το σώμα του.Ενώ όμως είναι αρκετά αδύνατος..Εγώ έχω να αντιμετωπίσω και κάτι εντελώς αντιφατικό με όλα αυτά που λέω πιο πάνω..όταν με κοιτάω ρε παιδιά σε έναν καθρέπτη, μου αρέσει αυτό που βλέπω ρε παιδιά.Αλήθεια!Νιώθω όμορφη και δυνατή.Όταν όμως κάνω το λάθος και με δω σε μία κάμερα, ή μια φωτογραφία είναι σαν να έρχομαι αντιμέτωπη με την πραγματικότητα και τρομάζω,και λέω μα πόσο παχιά είμαι?Αυτά είχα να πω για σήμερα..να ευχηθώ καλό βραδυ, ή καλή μέρα σε όλους..
για τον καθρεπτη και τη φωτογραφια που ειπες. ναι, συμβαινει σε πολλες υπερβαρες ή παχυσαρκες να κοιτουν στην καθρεπτη οταν ειναι περιποιημενες και να νιωθουν ικανοποιηση και μετα να βλεπουν στη φωτογραφια τον εαυτο τους και να τρομοκρατουνται. το χω δει να συμβαινει σε αρκετα ατομα. και σε μενα συνεβαινε.
θελω να σου πω κι εγω οτι το να λυσεις το θεμα των κιλων σου δε σημαινει οτι αυτοματα θα λυσεις τα προβληματα σου ουτε συγκεκριμενα το προβλημα που εχεις με την επαφη με το αλλο φυλο.
δε θα επεκταθω, εχεις ηδη λαβει πολυ υλικο για σκεψη και περισυλλογη
καλωσηρθες
17-08-2011, 08:53 #12
Φίλη λυπημένη,
ξέρω πόσο σημαντικό είναι να έχεις κίνητρο για να συνεχίσεις την προσπάθειά σου για αυτοβελτίωση. Ξέρω τι φτερά θα σου έδινε ένας έρωτας, ένα ρομάντζο, έστω και ένα φλερτάρισμα! Θα είχες χίλιες πιο πολλές δυνάμεις για να μην το βάλεις κάτω. Η μοναξιά κάνει τον πιο εκκωφαντικό θόρυβο μέσα στο κεφάλι μας και αυτό το έχω ζήσει στο πετσί μου, πίστεψέ με, και δεν μας αφήνει ήσυχες και νηφάλιες να συγκεντρωθούμε στους στόχους μας. ΄Ολα περιστρέφονται γύρω από όσα δεν έχουμε και όχι από οσα έχουμε.
Όμως, δυστυχως, η πικρή πραγματικότητα είναι ότι στο θέμα της απώλειας κιλών και κυρίως της διατήρησης τους , μεγάλο και κυρίαρχο ρόλο παίζει όχι το εξωτερικό κίνητρο αλλά η βαθιά σου επιθυμία για μεταμόρφωση, η δική σου εσωτερική ανάγκη και επιμονή να αλλάξεις ό,τι σε χαλάει. Πριν μερικά χρόνια έκανα μια πολύ καλή διατροφή με διαιτολόγο, και σε 11 μήνες έχασα 32 κιλά. Το κίνητρο μου 'ηταν να χαροποιήσω τη μαμα μου που περνούσε πολύ δύσκολα με την αρρώστεια του μπαμπά μου. Πραγματικά την έκανα πιο χαρούμενη, Όταν όμως ο μπαμπάς έφυγε από τη ζωή , σαν ξαφνικά να μην είχα πια κίνητρο να δίνω χαρές σε κάποιον... σε 1 χρόνο τα πήρα ΟΛΑ. Κανένα εξωτερικό κίνητρο δεν δουλεύει παρά μόνο αυτά που πηγάζουν από εμάς αποκλειστικά, και αυτό σημαίνει να σκεφτείς πάνω στο ποια είσαι, τι θέλεις να είσαι και κυρίως τι θέλεις να μην είσαι..
Όσο για το αν περνάς απαρατήρητη, αυτό είναι θέμα του πως προωθείς και εσύ τον εαυτό σου στις παρέες και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Εσύ διεκδικείς τη θέση σου, ξέρεις πολύ καλά ότι δεν μας χαρίζονται οι άλλοι και επιπλέον υπάρχει και μια τάση για ποδοπάτημα. Οπότε εδραιώνεις τη θέση σου, δουλευοντας την αυτο-εκτίμησή σου. Αναγνώρισε πρώτα εσύ την αξία σου και θα την δουν και οι άλλοι.
Ελπίζω να βγεις από τα αδιέξοδά σου. Σε καταλαβαίνω πολύ. Να μιλάς και να μην τα κρατάς μέσα σου.
Επίσης ενα τελευταίο. Φίλη Αστάρτη, αν ήταν τόσο έυκολο να επιβληθείς στον εαυτό σου, δεν θα υπήρχαν παχύσαρκοι άνθρωποι. Υπάρχουν παράμετροι που μας εξαντλούν, μας καταβάλουν και όσο κι αν θέλουμε, αδυνατούμε να αδυνατίσουμε. Έτσι είναι τα πράγματα. Και παρόλο που υπάρχουν πολλά πράγματα που ξεπερνάει ο άνθρωπος, κατά περίπτωση υπάρχουν και πράγματα που χρόνια μας στοιχειώνουν. Για μένα δεν υπάρχει αυτό το "αν θέλεις να αδυνατίσεις, κάντο" . Όλοι θέλουμε, αλλά για να γίνει πρέπει πρώτα να διευθετηθούν καποια πράγματα μέσα μας.
17-08-2011, 09:23 #13
Moναχουλα μου τι καλα που τα ειπες!Αλλα δυστυχως ολοι τα ιδια κανουμε.Πιανομαστε απο καπου σαν το ναυαγο,κολυμπαμε επιπλεουμε κ μολις αυτο το κατι εκλειψει βουλιαζουμε ολο κ πιο βαθια.Ο ψυχολογος λεει μεχρι να πιασουμε πατο κ να καταλαβουμε οτι πρεπει να επιπλευσουμε μονοι μας.Εγω δεν εχω καταφερει να πιασω πατο ακομη φαινεται.Ελπιζω με την επεμβαση να τα παω καλυτερα.
Οσο για την Ασταρτη εχει δυναμη αυτο τον καιρο κ μπραβο της τα καταφερνει κ δεν μπορει να καταλαβει τους αλλους.Της εγραψα κ αλλου αλλα το εχει δει λιγο παντοδυναμη.Αν κ λογω ηλικιας θα επρεπε να ειναι πιο ωριμη.Δεν ξερει οτι ολοι μας βρεθηκαμε καποια φορα στη θεση της κ ξανακυλησαμε?Ευχομαι αυτη να μην το παθει.
17-08-2011, 10:38 #14
ο ανθρωπος εχει μεγαλη δυναμη μεσα του. αρκει να την ανακαλυψει κ να τη χρησιμοποιησει.
ανθρωποι απεξαρτηθηκαν μετα απο μακροχρονια ληψη ναρκωτικων ουσιων. αλκοολ. τζογου.
μαναδες χανουν τα παιδια τους κ συνεχιζουν τη ζωη τους γιατι πρεπει να συνεχισουν.
ανθρωποι εχουν δοκιμαστει κ νικησει πολυ δυσκολοτερα θεματα απο τη μασα.
ναι, αυτο πιστευω κι αυτο λεω. οποιος θελει να κανει κατι το προσπαθει κ το πετυχαινει. θες να αδυνατισεις ? καντο. θες να κανεις αυτο? εκεινο ? καντο.
αν δεν μπορεις κακο δικο σου.
αν εισαι αδυναμος χαρακτηρας? κακο δικο σου.
δηλ εγω κ τοσοι που αδυνατισαμε δε ειμαστε ανθρωποι? δεν στερηθηκαμε? δεν πεινασαμε ? δεν κοπιασαμε ?
τι ειμαστε? θεοι? ανθρωποι ειμαστε κ μεις κ παλεψαμε κ τα καταφεραμε. δε μας αδυνατισε η νεραιδα με το μαγικο ραβδακι.
οποιος δε μπορει ας μεινει οπως ειναι κ ας κλαψουριζει.
δεν του φταιει κανεις παρα μονο ο αδυναμος χαρακτηρας του.
αυτη ειναι η αποψη μου κ λεω παντα αυτο που πιστευω ασχετα αν ενοχληθουν η διαφωνησουν καποιοι. κ δεν προκειται να ερθω σε αντιπαραθεση κ διαλογο με κανεναν. αυτο ειναι το πιστευω μου κ οποιος θελει συμφωνει οποιος θελει διαφωνει.
17-08-2011, 10:44 #15
Originally posted by monahoiot
Φίλη λυπημένη,
ξέρω πόσο σημαντικό είναι να έχεις κίνητρο για να συνεχίσεις την προσπάθειά σου για αυτοβελτίωση. Ξέρω τι φτερά θα σου έδινε ένας έρωτας, ένα ρομάντζο, έστω και ένα φλερτάρισμα! Θα είχες χίλιες πιο πολλές δυνάμεις για να μην το βάλεις κάτω. Η μοναξιά κάνει τον πιο εκκωφαντικό θόρυβο μέσα στο κεφάλι μας και αυτό το έχω ζήσει στο πετσί μου, πίστεψέ με, και δεν μας αφήνει ήσυχες και νηφάλιες να συγκεντρωθούμε στους στόχους μας. ΄Ολα περιστρέφονται γύρω από όσα δεν έχουμε και όχι από οσα έχουμε.
Όμως, δυστυχως, η πικρή πραγματικότητα είναι ότι στο θέμα της απώλειας κιλών και κυρίως της διατήρησης τους , μεγάλο και κυρίαρχο ρόλο παίζει όχι το εξωτερικό κίνητρο αλλά η βαθιά σου επιθυμία για μεταμόρφωση, η δική σου εσωτερική ανάγκη και επιμονή να αλλάξεις ό,τι σε χαλάει. Πριν μερικά χρόνια έκανα μια πολύ καλή διατροφή με διαιτολόγο, και σε 11 μήνες έχασα 32 κιλά. Το κίνητρο μου 'ηταν να χαροποιήσω τη μαμα μου που περνούσε πολύ δύσκολα με την αρρώστεια του μπαμπά μου. Πραγματικά την έκανα πιο χαρούμενη, Όταν όμως ο μπαμπάς έφυγε από τη ζωή , σαν ξαφνικά να μην είχα πια κίνητρο να δίνω χαρές σε κάποιον... σε 1 χρόνο τα πήρα ΟΛΑ. Κανένα εξωτερικό κίνητρο δεν δουλεύει παρά μόνο αυτά που πηγάζουν από εμάς αποκλειστικά, και αυτό σημαίνει να σκεφτείς πάνω στο ποια είσαι, τι θέλεις να είσαι και κυρίως τι θέλεις να μην είσαι..
Όσο για το αν περνάς απαρατήρητη, αυτό είναι θέμα του πως προωθείς και εσύ τον εαυτό σου στις παρέες και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Εσύ διεκδικείς τη θέση σου, ξέρεις πολύ καλά ότι δεν μας χαρίζονται οι άλλοι και επιπλέον υπάρχει και μια τάση για ποδοπάτημα. Οπότε εδραιώνεις τη θέση σου, δουλευοντας την αυτο-εκτίμησή σου. Αναγνώρισε πρώτα εσύ την αξία σου και θα την δουν και οι άλλοι.
Ελπίζω να βγεις από τα αδιέξοδά σου. Σε καταλαβαίνω πολύ. Να μιλάς και να μην τα κρατάς μέσα σου.
Επίσης ενα τελευταίο. Φίλη Αστάρτη, αν ήταν τόσο έυκολο να επιβληθείς στον εαυτό σου, δεν θα υπήρχαν παχύσαρκοι άνθρωποι. Υπάρχουν παράμετροι που μας εξαντλούν, μας καταβάλουν και όσο κι αν θέλουμε, αδυνατούμε να αδυνατίσουμε. Έτσι είναι τα πράγματα. Και παρόλο που υπάρχουν πολλά πράγματα που ξεπερνάει ο άνθρωπος, κατά περίπτωση υπάρχουν και πράγματα που χρόνια μας στοιχειώνουν. Για μένα δεν υπάρχει αυτό το "αν θέλεις να αδυνατίσεις, κάντο" . Όλοι θέλουμε, αλλά για να γίνει πρέπει πρώτα να διευθετηθούν καποια πράγματα μέσα μας.
γι αυτο το λογο.. επειδη καποιοι αδυνατουν να επιβληθουν στον εαυτο τους.. επειδη ειναι αδυναμοι.... ειναι παχυσαρκοι... ειναι καπνιστες... ειναι ναρκομανεις... ειναι αλκοολικοι,,,,
κ αφου δεν μπορουν να επιβληθουν στον εαυτο τους και η μασα.. η νικοτινη.. το πιοτι .. κ τα παθη του καθενος ειναι δυνατοτερα απο αυτον... γι αυτο θα πεθανουν παχυσαρκοι... η θα κοβουν το στομαχι τους... θα παθαινουν καρκινο.... κιρρωση του ηπατος .. θα πεθαινουν απο υπερβολικη δοση κτλ.
οποιος ειναι αδυναμος...... κακο δικο του.
δε θα τον βοηθησει κανεις αν ο ιδιος δεν μπορει να βοηθησει τον εαυτο του.
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια