Results 1 to 15 of 23
-
17-01-2013, 00:53 #1
Τώρα σας χρειάζομαι όσο δεν πάει..
Καλησπέρα σε όλους! Είμαι κάπως άσχημα ψυχολογικά. Τα χριστούγεννα θεωρώ πως με έβγαλαν από το πρόγραμμά μου και δε μπορώ να ξαναμπώ.Τρώω ακατάπαυστα..πεινάω ακατάπαυστα..γυμναστήριο μονάχα 2-3 φορές με το ζόρι κυριολεκτικά..Και ψυχολογία κάτω του μηδενός. Παίζει να έχω πάρει κανένα 2κιλο.Δε ζυγίστηκα,απλά υπολογίζω με το μυαλό. Δεν ανεβαίνω στη ζυγαριά με τίποτα. Πως θα τα καταφέρω ρε παιδιά να ξαναμπώ στο ρυθμό? Κάθε βράδυ λέω δεν ξανατρώω,και πάλι τα ίδια.Σήμερα για βράδυ ένα τεράστιο κρουασάν..και όχι μόνο φυσικά..ουφ..δεν ξέρω τι να κάνω?Μπορείτε να με βοηθήσετε? έχω ανάγκη από μία κουβέντα.
- 17-01-2013, 00:59 #2
αχ βρε κορίτσι μου έτσι ακριβώς ήμουν πρίν αρχίσω προσπάθεια, ακόμα έτσι είμαι πότε πότε. Προσπάθησε να μη το κανεις μια φορά, μη μπείς σε πρόγραμμα, προσπάθησε να ελαττώσεις τις φορές που τρώς ό,τι να'ναι. Οσο τις ελαττώνεις τόσο θα πεισμώνεις. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο σου ακούγεται τώρα, όταν το αρχίσεις το βλέπεις πιο μαλακά.
Ειλικρινά δεν ξέρω τί άλλο να σου πω, σου λέω τί έκανα εγώ. Από ψυχολογία και βάσανα άστα να παν κι γω...αλλά άμα περιμένω να φτιάξουν αυτά κάηκα. Δες το κι έτσι. Τα προβλήματα δεν είναι επιλογή μας, το τί τρώμε είναι. Κάποιες φορές!:wink1:
17-01-2013, 01:34 #3
lipimeni το ιδιο ακριβως επαθα κι εγω τωρα στις γιορτες. Πηρα κανενα τρικιλο (εχασα το μετρο στους κουραμπιεδες και λογω καθημερινων εξόδων και ξενυχτιών-με οτι αυτες συνεπαγονται), με το ζορι γυμναζομουν κι λογω καποιων οικογενειακων προβληματων επεσα (δεν θα πω σε καταθλιψη-μελαγχολια) σε τελμα.
Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να το παρεις αποφασιση και να ξεκουνηθεις! Ναι μεν πηρες 2 κιλα, αλλα δεν ηρθε και το τελος του κοσμου. τα 2 κιλα ειναι 2με3 εβδομαδες προσοχη στη διατροφη και γυμναστικη. Αλλα τα 5,6..10 κιλα που θα παρεις αν αφεθεις δεν φευγουν τοσο ευκολα. Σκεψου ποσο κοπο εχεις κανει για να φτασεις εδω που εισαι και προσπαθησε να ξαναμπεις σε προγραμμα. Κανε κατι για τον εαυτο σου. Περιποιησου τον! Αφιερωσε μια μερα σε σενα! Θα νιωσεις καλυτερα και θα ξεκινησεις με καινουρια ορεξη
17-01-2013, 09:39 #4
και εγω σε καταλαβαινω γιατι και εγω πηρα κανα 2 κιλα τα χριστουγεννα!!! εγω σου λεω οτι ολα ειναι στο μυαλο αμα πεις τελος και απο αυριο θα ξαναμπω στο προγραμμα θα τα καταφερεις, μπορει την πρωτη μερα να νιωθεις κάπως αλλα απο τη δευτερη που θα τα εχεις καταφερει απο τη τριτη και τη τεταρτη θα φτιαξει το πραγμα!!! προσπαθησε το!!!!
17-01-2013, 10:32 #5
Originally posted by lipimeni
Καλησπέρα σε όλους! Είμαι κάπως άσχημα ψυχολογικά. Τα χριστούγεννα θεωρώ πως με έβγαλαν από το πρόγραμμά μου και δε μπορώ να ξαναμπώ.Τρώω ακατάπαυστα..πεινάω ακατάπαυστα..γυμναστήριο μονάχα 2-3 φορές με το ζόρι κυριολεκτικά..Και ψυχολογία κάτω του μηδενός. Παίζει να έχω πάρει κανένα 2κιλο.Δε ζυγίστηκα,απλά υπολογίζω με το μυαλό. Δεν ανεβαίνω στη ζυγαριά με τίποτα. Πως θα τα καταφέρω ρε παιδιά να ξαναμπώ στο ρυθμό? Κάθε βράδυ λέω δεν ξανατρώω,και πάλι τα ίδια.Σήμερα για βράδυ ένα τεράστιο κρουασάν..και όχι μόνο φυσικά..ουφ..δεν ξέρω τι να κάνω?Μπορείτε να με βοηθήσετε? έχω ανάγκη από μία κουβέντα.
Πάρε μια απόφαση πρώτα κι ανέβα στη ζυγαριά να δεις τί ακριβώς συμβάινει. Μπορεί να έχεις πάρει 4 κιλά, μπορεί καθόλου. Ανέβα να ξέριες και βάλε τον επόμενο στόχο σου, τί θα κάνεις!
Όταν μένω νηστικός τη μέρα, τότε προς το βράδυ δε μπορώ να κρατηθώ με τίποτα. Θα σου πρότεινα περίπου την ώρα που πας και τρως υπολόγισε μια ώρα νωρίτερα και φάε κάτι ελαφρύ, ένα μήλο ή ένα αφέψημα χαμομήλι με μέλι.
Εννοείτε ότι ακολουθείς τις ιδέες μου εφόσον σου αρέσουν!
17-01-2013, 11:33 #6
Aχ , αυτο το διαστημα μετά τις γιορτες , πόσα χρονια με βασάνιζε κι ακομα με βασανιζει !!
Για 3 χρόνια που το πάλευα 'οτι έχανα μέχρι τα Χριστούγεννα , το ξανάπερνα απ τα Χριστούγεννα μέχρι το Μάρτη !!!
Κι εγώ με 2κιλο βγηκα απ τις γιορτες φέτος και δεν φτανει αυτο ενω στο φαγητό επανηλθα αμέσως λίγο κάποιες μερες η τάση για γλυκά και ζάχαρη μου έμεινε , αλλα προστέθηκε και δισκιλοιότητα - κατακράτηση κτλ , και 10 μέρες τώρα αντι να κατέβει η ζυγαριά ανέβηκε και λίγο και γίνανε 2,5 !!
Λυπημένη μου η συμβουλή μου είναι ξέχνα τα 2 κιλά , δεν έγινε και τίποτε , δεν είναι και 10 !! Θυμήσου τη διατροφή σου , βαλτην μπροστά , κάνε τα γευματα σου πρώτα , αυτά που πρεπει κι αν θέλεις κάτι μετά φατο χωρις τυψεις κι αγχος !! . Έχοντας φαει αυτο που πρέπει πρωτα , 99 στις 100 φορές θ' αφήσεις το άλλο κι ακομη κι αν το φας θα ειναι σε μικρότερη ποσότητα .
18-01-2013, 00:14 #7
sweetOctober σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση..Είναι μία φάση ή κοιλιά να την πω, που μένεις στάσιμος και κοιτάς απλά τον εαυτό σου από μακριά να ξαναπέφτει στο βούρκο.Σε αυτό το βούρκο που τόσο δε θέλεις να τον δεις.Και το ζήτημα είναι πως βγαίνεις.
anastasia__ σε ευχαριστώ για τις συμβουλές..Είναι πολύτιμες.Ξέρεις είναι που προσπαθώ να μην τρώω και το μυαλό μου είναι εκεί.Κάθε μέρα λέω αύριο είναι μία νέα μέρα,και πάλι η μέρα παραμένει ίδια..
aiglh Το λέω τουλάχιστον για σήμερα..το αύριο είναι το θέμα..σε ευχαριστώ..
giorgosdelta Στη ζυγαριά φοβάμαι να ανέβω γιώργο!Νιώθω πως με ρίξει περισσότερο αυτό που θα δώ.Θα μου πεις,και τώρα που δεν ανεβαίνεις πια η διαφορά? ισχύει..
dora_th Με βοηθάς πολύ με τα λόγια σου..χρειάζομαι θάρρος όντως.να είσαι καλά..
Tassos67 αα ρε τάσο εσύ με ξέρεις καλά..Δεν ξέρω τι με έχει πιάσει..Έχεις τόσο δίκιο για το Φίλιππο.Τα θυμάμαι..Γιατί έχω πέσει έτσι δεν ξέρω..νιώθω λες και είμαι μέσα σε σκοτάδι και δε μπορώ να βρω το φως..
18-01-2013, 01:25 #8
Μια τέτοια φάση περνάω κι εγώ αυτόν τον καιρό. Τα φέρνει αυτή η π..... η τύχη να πέσουν μερικές φορές όλα μαζί. Η δική μου απόφαση ήταν τείχη. Δεν αφήνω τίποτα από όσα ακούω να μπαίνει μέσα, με ψυχρή λογική, αυτό που άκουσα ξέρω ότι με ρίχνει (γνωθι σαυτόν) και το μπλόκαρα εντελώς, το αγνοώ, και συνεχίζω αυτό που πρέπει να κάνω με παρωπίδες
Μέχρι στιγμής λειτουργεί άψογα
Ούτε βουλιμικά ούτε τίποτα εδώ και μία πολύ δύσκολη βδομάδα :)
Όταν πλακώθηκα στα γλυκά τα Χριστούγεννα, όλη μέρα καθιστή με είχε πάρει από κάτω
Αλλά σκέψου το αλλιώς, η ρίζα δεν είναι στο ότι έπεσα στα γλυκά ή στο ότι έχασα την φόρμα μου
Η ρίζα ήταν στο ότι άφηνα πράγματα που γνώριζα ότι με πλήγωναν να συμβαίνουν και εγώ απλά τα δεχόμουν.
Fight back όχι την πείνα, αλλά ό,τι σε πληγώνει
Εντελώς τυχαία σήμερα παρατήρησα ότι ένα άτομο το έχει πάρει χαμπάρι ότι κάτι συγκεκριμένο με ενοχλεί και προσπάθησε να αλλάξει θέμα συζήτησης, ευγενικό από μέρους του αλλά και πάλι πρέπει να στοχεύουμε στο να προστατεύουμε την ψυχούλα μας από κάθε λογής βρωμιά, εμείς πρώτα από όλα, χωρίς υψηλές προσδοκίες από τον περίγυρο μας
18-01-2013, 01:31 #9
Originally posted by otiosa
Η ρίζα ήταν στο ότι άφηνα πράγματα που γνώριζα ότι με πλήγωναν να συμβαίνουν και εγώ απλά τα δεχόμουν.
Fight back όχι την πείνα, αλλά ό,τι σε πληγώνει
Εντελώς τυχαία σήμερα παρατήρησα ότι ένα άτομο το έχει πάρει χαμπάρι ότι κάτι συγκεκριμένο με ενοχλεί και προσπάθησε να αλλάξει θέμα συζήτησης, ευγενικό από μέρους του αλλά και πάλι πρέπει να στοχεύουμε στο να προστατεύουμε την ψυχούλα μας από κάθε λογής βρωμιά, εμείς πρώτα από όλα, χωρίς υψηλές προσδοκίες από τον περίγυρο μας
18-01-2013, 01:36 #10
lipimeni, από τα προηγουμενα μηνυματα καταλαβαινω οτι εχεις χασει πολυ βαρος. Να σου πω μπραβο οχι για την απωλεια, αλλα για το οτι γραφεις εδω και προβληματιζεσαι, ακόμη και μετά από τόσα κιλα μειον!
Γιατι κι γω ειχα χασει και 1 και 2 φορες κιλα πολλα, δεκαδες, αλλα προβληματιστηκα αφου και τα πηρα. Ενταξει να μην υπερβαλω, παντως δεν εκανα και πολλα για να μη τα παρω.
Δεξου λοιπον οτι ναι κανεις πισογυρισματα, (αλλωστε το σωμα μας δυστηχως, ή και ευτυχως σε αλλες περιπτωσεις πχ γυμναστικη, έχει μνημη) αλλα εσυ δεν τα αφηνεις να σου αλλαξουν πορεια!
18-01-2013, 02:40 #11
Γειά σου lipimeni.Έχω πολύ καιρό να διαβάσω για την πορεία σου(μην το παίρνεις προσωπικά-γενικά δε διαβάζω)
αλλά με τέτοιο τίτλο,όπως μπήκα να σβήσω ενδεχόμενα σπαμ,μου τράβηξες την προσοχή φυσικά και να'μαι να σου γράφω.
Όπως βλέπεις πάνω κάτω αυτό που σου συνέβη τις γιορτές είναι η πραγματικότητα πολλών ακόμη,αν όχι των περισσοτέρων.
Κάτι η ανάγκη για χαλάρωση,κάτι οι γιορτές και οι πειρασμοί τους,κάτι οι γιορτές κι η μελαγχολία τους κάτι οι γιορτές και
γουστάρω να φάω κουραμπιέ βρε αδερφέ,μώρε μώρε άντε και πήρες λίγα κιλάκια.Ε και;Έγινε κάτι που δε διορθώνεται;
Ήδη συνεχίζεις να πηγαίνεις σε γυμναστήριο,που πάρα πολλοί από μας ούτε αυτό κάνουμε.Θα μου πεις γιατί να δω τα χειρότερα
όταν μπορώ να δω τα καλύτερα.Σωστό!Καμιά φορά παίρνουμε δύναμη συγκρινόμενοι με άλλους σε αντίστοιχη ή χειρότερη θέση
αν και κατά τη γνώμη μου το θέμα είναι η δική μας συνέπεια στα δικά μας θέλω.Τα βήματα της εξέλιξης δε γίνονται όλα μπροστά.
Είναι τα περισσότερα μπροστά και κάποια λιγότερα πίσω.Μην τρως το τυράκι της τελειομανίας.Είναι υπεύθυνη για πολλά
από τα βάσανα μας...Διδάξου από τα λάθη του παρελθόντος(πχ.παραλείπω γεύματα-βλ.νηστική το βράδυ),φόρα τις παροπίδες σου
και συνέχισε την καλή σου προσπάθεια.Για να έφτασες εδώ που έφτασες ξέρεις πολύ καλά τι λειτουργεί για σένα βοηθητικά και τι όχι.
Εμένα άλλο είναι το θέμα μου(κλασσικά).Πώς είναι η ποιότητα της ζωής σου;Νιώθεις να παίρνεις χαρά;Νιώθεις γεμάτη και δημιουργική;
Είσαι καλά μέσα σου και στις σημαντικές σου σχέσεις;Δραστηριοποιείσαι με ό,τι αγαπάς;Απολαμβάνεις;Ικανοπ οιείς ζωτικές σου ανάγκες;
Μη μου πεις πως όλα γυρίζουν γύρω απ'το βάρος,τη διατροφή μπλα μπλα μπλα...Παρεμπιπτόντως...αυτό το "lipimeni"πότε θα το αλλάξουμε;
Νέα χρονιά μπήκε!Να μην την προϊδεάσουμε θετικά;Έλα να συντονιζόμαστε σε θετικότερες έννοιες και χαρακτηρισμούς για τον εαυτό μας.
Σκέψου λίγο,σε παρακαλώ,τι χρειάζεται το χαμόγελο σου να λάμψει.Και δούλεψε να σου τα εξασφαλίσεις,ξεκινώντας απ'όσα πολύτιμα έχεις ήδη!
18-01-2013, 11:46 #12
Originally posted by NADINE
Εμένα άλλο είναι το θέμα μου(κλασσικά).Πώς είναι η ποιότητα της ζωής σου;Νιώθεις να παίρνεις χαρά;Νιώθεις γεμάτη και δημιουργική;
Είσαι καλά μέσα σου και στις σημαντικές σου σχέσεις;Δραστηριοποιείσαι με ό,τι αγαπάς;Απολαμβάνεις;Ικανοπ οιείς ζωτικές σου ανάγκες;
Μη μου πεις πως όλα γυρίζουν γύρω απ'το βάρος,τη διατροφή μπλα μπλα μπλα...;!
Και πως να είναι οταν η καθημερινότητα με τα προβλήματα της , η οικονομική δυσχέρεια , ο εφιάλτης να βρεθούμε αύριο χωρις δουλειά όσοι είμαστε τυχεροί κι έχουμε ακόμη , ο εφιάλτης της ανεργίας όσοι δεν έχουν , τα προβλήματα στην οικογένεια , στη δουλειά κανουν οχι το μελλον , αλλά και τη μέρα που διανύουμε , πιο συννεφιασμένη κι απ οτι την κάνει ο καιρος ? Είπα αυτά που μου έρχονται , υπάρχουν χιλιάδες άλλα τόσα που ο καθένας μας αντιμετωπίζει .
Θα μου πεις μπορούμε να βρούμε χαρά μέσα μας μέσα απο πραγματα και δραστηριότητες που μας ευχαριστούνε , από μια κουβέντα μ ενα φίλο , απο ένα βιβλίο , απο ένα καφέ μ ενα φίλο που αγαπάμε . Ναι υπάρχουν πολλά μικροπράγματα που μπορούν να κανουν τη μερα μας λίγο λιγότερο συνεφιασμένη , αν όχι χαρούμενη και σίγουρα ένα απ αυτά δεν είναι το φαγητό και τα κιλά .
Σας μιλάει ένας άνθρωπος που χρόνια ολόκληρα έμαθε να τα πνιγει όλα στο φαγητό και στον καπνό . Έχοντας σκάσει απ το φαγητό και πνιξει τα πάντα στον καπνό τα υπόλοιπα λίγο ξεθωριάζανε και χάνανε λίγο απ τη δυναμή τους .
Ομως κάπως αργά ειναι αλήθεια , αλλα κάλιο αργα παρά ποτέ , δεν λένε ? κατάλαβα οτι προσπαθούσα να γιατρέψω μιαν αρρώστεια με λάθος φάρμακα , τα ανικανοποίητα θέλω της ζωής μου προσπαθούσα να τα ικανοποιήσω μπουκώνοντας με με τροφή και τι έκανα αλήθεια ? φυσικά τα υπόλοιπα δεν γιατρεύονταν ,και πως να γιατρευτούν , αφού το φάρμακο ήταν λάθος ?
Που θλελω να καταλήξω γιατί φλυάρησα : Ας διαχωρίσουμε τα πράγματα στη σκέψη μας , ας διαχωρίσουμε την ποιότητα της ζωής μας και τα προβλήματα της απ το φαγητό .
Δεν πρόκειται να λυθεί κανένα μας πρόβλημα και δεν θα φτειάξει η ζωή μας μπουκώνοντας μας με φαγητό και γλυκά , Η τροφή έχει έναν αλλο σκοπό να επιτελέσει , να ζήσει το σώμα μας και να του δώσει την απαραίτητη ένεργεια να κινηθεί . Τα υπόλοιπα έχουν άλλα φάρμακα ή είναι κι αγιάτρευτα .
Όπως όμως και υπερβολική δόση σ΄ένα φάρμακο έχει παρενέργειες , έτσι κι η υπερβολική δόση τροφής έχει παρενέργειες και προσθέτει κι άλλα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα .
Ας δώσουμε το κατάλληλο φάρμακο και στη σωστή δόση για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε κι όλα θα βρουν το δρόμο τους . Φυσικά και δεν θα λυθούν τα υπόλοιπα χάνοντας βάρος , ας μην περιμένουμε όμως να διορθοθούν κι όλα τα υπόλοιπα για να διορθώσουμε μετά κι αυτο , μπαίνουμε σε φαύλο κύκλο έτσι .
18-01-2013, 14:57 #13
Nadine μου αγαπημένη..Δεν ξέρεις πόσο ανάγκη είχα να δω μήνυμά σου. Πάντα αυτά που μου έγραφες,μου έδιναν κουράγιο.Σου έχω ξαναπεί,χαριτολογώντας πως μου θυμίζεις ψυχολόγο.Ξέρεις ακριβώς πως νιώθω και ρωτάς αυτά που θα ήθελα να απαντήσω..Λοιπόν με είχες αφήσει μέσα στη μάχη και με βρίσκεις ακόμα να μάχομαι..αυτός ο πόλεμος είναι ατέλειωτος.. Σήμερα ζυγίστηκα ξανά.Μπας και πάρω λίγο μπρος.Στα 89 κιλά ένα κλικ από τα 90...Είμαι καλά,μπορώ να πω.Με πιάνουν τα ψυχολογικά μου ώρες ώρες,όπως αυτή η περίοδος,αλλά κατά τα άλλα σε πλαίσια λογικά θαρρώ. Γεμάτη και δημιουργική η αλήθεια είναι ότι δε νιώθω.Έχω αργήσει αρκετά να τα βρω με τον εαυτό μου και ακόμη είμαστε στις γνωριμίες.. Πέφτω,σηκώνομαι,ξαναπέφτω, ξανασηκώνομαι...τρέχα γύρευε! Είναι που ακόμα δεν μπορώ να συγχωρέσω τον εαυτό μου.Υπάρχουν στιγμές που με κοιτάω και λέω ρε συ τι αγώνα έκανες και με θαυμάζω.Υπάρχουν και στιγμές που μισώ τον εαυτό μου που δεν μπορώ να πάρω ένα χαπάκι και να φτάσω στα κανονικά μου κιλά,πιστεύοντας πως έτσι θα λυθούν τα προβλήματά μου.. Τις προάλλες με έπιασε μια κρίση..και ξέσπασα σε μία φίλη μου λέγοντας της, πόσο μετανιώνω για όλα αυτά τα χρόνια που πήγαν χαμένα,όπως λέει και το τραγούδι.Θα μου πεις σε πήραν τα χρόνια..όχι ..στα 25 αισίως. Αλλά είναι αυτό το γαμώτο που νιώθεις ότι δεν έζησες,κλεισμένη μέσα σε 4 τοίχους βλέποντας τους άλλους να ζουν! Είδες?τελικά μάλλον όλα γυρίζουν γύρω από τα κιλά..όσο και να θέλω να το αποφύγω..Είχα πει πως το λυπημένη,θα το αλλάξω όταν πατήσω τα 99..Αλλά δεν το έκανα.Δεν ξέρω γιατί.Κάτι με σταμάτησε..Σε ευχαριστώ τόσο για το μήνυμά σου..
18-01-2013, 14:58 #14
δώρα έχεις τόσο δίκιο σε όσα λες.Αυτό το να τα βρούμε με τον εαυτό μας είναι το δύσκολο..
18-01-2013, 16:46 #15
lipimeni μου ας σκεφτούμε αυτο
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή