Results 31 to 45 of 232
Thread: Απο σήμερα μια νέα αρχή
-
22-01-2013, 21:44 #31
Originally posted by sweetOctober
Αχ Ευαγγελια μου μονιμα σκυμμενη ειμαι! Η κουνια ειναι το αποκορυφωμα. Γιατι εκει παιζεται και ο υπνος του παιδιου!
- 22-01-2013, 22:47 #32
Μια χαρά, όλο και κατεβάζω θερμίδες, εσύ πως νιώθεις που άρχισες?
23-01-2013, 01:26 #33
Πολυ καλα η αληθεια ειναι.
Περιμενω πως και πως να φανουν τα πρωτα σημαδια απωλειας. Να σε ρωτησω κατι; Τα βραδυα πεινας; Εγω πειναω παρα πολυ και δεν ξερω αν ειναι η ιδεα μου επειδη ειμαι σε φαση στερησης (ποιοτητας και ποσοτητας) η οντως πειναω.
23-01-2013, 14:29 #34
Οχι το βραδυ δεν πεινάω, δεν έχω ελαττώσει τις ποσότητες αλλά άλλαξα την ποιότητα. Ισως για αυτό. Χθες με το ζόρι έφαγα βραδυνό.
Γιατί λες ότι ελάττωσες την ποιότητα?
Πεινάω γύρω στις 4-5 το πρωί, εκεί θέλω να φάω τα πάντα για να νυστάξω να ξανακοιμηθώ. Μερικές φορές ακόμη ενδίδω,,, πχ χθες!
24-01-2013, 12:35 #35
Originally posted by sweetOctober
Οχι το βραδυ δεν πεινάω, δεν έχω ελαττώσει τις ποσότητες αλλά άλλαξα την ποιότητα. Ισως για αυτό. Χθες με το ζόρι έφαγα βραδυνό.
Γιατί λες ότι ελάττωσες την ποιότητα?
Πεινάω γύρω στις 4-5 το πρωί, εκεί θέλω να φάω τα πάντα για να νυστάξω να ξανακοιμηθώ. Μερικές φορές ακόμη ενδίδω,,, πχ χθες!
Χθες το βράδυ και εγω σαβούριασα και μετά το μετάνιωσα βεβαια.
Είχα για βραδυνό τόστ. Το καταβροχθίζω αλλά δεν χόρτασα. Πηγαίνοντας προς το ψυγείο βλέπω πως η αδερφή μου είχε αγοράσει παριζάκι. Φτιάχω που λες άλλο ένα τοστ με τυρί και δύο μπαμπάτσικες φέτες παριζάκι. Σαν να μην έφτανε αυτό βάζω και λίγη ρώσικη σαλάτα μέσα. Το τρώω και αυτό και έλα μου που μετά ήθελα γλυκο....
Σαβουριάζω και 2 κουταλιές του γλυκου μερέντα και μετά πάω ευτυχισμένη για ύπνο.
Φυσικά και σήμερα που το σκέφτηκα το μετάνιωσα αλλά τώρα πάει πέταξε του πουλάκι.
24-01-2013, 13:59 #36
Καλησπέρα κι από 'μένα.
Πρέπει κι εσείς κι εγώ να θυμόμαστε να πάιρνουμε και λίγες βιταμίνες δια μέσου της διατροφής μας.
Οι βιταμίνες βρίσκονται κατά κύριο λόγο στις ωμές τροφές, δηλαδή σαλάτες και φρούτα.
Αυτή την εποχή έχει καταπληκτικά πορτοκάλια και μήλα.
Τα γράφω αυτά για να τα ακούω κι εγώ. Ενώ φρούτα θυμάμαι πάντοτε και τρώω τουλάχιστον 1 φορά τη μέρα, σαλάτα ωμή έχω να φάω πάνω από 3,4 μέρες, δε θυμάμαι. Η αλήθεια είναι παραφούσκωσα με το σπανακόρυζο που έχει πολύ χορταρικό, ίσως γι αυτό.
Σήμερα λέω να κάνω μια πολυσαλάτα με μαρούλι, άνηθο, λίγο κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο, λάχανο κι ίσως λίγη ντομάτα κι αγγούρι. Θα κάνω ένα ταπεράκι κανά κιλό ποσότητα να πάνε κάτω τα φαρμάκια!
Έχω δε παρατηρήσει ότι, τελευταία έχουν πέσουν και τα επίπεδα της όρασής μου, ιδιαίτερα το βράδυ δε βλέπω τόσο καλά, σαφέστατη ένδειξη έλλειψης βιταμίνης Α και D. Την Α θα την πάρω από τα καρότα, την D θα ψάξω γιατί είναι λίγο σπάνια στο φυτικό βασίλειο πέραν των μανιταριών που είναι ξεχωριστή κατηγορία. Την βρίσκεις και στα φυτικά γάλατα ποου είναι σαν πρόσθετο. Να είχε και λίγο ήλιο θα ήταν ακόμη καλύτερα.
Εδώ μια ματιά για τη βιταμίνη D στα λαχανικά http://nutritiondata.self.com/foods-...ml?maxCount=14
δεν την βρήκα και κάπου αλλού.
κι άλλα λίγα λόγια από το βιβλίο συνδυασμοί - βιταμίνες του Μπαζαίου,
24-01-2013, 16:24 #37
eyaggelia μου δε πειράζει, μπορούσες να στουμπωσεις ισως με λιγη σαλατα, κι αν εξακολουθουσες να πεινας εβλεπες τι εκανες. Τι να κανει ενα σκετο τοστ? Πες το του διαιτολογου, το βραδυ δεν παλευεται να πεινας. Δεν ξερω αν το εχεις παθει αλλα τη μερα εμενα δε με πειραζει να μη φαω, τρωω επειδη πρεπει. Αλλα το βραδυ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, θελω να παω ευτυχισμενη για υπνο οπως λες χαχαχαχα :thumbup:
Συγχαρητήρια για το πρωτο κιλό!!!:starhit::starhit::thumbup::thumbup:
24-01-2013, 16:27 #38
Γιώργο το σπανακόρυζο μάλλον έφταιγε που δεν έφαγες, θα επανέλθεις :thumpup: κι γω τα έχω τσακίσει, χθες εφαγα μπροκολο μαζι με φασολακια (ξεκαρφωτος συνδιασμος τελείως) αλλά μου αρέσουν, με μπολικο λεμονι! Και χωρίς πολλές θερμίδες!
Φρούτα έχω φοβερά δικά μας πορτοκάλια αλλά τα σιχάθηκα, έτρωγα 4 τη μέραΜακάρι να ήσουν κοντά να σου έστελνα!
24-01-2013, 16:33 #39
Πολύ καλο αυτο που εβαλες giorgosdelta
evageliagiannena εχεις πολύ πλακα με το "μπαμπατσικο"...γελασα πολύ...Ειναι τελικα πειρασμος να τα βλεπεις γα@#$το...και εγω δεν θελω να τα βλεπω.Πολλες φορες εχω ανοιξει το ντουλάπι, η το ψυγείο δεν βλεπω κατι αξιοπρεπες και το ξανακλεινω...
sweetOctober να σου στειλω ωραια πορτοκαλάκια Ναυπλιώτικα -μελι...
Εχουν τα ατοιμα και αυτα πολλες θερμιδες.Ενας αγιος ανθρωπος γνωστος διαιτολογος πριν χρονια μου ελεγε χυμο απο 2 πορτοκαλια μονο.Και πολύ ειναι.Μετρημενο ηταν ενα ποτηράκι του κρασιού...Ειχε περισσότερες θερμίδες απο μια kiss
24-01-2013, 19:52 #40
Γιώργο έχεις απόλυτο δίκιο για τις βιταμίνες. Και εμένα η διαιτολόγος μου μου είπε να πάρω και καμια εξτρα βιταμινούλα.
Η πολυσαλάτα που πρότεινες είναι όλα τα λεφτά!!
Αγαπημένη SweetOctober μακαρι να στουμπωνα με μια σαλατα αλλά δεν ήθελα απλά να κόψω την πείνα μου. Ηθελα γενικότερα να φαωω
Mari-mari έχεις δίκιο, τα πορτοκάλια είναι λίγο τσιμπημένα σε θερμίδες. Το πολύ 2 πρέπει να τρώμε.
Σήμερα για βράδυ έχω τραχανά. Τουλάχιστον θα φαω!!!
24-01-2013, 20:40 #41
Ευαγγελία καλησπέρα!
Καταρχάς σου εύχομαι καλή επιτυχία και καλή δύναμη!
Είναι βέβαιο ότι θα τα καταφέρεις και θα πας πολύ καλά, αν και εφόσον έχεις θέληση και μια στοιχειώδη οργάνωση. Επιμένω στα δύο αυτά και ειδικά στο δεύτερο, διότι ως παλιό μέλος των Weight Watchers (που δυστυχώς στην Ελλάδα έκλεισαν), έχω κατά κάποιον τρόπο εκπαιδευτεί στο να ελέγχω τι και πότε τρώω.
Βέβαια, οι άνθρωποι δεν είναι μηχανές ώστε να προγραμματίζονται απόλυτα, αλλά στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι με το θέμα "διατροφή", προκειμένου να ελέγχω το βάρος μου διαπίστωσα ότι:
πετυχαίνουν όσοι επιμένουν
όσοι έχουν ή βρίσκουν κίνητρα
όσοι οργανώνουν σωστά το πλάνο τους, δηλ. σημειώνουν καθημερινά τι τρώνε.
Από το 1996 που έφτασα ατα 80 κιλά χάνοντας περίπου 20, τα διατηρούσα για 10 χρόνια. Το 2006 πήρα ένα μέρος των κιλών και στη συνέχεια όλα και πολλά παραπάνω, λόγω του ότι αφέθηκα. Και αυτό λέει πολλά.
Για να μη μακρυγορώ, ξεκίνησα μια νέα προσπάθεια κάπου στο 2008, τα έχασα όλα φτάνοντας στα 79 (και πιο κάτω) και μετά τα ξαναπήρα.
Τον Ιούνιο του 2012 ξεκίνησα πρόγραμμα σε μια εξαίρετη διαιτολόγο (και πάνω απ' όλα εξαίρετο άνθρωπο). Τότε ζύγιζα 109,3 κιλά, με ύψος 1.80 (είμαι άντρας).
Κάνω μια πολύ καλή πορεία και φτάνω το Δεκέμβριο που μας πέρασε στα 94,4 κιλά.
Δυστυχώς, για κάποιους λόγους άρχισα πάλι τις διατροφικές ατασθαλίες και έτσι την προηγούμενη Τρίτη που ζυγίστηκα διαπιστώνω το προφανές: 98,8 κιλά.
Να σημειώσω ότι διέκοψα τη διαιτολόγο, για λόγους άσχετους με το πρόγραμμα.
Συνεχίζω από την προηγούμενη Τρίτη με το πρόγραμμα των Weight Watchers που είχα αγοράσει το 2005 αν δεν κάνω λάθος, το Flexipoints και ο στόχος μου είναι τα 79 κιλά.
Δεν πρόκειται να επιτρέψω στα 109 κιλά, λίγη προσοχή χρειάζεται και όλα θα πάνε καλά.
Και πάνω απ' όλα χωρίς άγχος. Είναι ό,τι χειρότερο για το πρόγραμμα.
Καλη επιτυχία σε όλες και όλους!
Και όπως έγραφε κάποιος, τα κιλά είναι μόνο αριθμοί!
24-01-2013, 21:00 #42
Κοπέλες, ευχαριστώ! Τα γράφω για να τα θυμάμαι κι εγώ, τα ίδια λάθη κάνω συνεχώς, μή νομίζετε!
Δήμητρα να 'σαι καλά. Να υποθέσω από Άργος-Νάυπλιο;
Αν είμασταν κοντά εγώ θα έτρωγα πορτοκάλια κι εσύ κέικ. Μόλις έβαλα στον φούνρο κι οι γυναίκες ετοιμάζονται να μου επιτεθούν με τα πηρούνια.
Τα πορτοκαλια έχουν ανά 100γρ:
49 θερμίδες
0,9γρ πρωτεΐνες
12,5γρ υδατάνθρακες (σάκχαρα)
0,2γρ λιπαρα και
2,2γρ φυτικές ίνες,
πολύ βιταμίνη C επίσης.
1 μεγάλο πορτοκάλι έχει μέχρι 130θερμίδες, ότι πρέπει για να έχουμε ενέργεια κατά τη διάρκεια της μέρας.
24-01-2013, 22:19 #43
Γεια σου Ευαγγελια!!!
Join the club!!
Κανω κ εγω διατροφη εχω ξεκινησει εδω κ κανα διμηνο....(δεν εχω κανει επεμβαση ουτε εγω)
και τωρα ξεκινησα και γυμναστικη....
Ισχυει αυτο που λες για τα βραδια....κ εγω το παθαινω....
Τρωω κανα κριτσινι ολικης για να το ξεχασω....
και το χα κανει κ εγω αυτο με το τοστ... (δε μου φτασε ενα...τι να σου κανει τ καημενο...:P )
συμβουλη μη παραλειπεις τα ενδιαμεσα θα πεινας περισσοτερο...
Καλη επιτυχια!!!!!
24-01-2013, 23:55 #44
giorgosdelta όχι νησιώτισσα είμαι!
Agaphth p_k να ρωτήσω, πως είναι η weightwatcher? Εχει φαγητό? (το ρωτάω λίγο χύμα, σορρυ που μπήκα στο ψητό κατευθείαν)
Ο τραχανάς παιδιά τί λέει? Δεν έχω φάει ποτέ μα ποτέ! Από θερμίδες?
24-01-2013, 23:57 #45
Agapite p-K, γράψε λάθος! πωπω σου άλλαξα και φύλο :crazy:
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή