Results 1 to 8 of 8
Thread: υπνική άπνοια και παχυσαρκία
-
24-01-2013, 12:20 #1
υπνική άπνοια και παχυσαρκία
περίπτωση που άκουσα και μ έκανε να σκεφτώ με πόσα τελικά προβλήματα μπορεί να συνδέεται το παραπάνω βάρος και εμείς αναλωνόμαστε μονο στο να κατηγορούμε τον εαυτό μας.
σύμφωνα με πολλέ έρυνες λοιπόν, η υπνική άπνοια και επιδιεινώνεται από την παχυσαρκία αλλά και προκαλεί την παχυσαρκία, καθώς ο οργανισμός δε λειτουργει σωστα-κατα συνέπεια και ο μεταβολισμος- η κορτιζολη αυξανεται, η λεπτινη μειώνεται αλλά και η εξάντληση που νιωθουμε μας οδηγει σε αναζήτηση πλούσια ενργειακα τροφών.
http://www.healthview.gr/%CE%B5%CF%8...83%CF%89%CE%BD
http://www.ethnos.gr/entheta.asp?cat...pubid=63601933
http://www.elikar.gr/content/articles/Obecity.pdf
http://www.med.auth.gr/depts/bpp/les...17-10-2012.pdf
- 19-03-2013, 12:16 #2
μου κάνει πραγματικά εντύπωση που σε ενα φορουμ όπου υπάρχουν τόσα ατομα με παραπανισια κιλα, σε πολλές περιπτωσεις απελπισμενα, που είναι διατεθειμένα να καταφύγουν σε δραστικές μεθόδους προκειμένου να απαλλαγούν απο το βραχνά των κιλών, δεν ενδιαφέρθηκε κανείς να ασχοληθεί με ένα προβλημα που, σύμφωνα με τις στατιστικές, είναι πάρα πολύ συχνο και η αντιμετώπισή του αλλάζει ριζικά την ποιότητα ζωής και, κατά συνέπεια, όλες τις παραμέτρους για τους πάσχοντες.
γιατί άραγε?
19-03-2013, 13:32 #3
εχεις δικιο!! δεν το ειχα δει και ενω πριν γραψω εκανα αναζητηση, δεν εβαλα ως παραμετρο αναζητησης το ροχαλητο..
το θεμα ξερετε ποιο ειναι? οτι η υπνικη απνοια και η παχυσαρκια ειναι φαυλος κυκλος. αν εχεις υπνικη απνοια, παχαινεις κ αν εχεις παραπανισια κιλα, πολυ πιθανο να προκληθει υπνικη απνοια.
εχω εντοπισει λοιπον τουλαχιστον 3 περιπτωσεις παχυσαρκων ατομων, τα οποια ΠΡΩΤΑ αντιμετωπισαν την υπνικα απνοια (με χρηση σχετικης συσκευης) και μετα απο λιγο (?) καιρο (μεσο ορο 1 χρονος για να λεμε την αληθεια!! ) τα νερα αρχισαν να φευγουν νερο.
αναρρωτιεμαι λοιπον: μηπως καποιοι αναμεσα μας, αν εχουν ενδειξεις του προβληματος, πρεπει να στραφουν προς τη αυτη την κατευθυνση προκειμενου να βρουν απαντηση στο "γιατι δεν χανω κιλα"?
19-03-2013, 14:48 #4
[i]Originally posted by Tassos67[/i
Σε κάθε περίπτωση φάνηκε ότι η "ύβρις" προς το σώμα που μου δόθηκε με την μακροχρόνια αμέλεια αλλά και κακοποίησή του είχαν ως ποινή την αναπηρία αυτή.
Όποιος τα διαβάσει αυτά ας παραδειγματισθεί για να μην δοκιμάσει κι αυτός ανάλογη ποινή. Κανείς δεν ξέρει από που θα του έρθει,με ποιόν τρόπο και πότε. Η αλαζονεία έχει τα όριά της και κάποια στιγμή εξοφλείται.
19-03-2013, 20:16 #5
Mak, πριν την επέμβαση σε καθοδήγησε κανείς να αντιμετωπίσεις την υπνική άπνοια?
πραγματικά είμαι πολύ περίεργη με αυτό το θέμα παιδιά, γιατί οσο ασχολούμαι τόσο τρελαίνομαι: ένα σωρο προβλήματα μπορεί να οφείλονται σ αυτο(μόνιμη κουραση, ταχυκαρδίες, υπνηλία, ροχαλισμα, θανατηφόρα τροχαία, παχυσαρκία) ένα σωρό προβλήματα μπορούν να αποφευχθούν αν αντιμετωπιστεί αυτό (καρδιαγγειακα, υψηλη πιεση, εγκεφαλικο,προωρος θανατος, αιφνιδιος θανατος) ΚΑΙ ΟΜΩΣ: κανενας γιατρός δεν σε παραπεμπει αν το ψαξεις: μήπως επειδη θα χάσει το παραδάκι? (διαφραγματα, αμυγδαλες, κρεατακια-αυτες οι επεμβασεις μπορει να αντιμετωπιζουν το ροχαλητο αλλα ΟΧΙ την υπνικη απνοια, αρα οχι τα μελλοντικα σοβαρα προβληματα-, επεμβασεις παχυσαρκιας, και μετα παμε σε πιο σοβαρα: προβληματα καρδιας, εγκεφαλικα κτλ).
.
και μεσα σ αυτα που μαθαινω οσο το ψαχνω, είναι ότι μετα το χρόνοα χρησης της συσκευης τα κιλα φεύγουν νερο!!!!
(η ολη αφορμη ενασχολησης δοθηκε με τη διαγνωση στην αδερφη της κολλητης μου!!! από τοτε με οσους μιλαμε, τοσο εκπλησσομαστε!!!)
19-03-2013, 21:09 #6
Tasso, μη δαιμονοποιείς τις συναισθηματικές εξάρσεις σου, είσαι άνθρωπος και όχι μηχανή, αλοίμονο αν μαζί με τα κιλά χάναμε και τη μοναδική ποιότητα που μας κάνει να ξεχωρίζουμε ανάμεσα σε τόσους που ζουν μηχανικά, αναπνέουν μηχανικά, επιλέγουν μηχανικά, αισθάνονται μηχανικά. Προσωπικά χαίρομαι που χάνοντας τα κιλά μου δεν έχασα μαζί και όσα με κάνουν ακόμη να συγκινούμαι, να πονάω, να αναστατώνομαι, να είμαι δηλαδή 100% κοντά στην ανθρώπινη μου φύση που αναπόφευκτα είναι ατελής, αδύναμη και πάντα επιρρεπής στις συναισθηματικες εξάρσεις!
19-03-2013, 21:16 #7
smart, διαγνώστηκε η υπνική μου άπνοια 3 χρόνια πριν χειρουργηθώ, ήμουν περιπου στα 100 κιλα τότε και σε μια επίσκεψη στον ΩΡΛ για το ροχαλητο με παρέπεμψε να κανω μελέτη υπνου σε νοσοκομειο για να διαπιστωσουμε αν οφειλεται σε αυτό. Εκανα και όντως ειχα, η γιατρος εκει μου ειπε οτι πρεπει να χασω αμεσα 30 κιλα αλλιως θα μου εδινε συσκευη. Εγω όχι μονο δεν εχασα, εβαλα και αλλα 15 τα επομενα χρόνια... Κατι μέσα μου αντεδρασε, δεν ήθελα να βαλω συσκευη σε τόσο μικρή ηλικία αλλά δεν ήθελα και να προσπαθήσω , ψυχολογικά ήμουν τότε άθλια και ο φαύλος κύκλος καλά κρατούσε... τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία...
20-03-2013, 08:52 #8
σημασια Mak έχει ότι το αντιμετώπισες
ωστόσο, και μόνο ως αφορμή αναφέρομαι σε σένα, αν η γιατρός δεν επέλεγε το "χασε οπωσδηποτε 30 κιλα η βαζεις συσκευη" αλλά το "σου προτείνω να βαλεις συσκευη, η οποια θα σε βοηθησει πολυ να χασεις τα κιλα σου και θα διορθωσει και το προβλημα" ίσως να είχες αποφύγει το χειρουργείο...
και για μια ακομη φορα θα αναρρωτηθω: γιατι? είναι θεμα αγνοιας η θεμα χρηματος?
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια