Σπουδες ψυχολογιας-Επαγγελματικα δικαιωματα - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast
Results 76 to 90 of 98
    Member
    Quote Originally Posted by beth View Post
    το βρηκα το αλλο που ειπες.και αυτο εμενα μου δειχνει πως δεν εχει σχεση με τις αδειες ασκησεως επαγγελμ.
    http://et.diavgeia.gov.gr/f/yyka/ada/45Ψ0Θ-Τ3Μ

τελως παντων,δεν βγαζω ακρη.σε ευχαριστω πολυ.
    Καμία σχέση.Αυτό δεν αφορά εμάς αλλά Ιατρούς και Οδοντιάτρους.Αυτό που λέω εγώ είναι αυτό που έδωσες εσύ πριν το οποίο είχαν δώσει τον Νοέμβριο,το πήραν πίσω και τα επανέφεραν ξανά και αυτολεξεί στις 21/12/2011 .Ψάξτο στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Junior Member
    Ναι,το ειδα εκεινο που ελεγες,κ ναι,αυτο που εβαλα πριν,αφορα αλλο επαγγελμα.
    Απο τα λεγομενα σου,καταλαβα,πως ακομα δεν υπαρχει τιποτα διαφορετικο κ τιποτα συκεκριμενο.εγω απλα ρωτουσα αν αλλαξει κατι,αν θα αφορα την αδεια που ισχυει μεχρι σημερα,αν εχει καταλαβαβει κανεις γενικα τον νομο που βγηκε.Πλακα εχει η φραση,καταλαβαινω οτι εχεις κλπ κλπ :) :)...απλα το ψαχνω,μην βαζεις κεφαλαια, δειχνει σαν να θυμωνει καποιος κ ο αλλος οτι δεν καταλαβαινει κ καλα :)
    Τελως παντων,σε ευχαριστω ειλικρινα που ασχοληθηκες.Φαινεται οτι εισαι ψαγμενος γενικα.thank you!!!!!!!
    Last edited by beth; 05-01-2012 at 21:41.

Junior Member

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΩ

Καλημέρα, είμαι 32 ετών κι αποφάσισα να ακολουθήσω το όνειρό μου και να σπουδάσω ψυχολογία. Δεν έχω κάποιο πτυχίο ΑΕΙ για να κάνω μετάταξη και τα ιδιωτικά είναι πολύ ακριβά. Έχετε κάτι να προτείνετε? Πρέπει να δώσω πανελλήνιες εξετάσεις?
    Ευχαριστώ...

Member
    Αν θελεις απλα να σπουδασεις Ψυχολογια υπαρχουν κ σχετικα φθηνες ιδιωτικες σχολες νομιζω.Αν θελεις να εξασκησεις νομιμα ομως το επαγγελμα του Ψυχολογου στην Ελλαδα θα χρειαστεις να εχεις τελειωσει ενα απο τα 4 κρατικα ΑΕΙ η καποιο αναγνωρισμενο Πανεπιστημιο απο το εξωτερικο

Junior Member

Κοινωνικη εργασία μεταπτυχιακό ή ψυχολογία?

Γεια σε όλους! Είμαι νέο μέλος στο φορουμ. Είμαι κοινωνική λειτουργός, για την ακρίβεια σε 2 μήνες θα πάρω το πτυχίο. Ο στόχος μου στις Πανελλήνιες ήταν να περάσω ψυχολογία αλλά δυστυχώς για μια μικρή απόκλιση δεν επιτεύχθηκε και ετσι διάλεξα κάτι παρεμφερές, μεχρι να καταλήξω κάποια στιγμή στον αρχικό στόχο. Βέβαια και τα δυο επαγγέλματα έχουν κοινό παρανομαστή τον άνθρωπο επομένως το δίλλημα που θα αναφέρω αμέσως πιο κάτω δεν έχει σχέση με το πιο αγαπάω από τα δυο πραγματικά. Λόγω της κρίσης και του ανταγωνισμού προσπάθω μεν να εκπληρώσω την επιθυμία μου να σπουδάσω ψυχολογία από την αλλη όμως οφείλω να παραδεχτώ, οτι με ενδιαφέρει και η επαγγελματική αποκατάσταση. Επομένως, κατα τη γνώμη σας, θα ήταν καλό να κάνω ενα μεταπτυχιακό για αρχή στην κοινωνική εργασία ή να σπουδάσω ψυχολογία? (με προοπτική το εξωτερικό) Δηλ θα μετρούσε περισσότερο μια σχολή πιο "low" από την άποψη, οτι είναι Τει αλλά με μεταπτυχιακό ή μια σχολή πανεπιστημίου χώρις μεταπτυχιακό τουλάχιστον στην αρχή.

Ευχαριστω εκ των προτέρων

Banned
    Θα σου έλεγα να κινηθείς καταρχήν με άξονα τι πραγματικά θα ήθελες να κάνεις στη ζωή σου, με τι ακριβώς θα ήθελες να ασχολείσαι στην επαγγελματική σου καθημερινότητα. Γιατί μπορεί και τα δύο επαγγέλματα να έχουν κοινό παρονομαστή τον άνθρωπο, αλλά ως εκπαίδευση και μετέπειτα ως επαγγελματίες, οι κοινωνικοί λειτουργοί και οι ψυχολόγοι διαφέρουν σημαντικά.

Έπειτα θα ήταν καλό να εξετάσεις τις δυνατότητες και τις αντοχές σου ξεκινώντας από το εδώ και τώρα. Αν σκοπεύεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό, ένα απλό πτυχίο ψυχολογίας δεν θα σου προσφέρει πολλά, γιατί η επαγγελματική επάρκεια είναι μια μακροχρόνια διαδικασία.

Είναι κρίμα να καταφεύγουμε σε κάτι 'παρεμφερές' χωρίς να κυνηγήσουμε αυτό που πραγματικά μας γεμίζει, αλλά η επιλογή καριέρας είναι συνδυασμός επιθυμίας, ενημέρωσης, ικανοτήτων και ρεαλιστικής αξιολόγησης των δεδομένων. Σημασία έχει λοιπόν η όποια επιλογή να είναι συνειδητή, προσεκτική και μετά να ακολουθούμε το δρόμο που επιλέξαμε χωρίς απωθημένα :)

Senior Member
    Καλή τύχη να έχεις κι ελπίζω να κατάφερες να σπουδάσεις αυτό που ήθελες

Junior Member
    Ti ginetai re PanoUK? kamia kainouria adeia den exeis na postareis? Terma oi adeies askisews apo tis Nomarxies.Opoios evgale adeia to 2012 edw einai to forum na ti doume kai emeis. I synadelfos mou exei anoiksei grafeio kanonika, nomima. Den tis vgazane adeia sti Nomarxia ti stilane stin eforia. Kai ti psagmenos o PanosUK. Idea den exei

Member
    Quote Originally Posted by Antonios View Post
    Ti ginetai re PanoUK? kamia kainouria adeia den exeis na postareis? Terma oi adeies askisews apo tis Nomarxies.Opoios evgale adeia to 2012 edw einai to forum na ti doume kai emeis. I synadelfos mou exei anoiksei grafeio kanonika, nomima. Den tis vgazane adeia sti Nomarxia ti stilane stin eforia. Kai ti psagmenos o PanosUK. Idea den exei
    Βρε,βρε σα τα χιόνια ο φαντομάς Antonios.

Καταρχήν τη τελευταία φορά που πόσταρα άδεια από το ΔΙΑΥΓΕΙΑ ήταν μέχρι του χρονικού ορίζοντα που αυτές εκδίδονταν από τις Νομαρχίες.Φυσικά καταννοώ το άγχος σου να παρακάμψεις το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο της Ελλάδας μιας και υποθέτω ποτέ δεν έχεις περάσει ΔΟΑΤΑΠ.Φαντάζομαι πόσο δύσκολο θα πρέπει να σου είναι να διανύεις τη πέμπτη δεκαετία της ζωής σου (ή μήπως είναι η έκτη;) και να μη μπορείς νόμιμα να θεωρήσαι Ψυχολόγος back home μόνο και μόνο γιατί είτε δεν είχες δικαίωμα να περάσεις ΔΟΑΤΑΠ ή γιατί φοβάσαι να εξεταστείς στα όσα μύρια μαθήματα σου χρέωσε αυτό.Εκεί είμαι μαζί σου,είναι άδικο αυτό το πλαίσιο.Καταλαβαίνω επίσης και γιατί υπάρχει η ανάγκη της εφεύρεσης κάποιας φανταστικής φίλης ώστε να νιώθεις πιο άνετα.Παρόλα αυτά χαίρομαι γιατι μου δίνεις την ευκαιρία να ενημερώσω τους φίλους μας για το ζήτημα.Δε ξέρω πόσο δύσκολο σου είναι να κάνεις στοιχειώδη έρευνα από κει που βρίσκεσαι αλλά εμένα 5 λεπτά από τη Βρετανία μου πήρε (ίσως έχουμε καλύτερο ιντερνετ εδώ δε ξέρω).

Λυπάμαι που θα είμαι κομιστής κακών μαντάτων (ξέρω είχες ελπίδα να μη μπλέκεις με ΔΟΑΤΑΠ κοκ) αλλά αρχικά να ενημερώσω ότι άδειες στην Ελλάδα το 2012 από τις νομαρχίες εκδίδονταν μέχρι την τελευταία εργάσιμη πριν τις 28/03/2012.Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τη σχετική εγκύκλιο από το Υπ.Υγείας

http://www.seps.gr/images/stories/Do...4-1-signed.pdf

Αυτό που έχουμε από τις 28/03/2012 και μετά είναι η αντικατάσταση των αδειών από ''βεβαιώσεις''.Τώρα πάμε στο δύσκολο κομματάκι που μπορεί να σε δυσκολέψει Antonios (αν τα Ελληνικά σου δεν είναι καλά προτείνω να πάρεις έναν ονλαιν μεταφραστή για να μπορείς να καταλαβαίνεις καλύτερα τι γράφω).Η αντικατάσταση της άδειας από τη βεβαίωση δε συνεπάγεται τη παράκαμψη του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για το επάγγελμα του Ψυχολόγου στην Ελλάδα.Ο σκοπός είναι απλά η απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.Ναι σωστά μάντεψες.Πάλι δε το γλιτώνεις το ΔΟΑΤΑΠ.Παρακάτω το σχετικό απόσπασμα από την εγκύκλιο.

γ) Εφόσον οι Υπηρεσίες σας διαπιστώσουν την πληρότητα των
    προϋποθέσεων για τη νόμιμη άσκηση του επαγγέλματος, θα
    εκδίδουν βεβαίωση (σύμφωνα με το επισυναπτόμενο ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 2 )
    την οποία θα διαβιβάζουν στον ενδιαφερόμενο, προκειμένου αυτός να την
    επιδεικνύει όπου αυτή απαιτείται. Η προαναφερόμενη διαδικασία δεν
    πρέπει χρονικά να υπερβαίνει τους τρεις (3) μήνες από την υποβολή της
    αίτησης αναγγελίας.H βεβαίωση εκδίδεται σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή
    εντός του τριμήνου.

δ) Εάν δεν συγκεντρώνονται οι νόμιμες προϋποθέσεις ή δεν προκύπτει
    η συνδρομή τους από τα υποβληθέντα στοιχεία
    , θα ενημερώνετε
    εγγράφως τον ενδιαφερόμενο ότι δεν μπορεί να ασκήσει το
    επάγγελμα, γνωστοποιώντας και τους σχετικούς λόγους.

Ιδιαίτερα επισημαίνεται ότι η έγγραφη ενημέρωση περί απαγόρευσης
    άσκησης του επαγγέλματος πρέπει να γίνεται πριν την πάροδο τριών
    (3) μηνών από την ημερομηνία της αναγγελίας, δεδομένου ότι σύμφωνα με
    τη νομοθεσία, μετά παρέλευση τριμήνου το επάγγελμα ασκείται ελεύθερα,
    χωρίς άλλη ειδοποίηση εκ μέρους του επιτηδευματία.
    Τώρα η μάλλον φανταστική σου φίλη δε ξέρω σε τι εφορία πήγε και της έβγαλαν τη βεβαίωση για την άσκηση επαγγέλματος Ψυχολόγου στην Ελλάδα.Ένα safe bet θα ήταν η ΔΟΥ της Never-land.Οι βεβαιώσεις στην Ελλάδα από τις 04/05/2012 πλέον χορηγούνται από τα οικεία ΚΕΠ.Παρακάτω το σχετικό ΦΕΚ

http://www.aesthetics.gr/files/FEK1502B.pdf

Αν κάνουμε scroll down στη σελίδα 17 του παραπάνω ΦΕΚ βλέπουμε αναλυτικά και το υπόμνημα για την ''Αναγγελία Άσκησης Επαγγέλματος Ψυχολόγου''.Παρακάτω λοιπόν αντιγράφω και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη βεβαίωση σύμφωνα με το ΦΕΚ.

1.Αντίγραφο πτυχίου τμήματος Ψυχολογίας Α.Ε.Ι. ή απόφαση
    επαγγελματικής ισοτιμίας εκδοθείσα από το Υπουργείο Παιδείας, Δια
    Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ή αντίγραφο πτυχίου του
    εξωτερικού με επίσημη μετάφραση καθώς και πράξη ισοτιμίας και
    αντιστοιχίας αυτού εκδοθείσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες
    αναγνώρισης (ΔΟΑΤΑΠ)

2. Αντίγραφο ποινικού Μητρώου Γενικής Χρήσης (Αναζητείται απο την υπηρεσία) 3. Παράβολο Δ.Ο.Υ. 7,63 €

4. Παράβολο χαρτοσήμου 29,35 €

5.Δύο(2) φωτογραφίες

6. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε ταυτοποιητικού στοιχείου.

7. α) Για αλλοδαπούς ξένης καταγωγής και υπηκοότητας
    πιστοποιητικό αμοιβαιότητας από το Υπουργείο Εξωτερικών και άδεια παραμονής και εργασίας.

β)Για τους υπηκόους των Κρατών – Μελών της Ε.Ε.
    απαιτείται άδεια διαμονής.

γ)Για τους ομογενείς από Τουρκία και Κύπρο
    απαιτείται δελτίο ταυτότητας σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ν.1975/91 και την παρ. 2 του άρθρου 36 του Ν.4310/92.

δ) Για τους ομογενείς από Αλβανία απαιτείται το Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς (ΕΔΤΟ)
    Με λίγα λόγια : Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.Εδώ να σημειώσουμε ότι ο ΣΕΨ εκφράζει τη αντίθεση του για την αντικατάσταση της άδειας από τη βεβαίωση για λόγους υποθέτω ''status'' μιας και θέλει να είμαστε από τα επαγγέλματα που εξαιρούμαστε αυτοδίκαια από τη κατάργηση της άδειας για λόγους ''δημόσιου συμφέροντος και κινδύνου της δημόσιας υγείας'' .Έτσι έχει καταθέσει ακυρωτική αγωγή ενώπιον του ΣτΕ για την πρώτη εγκύκλιο που έδωσα πιο πάνω.Ουσιαστικά όμως και στο δια ταύτα το νομικό πλαίσιο που διέπει την άσκηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου στην Ελλάδα δεν αλλάζει.

Επίσης να τονίσουμε ότι το επάγγελμα του Ψυχολόγου δεν επηρρεάζεται από τις διατάξεις του μνημόνιο 3 (αν αυτό ήλπιζες δλδ) μιας και αποτελεί νομοθετικά ρυθμιζόμενο επάγγελμα.Παρακάτω ένα δημοσιευματάκι του Τύπου για να σε βοηθήσει (φοβάμαι ότι και εδώ θα χρειαστείς τον ονλαιν μεταφραστή).

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=485011

Με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις του μνημονίου 3 και σύμφωνα με το πρωτογενές δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν οι κάτοχοι πτυχίων ή τίτλων σπουδών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων άλλων κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οδηγούν σε μη νομοθετικά ρυθμιζόμενα επαγγέλματα όπως του Διερμηνέα, του Αρχαιολόγου, του Γραφίστα κ.λπ., να ζητήσουν την επαγγελματική τους ισοδυναμία με τους αποφοίτους των ελληνικών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
    Οι κάτοχοι επαγγελματικών προσόντων νομοθετικά ρυθμιζόμενων επαγγελμάτων (δηλαδή σε εκείνα τα επαγγέλματα που χρειάζεται άδεια ασκήσεως όπως του Πολιτικού Μηχανικού ή του Ιατρού ή του Δικηγόρου ή του Ψυχολόγου κ.α.) σε κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν την δυνατότητα από το 2000, εφ'οσον ασκούν στο κράτος-μέλος το επάγγελμα, να τα μεταφέρουν στην ελληνική επικράτεια.
    Τέλος να πω ότι προσωπικά διαφωνώ με όλο αυτό το πανηγυράκι και το συνεχές μπλοκάρισμα που κάνει η Ελλάδα σε αποφοίτους Ψυχολογίας από Κολέγια (ή σε εκείνους που έχουν κάνει μέρος των βασικών σπουδών τους σε Κολέγια στην Ελλάδα και στη συνέχεια έχουν πάει εξωτερικό).Είναι πραγματικά άδικο διότι υπάρχουν πολύ αξιόλογοι συνάδελφοι από Κολέγια.Πάντως Antonios αν σε παρηγορεί ,αυτό που θα μπορούσα να κάνω είναι να σκανάρω τη δική μου άδεια άσκησεως επαγγέλματος Ψυχολόγου στην Ελλάδα για να τη βλέπεις και να παίρνεις θάρρος ότι κάποια μέρα θα τα καταφέρεις και εσύ.Εξάλλου διακοσμητική και άχρηστη μου είναι.
    Last edited by PanosUK; 19-12-2012 at 22:31.

Junior Member
    Συμφωνω απολυτα. Οσο για μενα ειμαι στην αρχη της τεταρτης δεκαετιας της ζωης μου και ευτυχως δεν εχω καμια σχεση με το εργασιακο συστημα της ελλαδας αν και πολυ παλια ειχα περασει ΔΙΚΑΤΣΑ (πριν το ΔΟΑΤΑΠ). Αρε δε βλεπω κανα λογο να ασχοληθω με αυτους. Λοιπον το μνημονιο τα λεει ετσι οπως τα περιγραφεις. Με τη διαφορα ομως οτι δε μιλαει για ακαδημαικη αναγνωριση αλλα για επαγγελματικη αναγνωριση. με απλα Ελληνικα, οποιος τελειωσει κολλεγιο φραντσαιζ κλπ απο παλιοτερα πηγαινε και τωρα θα πηγαινει στο ΣΑΙΕΤΕ θα παιρνει αναγνωριση (το επεβαλλαν οι τροκανοι) και θα σκαει στην εφορια να ανοιξει. Αν εχεις αδεια απο αλλο κρατος της ΕΕ πχ Κυπρος (Μητρωο Πτυχιουχων Ψυχολογων κλπ) θα πηγαινει χυμα στην εφορια (καθως την εχει παρει απο το 2004 και μετα που το κανανε) και τελος. Οσοι εχουνε ΗΡC το ιδιο. Οσοι εχουνε αδεια στην Ουγγαρια, Σλοβακια κλπ θα ερχονται και θα ασκουνε. Και κανεις στην εφορια δεν προκειται να ασχοληθει στο διμηνο. Οταν το εκανε η συναδελφος πηγε Νομαρχια να κανει τη διαδικασια της λενε παρτε τα χαρτια σας και πηγαινετε εφορια για εναρξη. Οσο για τα αλλα Πανουλη δε χρειαζεται να τη σκαναρεις την αδεια για μενα. Εχω ενα φιλο σουβλατζη θα σου δωσει καλη τιμη για φραντσαιζ να τυλιγει τα σουβλακια (οπως ο διδακτορας του πολυτεχνειου με το σουβλατζιδικο που τυλιγε με το πτυχιο). Ευχομαι παντως καλες γιορτες και ελπιζω ο Αγιος βασιλης να φερει στους νεουσ αποφοιτους ψυχολογιας των πανεπιστημιων απο μια μυγοσκοτωστρα να βαρανε μυγες ξεκουραστα. Ειδα στο Βημα αρθρο "σκεφτονται οι νεοι επιστημονες και αποφοιτοι να ξενιτευτουν" Τι να πανε σε ξενες χωρες? Με τι καταρτιση? ασε που βαριουνται να μανε μεχρι το περιπτερο Αυστραλια θα πανε? Εδω παρακαλαμε για κανα ψυχολογο και δεν ερχονται απο Ελλαδα. Λυπαμαι τα κοριτσκια που γραφουνε παραπανω γιατι εχουνε να βαρεσουνε πολυ μυγα και να φανε πολυ ανεργια. Ας ερθουνε εδω.
    Last edited by Antonios; 21-12-2012 at 09:32.

Member
    Συμφωνω απολυτα. Οσο για μενα ειμαι στην αρχη της τεταρτης δεκαετιας της ζωης μου
    Απλά μαθηματικά.43? Άρα πέμπτη δεκαετία

με απλα Ελληνικα, οποιος τελειωσει κολλεγιο φραντσαιζ κλπ απο παλιοτερα πηγαινε και τωρα θα πηγαινει στο ΣΑΙΕΤΕ θα παιρνει αναγνωριση (το επεβαλλαν οι τροκανοι) και θα σκαει στην εφορια να ανοιξει.
    Ότι να ναι.Δε δουλεύει ο ονλαιν μεταφραστής μάλλον.

Junior Member
    Ο ονλαιν μεταφραστης μαλλον σε δουλευει

Member
    Ορίστε και μερικά παραδείγματα από τις Περιφέρειες (πρώην Νομαρχίες ) σε ότι αφορά τις Βεβαιώσεις επαγγέλματος Ψυχολόγου μετά τις 28/03/2012 οπότε και άλλαξε ο νόμος.Ουσιαστικά άλλαξαν το όνομα από Άδεια σε Βεβαίωση καθώς επίσης το Πιστοποιητικό Υγείας δεν είναι υποχρεωτικό με σκοπό την απλούστευση των διαδικασιών .Η σχετική διαδικασία σε ότι αφορά συγκεκριμένα τους Ψυχολόγους πλέον μπορεί να γίνει και από τα ΚΕΠ. Να πούμε επίσης ότι από τις 28/03/2012 και μετά οι Περιφέρειες χορηγούν τις ίδιες βεβαιώσεις με το ακριβές λεκτικό (που θα δείτε στα λινκ παρακάτω) και σε Ιατρούς,Οδοντιάτρους,Φαρμα κοποιούς και Νοσηλευτές καθώς οι άδειες ασκήσεως επαγγέλματος καταργήθηκαν για όλα τα Επαγγέλματα Υγείας στην Ελλάδα.

Το μπλοκάρισμα που επιβάλει η Ελλάδα στους αποφοίτους Κολεγίων για τα νομοθετικά ρυθμιζόμενα επαγγέλματα,μεταξύ των οποίων είναι και το επάγγελμα του Ψυχολόγου, συνεχίζει να ισχύει κανονικά παρά τις διατάξεις του μνημόνιο 3.
    Last edited by PanosUK; 01-01-2013 at 06:43.

Junior Member
    Καλησπέρα ! Βρισκομαι σε πανεπιστημιο της Αγγλιας και κανω το conversion course στην Ψυχολογια, εχω αποφοιτησει απο το Παιδαγωγικο Τμημα αλλα θα ηθελα διαφορετικη πορεια στην ψυχολογια, δεν με ενδιαφερει τοσο η εκπαιδευτικη η η σχολικη.... Ειμαι αρκετα μπερδεμενη με το ζητημα της αναγνωρισης στην Ελλαδα, δηλαδη για να μπορεσω να δουλεψω στην ΅Ελλαδα ως ψυχολογος χρειαζεται απαραιτητα διδακτορικο διπλωμα ή μπορω να δουλεψω καποια χρόνια ως assistant και να κανω και ενα περαιτερω μεταπτυχιακο? Ειλικρινα θα εκτιμησω βαθυτατα καθε βοηθεια αφου δεν βγαζω ακρη και θελω να κανω την καλυτερη και πιο "σιγουρη επιλογη" απο αποψη επαγγελματικης αναγνωρισησ!
    Ευχαριστω εκ των προτερων !!!!!!!!!!!!!
    Quote Originally Posted by PanosUK View Post
    Η φίλη μας δε πρέπει να μπλέξει με τον ΔΟΑΤΑΠ σε καμία περίπτωση μιας και δεν έχει βασικές σπουδές στη Ψυχολογία και είναι επόμενο πως θα φάει άκυρο από εκεί.

Αυτό που πρέπει να κάνει είναι αυτό που λες δλδ να εξασφαλίσει chartered status στο ΗΒ.Μόλις γίνει αυτό κανονικά μεταφέρει τα επαγγελματικά της δικαιώματα ως Ψυχολόγος (ανεξάρτητα ειδικότητας που μπορεί να έχει κάνει Βρετανία) με ειδική αίτηση στη Νομαρχία σύμφωνα με την οδηγία της Ε.Ε του 2006.

Με απλά λόγια,αρχικά το conversion course στη συνέχεια μάστερ αναγνωρίσμενης ειδικότητας στη Βρετανία που αποτελεί το πρώτο βήμα ή παλιά Stage 1 και στη συνέχεια ή διδακτορικό ή εργασία επιβλεπόμενη για 2 χρόνια τουλάχιστον (ή όσα απαιτεί τεσπά η ειδικότητα που θα διαλέξει) ώστε να κάνει το τελευταίο βήμα ή παλιά Stage 2 ώστε να αποκτήσει Chartered status.Μόλις το καταφέρει αυτό πάει Ελλάδα κανονικά και εργάζεται νομίμως ως Ψυχολόγος μέσω της οδηγίας της Ε.Ε. Κανένα μπλέξιμο με ΔΟΑΤΑΠ δλδ

Member
    Quote Originally Posted by Anduka View Post
    Καλησπέρα !

Για να μπορέσεις να δουλέψεις νόμιμα ως Ψυχολόγος στην Ελλάδα θα χρειάζεται να έχεις κατοχυρώσει πρώτα τα επαγγελματικά δικαιώματα Ψυχολόγου στο UK,αν οι βασικές σου σπουδές δεν είναι στην Ψυχολογία (ή έχεις κάνει βασικές σπουδές σε κολέγιο στην Ελλάδα).Ουσιαστικά θα χρειαστείς αναγνωρισμένο μάστερ από BPS + επιβλεπόμενη εργασία κάποιων ετών (ανάλογα την ειδικότητα σου) ή κάποιο αναγνωρισμένο διδακτωρικό ώστε να πάρεις chartered status και να έχεις δικαιώμα εγγραφής στο HPC.Στη συνέχεια μεταφέρεις κανονικά τα επαγγελματικά σου δικαιώματα Ελλάδα.

Ψάξε τη σελίδα του BPS ανάλογα την ειδικότητα σου.Αυτά είναι τα γενικά.

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast