Σπουδες ψυχολογιας-Επαγγελματικα δικαιωματα - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 98
    Senior Member
    Quote Originally Posted by PanosUK View Post
    Η φίλη μας δε πρέπει να μπλέξει με τον ΔΟΑΤΑΠ σε καμία περίπτωση μιας και δεν έχει βασικές σπουδές στη Ψυχολογία και είναι επόμενο πως θα φάει άκυρο από εκεί.

Αυτό που πρέπει να κάνει είναι αυτό που λες δλδ να εξασφαλίσει chartered status στο ΗΒ.Μόλις γίνει αυτό κανονικά μεταφέρει τα επαγγελματικά της δικαιώματα ως Ψυχολόγος (ανεξάρτητα ειδικότητας που μπορεί να έχει κάνει Βρετανία) με ειδική αίτηση στη Νομαρχία σύμφωνα με την οδηγία της Ε.Ε του 2006.

Με απλά λόγια,αρχικά το conversion course στη συνέχεια μάστερ αναγνωρίσμενης ειδικότητας στη Βρετανία που αποτελεί το πρώτο βήμα ή παλιά Stage 1 και στη συνέχεια ή διδακτορικό ή εργασία επιβλεπόμενη για 2 χρόνια τουλάχιστον (ή όσα απαιτεί τεσπά η ειδικότητα που θα διαλέξει) ώστε να κάνει το τελευταίο βήμα ή παλιά Stage 2 ώστε να αποκτήσει Chartered status.Μόλις το καταφέρει αυτό πάει Ελλάδα κανονικά και εργάζεται νομίμως ως Ψυχολόγος μέσω της οδηγίας της Ε.Ε. Κανένα μπλέξιμο με ΔΟΑΤΑΠ δλδ

Πάντως δεν ξέρω όμως αν με stage 2 μπορεί να αναγωριστεί σαν ψυχολόγος στην Ελλάδα για τον λόγο ότι δεν υπάρχει ανάλογο της BPS στην Ελλάδα, αλλά ούτε αναγνωρίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα με βάση την ειδικότητα, αλλά μόνο με βάση το πρώτο πτυχίο. Οπότε, είσαι σίγουρος ότι accreditation στο BPS ισοδυναμεί με αυτόματη παροχή άδειας ασκήσεως επαγγέλματος στην Ελλάδα?

Μακάρι. Πάντως-χωρίς να θέλω να απογοητεύσω την κοπέλα- και αυτός ο δρόμος είναι δύσκολος. Π.χ. για να σε πάρουν στην 3ετή ειδικότητα της κλινικής η της σχολικής ψυχολογίας (DClinPsy η DEdPsy) πρέπει να κάνεις 2-3 χρόνια καθαριστής στο γειτονικό NHS (βασικά "support worker" που είναι ένα αρκετά κάτω από τον νοσηλευτή αλλά τι να κάνουμε), να χεις και καμια δημοσίευση σε κανα επιστημονικό περιοδικό και μετά ΙΣΩΣ σε πάρουν. Κάθε πρόγραμμα παίρνει 1 για κάθε 40 αιτήσεις or something? (στα διάσημα προγράμματα είναι ακόμα πιο δύσκολα).

Βέβαια υπάρχουν και ειδικότητες λιγότερο ανταγωνιστικές όπως της δικαστικής και της εργασιακής. Δεν ξέρω, ίσως στην τελική να ήταν καλύτερο απλά να δώσει κατατακτήριες εδώ, γιατί και στην Αγγλία δεν είναι καθόλου εύκολος ο δρόμος (βασικά είναι πολύ πιο δύσκολος για να γίνεις ειδικευμένος chartered ψυχολόγος εκεί). Αλλά σίγουρα εκπαιδεύεσαι να είσαι "ψυχολόγος" και όχι κάτι σαν ψυχολόγος που είναι πολλοί με το πρώτο πτυχίο στην Ελλάδα. Οπότε από άποψη εκπαίδευσης (και λεφτών-πληρώνεσαι κάθε μήνα) σίγουρα αξίζει ο κόπος.

Senior Member
    Ενδιαφέρον αυτό και καλό κουράγιο προπάντων.Για την ιστορία να σου πω ότι ο αδερφός μου είναι 31 και φέτος παρακαλώ άρχισε το πρώτο έτος ειδικότητας του σε Νοσοκομείο στην Ελλάδα.Τρομερές αναμονές για την ειδικότητα και σκέψου πως πέρασε Ιατρική με την πρώτη!Άρα καλώς εχόντων τον βλέπω καλά 36-37 να έχει τελειώσει την ειδικότητα του...

Μια άλλη ερώτηση όμως σχετική με το νήμα την οποία φαντάζομαι θα κληθείς να απαντήσεις όταν με το καλό τελειώσεις με την Ιατρική...Δεδομένου ότι τώρα έχεις άδεια ασκήσεως Ψυχολόγου στην Ελλάδα ,τι θα γίνει όταν κληθείς να βγάλεις άδεια ασκήσεως του Ιατρικού επαγγέλματος?Θα μπορείς να είσαι και αδειούχος Ψυχολόγος και αδειούχος Ιατρός? Υπάρχει κάποιο προβιζιον για αυτό στην Ελλάδα άραγε?
    γιατι να μην μπορει?
    οι αδειες ασκησεως επαγγελματος προκυπτουν απο τις αντιστοιχες γνωσεις (υποτιθεται). αν εχεις τα απαιτουμενα πτυχια, μπορεις να εξασκεις οσα επαγγελματα θελεις.
    αρκει να ειναι ενημερη η εφορια ...

Senior Member
    Ενδιαφέρον αυτό και καλό κουράγιο προπάντων.Για την ιστορία να σου πω ότι ο αδερφός μου είναι 31 και φέτος παρακαλώ άρχισε το πρώτο έτος ειδικότητας του σε Νοσοκομείο στην Ελλάδα.Τρομερές αναμονές για την ειδικότητα και σκέψου πως πέρασε Ιατρική με την πρώτη!Άρα καλώς εχόντων τον βλέπω καλά 36-37 να έχει τελειώσει την ειδικότητα του...

Μια άλλη ερώτηση όμως σχετική με το νήμα την οποία φαντάζομαι θα κληθείς να απαντήσεις όταν με το καλό τελειώσεις με την Ιατρική...Δεδομένου ότι τώρα έχεις άδεια ασκήσεως Ψυχολόγου στην Ελλάδα ,τι θα γίνει όταν κληθείς να βγάλεις άδεια ασκήσεως του Ιατρικού επαγγέλματος?Θα μπορείς να είσαι και αδειούχος Ψυχολόγος και αδειούχος Ιατρός? Υπάρχει κάποιο προβιζιον για αυτό στην Ελλάδα άραγε?

Καλά έτσι και αλλιώς μιλάμε για επιστημονική φαντασία. Κάτσε, να μπω πρώτα που δεν με βλέπω! (εχμ λίγο βασικό!) Μετά, να την βγάλουμε καθαρή με την οικονομική κρίση, με το 2012, με τις καταλήψεις, μην μας φάει το άγχος, να τη παλεύουμε με τα μαθήματα, να την παλεύουμε με την ζωή γενικά...

και μετά, το 3000 μ.χ. μέσα από τον κβαντικό υπολογιστή που θα έχω θα κάνω ένα θρεντ που θα απαντάει τι θα γίνεται με την άδεια και με την ειδικότητα :P

Banned
    Some hours away from totally wreck down everything and everybody
    Με συγχωρείται, να κάνω μια ελαφρώς άσχετη ερώτηση? Ένας πάσχοντας απο ψύχωση, που δεν λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή παρά τις αντίθετες υποδείξεις των ειδικών, θα μπορούσε να σπουδάσει ψυχολογία και εννοείται εφόσον την τελειώσει να έχει το δικαίωμα να εργαστεί?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Driver View Post
    Με συγχωρείται, να κάνω μια ελαφρώς άσχετη ερώτηση? Ένας πάσχοντας απο ψύχωση, που δεν λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή παρά τις αντίθετες υποδείξεις των ειδικών, θα μπορούσε να σπουδάσει ψυχολογία και εννοείται εφόσον την τελειώσει να έχει το δικαίωμα να εργαστεί?
    ρωτας, αν επιτρεπεται, η αν εχει την ικανοτητα να το κανει?

Senior Member

Ναι, εννοείται!? Από την στιγμή που μπορείς να διαβάσεις να πάς να σπουδάσεις με τα 1000 (νομικά φυσικά επιτρέπεται). Είναι και ένας γνωστός ψυχίατρος του εξωτερικού, που έγινε ψυχίατρος αφού έπαθε την ψύχωση. Επίσης ξέρω για αρκετούς διάσημους ψυχολόγους που έπασχαν από κάτι, διπολική, σχιζοφρένεια και οριακή. Η Linehan που έβγαλε την αντιμετώπιση της οριακής (διαλεκτική συμπεριφορική θεραπεία) έπασχε και η ίδια από οριακή και γι αυτό έκανε την έρευνα για αποτελεσματική ψυχοθεραπεία. Τώρα τελευταία το αποκάλυψε.

Senior Member
    ετσι κι αλλιως πολλοι σπουδαστες ψυχολογιας, οδηγουνται σε αυτες τις σπουδες λογω δικων τους προβληματων.
    θα ηταν ενδιαφερον να ξεραμε τι ποσοστο των σκουδαστων ψυχ. εχουν κι οι ιδιοι διαταραχες, ποσοι απο αυτους ολοκληρωνουν σπουδες και ποσοι απ τους πτυχιουχους τελικα ασκουν το επαγγελμα

Member
    Φυσικά και μπορεί.Εφόσον η ψύχωση του επιτρέπει να λειτουργήσει γύρω από το ζητούμενο που είναι το ΔΙΑΒΑΣΜΑ,ΔΙΑΒΑΣΜΑ,ΔΙΑΒΑΣΜΑ δεν έχει κανένα θέμα.Δεν τίθεται κάποιος περιορισμός διεθνώς από όσο ξέρω.

Member
    Quote Originally Posted by PETRAN View Post
    Πάντως δεν ξέρω όμως αν με stage 2 μπορεί να αναγωριστεί σαν ψυχολόγος στην Ελλάδα για τον λόγο ότι δεν υπάρχει ανάλογο της BPS στην Ελλάδα, αλλά ούτε αναγνωρίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα με βάση την ειδικότητα, αλλά μόνο με βάση το πρώτο πτυχίο. Οπότε, είσαι σίγουρος ότι accreditation στο BPS ισοδυναμεί με αυτόματη παροχή άδειας ασκήσεως επαγγέλματος στην Ελλάδα?

Μακάρι. Πάντως-χωρίς να θέλω να απογοητεύσω την κοπέλα- και αυτός ο δρόμος είναι δύσκολος. Π.χ. για να σε πάρουν στην 3ετή ειδικότητα της κλινικής η της σχολικής ψυχολογίας (DClinPsy η DEdPsy) πρέπει να κάνεις 2-3 χρόνια καθαριστής στο γειτονικό NHS (βασικά "support worker" που είναι ένα αρκετά κάτω από τον νοσηλευτή αλλά τι να κάνουμε), να χεις και καμια δημοσίευση σε κανα επιστημονικό περιοδικό και μετά ΙΣΩΣ σε πάρουν. Κάθε πρόγραμμα παίρνει 1 για κάθε 40 αιτήσεις or something? (στα διάσημα προγράμματα είναι ακόμα πιο δύσκολα).

Βέβαια υπάρχουν και ειδικότητες λιγότερο ανταγωνιστικές όπως της δικαστικής και της εργασιακής. Δεν ξέρω, ίσως στην τελική να ήταν καλύτερο απλά να δώσει κατατακτήριες εδώ, γιατί και στην Αγγλία δεν είναι καθόλου εύκολος ο δρόμος (βασικά είναι πολύ πιο δύσκολος για να γίνεις ειδικευμένος chartered ψυχολόγος εκεί). Αλλά σίγουρα εκπαιδεύεσαι να είσαι "ψυχολόγος" και όχι κάτι σαν ψυχολόγος που είναι πολλοί με το πρώτο πτυχίο στην Ελλάδα. Οπότε από άποψη εκπαίδευσης (και λεφτών-πληρώνεσαι κάθε μήνα) σίγουρα αξίζει ο κόπος.

Η εργασιακή είναι λιγότερη ανταγωνιστική?χεχε

Μου έφτιαξες την μέρα!Αχ και να ήξερες τι έχω πέρασει για το chartered status μου!!!Θα κλαις με μαύρο δάκρυ αν σου πώ την ιστορία μου 12 χρόνια στη Βρετανία!!

Κατά τα άλλα σαφώς και γίνεται όπως το είπα διότι το ζητούμενο είναι η απόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων στην Βρετανία.Το ΔΟΑΤΑΠ είναι αδιάφορο καθώς έχουμε μεταφορά επαγγελματικών δικαιωμάτων μέσω της οδηγίας της Ε.Ε!Είναι ξεκάθαρο αυτό!Από τη στιγμή που η Βρετανία δίνει επαγγελματικά δικαιώματα με τα βήματα που είπα η Ελλάδα είναι απλά υποχρεωμένη να ακολουθήσει την μεταφορά αυτών σύμφωνα με την οδηγία.

Εξάλλου σε κάθε νομαρχια υπάρχει ξεχωριστή αίτηση για άδεια ασκήσεως ψυχολόγου σύμφωνα με την οδηγία της ΕΕ.Δες εδώ από μια τυχαία νομαρχία

http://www.achaia.gr/ach/index.php?o...3-47&Itemid=88

Senior Member
    το μήνυμα τροποποιηθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση όρων χρήσης.
    Last edited by Idella; 22-12-2011 at 08:39.

Member
    Quote Originally Posted by Instant View Post
    το μήνυμα τροποποιηθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση όρων χρήσης
    Ελπίζω εγώ να είμαι ο άρχοντας έτσι?χεχε
    Last edited by Idella; 22-12-2011 at 08:40.

Senior Member
    Εσύ είσαι ο άρχοντας και η μάζα είναι το κυρίως πιάτο αλλά εγώ δεν ξέρω τι έχω πάθει εδώ και καιρό νιώθω σαν σκλάβος εντελώς όμως καμία ελευθερία και αυτό γιατί λέω και δεν λέω να το βουλώσω, σεξουαλική μαγεία για όλους δεν νομίζω. Πολύ καμπάνα έχει πέσει δεν το συζητώ!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    ετσι κι αλλιως πολλοι σπουδαστες ψυχολογιας, οδηγουνται σε αυτες τις σπουδες λογω δικων τους προβληματων.
    θα ηταν ενδιαφερον να ξεραμε τι ποσοστο των σκουδαστων ψυχ. εχουν κι οι ιδιοι διαταραχες, ποσοι απο αυτους ολοκληρωνουν σπουδες και ποσοι απ τους πτυχιουχους τελικα ασκουν το επαγγελμα
    Ναι, εχεις δικιο σ'αυτο που λες. Ειναι αρκετοι που σπουδαζουν Ψυχολογια πιστευοντας οτι ετσι θα εχουν περισσοτερες πιθανοτητες να καταπολεμησουν ΜΟΝΟΙ τους την ψυχικη τους διαταραχη. Ωστοσο δεν ειμαι σιγουρη οτι αυτο φερνει και τα αναμενομενα αποτελεσματα.
    Αν ομως καποιος εχει καποια ψυχικη διαταραχη την οποια την αντιμετωπιζει με αναλογη θεραπευτικη αγωγη (ειτε ειναι φαρμακα ειτε ψυχοθεραπευτικες συνεδριες αναλογα και την παθηση) και ειναι λειτουργικος τοτε μια χαρα μπορει να ανταπεξελθει στη Σχολη.
    Παιζουν ρολο και τα κινητρα δηλαδη για το αν καποιος επιλεγει να σπουδασει Ψυχολογια για αυτοίαση ή ανεξαρτητα απο την ασθενεια του την οποια αντιμετωπιζει με την αρωγη ειδικου, επιθυμει να μαθει πραγματα πανω στην επιστημη της Ψυχολογιας και γιατι οχι να ειναι σε θεση να εξασκησει και το επαγγελμα (το αν θα βρει βεβαια δουλεια εδω στο Ελλαδα ειναι αλλο θεμα...).
    Οσο για τη στατικομετρηση τετοιων φοιτητων, δεν εχω στο νου μου καποια αποπειρα. Ισως το ψαξω αργοτερα αν θες...
    Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.

Member

Χμμμ...τώρα που το σκέφτηκα καλύτερα,θυμάμαι ότι όταν έβγαλα την άδεια ψυχολόγου στην Ελλάδα είχα περάσει και εντελώς διεκπαιρεωτικά από ψυχίατρο...στην περίπτωση μου αυτό ήταν πολύ διεκπαιρεωτικό από ότι το είδα.Πάντως ο νόμος του 1979 που ρυθμίζει το επάγγελμα του ψυχολόγου στην Ελλάδα αναφέρει πως με ειδική απόφαση του Υπουργείου Υγείας έχει καταρτιστεί λίστα από παθήσεις που εμποδίζουν την άσκηση του επαγγέλματος του ψυχολόγου οπότε έαν η μορφή της ψύχωσης που έχει το άτομο αναφέρεται στη λίστα και προκύπτει φυσικά από την γνωμάτευση του ψυχιάτρου ΌΤΑΝ περνας από την επιτροπή για το πιστοποιητικό υγείας τότε ίσως να μπλοκάρουν το άτομο αυτό...

Πάντως ξανα λέω ότι η ψυχιατρική γνωμάτευση που έλαβα μου είχε φανεί πολύ διεκπαιρεωτική.Έπινε φραπεδιά ο ψυχίατρος,είδε το απολυτήριο μου του στρατού με ρώτησε μόνο αν ακολουθώ φαρμακευτική αγώγη κ αυτό ήταν πήρα το χαρτί.Ούτε 2 λεπτά διαδικασία...

Banned
    Some hours away from totally wreck down everything and everybody
    Χμμμ...τώρα που το σκέφτηκα καλύτερα,θυμάμαι ότι όταν έβγαλα την άδεια ψυχολόγου στην Ελλάδα είχα περάσει και εντελώς διεκπαιρεωτικά από ψυχίατρο...στην περίπτωση μου αυτό ήταν πολύ διεκπαιρεωτικό από ότι το είδα.Πάντως ο νόμος του 1979 που ρυθμίζει το επάγγελμα του ψυχολόγου στην Ελλάδα αναφέρει πως με ειδική απόφαση του Υπουργείου Υγείας έχει καταρτιστεί λίστα από παθήσεις που εμποδίζουν την άσκηση του επαγγέλματος του ψυχολόγου οπότε έαν η μορφή της ψύχωσης που έχει το άτομο αναφέρεται στη λίστα και προκύπτει φυσικά από την γνωμάτευση του ψυχιάτρου ΌΤΑΝ περνας από την επιτροπή για το πιστοποιητικό υγείας τότε ίσως να μπλοκάρουν το άτομο αυτό...

Πάντως ξανα λέω ότι η ψυχιατρική γνωμάτευση που έλαβα μου είχε φανεί πολύ διεκπαιρεωτική.Έπινε φραπεδιά ο ψυχίατρος,είδε το απολυτήριο μου του στρατού με ρώτησε μόνο αν ακολουθώ φαρμακευτική αγώγη κ αυτό ήταν πήρα το χαρτί.Ούτε 2 λεπτά διαδικασία...
    Υπάρχει κάποιο λινκ αμα γνωρίζει κανείς να το παραθέσει. Νομίζω η ψυχωσή μου είναι παρανοικού τύπου εαν ξέρει κανείς τίποτα. Αν και δεν κατάλαβα τι εννοούσες Πάνο όταν είπες ''έχει καταρτιστεί λίστα από παθήσεις που εμποδίζουν την άσκηση του επαγγέλματος του ψυχολόγου οπότε έαν η μορφή της ψύχωσης που έχει το άτομο αναφέρεται στη λίστα''. Δηλαδή, τι σχέση έχει η μορφή της ψύχωσης? Υπάρχουν λιγότερο ή περισσότερο επικίνδυνες ψυχώσεις?

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast