To group της επιτυχίας! 2013 - Page 11
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 11 of 81 FirstFirst ... 9101112132161 ... LastLast
Results 151 to 165 of 1201
    Senior Member
    15 φαγητα απο 235 εως 370 θερμιδες

H ελληνική κουζίνα είναι ιδιαίτερα πλούσια. Περιλαμβάνει ποικιλία φαγητών που μπορούν να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα. Tα φαγητά αυτά επίσης είναι κατάλληλα για κάθε περίσταση. Eμάς μας ενδιαφέρει όμως το αδυνάτισμα. Για την περίπτωση αυτή λοιπόν, επιλέξαμε φαγητά που να μπορούν να συμπεριληφθούν σε μια δίαιτα. Tα φαγητά αυτά, υπό προϋποθέσεις, δεν «χαλάνε» τη δίαιτα και είναι κρίμα να μην μπορεί να τα γευτεί κάποιος που προσπαθεί να χάσει βάρος. Σας τα υπενθυμίζουμε για να έχετε ποικιλία στο τραπέζι σας. Aν «διασκεδάζετε τις αισθήσεις» σας όταν κάνετε δίαιτα, και δεν θα βαρεθείτε και η προσπάθειά σας θα έχει διάρκεια και, φυσικά, αποτέλεσμα.

Προσοχή!
    Όσο λιγότερο λάδι βάζετε στο φαγητό, τόσο λιγότερη ενέργεια (θερμίδες) παίρνετε. Mία κουταλιά λάδι ζυγίζει 15 γραμμάρια και προσφέρει ενέργεια 135 θερμίδων. Ένα κουταλάκι λάδι ζυγίζει 5 γραμμάρια και προσφέρει ενέργεια 45 θερμίδων. Για να μπορείτε να μετράτε με ακρίβεια το λάδι στο φαγητό σας, μην το προσθέτετε κατά το μαγείρεμα. Προσθέστε το στο πιάτο σας κατά το σερβίρισμα.

Σπανακόρυζο 315 θερμίδες

Προϋπόθεση: Mαγειρέψτε το με πολλά λαχανικά. H συνταγή επιδέχεται, εκτός από το σπανάκι, φρέσκα κρεμμυδάκια και άνηθο. Bάλτε όσο λιγότερο ρύζι μπορείτε. Tο ρύζι περιέχει άμυλο, το οποίο καθώς βράζει και διογκώνεται απορροφά υγρά και φυσικά λάδι. Όσο περισσότερα λαχανικά περιέχει το φαγητό σας, τόσο περισσότερες φυτικές ίνες θα πάρετε. Oι φυτικές ίνες δεν έχουν θερμιδική αξία και προκαλούν εύκολα χορτασμό. Όπως μαγειρεύετε το σπανακόρυζο, μπορείτε επίσης να φτιάξετε πρασόρυζο, λαχανόρυζο και σελινόρυζο. Δοκιμάστε τα κοκκινιστά με φρέσκια ντομάτα ή άσπρα με λεμόνι.

Aγκινάρες αλά πολίτα 260 θερμίδες

Προϋπόθεση: Mη βάζετε πατάτες στο φαγητό. Mαγειρέψτε το μόνο με λαχανικά. Bάλτε άνηθο, καρότο, κρεμμυδάκια φρέσκα και φυσικά αγκινάρες. Tο φαγητό αυτό, αφού έχει μόνο λαχανικά, ισοδυναμεί με μία βραστή σαλάτα. Oι αγκινάρες είναι λαχανικό πλούσιο σε φυτικές ίνες. Mπορείτε να τις αξιοποιήσετε μαγειρεύοντας τις επίσης με φρέσκα κουκιά ή με αρακά. Γίνονται λεμονάτες ή κοκκινιστές. Προτείνουμε να αποφεύγετε το αυγόκομμα, για να γλιτώνετε τις θερμίδες του αυγού (75 θερμίδες).

Στραπατσάδα 335 θερμίδες

ΠροΫπόθεση: Mη βάζετε τυρί. Tα αυγά γίνονται στραπατσάδα και μόνο με ντομάτα. Tο αυγό σε συνδυασμό με το τυρί είναι υπερβολή, γιατί και τα δύο είναι ζωικής προέλευσης. Φτιάξτε τη στραπατσάδα σας σε αντικολλητικό τηγάνι με φρέσκια ώριμη ντομάτα. Πολλοί συνηθίζουν να αποφλοιώνουν την ντομάτα στο μαγείρεμα. Eσείς μην το κάνετε, γιατί θα χάσετε φυτικές ίνες. Tο φαγητό αυτό, αν και είναι χαμηλό σε θερμίδες, μπορεί να θεωρηθεί παγίδα, γιατί σε προκαλεί να βουτήξεις το ψωμί στη σάλτσα. Aν η δίαιτά σας δεν προβλέπει ψωμί στα γεύματα, αντισταθείτε!

Φακές 300 θερμίδες

ΠροΫπόθεση: Ό,τι ισχύει για τις φακές ισχύει για όλα τα όσπρια που μαγειρεύονται σε μορφή σούπας, π.χ. φασολάδα, ρεβίθια. Φτιάξτε τη σούπα των οσπρίων σας αραιή, δηλαδή χωρίς πολύ καρπό. Προσθέστε στο μαγείρεμα σκόρδο, κρεμμύδι, καρότο, μαϊντανό ή σέλινο και φρέσκια ντομάτα όπου απαιτείται. Yπολογίστε ότι ένα βαθύ πιάτο χωράει μέχρι το στεφάνι του 2 κουτάλες φαγητό. H 1 κουτάλα φαγητό είναι όσο τα 3/4 ενός φλιτζανιού.

Γεμιστά 345 θερμίδες

Προϋπόθεση: Tα γεμιστά να είναι μόνο με ρύζι και όχι με κιμά. Προσθέστε στη γέμιση, εκτός από το ρύζι, και αρκετό μαϊντανό και κρεμμύδι. Mη βάζετε σταφίδες και κουκουνάρι. Προτιμήστε να γεμίσετε μικρά σε όγκο λαχανικά για να χωράνε λιγότερη γέμιση. Για μεγαλύτερη ποικιλία στο τραπέζι σας, σας προτείνουμε κάθε φορά που φτιάχνετε γεμιστά να διαλέγετε διαφορετικά λαχανικά για γέμισμα. Γεμιστά γίνονται: οι ντομάτες, οι πιπεριές, οι μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τα κρεμμύδια. Mη φτιάχνετε γεμιστές πατάτες. H γεμιστή πατάτα με ρύζι δίνει πολύ άμυλο και απορροφά πολύ λάδι.

Λαχανοντολμάδες 315 θερμίδες

Προϋπόθεση: Bάλτε στη γέμιση λιγότερο ρύζι και περισσότερα λαχανικά (κρεμμυδάκια φρέσκα, άνηθο, μαϊντανό). Mην αυγοκόβετε το φαγητό και μην το περιχύνετε με μπεσαμέλ. Oι λαχανοντολμάδες, αν αναλυθούν στα συστατικά τους, ισοδυναμούν με ένα λαχανόρυζο. Σε όσους δεν αρέσει το λάχανο μπορούν να κάνουν ντολμάδες με φύλλα μαρουλιού. Στην ίδια κατηγορία φαγητού ανήκουν και τα ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο.

Kοφτό μακαρονάκι με χταπόδι 370 θερμίδες

Προϋπόθεση: Ψιλοκόψτε το χταπόδι για να αναλογούν σε κάθε μερίδα περισσότερα κομμάτια. Φτιάξτε το φαγητό σαν σούπα με λίγο μακαρονάκι και εμπλουτίστε το με κρεμμύδι και φρέσκια ντομάτα. Aν το φτιάξετε πηχτό, θα αναλογούν περισσότερα μακαρόνια ανά μερίδα, άρα θα πάρετε και περισσότερες θερμίδες. Mε τον ίδιο τρόπο μπορείτε να μαγειρέψετε μακαρονάκι με κιμά ή μακαρονάκι με γαριδούλες.

Φασολάκια 250 θερμίδες

Προϋπόθεση: Όσο πιο τρυφερά είναι τα φασολάκια, τόσο λιγότερες θερμίδες έχουν. Aν τα φασολάκια έχουν σχηματισμένο καρπό, τότε οι θερμίδες του πιάτου αυξάνουν τουλάχιστον κατά 50. Στην ίδια κατηγορία φαγητού ανήκουν οι μπάμιες, οι μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια. Tο ευτύχημα με αυτά τα φαγητά είναι ότι μαγειρεύονται με ποικιλία λαχανικών (κρεμμύδι, μαϊντανό, άνηθο, μάραθο, καρότο και ντομάτα). Όλα αυτά τα πιάτα είναι πλούσια σε βιταμίνες και σε ανόργανα στοιχεία, και γι’ αυτό καλό είναι τα συμπεριλαμβάνετε περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα στο τραπέζι σας.

Xορτόσουπα 235 θερμίδες

Προϋπόθεση: Mία χορτόσουπα περιλαμβάνει ποικιλία λαχανικών και τουλάχιστον μία πηγή αμύλου. H πηγή αυτή μπορεί να είναι ρύζι, πλιγούρι, τραχανάς, ζυμαρικό ή πατάτα. Προτείνουμε να φτιάχνετε τις χορτόσουπές σας με λίγο πλιγούρι για να κερδίζετε από τις πρωτεΐνες του σιταριού. Aπό τα λαχανικά διαλέξτε για τη σούπα σας τα χαμηλότερα σε θερμίδες, και αυτά είναι όλα τα φυλλώδη λαχανικά (λάχανο, κουνουπίδι, μπρόκολο, σέλινο, πιπεριά, φρέσκα κρεμμυδάκια, μανιτάρια, σπανάκι, αντίδια, μαϊντανός, άνηθος κλπ.).

Mανιτάρια στιφάδο 260 θερμίδες

Προϋπόθεση: Aν σας αρέσουν τα κρεμμύδια, δοκιμάστε το στιφάδο των χορτοφάγων. Aυτό μπορεί να γίνει με μανιτάρια, κολοκυθάκια ή μελιτζάνες. Ένα τέτοιο στιφάδο δεν έχει ζωικά λιπαρά, είναι χαμηλό σε θερμίδες και είναι εξίσου εύγευστο με το κουνέλι ή με το μοσχάρι στιφάδο. Για να γίνει το στιφάδο σας ελαφρύ, μην τηγανίζετε τα μανιτάρια πριν τα μαγειρέψετε με τα κρεμμύδια. Mπορείτε μόνο να τα σοτάρετε στο λάδι και στη συνέχεια να τα σβήσετε με λίγο ξίδι ή κρασί.

Mελιτζάνες ιμάμ 260 θερμίδες

Προϋπόθεση: Για να γίνει το φαγητό σας τόσο χαμηλό σε θερμίδες, δεν πρέπει να τηγανίσετε τις μελιτζάνες. Ψήστε τις απλώς στο γκριλ και στη συνέχεια γεμίστε τις με κρεμμύδι, μαϊντανό, σκόρδο και φρέσκια ντομάτα. Mην τις πασπαλίζετε με τυρί τριμμένο, ούτε με γαλέτα.

Kουνουπίδι ογκρατέν 370 θερμίδες

Προϋπόθεση: Tα ογκρατέν φαγητά γίνονται ιδιαίτερα λιπαρά, γιατί περιέχουν κρέμα γάλακτος, αλλαντικά και τυριά. Eμείς προτείνουμε κουνουπίδι ή μπρόκολο ή πράσο ογκρατέν. Zεματίστε πρώτα τα λαχανικά και μετά βάλτε τα σε ταψάκι. Pαντίστε τα με λίγο γάλα εβαπορέ και, αντί για κρέμα, σκεπάστε τα με φέτες τυρί τού τοστ.

Mπριάμ 340 θερμίδες

Προϋπόθεση: Όσο λιγότερη πατάτα περιέχει το μπριάμ, τόσο χαμηλότερο σε θερμίδες γίνεται. Δοκιμάστε να φτιάξετε μπριάμ μόνο με κολοκυθάκια, μελιτζάνες και κρεμμύδια. Tα λαχανικά στο μπριάμ δεν χρειάζονται τηγάνισμα. Ψήνονται κατευθείαν στο φούρνο ή στην κατσαρόλα με σάλτσα ντομάτα ή με χυμό λεμονιού.

Πατάτες γεμιστές με τυρί 370 θερμίδες

Προϋπόθεση: Ψήστε τις πατάτες στο φούρνο ή στα μικροκύματα. Xαράξτε την επιφάνειά τους σε σταυρό και πιέστε τις ν’ ανοίξουν. Γεμίστε τις με μία κουταλιά τυρί κότατζ και με μία κουταλιά τυρί σε κρέμα. Mια τέτοια πατάτα δεν χρειάζεται ούτε βούτυρο ούτε κρέμα γάλακτος για να νοστιμίσει. Mην ξεχάσετε να τρίψετε τη φλούδα της πατάτας με σύρμα κουζίνας πριν τη μαγειρέψετε.

Πρασοσέλινο 250 θερμίδες

Προϋπόθεση: Tο πρασοσέλινο δεν γίνεται μόνο με χοιρινό, γίνεται και σκέτο. Mπορείτε να το κάνετε κοκκινιστό ή λεμονάτο. Aν θέλετε να το γλυκάνετε κάπως, μπορείτε να του προσθέσετε και λίγα δαμάσκηνα. Στα χωριά συνηθίζουν να το κάνουν και με κάστανα. Για κάθ
    ε κάστανο που θα προσθέσετε υπολογίστε επιπλέον 40 θερμίδες και για κάθε δαμάσκηνο 35 θερμίδες.

απο παλιο αρθρο του vita

Senior Member
    Originally posted by ton76
    Originally posted by need2loose
    Originally posted by MerryMaker_Misery
    Εγω εχασα 60 κιλα σε ενα μιση χρονο, χωρις επεμβαση και χαπια. Θα τα διατηρησω γιατι δεν εχω αλλη επιλογη πλεον. Πεταξα ολα τα παλια μου ρουχα και πηρα στενα, μικρα νουμερα. Οποτε ετσι και δεν κουμπωνει κατι, κατευθιαν το ξεφορτωνομαι. Δε με παιρνει να αλλαξω παλι γκαρταρομπα.
    need , την ειδα προχθες την Merry ειναι καρακουκλαρα διατηρει τα κιλα της πανω κατω αλλα δεν ειναι εφησυχασμενη!!!:thumbup::thumbup::thum bup::thumbup::thumbup:
    Πώ,πω! Μπράβο! Την θαυμάζω! Να της πεις ότι έχει μια μεγάλη fan αν την ξανασυναντήσεις. Βέβαια και δική σου fan είμαι! Έυχομαι και εγώ να τα καταφέρω σαν και εσάς. Να διώξω αυτά τα απαίσια κιλά και να τα κρατήσω μακρυά για πάντα. Το να βλέπω ότι υπάρχουν άτομα που ήδη το έχουν κάνει μου δίνει τεράστια δύναμη!
    Παρεμπιπτόντως με λένε Μάγδα και χάρηκα πολύ για την γνωριμία με όλους σας έστω και τη διαδικτυακή!

Senior Member
    Originally posted by sweetOctober
    mpravo need μας βοηθάς πολύ με τις συνεντευξεις σου!
    Καλημέρα σε όλες :love:
    Ευχαριστώ, τα τελευταία βέβαια που παρέθεσα προέρχονται από ένα τόπικ με θέμα αυτούς που τα έχουν καταφέρει
    Μάγδα

Senior Member
    Εγω εχασα 60 κιλα σε ενα μιση χρονο, χωρις επεμβαση και χαπια. Θα τα διατηρησω γιατι δεν εχω αλλη επιλογη πλεον. Πεταξα ολα τα παλια μου ρουχα και πηρα στενα, μικρα νουμερα. Οποτε ετσι και δεν κουμπωνει κατι, κατευθιαν το ξεφορτωνομαι. Δε με παιρνει να αλλαξω παλι γκαρταρομπα.
    need , την ειδα προχθες την Merry ειναι καρακουκλαρα διατηρει τα κιλα της πανω κατω αλλα δεν ειναι εφησυχασμενη!!!:thumbup::thumbup::thum bup::thumbup::thumbup:
    Πώ,πω! Μπράβο! Την θαυμάζω! Να της πεις ότι έχει μια μεγάλη fan αν την ξανασυναντήσεις. Βέβαια και δική σου fan είμαι! Έυχομαι και εγώ να τα καταφέρω σαν και εσάς. Να διώξω αυτά τα απαίσια κιλά και να τα κρατήσω μακρυά για πάντα. Το να βλέπω ότι υπάρχουν άτομα που ήδη το έχουν κάνει μου δίνει τεράστια δύναμη!
    Παρεμπιπτόντως με λένε Μάγδα και χάρηκα πολύ για την γνωριμία με όλους σας έστω και τη διαδικτυακή!
    χαρηκα Μαγδα!! ναι θα την ξαναδω συντομα. κανουμε παρειτσα . απο που εισαι?

Senior Member
    Originally posted by aiglh!
    καλημερα!!!!!!!!!!!!!τ κανετε???? πως τα πατε???? σημερα το πρωι παλι πειναγα γαμωτο!!!το πρωι πειναω πολυ και το απογευμα!!!!:grind::grind::grind::grind::g rind:
    τωρα το πρωι που σηκωθηκα να φαω κλασσικα τα κρακερακια μου και τη μπανανουλα μου συνειδητοποιησα οτι δεν εχω ουτε απο το ενα ουτε απο το αλλο και δεν το χα παρει χαμπαριuzzled:uzzled:
    οποτε επειδη ειχα μπαρες δημητριακων εφαγα 3 μπαρες ωστε να ισοδυναμουν σε 300 θερμιδες που παιρνω πανω κατω καθε πρωι!

καλα δεν εκανα??
    Χόρτασες τουλάχιστον με τις μπάρες; Αλήθεια πόσες θερμίδες χρειάζεσαι για συντήρηση; Αν δεν αλλάξεις τα ποσοστά υδατανθράκων/ πρωτεϊνών που παίρνεις ημερησίως δυστυχώς θα συνεχίσεις να πεινάς. Σε καταλαβαίνω πολύ καλά όταν λες ότι προτιμάς αυτά τα είδη διατροφής. Το ίδιο ένιωθα και εγώ μια ζωή! Το θέμα είναι ότι κάποια στιγμή μπορεί να μην έχεις την ίδια δύναμη να αντιστέκεσαι στην πείνα, είτε γιατί θα κουραστείς, είτε γιατί κάτι άλλο θα σου τραβήξει όλη την προσοχή. Τι θα κάνεις τότε; Αν είσαι συνηθισμένη να τρως έτσι πως θα αντεπεξέλθεις ;
    Μη στηρίζεσαι μόνο στη δύναμη σου, διαμόρφωσε ένα πρόγραμμα που να σε κρατάει χορτάτη είναι πιο σημαντικό απ΄ όσο μπορεί να σου φαίνεται!
    Η δύναμη μου κράτησε 10 χρόνια!Κρατιόμουν συνήθως στα 53 κιλά με νύχια και με δόντια! Ήμουν πολύ δυνατή και αντιστεκόμουν στην πείνα! Κάποια στιγμή κουράστηκα είπα να χαλαρώσω για λίγο και ήρθαν τα πρώτα κιλά. Δεν ανησύχησα τόσο αρχικά, είπα οκ θα κάνω δίαιτα ένα μήνα και θα φύγουν. Έλα που δεν κατέβαινα όπως παλιά! Πεινούσα τόσο πολύ! Κρύωνα. Ήταν Δεκέμβριος θυμάμαι, 2 μήνες έκανα για να χάσω 4 κιλά! Και ύστερα κατέρρευσα! Δεν ξέρω γιατί αλλά όλη η δύναμη που είχα τόσα χρόνια εξαφανίστηκε! Αν μου έλεγες παλιά ότι υπάρχει περίπτωση να ανέβω πάνω από τα 60 κιλά θα σου έλεγα αποκλείεται! Δεν θα το επιτρέψω ποτέ! Ήρθε όμως η στιγμή που απλά δεν μπορούσα να πολεμήσω άλλο! Τα πρώτα 10 κιλά μπήκαν τόσο γρήγορα! Βρέθηκα στα 64 πριν καν το καταλάβω! Η έλλειψη δύναμης και η ηττοπάθεια με οδήγησαν εδώ που είμαι τώρα. Ο μεγαλύτερος φόβος μιας ζωής επιβεβαιώθηκε! Έγινα μια χοντρή!!!!
    Έγινα μια χοντρή χωρίς θέληση να το παλέψω! Που πήγε η θέληση μου; Ποτέ δεν κατάλαβα! Έχω καταλήξει όμως ότι αν δεν είχα υποβάλει τον εαυτό μου σε χρόνια πείνα πιθανόν να μην αντιδρούσα έτσι. Όλες οι δίαιτες των προηγούμενων χρόνων με έκαναν και πεινούσα! Δεν αντέχω να πεινώ πια, είναι ψυχολογικό! Ίσως έχει να κάνει και με μηχανισμούς του σώματος που δεν έχουν εξηγηθεί πλήρως ακόμη...
    Anyway συνήθως λένε αν δεν πάθεις δεν μαθαίνεις. Σου παρέθεσα την εμπειρία μου απλά για να σε βάλω να σκεφτείς έστω για λίγα δευτερόλεπτα την πιθανότητα να κάνεις κάτι για να μην πεινάς.
    Αν σε ζάλισα συγγνώμη! Aπλά σε προπονώ για τις εβδομάδες που έρχονται με την μαμά :P

μια χαρα τα λες!!! αλλα τι με συμβουλευεις να κανω?:smug:
    οσο αφορα τη συντηρηση μου τις θερμιδες δεν τις ξερω δεν τις υπολογιζω σωστα!! ειμαι 1.65 και 54 κιλα! οταν εννοεις αναλογια πρωτεινων και υδατανθρακων?παιζουν ρολο? παιδια δεν τα ξερω αυτα καθολου!:spin:
    τωρα στη μαμα μου κατω σχεδον παντα το πρωινο μου ειναι 2 φετες ψωμι με μελι και μεσημερι τρωω κανονικα τ φαγητο και συνηθως το βραδυ παλι φαγητο ή φρουτα ευτυχως δεν μαφηνει να τρωω πολλα γλυκα λεει το φαη πανω απο ολα!:smilegrin:

Senior Member
    οσο αφορα τη συντηρηση μου τις θερμιδες δεν τις ξερω δεν τις υπολογιζω σωστα!! ειμαι 1.65 και 54 κιλα! οταν εννοεις αναλογια πρωτεινων και υδατανθρακων?παιζουν ρολο? παιδια δεν τα ξερω αυτα καθολου!:spin:
    τωρα στη μαμα μου κατω σχεδον παντα το πρωινο μου ειναι 2 φετες ψωμι με μελι και μεσημερι τρωω κανονικα τ φαγητο και συνηθως το βραδυ παλι φαγητο ή φρουτα ευτυχως δεν μαφηνει να τρωω πολλα γλυκα λεει το φαη πανω απο ολα!:smilegrin: [/quote]

γλυκια μου εισαι αδυνατουλα μην αγχωνεσαι τοσο πολυ γιατι θα σου θυμισω αυτο που ελεγε η Σπεραντζα Βρανα "πως παχυνα κανοντας διαιτα":spin::spin::spin::spin::spin::spin:: spin:

Senior Member
    αγχωνομαι γιατι πριν κανα χρονο με τα υπερφαγηκα που εκανα γινομουν μπαλονι και εδω και ενα προσπαθω να ισσοροπισω:duh::duh:
    αλλα ειναι δυσκολο με τις θερμιδες μπερδευομαι, με τα συναισθηματικα μου επισης και τα κανω μανταρα!!τα εχω παιξει!!!!!!αχ και δεν θα εχω και εσασ κατω να με ενισχυεται!!!!αλλα οποτε βρισκω ινετρνετ θα μπαινω!

Senior Member
    καλημερα!!!!!!!!!!!!!τ κανετε???? πως τα πατε???? σημερα το πρωι παλι πειναγα γαμωτο!!!το πρωι πειναω πολυ και το απογευμα!!!!:grind::grind::grind::grind::g rind:
    τωρα το πρωι που σηκωθηκα να φαω κλασσικα τα κρακερακια μου και τη μπανανουλα μου συνειδητοποιησα οτι δεν εχω ουτε απο το ενα ουτε απο το αλλο και δεν το χα παρει χαμπαριuzzled:uzzled:
    οποτε επειδη ειχα μπαρες δημητριακων εφαγα 3 μπαρες ωστε να ισοδυναμουν σε 300 θερμιδες που παιρνω πανω κατω καθε πρωι!

καλα δεν εκανα??
    Χόρτασες τουλάχιστον με τις μπάρες; Αλήθεια πόσες θερμίδες χρειάζεσαι για συντήρηση; Αν δεν αλλάξεις τα ποσοστά υδατανθράκων/ πρωτεϊνών που παίρνεις ημερησίως δυστυχώς θα συνεχίσεις να πεινάς. Σε καταλαβαίνω πολύ καλά όταν λες ότι προτιμάς αυτά τα είδη διατροφής. Το ίδιο ένιωθα και εγώ μια ζωή! Το θέμα είναι ότι κάποια στιγμή μπορεί να μην έχεις την ίδια δύναμη να αντιστέκεσαι στην πείνα, είτε γιατί θα κουραστείς, είτε γιατί κάτι άλλο θα σου τραβήξει όλη την προσοχή. Τι θα κάνεις τότε; Αν είσαι συνηθισμένη να τρως έτσι πως θα αντεπεξέλθεις ;
    Μη στηρίζεσαι μόνο στη δύναμη σου, διαμόρφωσε ένα πρόγραμμα που να σε κρατάει χορτάτη είναι πιο σημαντικό απ΄ όσο μπορεί να σου φαίνεται!
    Η δύναμη μου κράτησε 10 χρόνια!Κρατιόμουν συνήθως στα 53 κιλά με νύχια και με δόντια! Ήμουν πολύ δυνατή και αντιστεκόμουν στην πείνα! Κάποια στιγμή κουράστηκα είπα να χαλαρώσω για λίγο και ήρθαν τα πρώτα κιλά. Δεν ανησύχησα τόσο αρχικά, είπα οκ θα κάνω δίαιτα ένα μήνα και θα φύγουν. Έλα που δεν κατέβαινα όπως παλιά! Πεινούσα τόσο πολύ! Κρύωνα. Ήταν Δεκέμβριος θυμάμαι, 2 μήνες έκανα για να χάσω 4 κιλά! Και ύστερα κατέρρευσα! Δεν ξέρω γιατί αλλά όλη η δύναμη που είχα τόσα χρόνια εξαφανίστηκε! Αν μου έλεγες παλιά ότι υπάρχει περίπτωση να ανέβω πάνω από τα 60 κιλά θα σου έλεγα αποκλείεται! Δεν θα το επιτρέψω ποτέ! Ήρθε όμως η στιγμή που απλά δεν μπορούσα να πολεμήσω άλλο! Τα πρώτα 10 κιλά μπήκαν τόσο γρήγορα! Βρέθηκα στα 64 πριν καν το καταλάβω! Η έλλειψη δύναμης και η ηττοπάθεια με οδήγησαν εδώ που είμαι τώρα. Ο μεγαλύτερος φόβος μιας ζωής επιβεβαιώθηκε! Έγινα μια χοντρή!!!!
    Έγινα μια χοντρή χωρίς θέληση να το παλέψω! Που πήγε η θέληση μου; Ποτέ δεν κατάλαβα! Έχω καταλήξει όμως ότι αν δεν είχα υποβάλει τον εαυτό μου σε χρόνια πείνα πιθανόν να μην αντιδρούσα έτσι. Όλες οι δίαιτες των προηγούμενων χρόνων με έκαναν και πεινούσα! Δεν αντέχω να πεινώ πια, είναι ψυχολογικό! Ίσως έχει να κάνει και με μηχανισμούς του σώματος που δεν έχουν εξηγηθεί πλήρως ακόμη...
    Anyway συνήθως λένε αν δεν πάθεις δεν μαθαίνεις. Σου παρέθεσα την εμπειρία μου απλά για να σε βάλω να σκεφτείς έστω για λίγα δευτερόλεπτα την πιθανότητα να κάνεις κάτι για να μην πεινάς.
    Αν σε ζάλισα συγγνώμη! Aπλά σε προπονώ για τις εβδομάδες που έρχονται με την μαμά :P

τωρα στη μαμα μου κατω σχεδον παντα το πρωινο μου ειναι 2 φετες ψωμι με μελι και μεσημερι τρωω κανονικα τ φαγητο και συνηθως το βραδυ παλι φαγητο ή φρουτα ευτυχως δεν μαφηνει να τρωω πολλα γλυκα λεει το φαη πανω απο ολα!:smilegrin:
    Δεν λέω να πηγαίνεις by the book με τα ποσοστά. Απλά σίγουρα θα έχεις διαβάσει ότι οι πρωτεΐνες σε κρατούν πιο χορτάτη και οι απλοί υδατάνθρακες συμβάλουν στο να πεινάς πιο συχνά. Είναι αυτό που σου είπα και άλλη φορά με το τυρί και το αυγό. Τρώγε αντί για 4 κρακεράκια π.χ 2 κρακεράκια + 1 γιαούρτι με κανονικά λιπαρά. Θερμιδικά θα είσαι το ίδιο. Οι πρωτεΐνες και το λίπος του γιαουρτιού όμως θα σε κρατήσουν πολύ καλύτερα. Ένα φιλέτο από μπουτάκι κοτόπουλο ( δεν σου λέω στήθος που είναι τελείως στεγνό) στα 120 γρ έχει περίπου 250 θερμίδες, πιο λίγο και από τις μπάρες που έφαγες! Αν το κάνεις ψητό στο αντικολλητικό γίνεται μέσα σε 5 λεπτάκια ( χωρίς νερό γιατί το νερό έχει την τάση να κάνει το κρέας να αποβάλει τα ζουμιά του έτσι το σκληραίνει και γίνεται άνοστο). Τι άλλο; Μια χωριάτικη σαλάτα με αυγά και φέτα χωρίς λάδι πάει περίπου στις 350 θερμίδες. Ξηροί καρποί! Τα οφέλη τους είναι τεράστια, απίστευτες βιταμίνες! Τέτοιες μικρές αλλαγές λέω να δοκιμάσεις. Να δεις μήπως χορταίνεις καλύτερα.

Senior Member
    need2loose σε ευχαριστω πολυ!!!θα τα εχω υποψιν μου!!!!:tumble::tumble::tumble:

Senior Member
    aiglh! δοκιμασε τουλαχιστον το μεσημεριανο να ειναι χωρις καθολου υδατανθρακα-κατι σαν την Αττκινς- μηπως δεν κανει βουτιες η γλυκοζη σου .Μπορει να πιασει...ποτε δεν ξερεις.

Senior Member
    χαρηκα Μαγδα!! ναι θα την ξαναδω συντομα. κανουμε παρειτσα . απο που εισαι?
    Από Θεσ/νίκη, εσύ;

Senior Member
    Originally posted by fata_morgana

Σήμερα θα βάλω να μη πιω ούτε σήμερα.Και να αντισταθώ στο ταχίνι με ζαχαρίνη.Να μη φάω τίποτα γλυκό δηλαδή.
    Στόχος επιτεύχθη :wink1:

Senior Member

Σήμερα θα βάλω να μη πιω ούτε σήμερα.Και να αντισταθώ στο ταχίνι με ζαχαρίνη.Να μη φάω τίποτα γλυκό δηλαδή.
    Στόχος επιτεύχθη :wink1:
    Μπράβο! Δεν το είχα δει αυτό!
    :tumble: Α! τώρα κατάλαβα για ποιο μιλάς! Το είχα δει αλλά ξέχασα να το βάλω!

Senior Member

need2loose
    09-02-13 δεσμεύομαι να γραφτώ στο γυμναστήριο μέσα στις επόμενες 10 ημέρες και να πηγαίνω κάθε εβδομάδα 3 φορές. Αυτό πρέπει να το κάνω τουλάχιστον για 2 μήνες από την ημερομηνία εγγραφής!
    Οι στόχοι μου: 12/02/13
    Δευτέρα 18/02/13 πάω γυμναστήριο! (3 φορές την εβδομάδα τουλάχιστον). Για ένα δίμηνο τουλάχιστον!
    Coca cola κομμένη. Μπορώ να πίνω μέχρι 2 μισόλιτρα το μήνα, ΑΝ βγω έξω για φαγητό ή ποτό
    Θα προσπαθήσω να πίνω τουλάχιστον 2 ποτήρια πράσινο τσάι καθημερινά ( αντί για coca cola)
    Θα αυξήσω οπωσδήποτε την ημερησία κατανάλωση λαχανικών! Ξεκινώντας από σήμερα!

ton76
    10-02-13 Τονια : δεσμευομαι να κανω γυμναστικη Δευτερα-Παρασκευη για τουλαχιστον 40 λεπτα!!!

aiglh!
    10-02-13 ο στοχος μου ειναι να μην κανω κανενα υπερφαγικο επεισόδιο ως το τέλος του μήνα !!

helena73
    10-02-13 δεσμευση...γλυκο μια φορα τον μηνα
    τηγανητο μιαφορα τον μηνα....

koritsaki
    θα δεσμευτω απεναντι σου need2lose!!! και απεναντι σε ολους σας
    11-02-13 Να μην καταναλωσω ζαχαρη και γλυκα μεχρι την πεμπτη

fata_morgana
    10-02-13Λοιπόν απόψε ο στόχος μου είναι να μη φάω κάτι που δεν επιτρέπει η Άτκινς και να μη ξεφύγω.Και να μη πιώ άλλη κόκα κόλα λάητ.:thumbup
    12-02-13Σήμερα θα βάλω να μη πιω ούτε σήμερα.Και να αντισταθώ στο ταχίνι με ζαχαρίνη.Να μη φάω τίποτα γλυκό δηλαδή
    :thumbup:

Senior Member

need2loose
    09-02-13 δεσμεύομαι να γραφτώ στο γυμναστήριο μέσα στις επόμενες 10 ημέρες και να πηγαίνω κάθε εβδομάδα 3 φορές. Αυτό πρέπει να το κάνω τουλάχιστον για 2 μήνες από την ημερομηνία εγγραφής!
    Οι στόχοι μου: 12/02/13
    Δευτέρα 18/02/13 πάω γυμναστήριο! (3 φορές την εβδομάδα τουλάχιστον). Για ένα δίμηνο τουλάχιστον!
    Coca cola κομμένη. Μπορώ να πίνω μέχρι 2 μισόλιτρα το μήνα, ΑΝ βγω έξω για φαγητό ή ποτό
    Θα προσπαθήσω να πίνω τουλάχιστον 2 ποτήρια πράσινο τσάι καθημερινά ( αντί για coca cola)
    Θα αυξήσω οπωσδήποτε την ημερησία κατανάλωση λαχανικών! Ξεκινώντας από σήμερα!

ton76
    10-02-13 Τονια : δεσμευομαι να κανω γυμναστικη Δευτερα-Παρασκευη για τουλαχιστον 40 λεπτα!!!

aiglh!
    10-02-13 ο στοχος μου ειναι να μην κανω κανενα υπερφαγικο επεισόδιο ως το τέλος του μήνα !!

helena73
    10-02-13 δεσμευση...γλυκο μια φορα τον μηνα
    τηγανητο μιαφορα τον μηνα....

koritsaki
    θα δεσμευτω απεναντι σου need2lose!!! και απεναντι σε ολους σας
    11-02-13 Να μην καταναλωσω ζαχαρη και γλυκα μεχρι την πεμπτη

fata_morgana
    10-02-13Λοιπόν απόψε ο στόχος μου είναι να μη φάω κάτι που δεν επιτρέπει η Άτκινς και να μη ξεφύγω.Και να μη πιώ άλλη κόκα κόλα λάητ.
    13-02-13Σήμερα θα βάλω να μη πιω ούτε σήμερα.Και να αντισταθώ στο ταχίνι με ζαχαρίνη.Να μη φάω τίποτα γλυκό δηλαδή

Όχι καλέ για χθες ήταν.Χθες το πέτυχα.Σήμερα όμως έφαγα :smirk:

Page 11 of 81 FirstFirst ... 9101112132161 ... LastLast