Results 76 to 90 of 159
-
04-09-2008, 16:53 #76
Originally posted by marina38
Δεν αμφιβάλλω βέβαια ότι δεν έχει νόημα να εστιάζει κανείς μόνο σε μια λίστα από χαρακτηριστικά σαν αυτά που αναφέρει η carrie. Ή να μετράς τις λεπτομέρειες και να χάνεις το σύνολο.
- 04-09-2008, 16:57 #77
Originally posted by carrie
κοιταμε το βαθος (αυτο τουλαχιστον κανουν οι ωριμοι ανθρωποι), αν αυτο θες να πεις, συμφωνω, αυτο ειπα και εγω.
04-09-2008, 17:10 #78
Και βέβαια δεν μιλάω για μια κατάσταση ωραιοπάθειας οπού τα πάντα κινούνται γύρω απο την εμφάνιση, τη χλιδή και τη μούρη που θα πουλήσει ο κάθενας ή καθεμία. Ίσα ίσα που το απεχθάνομαι αυτό.
04-09-2008, 17:13 #79
εσυ θες να με διαψευσεις αλλα δεν καταλαβαινεισ αυτα που λεω!μπορει εξω να ξερεις γιατι ενας αντρας που γνωριζεις εχει παει με 100 γυναικες, γιατι θελει να το παιξει μαγκας.να το εχεις δει, να τον εχεις καταλαβει, και παλι ομως χωρανε αμφιβολιες.εδω μεσα όμως, με ενα απλο νουμερο, χωρις να ξερεις τον αλλο καθολου, δε μπορεις να ξερεις γιατι ενας αντρας εχει παει με 100 γυναικες ή με 10.αυτο λεω.μονο υποθεσεις μπορεις να κανεις, και αυτες μπορει να ειναι λαθος επειδη θα κρινεισ με βαση τα δικα σου δεδομενα και συμφωνα με τις εμπειριες σου και τα δικα σου στερεοτυπα.
04-09-2008, 17:19 #80
Δεν έχω σκοπό να βγάλω συμπέρασμα για άτομα του φόρουμ..δεν ήταν αυτή η αρχική μου πρόθεση. Εξήγησα πιο πρίν τους λόγους (περισσότερο για να κάνουμε κουβέντα επι του θέματος και να πούμε τις απόψεις μας).
Δεν διαφωνώ στο οτι κρίνουμε με βάση τα δικά μας δεδομένα, τις δικές μας εμπειρίες. Ακόμα και η ιστορία που έχει γραφτεί είναι υποκειμενική..
04-09-2008, 18:52 #81
Δε μπορώ να καταλάβω γιατί μετά από τόσες απαντήσεις σε αυτό το θέμα, μόνο ένα ή δύο άτομα απάντησαν στην ερώτηση.Γιατί τόσος φόβος να ανοιχτούμε ακόμα και προστατευμένοι από την ανωνυμία ενός φόρουμ; Το μόνο που χρειάζεται είναι να ανοιχτούμε πλήρως όλοι, ακόμα και για όσα ντρεπόμαστε, να είμαστε έτοιμοι να μην κρίνουμε αλλά να προσπαθούμε να κατανοήσουμε τους άλλους και από εκεί και πέρα να αφήσουμε να προκύψουν απορίες, αντιπαραθέσεις, σχόλια ώστε να βγει κάτι ουσιαστηκό από αυτές τις συζητήσεις. Εννοείται πως από ένα νούμερο κανείς δε μπορεί να καταλάβει τι είσαι αλλά κανείς δε μας εμποδίζει να δικαιολογήσουμε αυτό το νούμερο, να πούμε το πως καταλαβαίνουμε αυτό που απάντησε κάποιος άλλος. Έτσι ίσως καταλάβουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον μα πάνω από όλα ίσως καταλάβουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Αν τώρα κάποιοι νομίζουν πως κατέχουν την απόλυτη αυτογνωσία, μάλλον ξεκινούν λάθος (αν ελπίζουν να κερδίσουν κάτι από αυτό το φόρουμ)
04-09-2008, 19:16 #82
Λές για τους άλλους αλλά ούτε εσύ απαντάς στην ερώτηση..
04-09-2008, 19:41 #83
Προσωπικά διαφωνώ στο ότι είναι καλό να αποφεύγονται αναφορές στο παρελθόν. Πώς θα γνωρίσεις τον σύντροφο, τι του αρέσει και τι όχι, τι τον έχει ενοχλήσει και τι όχι, τι έμαθε από τις εμπειρίες του, τι φοβάται, τι επιδιώκει, πώς συνδυάζονται οι όποιες θεωρίες του περί σχέσεων με την πράξη κλπ? Γιατί είναι ΟΚ να μιλούν οι σύντροφοι για το πού σπούδασαν,πού εργάστηκαν, ποιες ήταν οι σχέσεις τους με την οικογένειά τους και όχι για τις ερωτικές σχέσεις που είχαν? Δεν είναι μέρος της ζωής ενός ανθρώπου, δεν συμβάλλει στην προσωπικότητα, στο πώς νιώθει και τι επιλέγει?
Αν τεθεί η ερώτηση που έθεσε ο vince, η κουβέντα δεν θα σταματήσει εκεί. Ποιές φαντάζεσαι ότι μπορεί να είναι οι επόμενες ερωτήσεις;
04-09-2008, 19:56 #84
Ας τηρήσω λοιπόν αυτό που είπα: είμαι 23 χρονών και έχω κάνει σέξ με 3 γυναίκες. Η πρώτη στα 15-16 μου με μια 21χρονη και τότε ήταν τελείως σωματικό και δε με γέμισε ποτέ ιδιαίτερα. Η 2η ήταν σε μια μακροχρόνια σχέση από τα 16 ως τα 23 μου και περίμενα πάνω από 1 χρόνο, σχεδόν 2 ώστε να γίνει κάτι απόλυτα ολοκληρωμένο. Κάθετι γινόταν βήμα βήμα και έμοιαζε με το μεγαλύτερο δώρο του κόσμου. Όταν πια η κοπέλα μου έπαψε να νοιώθει ένοχη για ότι γινόταν και παράλληλα καθώς και η ίδια η σχέση μας ωρίμαζε και τους δύο προχωρήσαμε και από εκεί και πέρα κάθε φορά ήταν και καλύτερη.Στην πορεία φτάσαμε στην απόλυτη ευχαρίστηση μιας και το σεξ ήταν πλέον κάτι τόσο απλό και φυσικό ανάμεσά μας όσο ένα χάδι μα παράλληλα μυστήριο, εκστατικό και γεμάτο εκπλήξεις. Μιλάω βέβαια για τις ιδανικές περιπτώσεις,γιατί όπως είναι φυσικό, όταν υπήρχε κάποιο σημαντικό άλυτο πρόβλημα, φαινόταν και εκεί.
Ακόμα και αυτή η ιδανική κατάσταση όμως δε μπόρεσε να με εμποδίσει από την επιθυμία να μείνω κάποια στιγμή μόνος μου-να μπορέσω να σταθώ χωρίς την ανάγκη μιας σχέσης και περισσότερο από την επιθυμία να γνωρίσω και άλλες γυναίκες. Αυτό που ζητούσα όμως δεν ήταν μόνο τε σεξ με άλλες γυναίκες. Ήθελα το κάτι παραπάνω. Χώρισα τελικά και σε ότι έκανα φρόντισα να γνωρίσω και να νοιαστώ για την κοπέλα που είχα δίπλα μου.Παράλληλα ήμουν ειλικρινής και εξηγούσα σε τι κατάσταση βρισκόμουν και ότι μάλλον θα ήταν δύσκολο να ξεκινήσω σε αυτή τη φάση κάτι μακροχρόνιο. Μία από τις σχέσεις που είχα και ολοκληρώθηκε ήταν κάτι πολύ όμορφο και ξεχωριστό, πολύ έντονο από πλευράς σεξ, αλλά γρήγορα έχασα το ενδιαφέρον μου και χώρισα. Από εκεί και πέρα μάλλον δε μπόρεσα να κρατηθώ μακριά από την πρώην κοπέλα μου μιας και ξανασυναντηθήκαμε και η αλήθεια είναι ότι δύσκολα μπορούσα να κρατηθώ μακριά της. Βρεθήκαμε για ένα διάστημα σε μια ενδιάμεση κατάσταση -που μάλλον κακό μας έκανε- όπου κανείς από τους δύο δεν έκανε κάτι με άλλον, βγαίναμε αλλά και εγώ δεν είχα πάρει απόφαση ότι τελείωσε ότι με απασχολούσε. Συγχρόνως, υπήρχαν πειρασμοί από άτομα που πλησίασαν και εμένα αλλά και εκείνη. Βρεθήκαμε σε φάση όπου και οι 2 καταλάβαμε ότι ή θα μέναμε μαζί ή θα προσπαθούσαμε πραγματικά να προχωρήσουμε μπροστά με κάτι άλλο, το οποίο όμως δε θα ήταν πλέον κάτι προσωρινό αλλά κάτι το οποίο θα είχε προοπτικές να κρατήσει. Τώρα κάνουμε μια προσπάθεια να είμαστε και πάλι μαζί, ελπίζοντας να φτιάξουν όλα. Η αλήθεια είναι όμως πως ενώ θέλω να στηρίξω αυτήν μου την απόφαση, δεν ξέρω κατά πόσον είμαι έτοιμος και κατά πόσον θα έχω τη δύναμη να πάψω να σκέφτομαι όσα ίσως χάνω ώστε να μπορέσω να ηρεμίσω. Η αναποφασιστικότητα αυτή με έχει ταλαιπωρίσει πολύ καιρό και φυσικά έχει κουράσει και την κοπέλα μου που επίσης έχει περάσει πολλά λόγω της δικής μου κατάστασης. Εκείνη όμως έχει μπορέσει πραγματικά να με επιλέξει.Γνωρίζει τι θέλει και το στηρίζει. Εγώ πάλι συνεχώς ταλαντεύομαι και έχω φτάσει σε σημείο, αυτό το θέμα να απορροφά όλη μου την ενέργεια και τελικά να μη μπορώ να συγκεντρωθώ σε κάτι άλλο. Έχω νοιώσει να βρίσκομαι σε πραγματικό αδιέξοδο. Άλλοτε καταφέρνω να είμαι καλά και άλλοτε νοιώθω πάλι πως δε μπορώ να χαρώ τίποτα όσο με βασανίζει αυτό το ζήτημα.
Αυτά λοιπόν από εμένα.Αυτό με απασχολει κυρίως. Σίγουρα και πάλι μπορεί κανείς να καταλάβει άλλα από αυτά που πραγματικά ήθελα να πω αλλά έλπίζω σε κάποιο χρήσιμο σχόλιο ώστε να αντιμετωπίσω και εγώ όσα με βασανίζουν.
Όσο για το θέμα της ειλικρίνιας: Αν κάποιος γράψει ψέμματα σε κάτι που θα πει, εκείνος είναι που δεν πρόκειται να κερδίσει τίποτα.Αν δε μπορείς να δεχτείς τον εαυτό σου και να στηρίξεις τις επιλογές σου σε ένα ανώνυμο φόρουμ, μάλλον δε μπορείς να τις στηρίξεις ούτε απέναντι στον ίδιο σου τον εαυτό....
04-09-2008, 19:58 #85
Originally posted by vince
Λές για τους άλλους αλλά ούτε εσύ απαντάς στην ερώτηση..
04-09-2008, 20:01 #86
Εγω παλι την θεωρω πολυ προσωπικη ερωτηση και δεν απαντω...τωρα επειδη βλεπουμε μια ερωτηση και δεν την απανταμε δεν σημαινει οτι φοβομαστε να ανοιχτουμε ή οτι κρυβουμε καποιο κομπλεξ...αν ειναι δυνατον!!!!
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
04-09-2008, 20:09 #87
Roger καταρχάς καλωσήλθες στο φόρουμ. Αυτά που λές είναι άκρως διαφωτιστικά και δείχνουν πως δεν χρειάζεται να έχουμε κάνει σεξξ με πολλές κοπέλες για να έχουμε περάσει καλά.
Τώρα για το εάν κάποιος λέει ψέματα εδώ μέσα θα μου φαινόταν χαζό πραγματικά (μιας και είμαστε άγνωστοι και ανώνυμοι μεταξύ μας). Υποπτεύεσαι κάποιον/ κάποιαν και το λές αυτό?
edit: maria..είναι η ιδέα μου η άλλαξε ο αριθμός των σεξουαλικών σου συντρόφων?
04-09-2008, 20:10 #88
Originally posted by dreamer
Προσωπικά διαφωνώ στο ότι είναι καλό να αποφεύγονται αναφορές στο παρελθόν. Πώς θα γνωρίσεις τον σύντροφο, τι του αρέσει και τι όχι, τι τον έχει ενοχλήσει και τι όχι, τι έμαθε από τις εμπειρίες του, τι φοβάται, τι επιδιώκει, πώς συνδυάζονται οι όποιες θεωρίες του περί σχέσεων με την πράξη κλπ? Γιατί είναι ΟΚ να μιλούν οι σύντροφοι για το πού σπούδασαν,πού εργάστηκαν, ποιες ήταν οι σχέσεις τους με την οικογένειά τους και όχι για τις ερωτικές σχέσεις που είχαν? Δεν είναι μέρος της ζωής ενός ανθρώπου, δεν συμβάλλει στην προσωπικότητα, στο πώς νιώθει και τι επιλέγει?
Αν τεθεί η ερώτηση που έθεσε ο vince, η κουβέντα δεν θα σταματήσει εκεί. Ποιές φαντάζεσαι ότι μπορεί να είναι οι επόμενες ερωτήσεις;
04-09-2008, 20:15 #89
Originally posted by keep_walking
Εγω παλι την θεωρω πολυ προσωπικη ερωτηση και δεν απαντω...τωρα επειδη βλεπουμε μια ερωτηση και δεν την απανταμε δεν σημαινει οτι φοβομαστε να ανοιχτουμε ή οτι κρυβουμε καποιο κομπλεξ...αν ειναι δυνατον!!!!
04-09-2008, 20:18 #90
Η απαντηση ηταν για τον roger ξεχασα να κανω quote και συγκεκριμενα στο:
Δε μπορώ να καταλάβω γιατί μετά από τόσες απαντήσεις σε αυτό το θέμα, μόνο ένα ή δύο άτομα απάντησαν στην ερώτηση.Γιατί τόσος φόβος να ανοιχτούμε ακόμα και προστατευμένοι από την ανωνυμία ενός φόρουμ; Το μόνο που χρειάζεται είναι να ανοιχτούμε πλήρως όλοι, ακόμα και για όσα ντρεπόμαστε, να είμαστε έτοιμοι να μην κρίνουμε αλλά να προσπαθούμε να κατανοήσουμε τους άλλους και από εκεί και πέρα να αφήσουμε να προκύψουν απορίες, αντιπαραθέσεις, σχόλια ώστε να βγει κάτι ουσιαστηκό από αυτές τις συζητήσεις. Εννοείται πως από ένα νούμερο κανείς δε μπορεί να καταλάβει τι είσαι αλλά κανείς δε μας εμποδίζει να δικαιολογήσουμε αυτό το νούμερο, να πούμε το πως καταλαβαίνουμε αυτό που απάντησε κάποιος άλλος. Έτσι ίσως καταλάβουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον μα πάνω από όλα ίσως καταλάβουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Αν τώρα κάποιοι νομίζουν πως κατέχουν την απόλυτη αυτογνωσία, μάλλον ξεκινούν λάθος (αν ελπίζουν να κερδίσουν κάτι από αυτό το φόρουμ)[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία