Ζυγαριές...
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 12 of 12
    Senior Member

Ζυγαριές...

Καλησπέρα σε όλους!!Το θέμα που με απασχολεί αυτό τον καιρό είναι η γνωστή,ευτυχώς,δυστυχώς σε όλους ζυγαριά..Τι είδους ζυγαριά έχετε εσείς?Εγώ έχω αυτές τις παλιές με το δείκτη, που τον τελευταίο καιρό με δείχνει μία 88 μία 89 μία 90 και φτου και από την αρχή.Άσε το άλλο! Άλλα κιλά με δείχνει στο μπάνιο,άλλα κιλά στο πλακάκι της κουζίνας και άλλ νούμερο πάνω στο χαλί..Για γέλια σας λέω.Αφού θα αρχίσω να ψάχνω σε ποιο σημείο του σπιτιού δείχνει λιγότερο.Πήρα την απόφαση να επισκεφθώ διατροφολόγο στο τέλος του μήνα,με σκοπό να κάνω μία επίσκεψη κάθε μήνα,για απλή μέτρηση...

Senior Member
    lipimeni μου κι εγώ αναλογική ζυγαριά έχω (με βελόνα) . Βέβαια εμένα είναι καινούρια ακόμη (την έχω κανα δίμηνο) και έτσι δεν έχει τρομερές αποκλίσεις . Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να ζυγίζεσαι σε αυτή τη ζυγαριά 1 φορά τη βδομάδα ,ίδια ώρα(καλύτερα πρωί) , αφού έχεις πάει τουαλέτα, χωρίς ρούχα . Την απώλεια θα την δείχνει όπως και να χει . Παράλληλα κάνε και καμιά λιπομέτρηση και ζύγισμα σε διατροφολόγο μια φορά το μήνα και θα χεις μια γενική εικόνα του πόσο χάνεις και τι είναι αυτό (λίπος , μυικός ιστος κλπ)

Senior Member
    αααααααα ζυγίστηκα στο φαρμακείο, τί χαρά πήρα Στελλού μου δε λέγεται!!! Επιτέλους μέχρι και η ζυγαριά του φαρμακείου μου δείχνει ότι αδυνάτισα :bigsmile:
    Κορίτσια πάρτε ψηφιακή ζυγαριά, ανεβαίνεις μια φορά και τέλειωσε το θέμα. Ιδιο ζυγισμα στο ίδιο σημείο (δε θα τη μεταφέρετε, να ζυγιζεστε παντα πχ στο μπανιο).
    Εγω την τραβαω με το ποδι κατω απο το επιπλο του μπανιου. Σπανια δειχνει μεγαλη αποκλιση αναμεσα σε διαδοχικα ζυγισματα.

Junior Member
    Καλησπέρα και από εμένα......και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα με την ζυγαριά....έχω μια παλιά....με το δείκτη....και μια ψηφιακή.....Η παλιά με δείχνει 2 κιλά λιγότερο από την ψηφιακή....Ενώ η ψηφιακή...... δεν δείχνει..πάντα το ίδιο αποτέλεσμα....οπότε όταν ζυγίζομαι τρελαίνομαι..

Senior Member
    εχω μια ψηφιακη,αλλα εχω ακουσει οτι οι αναλογικες δειχνουν πιο σωστα τα κιλα απο τις ψηφιακες

κι εγω παρατηρησα οτι αλλα κιλα δειχνει σε διαφορα μερη του σπιτιου.παντως εγω ζυγιζομαι συνεχεια στο ιδιο σημειο παντα με το παντελονι της πιτζαμας και το φανελακι μου.

Senior Member
    άρα από οτι βλέπω δεν είμαι η μοναδική με αυτού του είδους τη ζυγαριά..χμ..με προβληματίζει λιγάκι αλλά θα σταματήσω το ζύγισμα λίγες μερούλες και θα επανέλθω στο τέλος του μήνα.Άντε να δούμε..

Senior Member
    Originally posted by Tassos67
    Originally posted by stellou1989
    ...Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να ζυγίζεσαι σε αυτή τη ζυγαριά 1 φορά τη βδομάδα ,ίδια ώρα(καλύτερα πρωί) , αφού έχεις πάει τουαλέτα, χωρίς ρούχα . Την απώλεια θα την δείχνει όπως και να χει ...
    Η προσωπική μου εμπειρία μετά από διπλή ημερήσια καταγραφή πάνω από μισό χρόνο δείχνει ότι πολλές φορές η απώλεια κρύβεται πίσω από κατακρατήσεις.
    Οι κατακρατήσεις μου αυξάνουν όταν τρώω πολλούς υδατάνθρακες ή κόκκινο κρέας, είμαι κακοδιάθετος ή αγχωμένος κι ενώ πάω τουαλέτα το μεσοδιάστημα έχει αυξηθεί.
    Πρόκειται για κατακρατήσεις μέχρι και δύο κιλά!!! Και υπάρχουν και περιπτώσεις που από βράδυ σε πρωϊ υπήρξε μεταβολή του 1.5 κιλού!!!
    Οπότε είναι πολύ εύκολο την σταθερή ημέρα εβδομαδιαίας μέτρησης να πάρεις απογοητευτική ένδειξη.
    Το Σαββατοκύριακο που δεν τρώω παρά ελάχιστους υδατάνθρακες ή όποτε τρώω ψάρι οι κατακρατήσεις είναι από μηδαμινές ή βλέπω ακόμη και μικρή μείωση βάρους και μάλιστα μέσα στην ίδια ημέρα αν έχει προηγηθεί πολύ περπάτημα.
    συμφωνώ, ένας από τους λόγους που "άφησα" τις μετρήσεις στο διαιτολόγο είναι ακριβώς αυτός. Ολόκληρη η ψυχοσύνθεση μου εξαρτιόταν από μια μέτρηση που μπορεί να ήταν άκυρη στιγμή, χωρίς τουαλέτα, μετά από ξενύχτι ή και ποτό (ανεβάζει κατακρατήσεις και βάρος) κτλ κτλ
    Είναι όμως πολύ καλό να έχουμε μια σταθερά (ειδικά όταν δεν είμαστε και τόσο σταθερές στη δίαιτα μας) ώστε όταν μας πάρει η κάτω βόλτα και δε χάνουμε να το δούμε εγκαίρως!

Senior Member
    εμένα η φηφιακή μου με δείχνει ακριβώς όσο και του παλιού διαιτολόγου μου!! Σε ένα άλλο που πήγα έδειχνε άλλα όμως (πιο λίγο η δική του).
    Όμως την έχω πολλά χρόνια, ίσως παίζει κι αυτό ρόλο.

Senior Member
    Η ψηφιακή μου μάλλον παει για απόσυρση.
    Πρέπει να ανέβω πανω απο 4 φορές επανω για να σταθεροποιηθεί σε ενα αποτέλεσμα.Άλλαξα μπαταρίες αλλα τίποτα.Τελικα ανεβαίνω πανω τοσες φόρες οσες χρειάζεται για να μου δείξει 3 ιδια αποτελέσματα και εκείνα καταμετρώ!!!!

Senior Member
    mari μου σου δείχνει όπως παλιά πολλά κιλά απόκλιση? Λίγα γραμμαρια δικαιολογούνται πάντως!

Senior Member
    Μου δειχνει μεχρι και ενα κιλο.Πολλα ειναι για μια μετρηση.Γιαυτο ανεβαινω και ξανανεβαινω

Senior Member
    τί να σου πω εγώ δε θα την άλλαζα, μετά μπερδεύεται το πράγμα. Αφού σκέφτομαι όταν χαλάσει η δικιά μου τί θα απογίνω. Την έχω από τότε που άρχισα να ασχολούμαι με το βάρος μου.