ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΩ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 36
    Junior Member

ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΩ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ

Καλησπερα. Με λενε Κώστα εδω και μερικούς μήνες ειμαι με μια κοπέλα η οποία μου φανερωσε από την αρχη της σχέση ότι εχει περάσει απο στάδιο καταθλιψης λογω ενος διαζυγίου. Περνάγαμε απίστευτα καλα ηταν ενθουσιασμένη με αυτο που είχαμε και ξαφνικα μου είπε ότι δεν εινα καλα και αρχισε τα φαρμακα, μου εξηγησε τον λόγω . Απο τότε παει μονο στην δουλεια και μετα σπίτι με τσιγάρο και μουσική, εμένα με βλέπει καθε μέρα (δουλευουμε στον ίδιο χωρο) και με κοιτάει με παράπονο εγω καθε μερα της στελνω ενα μηνυμα και προσπαθω να την πείσω να βγούμε να μιλήσουμε. Προσφατα ειδε τον καλυτερο μου φίλο του είπε αναλυτικα τι έγινε (προφανως για να μου τα μεταφέρει) και του είπε ότι έχασε την εμπιστοσύνη της στους ανθρώπους σκεφτηκε την αυτοκτονια για λίγο και ότι αισθάνεται ότι έχει χάσει την αξιοπρεπεια της και έχει γίνει ρεζίλι στους δικούς της ανθρώπους. Σας ρωτάω τι να κάνω θελω να την στηρίξω ξέρω οτι τα μηνυματα μου τα διαβαζει και της αρεσουν αλλα δεν με αφήνει να την πλησιάσω εγω έχω υπομονη.
    Ευχαριστω πολυ

Είσαι σίγουρος πως έχει πάλι κατάθλιψη, ή μήπως ήταν δικαιολογία για να τελειώσει την σχέση σας χωρίς να της ζητήσεις εξηγήσεις;
    Σε αυτό βέβαια θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν κάποια παιδιά από δω που αντιμετώπισαν ή αντιμετωπίζουν κατάθλιψη για το πως θα λειτουργούσαν σε μια τέτοια περίπτωση.
    Η ταπεινή μου άποψη είναι πως όταν θέλουμε κάποιον και είμαστε ενθουσιασμένοι μαζί του τον θέλουμε πάντα και το κυριότερο τις δύσκολες στιγμές μας.

Junior Member
    Originally posted by Θεοφανία
    Είσαι σίγουρος πως έχει πάλι κατάθλιψη, ή μήπως ήταν δικαιολογία για να τελειώσει την σχέση σας χωρίς να της ζητήσεις εξηγήσεις;
    Σε αυτό βέβαια θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν κάποια παιδιά από δω που αντιμετώπισαν ή αντιμετωπίζουν κατάθλιψη για το πως θα λειτουργούσαν σε μια τέτοια περίπτωση.
    Η ταπεινή μου άποψη είναι πως όταν θέλουμε κάποιον και είμαστε ενθουσιασμένοι μαζί του τον θέλουμε πάντα και το κυριότερο τις δύσκολες στιγμές μας.
    Ειμαι σίγουρος γιατι περνει αγωγη και την σχέση δεν την έχει τελειωσει καθε μέρα που με βλέπει μεκοιταει σαν να ζηταει βοηθεια και όταν μιλαμε στο τηλέφωνο μου λεει ότι θελει αλλα δεν μπορει.

Senior Member
    Κωστα καλησπερα.Εχω περασει απο διαζυγιο κ απο σταδιο καταθλιψης.Πες μου αν θελεις την σειρα να καταλαβω,χωρισε- επαθε καταθλιψη- μετα ηταν μαζι σου-μετα παλι καταθλιψη.Σε ποσο καιρο ολα αυτα?

Junior Member
    Originally posted by mariafound82
    Κωστα καλησπερα.Εχω περασει απο διαζυγιο κ απο σταδιο καταθλιψης.Πες μου αν θελεις την σειρα να καταλαβω,χωρισε- επαθε καταθλιψη- μετα ηταν μαζι σου-μετα παλι καταθλιψη.Σε ποσο καιρο ολα αυτα?
    Παντρευτηκε 18 χρονων χωρισε πριν 3 χρονια (τωρα ειναι 31) αλλα οταν γυρισε αθηνα γιατι ζουσε επαρχεια εμεινε κλεισμενη στο σπιτι σχεδον 2 χρονια με καταθλιψη ειναι περιπου 10 μηνες που δουλευει και γενικα βγαίνει. Τωρα το ξανα έπαθε μου το είπε ότι δεν ειμαι καλα και πέρνει παλι φαρμακα.

Senior Member
    Καλημερα.Πιστευω οτι ειναι ειλικρινης.Ειναι πολυ δυσκολο να ξεχασεις 10 χρονια γαμου κ να ξεπερασεις τον χωρισμο.Παντρευτηκε μικρη κ η σχεση αυτη την σημαδεψε,εξαρταται βεβαια απο πολλους παραγοντες οπως πως παντρευτηκε,ειχε αγαπη στον γαμο της, εχει παιδια κ το σημαντικο ΠΩΣ χωρισε.Μεινε διπλα της εστω κ απο αποσταση κ μην ζητησεις παραπανω απο οτι μπορει να σου δωσει.Ομως μπορει να εισαι μονο το δεκανικι που θα την βοηθησει να σταθει στα ποδια της κ να προχωρησει.Να εισαι ετοιμος γιαυτο για να μην πληγωθεις.

Senior Member
    Φοβαται πολυ

Senior Member
    Πολύ σημαντική κουβεντα , φίλε μου....
    Μπορεί να είσαι απλά το δεκανίκι που χρειάζεται για να σταθεί στα πόδια της..
    Αν αντέχεις, έχοντας την επίγνωση μιας τέτοιας πιθανής πιθανότητας, να μένεις δίπλα της και να την στηρίζεις, τότε.... κάντο.
    Όσο για την παρούσα φάση, θέλει λεπτούς χειρισμούς.
    Αν θέλεις, γνώμη μου είναι, δείξε της οτι είσαι εκεί σαν δεσμός της κι όχι σαν ψυχολόγος της.
    Αλλά οτι πάντως είσαι εκεί.
    Και θα περιμένεις, επιμένοντας διακριτικά.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Junior Member
    Originally posted by weird
    Πολύ σημαντική κουβεντα , φίλε μου....
    Μπορεί να είσαι απλά το δεκανίκι που χρειάζεται για να σταθεί στα πόδια της..
    Αν αντέχεις, έχοντας την επίγνωση μιας τέτοιας πιθανής πιθανότητας, να μένεις δίπλα της και να την στηρίζεις, τότε.... κάντο.
    Όσο για την παρούσα φάση, θέλει λεπτούς χειρισμούς.
    Αν θέλεις, γνώμη μου είναι, δείξε της οτι είσαι εκεί σαν δεσμός της κι όχι σαν ψυχολόγος της.
    Αλλά οτι πάντως είσαι εκεί.
    Και θα περιμένεις, επιμένοντας διακριτικά.
    Καταρχην σας ευχαριστω για τις συμβουλές σας στην παρούσα φάση και ενω δεν το ειχα σκεφτει οτι μπορει να γινω δεκανικι δεν θέλω να σταματησω να υπάρχω γιαυτην, αν και το απευχομαι . Ειναι εντυπωσιακο ότι διακρίνω ΄τον φόβο με βλέπει και φοβάται να με πλησιασει γιατι οσες φορες εχει γινει αυτο με πέρνει αγκαλιά νιωθω ότι κάτι την σταματάει ισως γιατι θεωρει ότι δεν πρεπει να περάσει καλά ισως γιατι δεν πρέπει να εμπιστευτεί αλλον. Το μόνο σίγουρο ειναι ότι δεν με σταμαυαει

Senior Member
    Όλα αυτά τα ίσως, και οι υποθέσεις που κάνεις για το τι μπορεί να συμβαίνει μέσα της, θα διαλευκανθούν μόνο αν τα συζητήσεις μαζί της, μόνο τότε θα ξέρεις. Απο οτι φαίνεται χρειάζεται πολύς χρόνος, υπομονή κι επιμονή.
    Ειναι δική σου απόφαση το αν και πως θα σχετίζεσαι με αυτόν τον άνθρωπο που φαίνεται να \"ζητά\" μια διαφορετικού είδους μεταχείριση.
    Αλήθεια, εσυ πως αισθάνεσαι με όλο αυτό?
    Πόσο η δική της θλίψη σε ακουμπα?
    Ποσο νοσταλγείς τις παλιες στιγμές, τι ειναι αυτό που προσδοκάς?
    Φυσικα, δεν θέλω να σε πιέσω να ανοιχτείς παραπάνω απο όσο θα ήθελες, οποτε θα το καταλάβω αν δεν απαντήσεις σε αυτά που σε ρωτώ.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Junior Member
    αυτό που χρειάζεται είναι να της πεις ότι θα είσαι δίπλα της ό,τι και να γίνει. πως θα της σταθείς. σε αυτή την κατάσταση τα άτομα κόβουν από τις σχέσεις τους είτε γιατί πιστεύουν πως βλάπτουν το συντροφό τους είτε γιατί δε μπορούν να προσφέρουν αυτά που θα ήθελαν. αν την αγαπάς πραγματικά πρέπει να φερθείς με λίγο θράσσος και να της δηλώσεις πως δε βγαίνεις από τη ζωή της για κανέναν λόγο. (αν φυσικά αυτό ισχύει)

Senior Member
    κωστα να σε ρωτησω ομως,εσυ τι θα παρεις απο αυτη τη σχεση;εναν συνεχομενο διχασμο των επιθυμιων της;ξερεις ποσο δυσκολο ειναι αυτο;θα το αντεξεις;διαβασα πιο πανω για υπομονη,υπομονη μεχρι να γινει τι;μεχρι να αποφασισει να ανοιχτει;μεχρι να αποφασισει τι θελει;μεχρι να καταλαβει τι νοιωθει μεσα της;και εσυ που εισαι σε ολη αυτη την ιστορια;αυτος που θα περιμενει;και για ποσο χρονικο διαστημα;αν βρει κατι αλλο ετσι για την πλακα θα το αντεξεις;εισαι σιγουρος οτι αυτα που νοιωθει ειναι φοβος να κανει μια σχεση;μηπως ειναι κατι διαφορετικο;ας ρωτησουμε τις θηλυκες παρουσιες αν οταν ειναι ερωτευμενες με καποιον εχουν ενδοιασμους να προχωρησουν,και αν εχουν ποιοι ειναι;τι βαζει πανω απο ολα η κοπελα που σε ενδιαφερει;πιστευω πως τα εχεις ωραιοποιησει τα πραγματα σε σχεση με αυτα που θελεις αλλα παλι μπορει να κανω και λαθος ..... καλη υπομονη φιλε μου,χαιρομαι για τετοιες περιπτωσεις να εχω αδικο,ελπιζω και στη δικη σου .....

Junior Member
    Originally posted by weird
    Όλα αυτά τα ίσως, και οι υποθέσεις που κάνεις για το τι μπορεί να συμβαίνει μέσα της, θα διαλευκανθούν μόνο αν τα συζητήσεις μαζί της, μόνο τότε θα ξέρεις. Απο οτι φαίνεται χρειάζεται πολύς χρόνος, υπομονή κι επιμονή.
    Ειναι δική σου απόφαση το αν και πως θα σχετίζεσαι με αυτόν τον άνθρωπο που φαίνεται να \"ζητά\" μια διαφορετικού είδους μεταχείριση.
    Αλήθεια, εσυ πως αισθάνεσαι με όλο αυτό?
    Πόσο η δική της θλίψη σε ακουμπα?
    Ποσο νοσταλγείς τις παλιες στιγμές, τι ειναι αυτό που προσδοκάς?
    Φυσικα, δεν θέλω να σε πιέσω να ανοιχτείς παραπάνω απο όσο θα ήθελες, οποτε θα το καταλάβω αν δεν απαντήσεις σε αυτά που σε ρωτώ.
    Στεναχωριεμαι και θυμωνω γιατι χανουμε πολυτιμο χρόνο απο το να περάσουμε απιστευτα καλα και ξερω οτι θα την βοηθησει αυτο. Ειναι δυσκολο να συζητησω παει μονο στην δουλεια και μετα σπίτι της δεν θελω να την τρομάξω με το να την περιμενω από κατω, από την άλλη την βλεπω στην δουλεια με κοιτα με ενα θλιμενο βλέμμα

Junior Member
    Originally posted by Amy21
    αυτό που χρειάζεται είναι να της πεις ότι θα είσαι δίπλα της ό,τι και να γίνει. πως θα της σταθείς. σε αυτή την κατάσταση τα άτομα κόβουν από τις σχέσεις τους είτε γιατί πιστεύουν πως βλάπτουν το συντροφό τους είτε γιατί δε μπορούν να προσφέρουν αυτά που θα ήθελαν. αν την αγαπάς πραγματικά πρέπει να φερθείς με λίγο θράσσος και να της δηλώσεις πως δε βγαίνεις από τη ζωή της για κανέναν λόγο. (αν φυσικά αυτό ισχύει)
    Καλημερα φροντίζω να το δειχνω αυτο δηλαδη καθε βράδυ της στελνω ενα μηνυμα με ομορφο περιεχομενο που της δειχνει ποσο την σκεφτομαι και ότι ειμαι εκει, εκεινη δεν απαντα ποτε αλλα και δεν με σταματα να μου πει με ενοχλείς. Στην δουλεια που την βλέπω ειναι δύσκολο περα απο το καλημερα και καλη ξεκουραση να πω κατι άλλο. Εχω σκεφτει να παω κατω από το σπιτι της αλλα φοβαμαι μην τρομάξει εχω σκεφτει να της γραψω, το μονο που δεν εχω σκεφτει ειναι να σταματήσω γιατι το βλεπω στο βλέμμα της

Junior Member
    Originally posted by Empneustns
    κωστα να σε ρωτησω ομως,εσυ τι θα παρεις απο αυτη τη σχεση;εναν συνεχομενο διχασμο των επιθυμιων της;ξερεις ποσο δυσκολο ειναι αυτο;θα το αντεξεις;διαβασα πιο πανω για υπομονη,υπομονη μεχρι να γινει τι;μεχρι να αποφασισει να ανοιχτει;μεχρι να αποφασισει τι θελει;μεχρι να καταλαβει τι νοιωθει μεσα της;και εσυ που εισαι σε ολη αυτη την ιστορια;αυτος που θα περιμενει;και για ποσο χρονικο διαστημα;αν βρει κατι αλλο ετσι για την πλακα θα το αντεξεις;εισαι σιγουρος οτι αυτα που νοιωθει ειναι φοβος να κανει μια σχεση;μηπως ειναι κατι διαφορετικο;ας ρωτησουμε τις θηλυκες παρουσιες αν οταν ειναι ερωτευμενες με καποιον εχουν ενδοιασμους να προχωρησουν,και αν εχουν ποιοι ειναι;τι βαζει πανω απο ολα η κοπελα που σε ενδιαφερει;πιστευω πως τα εχεις ωραιοποιησει τα πραγματα σε σχεση με αυτα που θελεις αλλα παλι μπορει να κανω και λαθος ..... καλη υπομονη φιλε μου,χαιρομαι για τετοιες περιπτωσεις να εχω αδικο,ελπιζω και στη δικη σου .....
    Σε ευχαριστω πολυ και εγω το ελπιζω. Σε όλα αυτα που ρωτας εχεις δικιο ας ελπίσουμε να μας βοηθησουν οι φιλες μας. Δεν θεωρω ότι εχω ωραιοποιησει τα πραγματα εχω 2 φιλες μου που εχει μιλησει μαζι τους και μου λένε ότι ειναι φανερο ότι με θελει αλλα φοβαται να εμπιστευτει μετα το γεγονος που συνέβει με τον πρωην αντρα της.

Page 1 of 3 123 LastLast