Results 1 to 5 of 5
-
10-03-2013, 21:14 #1
ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
Γεια σας, ειμαι η Stephie και πασχω εδω και 7 χρονια απο βουλιμια.Δεν θα σας περιγραψω ποσο κολαση εχει γινει η ζωη και η καθημερινοτητα μου γιατι οσοι πασχετε απο αυτο το γνωριζετε καλυτερα απο εμενα.Εδω και πολυ καιρο το προβλημα εγνε πολυ χειροτερο...Δεν μπορω πλεον να ανω εμετο και αυτο εχει σαν αποτελεσμα να εχω παχυνει αρκετα,να με πιανουν κρισεις πανικου μη ξεροντας πως να αποβαλλω ολο αυτο το φαγητο.Γνωριζω τοσο τισ αιτιες οσο και οτι η πιο ενδεδειγμενη αντιμετωπιση της βουιμιας ειναι η γνωσιακη ψυχοθεραπεια,την οποια εκανα για ελαχιστο χρονικο διαστημα.
Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν γνωριζετε αν υπαρχουν χαπια που μπορουν να βοηθησουν ???????αν μπορειτε να με βοηθησετε θα το εκτιμησω πολυ γιατι εμαι σε παραπολυ δυσκολη θεση............
- 11-03-2013, 07:08 #2
καλημερα!!! μπορεις μεσα απο τον ψυχιατρο που πηγαινω και εγω να σου δωσει κατι χαπια να πινεις απλα για να ισε πιο χαλαρη σε καμια περιπτωση η βουλιμια δεν θεραπευεται με χαπια η φαρμακα... θελει δυναμη ψυχης και θεληση για να τελειωσει ολο αυτο!!!!! οταν το πιστεψου θα τελειωσει αν οχι απλα θα ζουμε με αυτο!!
11-03-2013, 12:16 #3
και εγω πιστευω οτι πρωτα πρεπει να επισκεφτεις ενα ειδικο και θα σου πει αυτος, οσο αφορα φαρμακα χρειαζεσαι κπ φαρμακο που θα ρυθμιση τη σεροτινη σου διοτι αυτη ευθυνεται για τα βουλιμικα επεισοδια.. αλλα ο ειδικοσ ξερει πολυ καλυτερα, αλλα και φαρμακο να παρεισ χρειαζεσαι ταυτοχρονα ψυχολογικη θεραπεια.απο μονα τους τα φαρμακα δεν κανουν τιποτα δυστηχως
12-03-2013, 10:07 #4
όπως λένε και τα κορίτσια Stephy δυστυχώς στην βουλιμία δν πατάς ένα κουμπί και κλείνει. ούτε υπάρχουν χάπια να την σταματήσουν. σίγουρα πρέπει να δεις έναν ειδικό. προσπάθησε να τρως κάθε τρεις ώρες έστω κ κάτι λίγο έτσι ώστε να περιοριστεί λιγάκι η βουλιμία. επίσης γράφε καθημερινά σε ένα ημερολόγιο τι έφαγες και γιατί το έφαγες(πεινούσες,ένιωθες πληγωμένη,βαριόσουν). χρειάζεται λίγη οργάνωση για να μπορέσεις να μάθεις να τρέφεσαι φυσιολογικά.
και μην πίνεις νερό την ώρα που τρως γιατί θα σκάσεις και δν θα μπορείς να αναπνεύσεις,(αφού δν σκοπεύεις να κάνεις εμετό). πιες 20 λεπτά πριν το γεύμα και μία ώρα αφού φας.
12-03-2013, 23:36 #5
εχω παει σε ψυχολογο αλλα δεν αντεξα να διεκπαιρεωσω την διαδικασια γιατι ηταν ιδιατερα επιπονη και ψυχοφθορα.εν τω μεταξυ επειδη πλεον δεν μπορω να κανω εμετο(δεν ξερω αν ειναι για καλο η για κακο αυτο)σκεφτομαι να στραφω στα χαπια,αδυνατισματοε η και καθαρτικα (αν και φοβαμαι λιγο για να πω την αληθεια)οποτε αν εχετε να μου προτεινετε κατι..........ευχαριστω για τισ συμβουλες παντως
Καρδιακή ανεπάρκεια και άγχος
18-06-2025, 14:03 in Σωματόμορφες Διαταραχές (Υποχονδρίαση, Αρρωστοφοβία κτλ)