Ψυχοθεραπεία για τη σχιζοφρένεια
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7
    Senior Member

Ψυχοθεραπεία για τη σχιζοφρένεια

Θα ήθελα να ρωτήσω τους ειδικούς καταρχάς..πόσο αποτελεσματική είναι η ψυχοθεραπεία για ασθένειες που έχουν κάποιο είδος σχιζοφρένειας? Κατα το πόσο ένας ασθενής που έχει παρουσιάσει ψυχωσικά συμπτώματα στο παρελθόν μπορεί να ωφεληθεί απο κάποιο μοντέλο ψυχοθεραπείας (και ποίο είναι αυτό)? Επίσης, υπάρχουν ψυχοθεραπευτές ειδικά για σχιζοφρενείς?

Senior Member
    http://www.schizophrenia.com/sznews/archives/003582.html

Οτιδηποτε καλα λινκ δεκτα.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Cognitive Behavioral Therapy δηλαδή γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία...? Τα αποτελέσματα δεν είναι ξεκάθαρα όπως αναφέρει ο συγγραφέας στο άρθρο. Το CBT φαίνεται να είναι σαν συνοδευτική θεραπεία μαζί με την φαρμακευτική αγωγή...

Senior Member
    Ένα ακόμα λίνκ
    http://www.psychiatrictimes.com/display/article/10168/51321

In the 1950s, Aaron Beck had already treated a psychotic patient with a cognitive approach, but thereafter the research in this specific area lay dormant for decades.

Γύρω στο 1950 ο Aaron Beck είχε ήδη θεραπεύσει έναν ψυχωτικό ασθενή μεσω γνωσιακής προσέγγισης, αλλά στη συνέχεια η έρευνα πάνω σε αυτό έμεινε στη σιωπή για δεκαετίες!

Senior Member
    Τα φαρμακα ειναι ενα must απο κει και περα το χαος αυτο εχω καταλαβει εγω.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Στο παρελθόν είχα επισκευτεί ψυχολόγο (λίγες φορές είναι η αλήθεια) αλλά ούτε που θυμάμαι τι λέγαμε. Το θέμα της CBT δεν το έχω ψάξει καθόλου είναι η αλήθεια..

Senior Member
    Βασικά δεν το ψάχνω άλλο το θέμα. Καλή και \"νόστιμη\" η γνώση αλλά ποτέ δεν χορταίνεις.

Μαθαίνω ένα, ρωτάω δέκα..:)