Και τωρα τι? - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 43 of 43
    Senior Member
    Με τιποτα δεν υποστηριζω οτι οι υδατανθρακες αποβαλονται διαπαντως απο την διατροφη.ΜΕ ΤΙΙΙΙΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!!
    Απλώς επειδη ξεκινησα σχετικα προσφατα την διαδικασια επανενταξης μου στην απωλεια βαρους και αποφυγης υπερφαγικων, -τελη Γεναρη αρχισα- θεωρω οτι ειναι νωρις να βαλω κανονικη ποσοτητα υδατανθρακων στο μενου μου.Αυτο.
    Θα γινει αλλα οχι τωρα γιατι ακομη και θελω να χασω αλλα και με κραταει μακρια απο υπερφαγικα.
    Εστψα στον γιοκα μου χυμο πορτοκαλι- τον θελει σουρωμενο- και αντι να πιω και εγω εφασγα αυτο που περισσεψε, τις ινες.
    Προσπαθω να αλλαξω το τι τρωω απο τις τροφες.Το ψωμι δεν κανει κακο, ισα ισα -εχεις δικιο που λες για τις βουτιες της σεροτονινης- χρειαζεται για την λειτουργεια του εγγεφαλου, αλλα δεν θα σταματισω στην μια φετα.Θα παρω -αυτο τον καιρο - τους υδατανθρακες μου απο αλλου.
    Χαιρομαι που τα καταφερεις και χαιρομαι και εγω για την δικη μου πορεια.

Senior Member
    Originally posted by marimari
    Με τιποτα δεν υποστηριζω οτι οι υδατανθρακες αποβαλονται διαπαντως απο την διατροφη.ΜΕ ΤΙΙΙΙΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!!
    Απλώς επειδη ξεκινησα σχετικα προσφατα την διαδικασια επανενταξης μου στην απωλεια βαρους και αποφυγης υπερφαγικων, -τελη Γεναρη αρχισα- θεωρω οτι ειναι νωρις να βαλω κανονικη ποσοτητα υδατανθρακων στο μενου μου.Αυτο.
    Θα γινει αλλα οχι τωρα γιατι ακομη και θελω να χασω αλλα και με κραταει μακρια απο υπερφαγικα.
    Εστψα στον γιοκα μου χυμο πορτοκαλι- τον θελει σουρωμενο- και αντι να πιω και εγω εφασγα αυτο που περισσεψε, τις ινες.
    Προσπαθω να αλλαξω το τι τρωω απο τις τροφες.Το ψωμι δεν κανει κακο, ισα ισα -εχεις δικιο που λες για τις βουτιες της σεροτονινης- χρειαζεται για την λειτουργεια του εγγεφαλου, αλλα δεν θα σταματισω στην μια φετα.Θα παρω -αυτο τον καιρο - τους υδατανθρακες μου απο αλλου.
    Χαιρομαι που τα καταφερεις και χαιρομαι και εγω για την δικη μου πορεια.
    :thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:

Senior Member
    Μαριμαρι, εχεις παιδακι ε? Να σου ζησει κοπελα μου να τον χαιρεσαι

Καλα και γω που ειμαι στη φαση χανω/συντηρω δεν εχω βαλει πληρως ολους τους υδατανθρακες στη διατροφη μου... θελει σιγα σιγα σιγα σιγα η επανενταξη

Senior Member
    2 αντρακλες εγω που υπερλατρευω οσο τιποτα στον κοσμο!!!!!!!!!!!!:bouncy:

Θελει προσοχη να μπουμε πολύ ομαλα στους υδατανθρακες αλλα για μενα ειναι νωρις.Μια χαρα μου αρεσει εδω με λιγους και χασημο βαρους και ελεγχο πεινας!!!!!

Senior Member
    Οταν λεω μεγαλη απωλεια εννοω απο τα 105 πηγα στα 58 ... (απο αυτα εχω παρει πλεον τα 5) και ειμαι στα 63-64 εκει παιζω τωρα κανωντας προσπαθεια να σταθεροποιησω η και να χασω αυτα τα 5... Ολο αυτο περιπου 1 χρονο και κατι...

Προς το τελος τα θαλασσωσα με την διατροφη, περασα 1.5 μηνα (εχασα 6 κιλα, ηταν ομως πολλα καθως ηδη ειχα χασει πολυ βαρος και δικαιολογουταν τετοια απωλεια... ημουν 64 πηγα 58 ομως με ενα οργανισμο καταπονημενο, που δεν σηκωνε τοση μειωση σε τοσο λιγο διαστημα για τα κιλα που ημουν) που για διαφορους λογους δεν πολυετρωγα, δεν επαθα ανορεξια αλλα ημουν πολυ πιεσμενη με στεναχωρια, σε αυτο το διαστημα επειδη καταγραφω τη τρωω και ετρωγα μια τυπικη μερα ηταν περιπου, 1 αυγο, 1 μηλο, 2 γιαουρτια
    ή 5 γαριδες, μπροκολο, 2 γιαουρτια... Ελαχιστες θερμιδες ... λιγη υδατανθρακες... ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ παραδειγμα μην το ακολουθησει ΚΑΝΕΙΣ... και γω δεν ηθελα κατι τετοιο για μενα απλα δεν κατεβενε μπουκια ...

Μετα απο αυτο ηρθε και ο 1.5 μηνας υπερφαγικα... λογικο λογικοτακο οτι θα ακολουθουσε...

Τωρα γραμμαρια υδατανθρακων δεν ξερω... παντως ηταν λιγα...

Senior Member
    Ας συνεχισω να γραφω τις σκεψεις μου, με βοηθαει...

Εγω λοιπον και ο καθρεφτης, χρονια παλευα με μια ζυγαρια και ενα καθρεφτη. Λες και η ζυγαρια η ο καθρεφτης θα μου ελεγαν ποια ειμαι... λες και αν καποιος με εβλεπε στα 100 θα ειχε αλλη γνωμη για μενα απο οτι αν με εβλεπε στα 65 (και στην τελικη τι με νοιαζει εμενα τι γνωμη θα χε ο αλλος..., γνωμη του θα ειναι δικια του ας εχει οποια θελει...) Ναι υπαρχουν και αυτοι αυτοι που με ειδαν να αδυνατιζω και λες και αλλαξα με προσεγγισαν ... και να πω οτι χαρηκα, μπα δεν χαρηκα... τετοιους ανθρωπους διπλα μου δεν θελω... Υπηρχαν και οι αλλοι που μετα τα συχαρηκια για την απωλεια ετρεξαν να συμπληρωσουν ε βεβαια και αλλοι αδυνατιζουν και παχαινουν ποσες φορες το χουμε δει... καποιοι που περιμεναν και τωρα που βαλα τα 5 κιλακια ειπαν α σαν να ψιλοπαχυνες... ποσα λιγα ξερεται για τις διατροφικες διαταραχες ηθελα να τους πω... δεν το πα... τσαμπα σαλιο σε ανθρωπους που δεν καταλαβαινουν δεν χαλαω... Οχι πια...

Η μονη ερωτηση που επρεπε τοσα χρονια να χω απαντησει ηταν ΜΙΑ... εσυ κοριτσι μου τι λες για σενα?
    Εγω λεω τιμη μου και καμαρι μου που περασα μεσα απο την παχυσαρκια.... Τιμη μου και καμαρι μου η διατροφικη μου διαταραχη εγινε η αφορμη για να δω τι εχει αξια και ουσια τελικα, για τις αληθειες που εμαθα για μενα, και για την δουλεια που ειτε με ειτε χωρις διατροφικη διαταραχη θα επρεπε να ειχα κανει με τον ευατο μου... Μεγαλη μου χαρα που γνωριζω τον ανθρωπο που επιμελως εκρυβα πισω απο παραπανησια κιλα, μεγαλη μου χαρα που εκτος απο δυναμη εχω και αδυναμιες....

Αν εχω να πω κατι ειναι ΜΙΛΑ... οτι και να σου πουν οι αλλοι ΜΙΛΑ... μην το καταπινεις μαζι με μια παστα για να παει κατω το φαρμακι... Μην σε νοιαζει τι θα πιστεψουν για σενα να σε νοιαζει τι πιστευεις εσυ για σενα... (τα γραφω και για μενα, επαναληψη μητηρ πασης μαθησεως)

Καλο 3ημερο παιδια!!!!

Senior Member
    Μαρεσει να μιλας και μαρεσει να σε διαβαζω.
    Εσυ λες "μιλα" το οποιο το λεω και εγω αλλα εγω λεω και κατι αλλο...Διωξε ή μην ξαναφησεις να μπει στη ζωη σου οτι σε ριχνει.Οτι δεν σε προαγει σε καλυτερο ανθρωπο οτι δεν σε "παιδευει" και κραταει το μυαλο σου σε ενγρηγορση.
    Διωξε ή μην αφηνεις να ξαναμπει οτι αποδειχτηκε μικρο, οποιος δεν καταλαβε τι μπορεις να προσφερεις ποσο μπορεις να αγαπησεις, ποσο ομορφα στεκεσαι διπλα σαυτους που σεχουν αναγκη χωρις να χαιδευεις αυτακια.
    Εφτασα σαυτη την ηλικια και για πολλα πραγματα μπορω να πω οτι ειμαι ευγνωμων στον Θεο.Ενα απ αυτα ειναι οτι δεν επαναλαμβανω τα λαθη μου.
    Μαθαινω απο αυτα και προχωρω.Οι ανθρωποι σε διδασκουν πως θελουν να τους συμπαριφερεσαι.
    Ακου τους και αν συμφωνεις προχωρας.Αλλιως.....

Πιο δυσκολο ειναι να σηκωνεις τοιχο σε ανθρωπους που δεν μπορουν να περπατησουν παραλληλα με σενα αλλα θελουν να τους κουβαλησεις στη ραχη ριζομενοι στις ανασφαλιες τους, παρα να φας μια τουρταρααααα...
    Ειναι δυσκολο αλλα τα καταφερνουμε.
    Μεσα απο τα δυσκολα βρισκεις την λιτρωση...βισκεις τη γλυκια γευση της επιτυχια.
    Τα ευκολα σε κρατανε στον πατο.Τα δυσκολα σε ανεβαζουν καθε φορα και απο ενα σκαλι!!!!
    Ετσι τοχω φιλοσοφισει και ειναι καθαρα δικη μου αποψη.
    Με νοιαζει η εξωτερικη μου εμφανιση αλλα πρωτα με ενδιαφερει να μαρεσω απο μεσα.Να μην με κραταει κατω καμια φοβια, κανενα κομπλεξ...Τιποτα.Να μπορω ΤΟ ΙΔΙΟ να χαρω βολτα μονη μου και βολτα με 5 φιλους.
    Να θελω να κατσω μονη μου με τον εαυτο μου και να μη φοβαμαι τη μοναξια αλλα να τη γουσταρω και να την αναζητω φορες-φορες!!!!!!!
    Να απολαμβανω πιτσα και να λεω" φατην αγαπημενη μου" και οχι νε πεφτω στα ταρταρα απο τις τυψεις και τις ενοχες...
    Να γελαω δυνατα τοσο μονη μου οσο και με κοσμο!!!!!!!
    Να προσεχω τι λεω πως το λεω να αγαπαω, να δημιουργω , να βαριεμαι, να γκρινιαζω , αλλα πανω απολα ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΙ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!!!!!!!

Senior Member
    Σε ευχαριστω!!! Ευτυχως για μας... η απωλειες δεν ειναι κατοσταρι, δεν εχει ουσια ποιος θα κοψει πιο γρηγορα την γραμμη του τερματισμου... ειναι μαραθωνιος και σημασια εχει ποιος θα αντεξει ....

Η μοναξια δεν ειναι κακη, καθε αλλο θα ελεγα χρονος με τον εαυτο μας ειναι πολυτιμος χρονος... ισως πολυτελεια στις μερες μας.... μικρες στιγμες πολυτελειας που πρεπει κανεις να απολαμβανει στο επακρο...

Καλο τριημερο

Senior Member
    Υπερφαγικο- nowwhat σημειωσατε 1....

Η διατροφικη διαταραχη ειναι εδω ... η επεισοδιακη υπερφαγια, δεν ειναι τελικα ευκολος αντιπαλος... Και ΝΑΙ δεν την ξεπερασα οπως ηθελα να πιστευω... το καλο ειναι οτι αντιλαμβανομαι το προβλημα,...

Senior Member
    Νow what καλημέρα και στο τόπικ σου
    Πάω να διαβάσω την ιστορία σου ...

Senior Member
    Καλως την και απο δω... βλεπω οτι ξεκινησες ακριβως απο το ιδιο σημειο εκινησης με μενα το 105 ... με τρως λιγο στο υψος βεβαια κυρια μου

Senior Member
    Ναι! Έχουμε ίδιο σημείο έναρξης!
    Βέβαια εγώ άραξα καιρό στα κιλα μου μέχρι να καταφέρω να νικήσω την υπερφαγία μου χιχιχι, ωστόσο όπως έγραψες και πιο πάνω (και συμφωνώ απόλυτα :thumbup::thumbup: ) ο δρόμος μας δεν είναι αγώνας ταχύτητας αλλά αντοχής. Ο καθένας το πιάνει από εκεί που μπορεί και ξεκινάει και το δουλεύει...

Αν και εγώ στο παρελθόν όταν είχα καταφέρει να χάσω το περιττό μου βάρος και ήμουν αδύνατη, είχα συνειδητοποιήσει την πολυπλοκότητα της κατάστασης, δεν θα βρισκόμουν πάλι να παλεύω με το βάρος μου και μάλιστα με περισσότερα κιλά. Εσύ Now έκανες την προσπάθεια σου, έχασες το βάρος σου και μετά άρχισαν να ανάβουν κόκκινα λαμπάκια και να βαράνε καμπάνες συναγερμού. Και ευτυχώς δεν έκλεισες τα αυτιά σου, δεν εφησυχαστικές, συνειδητοποίησες ότι υπάρχει ακόμη πρόβλημα, ότι παρόλο το βάρος που έχασες το πρόβλημα είναι αλλού και δεν το έχεις νικήσει ακόμη. Αυτό είναι μία αποκάλυψη από μόνο του και για αυτό και μόνο σου αξίζουν πολλά μπράβο. :bigsmile:

Πάντως η δική μου εμπειρία μου έδειξε ότι το ταξίδι για μία ισορροπημένη διατροφή μπορεί να γίνει, εκτός από διασκεδαστικό, λυτρωτικό και ιδιαίτερα καθοριστικό ως προς την αυτογνωσία μας. Μπορεί να είναι ένα όμορφο ταξίδι, και να μας προσφέρει ισορροπίες όχι μόνο στη διατροφή μας αλλά και στη ζωή μας γενικότερα. Γιατί απλά όταν ξεκινήσουμε να αγαπάμε και να φροντίζουμε τον εαυτό μας αληθινά, τότε γινόμαστε σε όλους τους τομείς καλύτεροι άνθρωποι

Senior Member
    Eli η αποδοχη για το προβλημα, νομιζω θα συμφωνησεις και σε αυτο, δεν ερχεται αμεσως ....
    Ξερεις ποσες φορες εχασα και ξαναπειρα κιλα... ουυυυυυυ αμετρητες... κανεις δεν μου χε μιλησει για διατροφικη διαταραχη ομως ολοι παχυσαρκη με ελεγαν κανενας δεν μου ειπε πως δεν πασχω απο παχυσαρκια αλλα απο επεισοδιακη υπερφαγια που οδηγει στην παχυσαρκια.... (συν κατι παθολογιες βλεπε θυρεοειδης)

Το ανακαλυψα ομως και ουπς βρηκα τουλαχιστον την αιτια... Ειναι πολυ σημαντικο για μενα να καταλαβουν οι ανθρωποι γυρω μου οτι οι διατροφικες διαταραχες ειναι οψεις του ιδιου νομισματος (δεν εχουν ολες την ιδια ενταση γιατι δεν ειμαστε ολοι οι ανθρωποι ιδιοι) ....
    Εχει τεραστια διαφορα ενας ανθρωπος που απλα δεν προσεξε λιγο και πηρε 5-10-15 κιλα απο εναν ανθρωπο που εχει διατροφικη διαταραχη... Ο πρωτος απλα χρειαζεται μια διαιτα... ο δευτερος χρειαζεται πολυ δουλεια με τον εαυτο του, την σχεση του με το φαγητο, και τελευταιο ενα ισορροπημενο προγραμμα διατροφης...

Τα γραφω ολα αυτα, γιατι πολυ ευκολα θα πει καποιος καλα κοπελια εσυ ελυσες το προβλημα μια χαρα φυσιολογικο δεικτη σωματος εχεις, σε νορμαλ πλαισια λιγο τσιμπημενο λιπος ... γιατι λες οτι εχεις διατροφικη διαταραχη....

Το λεω για να τονισω οτι οι διατροφικες διαταραχες μπορει να υπαρχουν σε οτι κιλα και να ειμαστε.... Θα μπορουσα να εθελοτυφλησω σε αυτη τη φαση να πω οκ εχασες τοσο βαρος, ε το εριξες και λιγο εξω πηρες 5-6 κιλα δεν τρεχει κατι... Οχι ομως, αν οπως θελω πλεον να ειμαι ... ειμαι ειλικρινης με τον εαυτο μου τοτε πρεπει να παραδεχτω οτι δεν το εριξα λιγο εξω ... απλα η πιεση με οδηγησε σε συνεχομενα υπερφαγικα επεισοδια που εχουν συγκεκριμενα χαρακτηριστικα (γρηγορος ρυθμος φαγητο, σχετικα μικρη χρονικη διαρκεια, υπερβολικη προσληψη τροφης, συνακολουθες τυψεις και αισθημα ντροπης για τον εαυτο μας , χωρις ομως νιωθεις την αναγκη για εμμετο ή υπεργυμναση)...

Ξανατονιζω μεσα απο το τοπικ μου... γιατι βλεπω διαφορες διατροφες να κυκλοφορουν και τα ιδια "λαθη" εκανα, και ισως ξανακανω και γω... Το προβλημα δεν βρισκεται στην ζυγαρια... αλλα στην σχεση μας με το φαγητο και τον εαυτο μας... αυτο βελτιωνουμε καθε μερα καθως κανεις μας δεν γεννηθηκε με μανουαλ ζωης ....

Page 3 of 3 FirstFirst 123