Results 16 to 30 of 212
Thread: Γειά σε όλους! (νέο μέλος)
-
27-03-2013, 09:04 #16
Καλημέρες!
Ασημένια μου αυτές οι ατάκες σου είναι οκ εντάξει τι να πω...δηλαδή τις διαβάζω και τις ξαναδιαβάζω!
Πίτουρο βρώμης τρώω κ εγώ...κάνει δουλείτσα ναι. Προχτές εντόπισα σοκολάτες αντικατάστασης από γνωστή εταιρεία-δίαιτα. Είναι λέει χωρίς ζάχαρη και με ελάχιστους υδατάνθρακες. Δεν πήρα όμως γιατί είναι αυτό το 'καθόλου' που πολύ σωστά έγραψες. Και να πάρω μία για περίπτωση ανάγκης, ξέρω οτι δεν θα μείνω εκεί. Το καλό είναι ότι έχει και αλεύρι ολικής με χαμηλό υδατάνθρακα. Δεν το πήρα ακόμη. Να κάνω μια εβδομάδα αποχή απο υπερφαγικά επεισόδια και μετά βλέποντας και κάνοντας. Σαν εναλλακτική πάντως, δείχνει καλή.
Ώστε μεταβιβάζεται γονιδιακά ε; ωραία...άλλος ένας λόγος που θα πρέπει κ εγώ να μαζευτώ γιατί ο πατέρας μου είναι με ινσουλίνη. Η μητέρα μου τσακίζει τα γλυκά μετά τις 11 το βράδυ αλλά δεν έχει σάκχαρο. Έχει χοληστερίνη απο τα κοψίδια.
ζυγίστηκα και είμαι 300 γραμμάρια παραπάνω απο προχτες με τη διατροφή και την αποχή...αν ειναι δυνατόν. Είχε μάθει ο οργανισμός μονοφαγία ζάχαρης και μια μέρα έφαγα σωστά και πάχυνα! χαχαχαχα! αντε να δούμε...
Tassos67 καλά δεν ντράπηκες να μας το πεις αυτό κατάμουτρα; :P Ασημένια μη του μιλάμε "τουτουνού" είναι από το αντίθετο στρατόπεδο! :P
Η εξάρτηση βέβαια παραμένει εξάρτηση και σε καταλαβαίνω...και δεν απορώ τι έβρισκες στα πιτόγυρα..είναι και αυτά πανάθεμά τα πειρασμός!
Καλημέρα :) !!!
- 27-03-2013, 09:10 #17
Originally posted by Tassos67
Ξινός εξωγήϊνος ευπειθώς αναφέρω! Αυτά που περιγράφεις τα πάθαινα κι εγώ αλλά στο ψητοπωλείο και στο super market στα τμήματα αλλαντικών, τυριών και κρεοπωλείου. Σε όποια πόλη κι αν πήγαινα όταν πέρναγα έξω από ψητοπωλείο δοκίμαζα σουβλάκια και πιτόγυρα ότι κι αν είχα φάει προηγουμένως. Για φαντάσου, σε κάθε πόλη που πήγαινες ταξίδι να έμπαινες σε κάθε ζαχαροπλαστείο που συναντούσες και να έπαιρνες μια από όλα...κάτι τέτοιο. Ζαχαροπλαστικός τουρισμός!
Με την αλλαγή διατροφής μπόρεσα και ισορρόπησα. Ήρθε φυσικά κι αβίαστα, από μόνο του. Τώρα πια ούτε το σκέφτομαι καν. Μια φορά την εβδομάδα ψητοπωλείο. Μέχρι και ο αιματοκρίτης μου έπεσε έξι μονάδες.
Μπορεί να είναι παντελώς διαφορετική η σύσταση της τροφής που μας διεγείρει όπως και η χημική διεργασία αλλά πιστεύω ότι και σε σας είναι δυνατή η απεξάρτηση σας. Το πως θα γίνει αυτό βέβαια είναι άλλο θέμα αλλά ο καθένας έχει το "κουμπί" του.
Πραγματικά τώρα απορώ τι στην ευχή βρίσκετε στην αηδιαστική merenda!!!
Πέρα απο την πλάκα,χωρίς να υποτιμώ τη δική σου προσπάθεια απεξάρτησης και ειλικρινά ΜΠΡΑΒΟ, νομίζω είσαι σε καλύτερη μοίρα γιατί πέρα απο τα πιτόγυρα τα υπόλοιπα μπορείς να τα έχεις στη διατροφή σου καθημερινά. Και όλο και κάτι σου προσφέρουν βρε αδερφέ, δεν είναι κενές θερμίδες. Ασε που τυριά και αλλαντικά έχουν βγεί ένας σκασμός light, light merenda δεν παίζει να βγεί ΠΟΤΕ!
(Το κατέβασμα του αιματοκρίτη εσύ το είπες για καλό; :wow: Καλέ πέτα απο εδώ καμιά μοναδούλα:spin:)
27-03-2013, 09:26 #18
Μαρε καλημέρα!!!Τώρα σε διάβασα γιατί έγραφα (τα πνεύματα των μεγάλων chocoholic συναντιούνται :lol: )
Το πίτουρο βρώμης έχει μεγάλη διαφορά απο την επεξεργασμένη; Γιατί εγώ παίρνω την κλασσική μάρκα που είναι και κομμένη κιόλας γιατί φοβάμαι μπας και το πιτούρο δεν μου αρέσει.Λες την άλλη φορά να το τολμήσω;
Απο σοκολάτες εγώ είχα πάρει κάτι σοκολατάκια s&b, μαύρα χωρίς ζάχαρη και με ικανοποιούσαν αρκετά.Τώρα έχω την Παύλιδης 70% αλλά γενικά με τη μαύρη σοκολάτα δεν ξεφεύγω, μου αρέσει τόσο όσο, για την γάλακτος πάλι ας μην μιλήσω.
Μην δίνεις σημασία στη ζυγαριά, αποχή εσύ και θα δεις πόσο θα σε ανταμείψει. Ασε που χωρίς ζάχαρη μειώνεται και η κυτταρίτιδα, αυτό που το πας;Δεν λυγίζουμε είπαμε!:bouncy:
(Εγώ ξύπνησα με τρελή λιγούρα και έφαγα 3 πτι μπερ ολικής, ξανακύλησα στις βλακειούλες, αλλά τεσπά αν σκεφτείς ότι διπλά στο πάγκο ήταν ένα κουτί με καταϊφάκια λες μικρό το κακό)
27-03-2013, 09:50 #19
Ασημένια μου εμένα μου αρέσει πολύ περισσότερο η γεύση του πιτουρου απο το κουάκερ. Και η δίαιτα που έκανα δεν το επέτρεπε γιατί ισχυρίζεται οτι το κουάκερ έχει παραπάνω υδατάνθρακες σε σχέση με το πίτουρο.
Η ψυχολογία μου πάντως είναι σε πολύ καλύτερη φάση και ανάμεσα στα 2 (λίγα παραπάνω κιλάκια σε σχέση με το ψυχολογία στο πάτωμα) προτιμώ το πρώτο.
Εγώ γυμναστήριο θέλω αλλά εδώ που είμαι οι επιλογές είναι περιορισμένες. είδα οτι κάνεις ποδήλατο..και με έβαλες σε σκέψεις. στο πατρικό έχω κ εγώ ενα στατικό και σκέφτομαι μήπως κάνω κανένα πέρασμα σήμερα και το πάρω. Ορμόνες της χαραααας here we come! :D
27-03-2013, 11:00 #20
mare12 ετσι ακριβως ειναι, τι ειναι 2 ψωροκιλα (στην περιπτωση μου 4) μπροστα στην ανεβασμενη διαθεση την γνωση οτι κανεις κατι καλο για σενα το οποιο αν μη τι αλλο δεν θα σου προσθεσει βαρος (ισα ισα θα αλαφρυνει την συνειδηση και μακροπροθεσμα με σωστη ψυχολογια θα μπορεις να διωξεις και βαρος...) το να νιωθεις ανθρωπος ισοροπημενος κι οχι ερμαιο της λιχουδιας σου...
οσο για την σοκολατα, κι εγω την σιχαινομαι, την μισω, ουτε να την βλεπω! :p
αλλα το σωζω κι εγω με τα s&b και δεν αποκλειω το κακαο απο την καθημερινοτητα μου. δεν ειναι αυτο που μας κανει κακο, η ζαχαρη ειναι ουσιαστικα. ετσι στις δυσκολες μερες που την θελω απεγνωσμενα ενα γαλατακι με κακαο ενα σοκολατακι απο τα παραπανω (εστω και 2 και 3 αλλα μεχρι εκει) ενα γιαουρτι ή μια κρεμουλα με γλυκαντικο και κακαο θα με ξεγελασουν... εκει που δεν θα με εφτανε ολο το περιπτερο (και θα μου ηταν και τοσο ευκολο αφου το περιπτερο ειναι και δικο μου και περναω πολλες ωρες εδω μεσα :p)
27-03-2013, 11:22 #21
Τέλεια την επόμενη φορά θα πάρω πίτουρο να δοκιμάσω! αλλά μην τρελαίνεσαι με τουσ υδατάνθρακες, εγώ μετά απο περιορισμό υδατανθράκων έκανα τα πιο μεγάλα και σε διάρκεια και σε ποσότητα υπερφαγικά ever! Πέριορισε τους στην αρχή ναι αλλά όχι για πολύ, μην ξεχνάς ότι είναι αυτοί που μας ανεβάζουν την διάθεση και μας δίνουν ενέργεια γιαυτό και μετά απο μεγάλη αποχή πέφτουμε με τα μούτρα στις σοκολάτες. μόνο το πίτουρο κράτα απο τη dukan όλα τα άλλα κάντα delete!
Και ναι ναι να πάς να πάρεις το ποδηλατάκι σου! :yes: Εγώ δίνω μάχη κάθε μέρα με τον εαυτό μου να ανέβω αλλά η αίσθηση μετά είναι υπέροχη! Πότε ποδήλατο πότε περπάτημα, πρέπει κάτι να κάνουμε!
Φλώρα περίπτερο είπες; Δηλαδή έχεις κάθε μέρα στη μούρη σου πουράκια, σοκολάτες, τουλούμπες και όλες αυτά τα αηδιαστικά πράγματα; Πωπώ απορώ πως αντέχεις, μου έρχεται εμετός μόνο με την ιδέα! (αυθυποβολή, ωμμμμμμμμμμμ):roll:
27-03-2013, 17:22 #22
Πουράκια...τι είπες τώρα....κ εχω και καιρό να φάω...(από το Σάββατο...:P...) πουράκια ΜΟΥ μου λείπετε! δεν σας έχω ξεχάσει...<3
Για τα κιλά δε με νοιάζει...θα θελα να χασω 4-5. Αλλά με τόσες αυξομειώσεις, περισσότερο γυμναστική θελω για να μαζέψω παρά διαιτα. Θα πάω να το πάρω το ποδηλατάκι οπωσδήποτε!
Φλώρα πότε να σου κάνουμε επίσκεψη με την Ασημένια για ένα υπερφαγικό παρτακι? χιχιχι! Πως αντέχεις βρε συ; σου αξίζουν πολλά μπράβο.
τι είναι τα s&b ; εμένα θυμαμαι η διατροφολόγος είχε κάθε απόγευμα είτε ντανετ είτε ζελέ είτε κρεμα καραμελέ...ακόμα όμως φοβάμαι να τα πλησιάσω. Αν δεν περάσει τουλάχιστον ένα 10ημερο χωρίς υπερφαγικό, γλυκάκι δεν έχει.
28-03-2013, 01:25 #23
Μαρε άσε τα ΜΟΥ και μην αναζητάς τα πουράκια, αυτή τη στιγμή είναι στην κοιλιά μου και σε χαιρετάνε!:sniffle:
Μου τα έφερε η μαμά μου γιατί ήμουν στεναχωρημένη, πρώτα της φώναξα μετά έφαγα όλο το πακέτο και ηρέμησα.Επίσης έφαγα και κρουασάν και την ώρα που το ζούμπηξα για να πάει παντού η σοκολάτα σε θυμήθηκα,χιχι.
Εσύ κράτα γερά, εγώ αλήθεια αηδίασα στο τέλος. Δεν χάνεις τίποτα.
Τα sweet&balance είναι σειρά προϊόντων της γιώτης χωρίς ζάχαρη. Βασικά έχει βγάλει απο σοκολάτα μέχρι cheesecake αλλά αν δεν έχεις μέτρο δε τα συστήνω γιατί έχουν τόσες φυτικές ίνες που αν φας πολύ θα τη βγάλεις όλη μέρα στο μπάνιο(αν με πιάνεις...)
28-03-2013, 09:47 #24
Καλημερούδιαααα:)
Για δεν πόσταρες μήνυμα βρε Ασημένια να την e-κάνουμε παρέα τη ζημιά ; μέσα θα ήμουν.
Ποιος σε στεναχώρησε; να πάμε να κάνουμε σαματά.
Το ίδιο που περιέγραψες περνούσα μια ζωή στο πατρικό μου. Προσπαθούν να μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα αλλά με λάθος τρόπο.
Ε εντάξει προετοιμασμένες ειμαστε για τέτοια. Ξέρουμε ότι θα κάνουμε την ατασθαλία αρκεί να μη μας συμβαίνει συχνά.
Σήμερα ακολουθούμε την κανονική μας διατροφή γνωρίζοντας ότι τα γλυκούλια μας είναι εκεί, δε φεύγουν.
28-03-2013, 10:01 #25
λοιπον, πως την παλευω 5ωρες τωρα (10+ το καλοκαιρι) στο ναο του βουλιμικου:
κατ' αρχην τα 2 πρωτα χρονια δεν αντισταθηκα καθολου και πηρα 20 ολοκληρα κιλα (κι αυτο γιατι εκανα πολλες επωνυμες διαιτες παραλληλα :p ) μετα συνειδητοποιησα οτι ο χωρος ειναι περιορισμενος και δυσκολα θα επετρεπε ο δημος καποια επεκταση κι αρχισα σοβαρη αυτη τη φορα αλλα και παλι επωνυμη διαιτα (την προαναφερθεισα) για πρωτη φορα την κρατησα μεχρι τελους (και δεν το λεω για να την εγκωμιασω αλλωστε ειναι κι αυτη εναλιθαρακι για την καθιερωση της διαταραχης μου το γνωριζω πλεον καλα). τις ωρες του περιπτερου εβαζα τις αμυνες μου στα φουλ μαλιστα τα περισσοτερα υπερφαγικα που δεν ηταν πολλα τα εκανα οταν χαλαρωνα με την επιστροφη στο σπιτι. με βοηθησε πολυ ο υπολογιστης παρακολουθουσα πολλα site με διαιτες το συγκεκριμενο για ΔΔ ο,τι σεμιναρια ή αρθρα εβλεπα ειτε για ΔΔ ειτε για διαιτες ειτε γενικα για διατροφη. σκετη εμμονη δηλαδη πλυση εγκεφαλου και βοηθησε. παντα εφταχνα 1-2 πλουσια σνακ απο το σπιτι και τα ετρωγα αργα αργα και 1-2 καφεδες και πολλα τσιγαρα κι αμετρητες τσιχλες. καπως ετσι την παλεψα!
τωρα με τις 3αδες φροντιζω να κανω μια τριαδα αγαπημενη στην βαρδυα μου και αλλη μια διαδα. ο καφες εγινε ενας μετριασα τις τσιχλες αλλα τα τσιγαρα δυστυχως δεν τα εχω μειωσει ακομα...
α! mare12 τα πουρακια μου παραγγειλαν να σου πω οτι θελουν να βαλουν τελος στην σχεση σας, γιατι τα εχεις ξεζουμισει λενε, ασφυκτιουν και θα σκεφτουν για επανασυνδεση μονο εφ οσον επαναπροσδιορισεις την συμπεριφορα σου, εισαι σε θεση να τους φερθεις τρυφερα και δεν τα πνιγεις...
28-03-2013, 11:07 #26
αν ο αθληταρας πρωην σου εκανε τοσο καλο οσο τα πουρακια τοτε καλυτερα που σε παρατησε!
οσο για τον καπνο μες στο μυαλο σου ειμαι! τον ξεκινησα απο προχθες, και καθως αρχαρια με το στριψιμο στον χρονο που κανω να στριψω ενα κακομουτσουνο θα ειχα καπνισει 3! πολυ γελιο!
οσο για το αστερι που λες δεν νομιζω οτι αξιζω αυτο το χαρακτηρισμο ακομα. ετυχε κι εχασα αυτα τα κιλα οπως ετυχε κι αλλες φορες στο παρελθον και τα ξαναπηρα... εχω πολυ δουλεια ακομα μπροστα μου το ξερω καλα πλεον.
το σημαντικο ειναι να εντοπισουσουμε τι πραγματικα θελουμε και τι πραγματικα αξιζει να θελουμε και πως μπλεκεται η τροφη μεσα σ αυτο. δεν εχει νοημα να κοιταμε τον χρονο που χασαμε το θεμα ειναι πως τα χειριζομαστε ολα απο δω και περα. πρεπει απλα να βρουμε τον τροπο
28-03-2013, 11:24 #27
Αυτό ακριβώς....συμφωνώ σε όλα! το κακό είναι οτι και αυτός όντως είναι σαν τα πουράκια...ξέρω ότι μπορώ να τα έχω αλλά θα με φάνε δεν θα τα φάω και αυτό βοηθάει να ξεκολλήσει κάπως το μυαλό μου. Μου το παρουσιάζω σαν επιλογή και παραμυθιάζομαι.
Τα κιλά δεν παίρνονται ούτε χάνονται τυχαία...εγώ θα καμάρωνα απίστευτα γι αυτη την απωλεια και την αυτοσυγκράτηση. Εδώ με καμαρώνω για τις 2 καθαρές μέρες που μετράω τώρα. Λες και όλο αυτό ήταν μια μάζα που σιγά σιγά απορρίπτεται (μαζί και ο πρώην και τα πουράκια βεβαίως βεβαίως)
Όλα καλά. Καλημέρες πολλές!:)
28-03-2013, 11:54 #28
Καλημέρα!
Ασε μας μωρέ Μαρα, πήγες και εσύ και έμπλεξες με το ντούκι, τι ξέρει μωρέ αυτός απο πουράκια; Σοβαρά τώρα,μην μου πεις ότι είναι αν είναι πρόσφατο γιατι θα σου δίνω διπλά μπράβο για την προσπάθεια σου η μάλλον 10πλά.
Εγώ τα σκάτωσα χθες, έμαθα κάτι άσχημα νέα για ένα θέμα υγείας (ενταξει θα ζήσω αλλά δεν μπόρεσα να μην στεναχωρηθώ), έκανα και ένα φόρουμ μπάχαλο και ήρθε και έδεσε το γλυκό. Ετσι αυτοτιμωρούμαι εγώ, με το φαί. Δε νιώθω δηλαδή ότι πνίγω τον πόνο μου εκεί, απλά έτσι με μαλώνω, αντίστοιχα θα μπορούσα να αυτομαστιγώνομαι για να σου δώσω να καταλάβεις. Αλλά δεν θέλω να επεκταθώ γιατί μπορεί να σαμποτάρω την προσπάθεια σου άθελα μου.
Ενα μόνο έχω να σου πώ, μια αηδία τα πουράκια Μαρε μου, μια ΑΗΔΙΑ! Αμ εκείνο το κρουασάν;Χαλι μαύρο. Εχε χάρη που πέταξα τις συσκευασίες αλλιώς θα της τα πήγαινα πίσω της ψιλικατζούς "φάτα εσύ μωρή!!έτσι είναι τα δικά μου πουράκια;" (Φλο μην το πάρεις προσωπικά ε, έκανα εικόνα την δικιά μας που είναι κατα κοινή ομολογία αντιπαθέστατη,χιχι)
Φλώρα άσε τις μετριοφροσύνες και συνηδειτοποίησε τι έχεις καταφέρει. Τι έτυχε μωρέ; Με τύχη χάνονται τόσα κιλά; Αντε γιατί θα σε μαλώσω άσχημα. Οτι είναι συνεχής δρόμος το ξέρουμε και εσύ είσαι στο σωστό, συνειδητοποιημένη και ξεκάθαρη. Και πες τα πουράκια μην τολμήσουν να με χωρίσουν και εμένα γιατί θα έρθω εκεί νηστική 5 ημέρες και θα τα ξεπαστρέψω όλα.
28-03-2013, 14:29 #29
Ασημένια ελπιζω το θεμα υγειας να μην ειναι κατι σοβαρο κι ευχομαι με την απαραιτητη θεραπεια να ξεπεραστει εντελως... οσο για το μπαχαλο κατι ψιλοδιαβασα απο δω κι απο κει και δεν νομιζω οτι ευθυνεσαι εσυ, απλα εξεφρασες σκεψεις που ειναι σωστες. ισως χρειαζεται φτιαξιμο η δομη του φορουμ αφου η ΔΔ που αφορα τον μεγαλυτερο αριθμο πασχοντων η επεισοδιακη υπερφαγια δεν αναφερεται πουθενα ενω η παχυσαρκια εχει τον μεγαλυτερο ογκο κι ας μην αφορα απαραιτητα ΔΔ.
Τωρα σχετικα με αυτο που εχω καταφερει εγω θα του εδινα μεγαλυτερη αξια αν το ειχα καταφερει με σωστο τροπο κι οχι με πρωτεινικη διατροφη γιατι παραλληλα θα ειχα δουλεψει και την διαταραχη μου ενω τωρα σε αυτον τον τομεα ειμαι ακομα στο μηδεν. ο μονος λογος που ειμαι περηφανη ειναι οτι αυτη τη φορα διατηρησα τα 30 (απο τα 35) χαμενα κιλα για περισσοτερο απο εναν χρονο εστω και με νυχια και με δοντια αφου αυτο το διαστημα ειτε θα εκανα αυστηρη διαιτα ειτε σαβουροφαι.. οταν θα τα εχω διατηρησει αλλο τοσο αλλα αυτη τη φορα με τον σωστο τροπο θα δεχτω τα συχαρηκια και θα απαιτησω κι αλλα...
28-03-2013, 14:39 #30
Bravo σου Φλώρα! Συγνώμη που πετάγομαι στο άσχετο αλλά αυτό ακριβώς σκεφτόμουν κι γω χθες, ότι τελικά σημασία έχει αυτό που κάνουμε να δουλέυει και τη διαταραχή μας (χωρίς να θέλω να σε μειώσω εσένα ή την απώλεια σ ξέρεις πόσο σε θαυμάζω!)
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....