Results 31 to 45 of 47
-
27-03-2013, 14:37 #31
Ας προσπαθήσουμε να είμαστε ψύχραιμοι κι ας μην ξεχνάμε ότι
"Η Πανσέληνος του Μαρτίου πραγματοποιείται στις 27/3 στις 11:27 το πρωί,"
οπότε η καλύτερη λύση είναι η ειδική αυτή εκγύμναση
- 27-03-2013, 14:43 #32
Originally posted by Ασημένια
Μάγδα έχεις κάποια διατροφική διαταραχή;
Απλά διαπίστωσα ότι το φόρουμ έχει γίνει τύπου "διατροφή και άσκηση" και σίγουρα δεν ήταν αυτός ο σκοπός δημιουργίας του.
Πέρα απο αυτό το παραμικρό να διαβάσεις για διατροφικές διαταραχές θα δεις ότι η λεπτομερής ενασχόληση με γραμμάρια μετρήσεις κλπ μόνο εντείνει το πρόβλημα.
Δηλαδή εσύ έτσι όπως βλέπεις το φόρουμ θα του έβαζες τίτλο ¨οταν η τροφή γίνεται εχθρός,αναζήτησε ένα φίλο"; η μήπως βρείτε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο να κάψετε λίπος;
Τελοσπάντων, εμένα δεν με ενοχλεί. Αλλωστε απήχα πολύ καιρό απο το φόρουμ και θα ξανααπέχω. Αλλά το ότι μόνο 1 στα 10 τόπικ αφορά διατροφική διαταραχή σίγουρα δεν είναι ιδέα μου.
:thumbdown:
27-03-2013, 15:03 #33
Originally posted by Tassos67
Πέρα απο αυτό το παραμικρό να διαβάσεις για διατροφικές διαταραχές θα δεις ότι η λεπτομερής ενασχόληση με γραμμάρια μετρήσεις κλπ μόνο εντείνει το πρόβλημα.
Ψυχίατρο-ψυχολόγο.
Χειρουργείο.
Αλλαγή διατροφής.
Επέλεξα το τελευταίο. Ξεκίνησα χύμα στο κύμα και στην πορεία η πλήρως διαταραγμένη διατροφικά sweetOctober μου έδωσε το έναυσμα να ασχοληθώ με λιπαρά, υδατάνθρακες και γραμμάρια. Κι έτσι με ελέγχω πολύ καλύτερα από ότι πριν. Δεν κάνω fitness ή υγιεινή διατροφή για μια ακόμη πιο καλή ζωή. Τότε θα πήγαινα σε ανάλογο forum. Από τα 151 έρχομαι και κινδυνεύω αν γλιστρήσω να πάω ακόμη πιο ψηλά. Και ψάχνομαι όπως μπορώ. Εν μέρει έχεις δίκιο αλλά δες το κι από τη δική μου μεριά.
Κι εγώ να σου πω την αλήθεια θεωρώ ότι αφού τα πάω τόσο καλά δεν έχω πλέον κάποια διατροφική διαταραχή και κακώς είμαι εδώ μέσα. Για αυτό και μεταξύ άλλων εδώ και καιρό έχω αφαιρέσει ticker και διαγραμμάτα κι έχω αμφιβολία κατά πόσο πρέπει να συνεχίσω να γράφω οτιδήποτε.
Μέσα απο την καρδιά μου συγχαρητήρια που επέλεξες τον δυσκολότερο δρόμο και τα κατάφερες θεσπέσια!
Η γνώμη μου είναι να συνεχίσεις να γράφεις γιατί δίνεις πάρα πολύ κουράγιο και δύναμη στους παχύσαρκους να βρουν και αυτοί τον δρόμο τους.
Σου εύχομαι καλή συνέχεια και με το καλό να φτάσεις στους στόχους, διατροφικούς και μη!
27-03-2013, 15:20 #34
Originally posted by need2loose
Απλά διαπίστωσα ότι το φόρουμ έχει γίνει τύπου "διατροφή και άσκηση" και σίγουρα δεν ήταν αυτός ο σκοπός δημιουργίας του.
Δηλαδή εσύ έτσι όπως βλέπεις το φόρουμ θα του έβαζες τίτλο ¨οταν η τροφή γίνεται εχθρός,αναζήτησε ένα φίλο"; η μήπως βρείτε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο να κάψετε λίπος;
Τελοσπάντων, εμένα δεν με ενοχλεί. Αλλωστε απήχα πολύ καιρό απο το φόρουμ και θα ξανααπέχω. Αλλά το ότι μόνο 1 στα 10 τόπικ αφορά διατροφική διαταραχή σίγουρα δεν είναι ιδέα μου.
και τι θες ρε Ασημένια να λέμε;
Πάλι ξέρασα εχθές;
Λέω να ξεράσω και σήμερα;
Είμαι δυστυχισμένη επειδή δεν έφτασα τα 35 κιλά;
Υπάρχουν αντίστοιχα τμήματα του φόρουμ που αφορούν αυτές τις διαταραχές, αν σε απασχολεί κάτι τέτοιο πάνε να γράφεις εκεί και μην ασχολείσαι με εμάς. Είσαι στο τμήμα της παχυσαρκίας και εδώ συζητάμε τα θέματα που αφορούν το βάρος μας, τη διατροφή μας και τη ψυχολογία μας
* Και αν θέλεις να μάθεις αν έχω διατροφική διαταραχή, ναι έχω, παλεύω μαζί της τα τελευταία 7 χρόνια. Ικανιοποιημένη;
Και ούτε εσύ είσαι παχύσαρκη αλλά γράφεις στην παχυσαρκία. Το να είσαι υπέρβαρος δεν είναι ΔΔ. Επίσης και η κοπέλα που μπηκέ να ρωτήσει αδύνατη είναι και στην παχυσαρκία έγραψε.
Και ο καλός Γιώργος που τόσο σας βοήθησε όλους( αν δεν απατώμαι είναι αυτός που το παίζει διαιτολόγος και γυμναστής μαζί ε) εμένα με βάφτισε ζηλιάρα επειδή έκανα μια διαπίστωση για το φόρουμ και μου είπε να πάω σε φόρουμ ψυχολογικής υποστήριξης. Μιλάς έτσι σε κάποιον που πάσχει απο βουλιμία; Απο τα τοπ χαρακτηριστικά είναι το κόμπλεξ που νιώθουμε για το σώμα μας εμείς οι βουλιμικές και γυρίζει να μου πεί ότι ζήλεψα την άλλη;;;;;Και θα του μιλήσω και ευγενικά; Μεγάλη βοήθεια μου έδωσε να πώ την αλήθεια, το πολύ πολύ να βάλω στόχο να χάσω άλλα 2 κιλά και να πάω στα 50 για να σιγουρευτώ περισσότερο ότι δεν είμαι χοντρή.
27-03-2013, 16:18 #35
και τι θες ρε Ασημένια να λέμε;
Πάλι ξέρασα εχθές;
Λέω να ξεράσω και σήμερα;
Είμαι δυστυχισμένη επειδή δεν έφτασα τα 35 κιλά;
Υπάρχουν αντίστοιχα τμήματα του φόρουμ που αφορούν αυτές τις διαταραχές, αν σε απασχολεί κάτι τέτοιο πάνε να γράφεις εκεί και μην ασχολείσαι με εμάς. Είσαι στο τμήμα της παχυσαρκίας και εδώ συζητάμε τα θέματα που αφορούν το βάρος μας, τη διατροφή μας και τη ψυχολογία μας
* Και αν θέλεις να μάθεις αν έχω διατροφική διαταραχή, ναι έχω, παλεύω μαζί της τα τελευταία 7 χρόνια. Ικανιοποιημένη;
Και ούτε εσύ είσαι παχύσαρκη αλλά γράφεις στην παχυσαρκία. Το να είσαι υπέρβαρος δεν είναι ΔΔ. Επίσης και η κοπέλα που μπηκέ να ρωτήσει αδύνατη είναι και στην παχυσαρκία έγραψε.
Και ο καλός Γιώργος που τόσο σας βοήθησε όλους( αν δεν απατώμαι είναι αυτός που το παίζει διαιτολόγος και γυμναστής μαζί ε) εμένα με βάφτισε ζηλιάρα επειδή έκανα μια διαπίστωση για το φόρουμ και μου είπε να πάω σε φόρουμ ψυχολογικής υποστήριξης. Μιλάς έτσι σε κάποιον που πάσχει απο βουλιμία; Απο τα τοπ χαρακτηριστικά είναι το κόμπλεξ που νιώθουμε για το σώμα μας εμείς οι βουλιμικές και γυρίζει να μου πεί ότι ζήλεψα την άλλη;;;;;Και θα του μιλήσω και ευγενικά; Μεγάλη βοήθεια μου έδωσε να πώ την αλήθεια, το πολύ πολύ να βάλω στόχο να χάσω άλλα 2 κιλά και να πάω στα 50 για να σιγουρευτώ περισσότερο ότι δεν είμαι χοντρή.
Με δεδομένο ότι δεν έχω εμμονές να κατέβω σε πολύ χαμηλό βάρος και ότι δεν κάνω εμετό όταν υπερκαταναλώνω φαγητό, θεωρώ ότι είμαι στο σωστό τμήμα. Επιπλέον αφού ξέρεις τόσα για τις διαταραχές πρέπει επίσης να ξέρεις ότι είναι εύκολο να περάσεις από μια δδ σε άλλη.
Το ποσοστό λίπους στο σώμα μου μέχρι πρότεινως με κατέτασσε σε επίπεδο παχυσαρκίας ενώ τώρα σε επίπεδο υπέρβαρου. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι δεν έχει υπάρξει ούτε μια εβδομάδα τα τελευταία 7 χρόνια που να τη πέρασα χωρίς να κάνω δίαιτα ή χωρίς να μπουκώνομαι με πολλές χιλιάδες θερμίδες καθημερινά με το ζόρι μου δίνει κάθε δικαίωμα να βρίσκομαι εδώ, να συζητώ με άλλους, να προσπαθώ να βοηθηθώ και να προσπαθώ να βοηθήσω.
Γιατί εσύ έχεις την απαίτηση από τους άλλους να γνωρίζουν τη ψυχολογική σου κατάσταση και το πρόβλημα σου ενώ η ίδια δεν είσαι διατεθειμένη να κάνεις το ίδιο για τους άλλους;
Λες ότι ο Γιώργος δεν σου έδωσε τη βοήθεια του, πότε του τη ζήτησες; Για να πάρουμε πρέπει να ζητάμε. Το να λέει κάποιος όσα έχει μάθει γύρω από τη διατροφή ή τη γυμναστική δεν σημαίνει ότι το παίζει διαιτολόγος η γυμναστής. Γιατί βλέπεις τα πράγματα στα άκρα; Εσύ όταν δίνεις συνταγές το παίζεις μάγειρας, όχι! Είναι πράγματα που έχουμε διαβάσει, έχουμε δοκιμάσει και έχουμε καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα, το να τα μοιραζόμαστε με τους άλλους δεν είναι κακό. Ιδιαίτερα στα θέματα παχυσαρκίας. Τα υπόλοιπα θέματα (βουλιμία-ανορεξία) είναι πολύ πιο ευαίσθητα και θέλουν προσοχή! Εδώ όμως μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε και να κάνουμε και την πλάκα μας και να είμαστε μια ωραία παρέα.
Μπορείς να μου πεις κατά την άποψη σου πως έπρεπε να είναι το τμήμα της παχυσαρκίας και γιατί;
Επιπλέον να σου πω ότι δεν πιστεύω ότι μίλησες έτσι λόγω ζήλειας. Δεν το λέω για να μη χάσεις επιπλέον βάρος :P Το λέω επειδή το πιστεύω. Νομίζω ότι κάτι δεν σου πάει καλά και είσαι πιεσμένη και ξέσπασες εδώ. Ή αυτό ή είσαι απλώς αγενής. Τείνω να πιστεύω το πρώτο.
Μεγάλη βοήθεια μου έδωσε να πώ την αλήθεια, το πολύ πολύ να βάλω στόχο να χάσω άλλα 2 κιλά και να πάω στα 50 για να σιγουρευτώ περισσότερο ότι δεν είμαι χοντρή.
Κατά την άποψη μου θα πρέπει να προβληματιστείς λιγάκι παραπάνω με τη στάση σου σχετικά
με :
1) Την επιθετικότητα που έδειξες, ιδιαίτερα σε έναν άνθρωπο που μόλις μπήκε στο φόρουμ
2) Τις κατηγορίες σου προς τα υπόλοιπα μέλη αυτού του φόρουμ
3) Την ειρωνία σου
Εδώ δεν ξέρουμε ούτε πόσο ζυγίζεις ούτε πως φαίνεσαι ,να ξέρεις πως όταν έχουμε πρόβλημα μαζί σου οφείλεται αποκλειστικά στη συμπεριφορά σου. Πρέπει να καταλάβεις ότι δεν εξηγούνται τα πάντα με βάση τα το βάρος σου. Αν συμπεριφέρεσαι σε όλους με τον τρόπο που συμπεριφέρθηκες εδώ πιθανόν να εισπράτεις από αυτούς μια στάση που εσφαλμένα τη συνδέεις με την εικόνα σου. Ίσως είναι καιρός να ασχοληθείς περισσότερο με άλλα χαρακτηριστικά σου πλην του βάρους
* ακόμη και ο πανικός που πιάνει ορισμένους ανθρώπους σχετικά χαμηλού βάρους να χάσουν κιλά γρήγορα είναι εν μέρη είδος διαταραχής! Συνδέουν υπερβολικά πολλά με την εικόνα σώματος και αυτό δεν είναι φυσιολογικό ( κάπου εδώ βρίσκεις και εμένα)
27-03-2013, 16:35 #36
Originally posted by Tassos67
Τι ωραία που τα λες Γιώργο, αν γίνεται μέχρι και τόση παρακράτηση να μη στεναχωριέμαι που αργώ τόσο να κατέβω!!!!!
Εγώ δηλαδή συνολικά μπορεί να έχω και κανένα κιλό παρακρατημένο... ή όχι;
Δες την τελευταία φάση των επαγγελματιών αθλητών bodybuilding. Καρμπονάρισμα. Μετά από εξαντλητική δίαιτα εξαιρετικά χαμηλών υδατανθράκων, λίγες μέρες πριν το διαγωνισμό, φορτώνουν υδατάνθρακες και οι μύες τους κυριολεκτικά εκρηγνύονται. Κι εκεί που τους έβλεπες μαραμένους γίνονται κυριολεκτικά κτήνη. Δεν αναπτύσσονται. Γεμίζουν υγρά. Κι αναδεικνύεται το μυϊκό τους σύστημα. Με ανάλογη επίπτωση στο βάρος τους.
Τάσο δηλαδή μόλις πλακωθώ στους υδατάνθρακες θα αναδειχθεί το υπέροχο μυικό μου σύστημα;:smilegrin::smilegrin::smilegrin:
27-03-2013, 17:26 #37
Apple καλωσόρισες στο φόρουμ, λυπάμαι που με την είσοδο σου έγινες μάρτυρας μίας τόσο μεγάλης αντιπαράθεσης. Σας παρακαλώ όποιος θέλει να συνεχίσει την κουβέντα σχετικά ας μετακομίσουμε σε ένα τόπικ ποιο κατάλληλο για τέτοιου είδους διαφωνίες.
http://www.eatingdisorders.gr/forum/...e=17#pid250931
Είναι κρίμα όταν κάνει ποδαρικό ένα νέο μέλος να το βομβαρδίζουμε με τις διαφωνίες μας.
Ευχαριστώ και συγνώμη για την παρέμβαση.
Πάντα φιλικά
27-03-2013, 17:46 #38
Originally posted by APPLE
Kαλημέρα σε ολους!!!ειμαι καινουρια στο φορουμ!!!!αν και παρακολουθω συχνα τα διαφορα τοπικ!!!ειμαι 1,72 με 62 κιλα στην πλατη!!!!η απορία ποια ειναι...κοντευω διμηνο που ξεκινησα γυμναστηριο και η ζυγαρια πηρε τον ανηφορο!!!!!εφτασα 64 παρακαλω!!!δεν το πιστευα :shocked2:!!!!παρακολουθω προγραμματα pace step pilates kai yoga!!!!!μιλαμε καψιμο!!!!ενταξει που και που κανω και καποιες παρασπονδιες στην διατροφη μου!!!ακολουθω διατροφη ατνικσ πολλα χρονια!!!!!τι συμβαινει???σας εχει τυχει κατι αναλογο????τρεμω να ανεβω στην ζυγαρια!!!!!
Είναι απόλυτα φυσιολογικό να ανέβει το βάρος σου από τη στιγμή που ξεκίνησες να γυμνάζεσαι. Πιστεύω ότι σου εξήγησε αρκετά αναλυτικά ο giorgosdelta τι γίνεται με την ανάπτυξη του μυικού ιστού και την αποθήκευση γλυκογόνου σε αυτούς άρα και περισσότερου νερού.
Προς το παρόν αν σε ανησυχεί η σιλουέτα σου, μπορείς να μετράς πόντους για να είσαι σίγουρη ότι δεν κάνεις κάτι λάθος στη διατροφή σου. Εξάλλου δεν υπάρχει καλύτερο μέτρο από το τζιν σου. Όσο το νιώθεις ίδιο επάνω σου σίγουρα δεν κάνεις κάτι λάθος. Θα δεις ότι σε λίγο καιρό η συνολική όψη του σώματος σου θα αρχίσει να βελτιώνεται αισθητά και θα νιώσεις μεγάλη ικανοποίηση για την επιλογή σου να ξεκινήσεις να ασκείσαι
.
Επίσης τώρα ειδικά που άρχισες να ασκείσαι σκέψου να εντάξεις περισσότερους καλούς υδατάνθρακες στη διατροφή σου, όπως φρούτα, βρώμη, προϊόντα ολικής άλεσης κτλ γιατί για να έχεις ενέργεια στο γυμναστήριο τα χρειάζεσαι. Γενικώς είναι καλό να μην δαιμονοποιούμε ολόκληρες ομάδες τροφών, ας επιλέγουμε από κάθε ομάδα να τρώμε με μέτρο τις καλύτερες που έχει να μας δώσει η κάθε ομάδα!
27-03-2013, 18:39 #39
Γράψτε λάθος, εδώ η απάντηση:
http://www.eatingdisorders.gr/forum/...e=17#pid250938
27-03-2013, 21:14 #40
giorgosdelta σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση !
28-03-2013, 09:37 #41
Καλημέρα σε όλους!!!!'Οπως ενημερώνομαι το θέμα συνεχίστηκε χθες και ήρθαν τα πάνω κατω μέσα στο φορουμ...Ισως θα πρεπε να ειμαι πιο προσεκτικη.Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τις άμεσες απαντήσεις και το ενδιαφέρον σας σε ενα νεο μέλος !!!!Πραγματικά δεν θέλω να δοθεί άλλη συνέχεια στο θέμα!!!!απλα με το καλως ηρθες έγινα η πετρα του σκανδαλου και ειπωθηκαν κακιες που ειλικρινα ειναι αρκετα στεναχωρο...τεσπα ολα καλα ομως...Οσον αφορα την δικη μου περιπτωση είναι οτι θα συνεχισω την γυμναστικη μου με επιμονη και υπομονη και με την μεζουρα στο χερι!!!!keep in touch....:blush:
28-03-2013, 09:49 #42
Καλημέρα Apple
Δεν φταις σε καμία περίπτωση εσύ για αυτό που έγινε, θα χαρούμε να σε ξαναδούμε και ότι χρειαστείς είμαστε εδώ να ταλέμε.
Πήρες τη σωστή απόφαση και είμαι χαρούμενη για αυτό. Έχω δει κοπέλες να παρατάν το γυμναστήριο επειδή είδαν την ίδια άνοδο που είδες και εσύ και ήταν μάλλον τυφλές και δεν είχαν αρχίσει να βλέπουν το πόσο ομορφότερο το σώμα τους άρχισε να γίνεται. Συνέχισε ότι κάνεις, κράτα ισορροπίες στη διατροφή σου και όταν έχεις αμφιβολίες πιάνε τη μεζούρα
Καλή συνέχεια.
28-03-2013, 10:03 #43
Να'σαι καλα Eli
!!!!!η μεζουρα ο μεγαλυτερος συμμαχος!!!Αλλωστε ο επιμενων νικα!!!!!ευχομαι και σε σενα τα καλυτερα!!!!!
28-03-2013, 10:26 #44
Σε ευχαριστώ Apple :starhit:
Και κάτι τελευταίο... Μην ξεχνάς να ακούς το σώμα σου και να βλέπεις τις θετικές αλλαγές στη διάπλαση σου και στη διάθεση σου. Η άσκηση έχει να σου προσφέρει υπέροχα πράγματα αρκεί να μείνεις πιστή σε αυτήν.
Ίσως να χρειαστεί να αλλάξεις λίγο τις διατροφικές σου συνήθειες ώστε να μπορείς να ανταπεξέλθεις στις πλέον πιο απαιτητικές ενεργειακά μέρες σου. Μην ξεχνάς να βάζεις καλές πηγές υδατάνθρακα στην καθημερινή διατροφή σου, όπως κρίθινα παξιμάδια, φρούτα και άψητους - ανάλατους καρπούς.
28-03-2013, 10:53 #45
e.pap Να είσαι καλά, είναι δική μου η ευχαρίστηση.
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....