Results 16 to 30 of 47
-
27-03-2013, 13:08 #16
Άλλη μία διαπίστωση είναι πως η κυριότερη διατροφική διαταραχή είναι η ζήλεια.
Που είναι σαφώς ψυχολογική διαταραχή και όσοι την έχουν γράφουν κι αυτοί σε λάθος φόρουμ.
- 27-03-2013, 13:13 #17
ετσι ακριβως giorgosdelta!!!!!!!!
27-03-2013, 13:22 #18
καλως ηρθες μηλαρακι!!! δεν ειναι η πρωτη φορα που το ακουω αυτο και παντα μου κανει εντυπωση!οταν πρωτοξεκινανε γυμναστικη πολλοι παραπονιουνται για αυξηση βαρους γι αυτο κι εγω κανω μονο περπατηματακι (χιχιχι σε πειραζω) !!! χωρις πλακα συνεχισε οπως πας μια χαρα νομιζω εισαι αλλα βεβαια αν κανεις συστηματικη ασκηση μηπως παιρνεις λιγοτερες θερμιδες απο οτι πρεπει??
:bouncy::bouncy::bouncy::bouncy::bouncy::bouncy:
27-03-2013, 13:22 #19
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να διαφύγεις από τα διατροφικά σου προβλήματα κι ανυσηχίες είναι να τα μοιραστείς, οπότε μη φοβάσαι να το κάνεις. Κι η γυμναστική επίσης.
Νους υγιής εν σώματι υγιεί.
"Κάτι ήξεραν οι αρχαίοι Έλληνες που υποστήριζαν ότι «νους υγιής εν σώματι υγιεί». Οι μαθητές και φοιτητές που ασκούνται σωματικά σε τακτική βάση, δεν βελτιώνουν μόνο την φυσική υγεία τους, αλλά και τη νοητική, καθώς τείνουν να παίρνουν καλύτερους βαθμούς στις εξετάσεις σε σχέση με τους αγύμναστους συνομηλίκους τους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα."
27-03-2013, 13:27 #20
Πάω στο γυμναστήριο αλλά τελευταία δεν κάνω καλή διατροφή είναι επικίνδυνο ; δηλαδή γίνεται να σφίξει το λίπος ; στο γυμναστήριο μου λένε οτι δεν υπάρχει πρόβλημα .
27-03-2013, 13:33 #21
@e.pap Το δέρμα γίνεται να σφίξει, αλλά κι η υγεία του δέρματος εξαρτάται κι αυτή από την ποιότητα της διατροφής μας.
Το λίπος γίνεται να καεί. Καταλαμβάνει συγκεκριμμένο όγκο. Γίνεται σιγά-σιγά να καεί κάποιο περίσσιο λίπος και να χτιστούν μύες που καταλαμβάνουν λιγότερο όγκο από αυτό. Έτσι δηλαδή θα δείχνεις πιο ελαφριά από όσο στην πραγματικότητα θα είσαι.
27-03-2013, 13:47 #22
Originally posted by giorgosdelta
Το σώμα αποθηκεύει γλυκογόνο στους μύες, το συκώτι κι ελάχιστο στο αίμα. Το γλυκογόνο είναι το καύσιμό μας κατά την άσκηση. Το σώμα μαθαίνει με την άσκηση να αποθηκεύει όλο και περισσότερο γλυκογόνο έως και 400γρ το μέγιστο αν θυμάμαι καλά. 400γρ γλυκογόνου πάνε παρέα με άλλα 2400γρ νερό. 1 γραμμάριο γλυκογόνου αποθηκεύεται μαζί με 6 γρ νερού.
Τι ωραία που τα λες Γιώργο, αν γίνεται μέχρι και τόση παρακράτηση να μη στεναχωριέμαι που αργώ τόσο να κατέβω!!!!!
Εγώ δηλαδή συνολικά μπορεί να έχω και κανένα κιλό παρακρατημένο... ή όχι;
27-03-2013, 13:56 #23
Σ' ευχαριστώ, :kiss: τα λέω έτσι καλά γιατί τα διάβασα πρόσφατα!
Δε μπορώ να ξέρω Μάγδα, απλά η θεωρία τα λέει αυτά. Δηλαδή η ικανότητα ενός ανθρώπου να τρέξει για παράδειγμα σε ένα καλό - αερόβιο ρυθμό 30 έως και 35 χλμ, αντιστοιχεί σε κάυση 2000 με 2400 θερμίδων, οι οποίες είναι αποθηκευμένες στο σώμα μας υπό τη μορφή γλυκογόνου. βέβαια το σώμα καίει υδατάνθρακες και λίπος ταυτόχρονα, το λίπος είναι όμως πιο αργό καύσιμο, κάτι που καταλαβαίνεις πάνω στην προσπάθειά σου καθώς γίνεται πιο δύσκολη όταν τελειώσουν οι αποθηκευμένοι υδατάνρθακες.
Άλλη μια παραπομπή τώρα:
Οι υδατάνθρακες είναι απλά η πιο σημαντική πηγή ενέργειας για την αθλητική απόδοση. Είναι μια ταχεία πηγή ενέργειας στους εργαζόμενους μύες και καίγονται αποδοτικά, με και χωρίς την παρουσία του οξυγόνου. Οι υδατάνθρακες οξειδώνονται (διασπώνται) 3 φορές γρηγορότερα από το λίπος και είναι κυρίαρχη πηγή ενέργειας και για αερόβια και για αναερόβια δραστηριότητα.
Οι υδατάνθρακες αποθηκεύονται στους στα κύτταρα των μυών του σώματος σαν γλυκογόνο και μπορούν να μας εφοδιάσουν με 2000 ως 2400 θερμίδες ενέργειας! Τρώγοντας επαρκείς ποσότητες υδατανθράκων στο καθημερινό μας διαιτολόγιο (άνω του 50%) βοηθά το σώμα μας και να διατηρήσει τις μυϊκές πρωτεΐνες και να χρησιμοποιήσει και το λίπος ως καύσιμο. Καταναλώνοντας δίαιτες χαμηλές σε υδατάνθρακες δεν συνιστάται γιατί οδηγούν σε ελάττωση των αποθηκών γλυκογόνου. Αυτή η μείωση του γλυκογόνου μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη μυϊκή κόπωση κατά τη διάρκεια της άσκησης και μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη χρήση μυϊκής πρωτεΐνης ως πηγής ενέργειας. ΟΙ αθλητές που χρειάζεται να χάσουν βάρος, θα διαπιστώσουν ότι οι υδατάνθρακες βοηθούν τη διαδικασία καύσης του λίπους, όπως το λίπος καίγεται σε μια φλόγα υδατάνθρακα.
Πολύ υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες δίαιτες μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων του αίματος, οδηγώντας σε αύξηση των λιποαποθηκών και κατʼ επέκταση σε αύξηση βάρους.
Οι υδατάνθρακες είναι το κλειδί της μυϊκής σύσπασης, της μετάδοσης νευρικών ερεθισμάτων και της εγκεφαλικής λειτουργίας. ΟΙ υδατάνθρακες θα έπρεπε να αποτελούν το 50% και πάνω της καθημερινής πρόσληψης τροφής ενός αθλητή. Οτιδήποτε λιγότερο θα έχει σαν αποτέλεσμα έναν υποχωρητικό συμβιβασμό όσων αφορά την μυϊκή δύναμη και αντοχή, την ισχύ, την πνευματική καθαρότητα και την αποκατάσταση. Οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας της άσκησης έτσι ώστε να πετύχουμε τη μέγιστη απόδοση κι αποκατάσταση.
Ο μέσος αθλητής έχει την ικανότητα να αποθηκεύσει 400 με 500 γραμμάρια υδατανθράκων ως γλυκογόνο στο σώμα. Το γλυκογόνο αποθηκεύεται στο σώμα σε 3 μέρη. Στα μυϊκά κύτταρα στο συκώτι και στο αίμα. Τα μυϊκά κύτταρα είναι η μεγαλύτερη πηγή αποθηκεύοντας σχεδόν 300 με 400γρ (1200 με 1400 θερμίδες). Το συκώτι είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος αποθηκευτικός χώρος εμπεριέχοντας σχεδόν 75 με 100γρ (300 με 400 θερμίδες). Το αίμα είναι η μικρότερη αποθήκη, κυκλοφορώντας σχεδόν 25γρ (100 θερμίδες). Η προπόνηση κι η φόρτιση υδατανθράκων επηρεάζει θετικά το ποσό του αποθηκευμένου μυϊκού γλυκογόνου. Το γλυκογόνο που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της άσκησης είναι σχετικό με τους χρησιμοποιούμενους μύες. Αν και υπάρχουν 300 με 400γρ συνολικά αποθηκευμένου γλυκογόνου στους μύες, μόνον ένα συγκεκριμένο ποσοστό αυτού μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ανάλογα με το ποιοι μύες ενεργοποιούνται. Ένας δρομέας για παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσει τις αποθήκες γλυκογόνου των μυών των χαμηλότερων άκρων (γάμπες, τετρακέφαλους και ιγνυακούς δικέφαλους), ενώ το γλυκογόνο των μυών άνω άκρων (δικέφαλους, τρικέφαλους, πλάτες και ώμοι).
http://runnerspost.gr/index.php/2013...03-15-10-08-22
27-03-2013, 13:57 #24
Που είναι σαφώς ψυχολογική διαταραχή και όσοι την έχουν γράφουν κι αυτοί σε λάθος φόρουμ.
Ρε δεν πάμε καθόλου καλά εδω μέσα!
Δεν μπορείς να ξέρεις απο τι έχω περάσει, και θα έπρεπε να ξέρεις ότι οι διατροφικές διαταραχές είναι κατα βάση ψυχολογικές διαταραχές. Δεν είμαι εγώ σε λάθος φόρουμ αλλά μείνε και εσύ εδώ μέχρι να βρεις φόρουμ μαλακίας να γράφεις αβέρτα. Αντε πια εδώ μέσα με τους ξερόλες.
27-03-2013, 13:58 #25
Originally posted by Ασημένια
Apple χαλάρωσε απλά έκανα μια διαπίστωση για την κατρακύλα που έχει πάρει το φόρουμ.
Ετυχε να το γράψω εδώ με ΑΦΟΡΜΗ το δικό σου ποστ, εννοείται δεν είσαι εσύ η αιτία.
giorgos delta πολύ ενδιαφέροντα όσα λες, για άλλη μια φορά! :thumbup:
27-03-2013, 13:58 #26
Οχι αλλά ούτε και λογικό, δεν είσαι σε site γυμναστικής ούτε καν δίαιτας.
Τέλοσπάντων εγώ φταίω που δεν έχω αποδεχτεί ακόμα ότι έχουμε γίνει λίγο cosmopolotan εδώ μέσα.
3 αμεσότατες απαντήσεις για τα 2 κιλά συν σε ένα φυσιολογικότατο βάρος και μηνύματα που ζητούν ψυχολογική συμπαράσταση και βοήθεια πάνε πολλές φορές άκλαφτα.
Δεν κατηγορώ κανέναν απλά είναι λίγο παράξενο σε φόρουμ διατροφικών διαταραχών οι περισσότερες συζητήσεις να αφορούν γραμμάρια υδατανθράκων και λίπους. Εχουμε χάσει λίγο την μπάλα,αυτο!
Σόρρυ για το μίνι ξέσπασμα.
Τι σε πειράζει δηλαδή να ρωτάει κάποιος την άποψη των άλλων η οποία προέρχεται από προσωπική εμπειρία. Είναι άλλο να ξέρεις κάτι στη θεωρία και άλλο να το ζεις. Πολλές φορές οι απόψεις άλλων μελών μπορούν να είναι βοηθητικές. Κατά την άποψη σου τι θα έπρεπε να συζητάμε εδώ μέσα;
Τι σε ενοχλεί στην συζήτηση γύρω από τα γρμ. υδατανθράκων και λίπους;
Αν δεν συμφωνείς είναι δικό σου θέμα αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε όλοι την ίδια άποψη με εσένα.
Δεν χρειάζεται να είσαι 30+ κιλά για να ανησυχείς για το βάρος σου, η πρόληψη είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις. Δεν μπορεί να κρίνει κανείς πότε κάποιος θα ζητάει βοήθεια εδώ μέσα. Αν σου κοστίζει η βοήθεια που δίνεις καλύτερα ίσως να σταματήσεις να τη δίνεις.
27-03-2013, 14:05 #27
Σ' ευχαριστώ, :kiss: τα λέω έτσι καλά γιατί τα διάβασα πρόσφατα!
Δε μπορώ να ξέρω Μάγδα, απλά η θεωρία τα λέει αυτά. Δηλαδή η ικανότητα ενός ανθρώπου να τρέξει για παράδειγμα σε ένα καλό - αερόβιο ρυθμό 30 έως και 35 χλμ, αντιστοιχεί σε κάυση 2000 με 2400 θερμίδων, οι οποίες είναι αποθηκευμένες στο σώμα μας υπό τη μορφή γλυκογόνου. βέβαια το σώμα καίει υδατάνθρακες και λίπος ταυτόχρονα, το λίπος είναι όμως πιο αργό καύσιμο, κάτι που καταλαβαίνεις πάνω στην προσπάθειά σου καθώς γίνεται πιο δύσκολη όταν τελειώσουν οι αποθηκευμένοι υδατάνρθακες.
Άλλη μια παραπομπή τώρα:
Οι υδατάνθρακες είναι απλά η πιο σημαντική πηγή ενέργειας για την αθλητική απόδοση. Είναι μια ταχεία πηγή ενέργειας στους εργαζόμενους μύες και καίγονται αποδοτικά, με και χωρίς την παρουσία του οξυγόνου. Οι υδατάνθρακες οξειδώνονται (διασπώνται) 3 φορές γρηγορότερα από το λίπος και είναι κυρίαρχη πηγή ενέργειας και για αερόβια και για αναερόβια δραστηριότητα.
Οι υδατάνθρακες αποθηκεύονται στους στα κύτταρα των μυών του σώματος σαν γλυκογόνο και μπορούν να μας εφοδιάσουν με 2000 ως 2400 θερμίδες ενέργειας! Τρώγοντας επαρκείς ποσότητες υδατανθράκων στο καθημερινό μας διαιτολόγιο (άνω του 50%) βοηθά το σώμα μας και να διατηρήσει τις μυϊκές πρωτεΐνες και να χρησιμοποιήσει και το λίπος ως καύσιμο. Καταναλώνοντας δίαιτες χαμηλές σε υδατάνθρακες δεν συνιστάται γιατί οδηγούν σε ελάττωση των αποθηκών γλυκογόνου. Αυτή η μείωση του γλυκογόνου μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη μυϊκή κόπωση κατά τη διάρκεια της άσκησης και μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη χρήση μυϊκής πρωτεΐνης ως πηγής ενέργειας. ΟΙ αθλητές που χρειάζεται να χάσουν βάρος, θα διαπιστώσουν ότι οι υδατάνθρακες βοηθούν τη διαδικασία καύσης του λίπους, όπως το λίπος καίγεται σε μια φλόγα υδατάνθρακα.
Πολύ υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες δίαιτες μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων του αίματος, οδηγώντας σε αύξηση των λιποαποθηκών και κατʼ επέκταση σε αύξηση βάρους.
Οι υδατάνθρακες είναι το κλειδί της μυϊκής σύσπασης, της μετάδοσης νευρικών ερεθισμάτων και της εγκεφαλικής λειτουργίας. ΟΙ υδατάνθρακες θα έπρεπε να αποτελούν το 50% και πάνω της καθημερινής πρόσληψης τροφής ενός αθλητή. Οτιδήποτε λιγότερο θα έχει σαν αποτέλεσμα έναν υποχωρητικό συμβιβασμό όσων αφορά την μυϊκή δύναμη και αντοχή, την ισχύ, την πνευματική καθαρότητα και την αποκατάσταση. Οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας της άσκησης έτσι ώστε να πετύχουμε τη μέγιστη απόδοση κι αποκατάσταση.
Ο μέσος αθλητής έχει την ικανότητα να αποθηκεύσει 400 με 500 γραμμάρια υδατανθράκων ως γλυκογόνο στο σώμα. Το γλυκογόνο αποθηκεύεται στο σώμα σε 3 μέρη. Στα μυϊκά κύτταρα στο συκώτι και στο αίμα. Τα μυϊκά κύτταρα είναι η μεγαλύτερη πηγή αποθηκεύοντας σχεδόν 300 με 400γρ (1200 με 1400 θερμίδες). Το συκώτι είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος αποθηκευτικός χώρος εμπεριέχοντας σχεδόν 75 με 100γρ (300 με 400 θερμίδες). Το αίμα είναι η μικρότερη αποθήκη, κυκλοφορώντας σχεδόν 25γρ (100 θερμίδες). Η προπόνηση κι η φόρτιση υδατανθράκων επηρεάζει θετικά το ποσό του αποθηκευμένου μυϊκού γλυκογόνου. Το γλυκογόνο που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της άσκησης είναι σχετικό με τους χρησιμοποιούμενους μύες. Αν και υπάρχουν 300 με 400γρ συνολικά αποθηκευμένου γλυκογόνου στους μύες, μόνον ένα συγκεκριμένο ποσοστό αυτού μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ανάλογα με το ποιοι μύες ενεργοποιούνται. Ένας δρομέας για παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσει τις αποθήκες γλυκογόνου των μυών των χαμηλότερων άκρων (γάμπες, τετρακέφαλους και ιγνυακούς δικέφαλους), ενώ το γλυκογόνο των μυών άνω άκρων (δικέφαλους, τρικέφαλους, πλάτες και ώμοι).
http://runnerspost.gr/index.php/2013...03-15-10-08-22
Προφανώς και λόγω της μειωμένης πρόσληψης υδατανθράκων η κατακράτηση μου δεν θα είναι μεγάλη. Από την άλλη εξηγεί γιατί μόλις σταμάτησα την Ατκινς και έβαλα υδατάνθρακες στο σώμα μου αυξήθηκε λίγο το βάρος μου.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες
27-03-2013, 14:14 #28
Μάγδα έχεις κάποια διατροφική διαταραχή;
Απλά διαπίστωσα ότι το φόρουμ έχει γίνει τύπου "διατροφή και άσκηση" και σίγουρα δεν ήταν αυτός ο σκοπός δημιουργίας του.
Πέρα απο αυτό το παραμικρό να διαβάσεις για διατροφικές διαταραχές θα δεις ότι η λεπτομερής ενασχόληση με γραμμάρια μετρήσεις κλπ μόνο εντείνει το πρόβλημα.
Δηλαδή εσύ έτσι όπως βλέπεις το φόρουμ θα του έβαζες τίτλο ¨οταν η τροφή γίνεται εχθρός,αναζήτησε ένα φίλο"; η μήπως βρείτε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο να κάψετε λίπος;
Τελοσπάντων, εμένα δεν με ενοχλεί. Αλλωστε απήχα πολύ καιρό απο το φόρουμ και θα ξανααπέχω. Αλλά το ότι μόνο 1 στα 10 τόπικ αφορά διατροφική διαταραχή σίγουρα δεν είναι ιδέα μου.
27-03-2013, 14:24 #29
Ρε δεν πάμε καθόλου καλά εδω μέσα!
Δεν μπορείς να ξέρεις απο τι έχω περάσει, και θα έπρεπε να ξέρεις ότι οι διατροφικές διαταραχές είναι κατα βάση ψυχολογικές διαταραχές. Δεν είμαι εγώ σε λάθος φόρουμ αλλά μείνε και εσύ εδώ μέχρι να βρεις φόρουμ μαλακίας να γράφεις αβέρτα. Αντε πια εδώ μέσα με τους ξερόλες.
Ο Γιώργος πάλεψε με το βάρος του και τα κατάφερε. Έχει κάθε δικαίωμα να εκφέρει τη γνώμη του και είναι αξιοσέβαστη. Επιπλέον είναι ένας άνθρωπος που από τα γραφόμενα του φαίνεται ότι νοιάζεται για τους άλλους και ποτέ δεν έχει προσβάλει κανένα....
Καλά είναι να ξέρεις και εσύ τι έχεις περάσει ο καθένας και σε ποιον μιλάς...
27-03-2013, 14:27 #30
Μάγδα έχεις κάποια διατροφική διαταραχή;
Απλά διαπίστωσα ότι το φόρουμ έχει γίνει τύπου "διατροφή και άσκηση" και σίγουρα δεν ήταν αυτός ο σκοπός δημιουργίας του.
Πέρα απο αυτό το παραμικρό να διαβάσεις για διατροφικές διαταραχές θα δεις ότι η λεπτομερής ενασχόληση με γραμμάρια μετρήσεις κλπ μόνο εντείνει το πρόβλημα.
Δηλαδή εσύ έτσι όπως βλέπεις το φόρουμ θα του έβαζες τίτλο ¨οταν η τροφή γίνεται εχθρός,αναζήτησε ένα φίλο"; η μήπως βρείτε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο να κάψετε λίπος;
Τελοσπάντων, εμένα δεν με ενοχλεί. Αλλωστε απήχα πολύ καιρό απο το φόρουμ και θα ξανααπέχω. Αλλά το ότι μόνο 1 στα 10 τόπικ αφορά διατροφική διαταραχή σίγουρα δεν είναι ιδέα μου.
και τι θες ρε Ασημένια να λέμε;
Πάλι ξέρασα εχθές;
Λέω να ξεράσω και σήμερα;
Είμαι δυστυχισμένη επειδή δεν έφτασα τα 35 κιλά;
Υπάρχουν αντίστοιχα τμήματα του φόρουμ που αφορούν αυτές τις διαταραχές, αν σε απασχολεί κάτι τέτοιο πάνε να γράφεις εκεί και μην ασχολείσαι με εμάς. Είσαι στο τμήμα της παχυσαρκίας και εδώ συζητάμε τα θέματα που αφορούν το βάρος μας, τη διατροφή μας και τη ψυχολογία μας
* Και αν θέλεις να μάθεις αν έχω διατροφική διαταραχή, ναι έχω, παλεύω μαζί της τα τελευταία 7 χρόνια. Ικανιοποιημένη;
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....