ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΕΤΕ?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6

ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΕΤΕ?

Καθομαι τον τελευταιο καιρο για ποιο λογο προσπαθω να αδυνατησω.Για να πω την αληθεια επειδη μπορει να παρερμηνευτει ολο αυτο ,τα κιλα που εχω /θελω να χασω δεν ειναι πολλα.Αλλα το θεμα ειναι οτι ποτε δεν μου ειναι αρκετα,τα κιλα.Ειναι σαν να τρεχω σε ενα αγωνα δρομου που βλεπω την γραμμη του τερματισμου ολο και πιο μακρια.Σαν να την θετω εγω ολο κι πιο περα.Δεν ξερω γιατι το κανω αυτο,προφανως εγω αλλα θεματα που ειναι αλυτα ,οπως συμβαινει στις ζωες ολονων...Απλα αναρωτιεμαι γιατι να θελει καποιος να αδυνατησει ????Γι αυτο ανοιξα και αυτο το θεμα..Οσες πιστες ,απαντηστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!¨)

Senior Member
    Καλησπέρα stephie ! Νομίζω το γιατί θέλει κανείς να αδυνατίσει είναι ανάλογο με τα κιλά που θέλει να χάσει . Πχ ένα άτομο που έχει πολλά παραπανίσια κιλά (βλέπε εμένα όταν ξεκίνησα να χανω) έχει πολλές περισσότερες πιθανότητες να το θέλει για λόγους υγείας αλλά σίγουρα το θέλει και για αισθητικούς λόγους . Εγώ για παράδειγμα όταν ήμουν 128 κιλά , όσο και να μην το παραδεχόμουν , δεν ήμουν καλα! Ψυχολογικά δηλαδη. Κάνεις πολλούς συμβιβασμούς οταν έχεις πρόβλημα με το βάρος . Παρατηρώ σιγά σιγά τις αλλαγές στη συμπεριφορά του κόσμου απέναντί μου . Είναι σαν να σε λαμβάνουν πιο πολύ υπ'όψην τους ρε συ . Ξαφνικά με κοιτάζουν μερικοί άνθρωποι σαν μόλις να συνηδειτοποίησαν οτι είμαι κι εγώ εδώ . Πράγμα το οποίο βέβαια είναι τραγικότατο , το να έχει σημασία η εμφάνισή σου για το πως θα σου φέρεται ο κόσμος ... αλλά δυστυχώς πολύς κόσμος είναι καραγκιόζης . Βέβαια δεν εννοώ οτι πρέπει όλοι σώνει και καλά να είμαστε αδύνατοι ή να έχουμε μια συγκεκριμένη εμφάνιση , δεν είμαι υπερ των προτύπων . Αλλά δεν πιστεύω οτι υπάρχει άνθρωπος που είναι πάνω απο 100 κιλά και το γουστάρει . Αν υπάρχει με γεια του με χαρά του ! Καθένας πρέπει να προσπαθεί να κάνει τον εαυτό του καλύτερο και να είναι όπως θέλει να είναι και όχι όπως τον υποχρεώνουν οι καταστάσεις ή οι γυ΄ρω του να είναι. Εγώ έχω δει στην πράξη πως όταν χάνεις κιλά νιώθεις συνολικά καλύτερα . Από την υγεία σου μέχρι το ότι έχεις περισσότερες επιλογές στο τι θα φορέσεις , μέχρι το ότι αρέσεις περισσότερο στο αγόρι σου και κάνεις καλύτερο σεξ (όχι μόνο λόγω του οτι του αρέσεις περισσότερο αλλά και για άλλα "πρακτικά" ζητήματα ) . Τα θετικά είναι πολλά ! Γιατί να μην θέλει κάποιος άνθρωπος που έχει σοβαρό πρόβλημα με το βάρος του να χάσει; Τώρα βέβαια αυτό να γίνεται με ένα μέτρο , γιατί αν κάποιος/οια τρώγεται συνέχεια για 2 παραπανίσια κιλά ή φτάνει στο άλλο άκρο της ανορεξίας , και αυτό πρόβλημα είναι και μάλιστα σοβαρό . Εκεί πλέον πρέπει κανείς να κάτσει να τα βρει λίγο με τον εαυτό του και αν δεν μπορεί μόνος του να το κάνει με την βοήθεια ειδικού .

Senior Member
    ουτε εγώ έχω πολλά κιλά να χάσω.. θέλω από τα 64 να πάω στα 57 και μόλις άρχισα για άλλη μια φορά να προσπαθώ γιατί με ζορίζουν αυτά τα τελευταία κιλά..
    είμαι σχετικά καλά με το σώμα μου, αυτό που δεν μ αρέσει είναι η κοιλίτσα μου που είναι μεγαλωπή ( είναι και δείγμα της κάπως κακής μου διατροφής) και το ότι φαίνομαι αρκετά πλαδαρή μιας που ποτέ στην ζωή μου δεν είχα μόνιμο πρόγραμμα άσκησης και πολλά διαστήματα ούτε σχεδόν περπάταγα μπορώ να πω..δηλαδή το θέμα μου είναι περισσότερο να βελτιώσω τη διατροφή μου σε ποιότητα και ποσότητα και να καταφερνω να αθλούμαι..

όσο για το αν μετά που χάνει κάποιος τα κιλα και μετά θέλει κι άλλα, ε εκεί είναι θέμα να τα έχεις βρει με το φαγητό και τον εαυτό σου..
    προσωπικά στα 57-58 κιλά για το ύψος μου (1,63) και κάπως γυμνασμένη θεωρώ πως θα έχω ένα ωραίο γυναικείο σώμα.. όχι υπερβολικά αδύνατο αλλά όχι και πλαδαρό όπως είναι τώρα!

γενικά συμφωνώ με ό,τι ειπώθηκε.
    στη δική μου περίπτωση, η επιθυμία να χάσω βάρος στο παρελθόν υπήρχε για την προσωπική αυτοβελτίωση. αν θέλω να σταθώ λίγο πιο κριτικά απέναντι στον εαυτό μου και τις επιλογές μου, το βάρος είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την εικόνα που προβάλεις. με προβληματίζει μερικές φορές η σημασία που δίνω σε κάτι τέτοιο, μιας και φαίνεται ότι με αυτό τον τρόπο επισκιάζεται το αληθινό πρόβλημα, δηλαδή μια κακή σχέση με τον εαυτό μου και η ανάγκη να είμαι αρεστή. λες και τα 2 κιλά θα αλλάξουν τον τρόπο που με βλέπουν οι αλλοι. αν συμβεί αυτό, τότε δεν αξίζουν. λες και το σώμα μου είναι ό,τι πιο σημαντικό έχω να δώσω στον άλλο.
    νομίζω ότι έψαχνα για εξιλαστήριο θύμα για κάθετι που δεν πήγαινε καλά στην προσωπική μου ζωή, γι'αυτό και ήθελα ένα πιο αδύνατο σώμα.
    τέλος πάντων, στη θεωρία είναι όλα πιο εύκολα. γιατί ακόμα και όταν δε θέλεις να αδυνατίσεις άλλο και απλώς να συντηρήσει το βάρος σου, υπάρχει κίνδυνος να σου μείνει η φοβία με το φαγητό.

Senior Member
    Θέλω να αδυνατίσω για να γίνω όπως ήμουν αφρατούλα κι ομορφούλα, και ανάλαφρη! Μόνο που τότε δεν εκτιμούσα τίποτε από αυτά και ήθελα να αδυνατίσω κι άλλο!
    Τελικά κατάφερα σε βάθος χρόνου να με παχύνω!:lol:

Senior Member
    Θελω να αδυνατίσω για να είμαι πιο όμορφη και να μπορέσω να συνεχίσω παλιές δραστηριότητες που έχω αφήσει λόγο βάρους.