Forum Υποστήριξης

Η ευτυχια μας ειναι αντιστροφως αναλογη των "θελω" μας

Θέμα: Η ευτυχια μας ειναι αντιστροφως αναλογη των "θελω" μας

1. vince said:
    Originally posted by Sofia
    η ευτυχια ειναι πάγια κατάσταση?
    Εξαρτάται

κατα τη γνωμη μου η ευτυχια ειναι στιγμες.
    δηλαδή δεν μπορώ να αισθάνομαι ευτυχησμένος που έχω την υγεία μου?

αρα ειναι αδυνατο ενας ανθρωπος να μη θελει, να μην επιθυμει.
    στις 2 μπορεί να θέλω να φάω στις 3 όχι. Είναι το ίδιο θέλω
    νομιζω ειναι ανοητο να περιμενει κανεις απο τον εαυτο του να μη θελει τπτ.
    κάποιες στιγμές δεν θέλουμε τίποτα..δεν είναι αφύσικο..είναι μια φάση κορεσμού..δεν μπορούμε συνεχώς να θέλουμε..

λιγο πολυ κοροιδευει τον εαυτο του. Κ νομιζω ακομα πως το θέμα ειναι τί θελει (ή νομιζει) ο καθενας για να νιωσει ευτυχια.
    τα θέλω έχουν τον δικό τους ρυθμό αναπαραγωγής..

2. Sofia said:
    αναγκες κ θελω δημιουργουνται συνεχως. Η συχνότητα, το περιεχομενο τους ειναι άλλο θεμα.

Σε οτι αφορα την ευτυχια ως παγια κατάσταση, δεν ξερω...προσωπικα δεν πιστεύω σ αυτο. Εγω οριζω την ευτυχια ως μια \"μαγικη\" στιγμη ή ισως μια στιγμη πληροτητας εσωτερικης. Οχι ως μια ευχαριστη κατασταση διαρκειας ή μια αναλαφρη περιοδο.

3. Sofia said:
    Originally posted by vince
    Originally posted by Sofia
    η ευτυχια ειναι πάγια κατάσταση?

κατα τη γνωμη μου η ευτυχια ειναι στιγμες. αρα ειναι αδυνατο ενας ανθρωπος να μη θελει, να μην επιθυμει.νομιζω ειναι ανοητο να περιμενει κανεις απο τον εαυτο του να μη θελει τπτ. λιγο πολυ κοροιδευει τον εαυτο του. Κ νομιζω ακομα πως το θέμα ειναι τί θελει (ή νομιζει) ο καθενας για να νιωσει ευτυχια.
    Με μπέρδεψες λιγάκι..σαν να μιλούσε άλλη στα παραπάνω ποστ..
    its only me, myself and i....

4. vince said:
    Καλά κάνεις και έχεις την άποψη σου πάνω στο θέμα. Απλά, ελπίζω να λαμβάνεις τον διάλογο μας ως υγιή και επικοδομιτικό!

5. Sofia said:
    χεχε, σιγουρα! γι αυτο μιλαμε....:) κ οι αποψεις ειναι για να επαναπροσδιοριζονται....

6. keep_walking said:
    Δεν υπαρχει ανθρωπος που δεν θελει πραγματα.
    Αν μη τι αλλο θελει να ζησει ωστε να μη παψει απλως να υπαρχει.
    Βεβαια παυεις να θελεις αν περιερθεις σε κατασταση...φυτου αλλα ποιος μπορει να πει οντας σε αυτη τη κατασταση αν εισαι ευτυχισμενος,δυστυχισμενο� � ή ακομα και αν εχεις παψει να θες? (προσπαθω να φανταστω καποιον που δεν θελει και μονο το φυτο μου ερχεται στο νου).
    Τωρα πρεπει ως ενα σημειο να τιθασευεις αυτα τα \"θελω\" με την εννοια του οτι δεν θα τσακισεις τον εαυτο σου για να τα αποκτησεις και να ζεις μες τη μιζερια, ή το οτι δεν μπορεις να τα αποκτησεις να μη σε σπρωχνει στη δυστυχια.
    Βεβαια ολες αυτες οι εννοιες ειναι σχετικες,μπορει να πει καποιος με σιγουρια οτι αυτος που θελει πολλα ειναι λιγοτερο ευτυχισμενος απο τον διπλανο του που θελει λιγα?
    Οχι ειναι αναλογως την φιλοσοφια του καθενος.
    πχ. Τα θελω ολα και δεν θα κατσω να σκασω αν δεν τα αποκτησω...η θελω λιγα και αν δεν τα αποκτησω θα...φουνταρω.
    Μηπως τα \"θελω\" ειναι ενα κινητρο για να προχωρησεις?
    Ο Νιτσε λεει οτι η διψα για δυναμη ειναι ισχυροτερο κινητρο ακομα απο την προσπαθεια προσαρμογης στο περιβαλλον και την επιβιωση.
    Και η διψα για δυναμη ειναι \"θελω\" και η επιβιωση ειναι \"θελω\".

Δεν μιλαω καθολου για \"υλικα\" αγαθα και κατα ποσο πρεπει να ξοδευεις τον εαυτο σου σε αυτα...αυτο ειναι μια αλλη συζητηση.
    Πολλα εγραψα για μια προταση πηγαινα βασικα και συνεχισα να πληκτρολογω:D
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

7. vince said:
    Originally posted by keep_walking
    Δεν υπαρχει ανθρωπος που δεν θελει πραγματα.
    Αν μη τι αλλο θελει να ζησει ωστε να μη παψει απλως να υπαρχει.
    Θα συνεχίσω πάνω σε αυτό. Υποθέτω πως η ευτυχία καλύπτει μια ομάδα των επιθυμιών μας (διαφορετικά θα μιλούσα πιο πάνω για την απόλυτη ευτυχία). Το οτι κάποιος είναι ευτυχισμένος δεν σημαίνει πως θα πάψει να θέλει πράγματα. Μπορεί να θέλει για παράδειγμα να διατηρήσει την ευτυχία του. Οι προτεραιότητες που δίνουμε στα θέλω μας δεν αντικαθιστούν την ιεραρχία των πραγμάτων που έχουμε.

8. keep_walking said:
    Το αρχικο θεμα εχει διατυπωθει : Η ευτυχια μας ειναι αντιστροφως αναλογη των \"θελω\" μας

Πιστευω οτι λαθος διατυπωθηκε ετσι...γιατι εννοουσε προφανως τα σωστα \"θελω\" και οχι τα λαθος οπως ειναι τα \"υλικα\" αγαθα.
    Αλλιως δεν εχει νοημα γιατι δεν μπορω να σκεφτω κατι στη ζωη χωρις τη λεξη θελω...ναι θελω και γραφω αυτο το μυνημα.
    Ποιο σωστο θα μου φαινοταν \"τα \"πρεπει\" στη ζωη και πως σε σπρωχνουν στη μιζερια\":P

Και οπως λες και εσυ Vince ακομα και αυτη η ευτυχια ειναι ενα \"θελω\"....δηλαδη εχουμε αυτοαναιρεση.

Σαν την προταση \"τιποτα δεν ειναι απολυτο\" οποτε λογικα ουτε και αυτη η προταση ειναι απολυτη.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

9. deleted-member141015 said:
    Συμφωνώ με τον keep, δεν είναι πάντα το \'θέλω\' που μας βασανίζει, αλλά το \'πρέπει να το έχω\'. Ειδικά όταν έχω πολύ συγκεκριμένα (χωρίς εναλλακτικές) θέλω που τα θεωρώ μονόδρομο και απαραίτητη προϋπόθεση για να νιώθω ευτυχισμένος.

Επίσης συχνά βασίζουμε την ευτυχία μας σε πολύ εύθραυστα θέλω (όπως π.χ. με τα υλικά αγαθά), μη ρεαλιστικά θέλω, ή θέλω που έρχονται σε αντίθεση με ό,τι μας βγαίνει πιο αβίαστα αλλά εμείς θέλουμε ντε και καλά να το αλλάξουμε.

10. krino said:
    Originally posted by marina38
    Συμφωνώ με τον keep, δεν είναι πάντα το \'θέλω\' που μας βασανίζει, αλλά το \'πρέπει να το έχω\'.

Και το ενα και το αλλο συνηθως μας οδηγουν σε λανθασμενες καταστασεις καθως λαμβανουμε (χωρις επεξεργασια) μυνηματα και εικονες οι οποιες μας υποδηλωνουν συμπεριφορες πρεπει και μη πρεπει.

Η επεξεργασια σε βαθος των θελων μας και κατ επεκταση των αναγκων μας ειναι αυτη που μπορει να μας οδηγησει σε μια κατασταση που αντικειμενικα μας ταιριαζει και μας κανει νιωθουμε καλα και μπορουμε να πουμε οτι ειμαστε ευτυχισμενοι.

Οι λανθασμενες επιλογες (τι θα πουν οι γονεις, φιλοι, γειτονες - το μυνημα που ειδα - διαβασα και με επηρεασε ευκολα στις επιλογες μου κλπ κλπ) ειναι αυτες που καθηλωνουν την ευτυχια συνηθως σε μεσο-μακροπροθεσμο διαστημα μιας και οι επιλογες μας θελουν μια μικρη δοκιμαστικη περιοδο για να δουμε την προοδο τους.

Στατιστικα μπορει να πει κανεις, αν δεν υπαρχει καποια επεξεργασια, οι επιλογες μας δεν θα αποδωσουν οχι μονο τα αναμενωμενα αλλα τα εντελως αντιστροφα αποτελεσματα.
    Δυστυχως το ολο θεμα θελει υπομονη και σχεδιασμο κατι που σε πολυ κοσμο ειναι αγνωστο το ποσο σημαντικο ειναι.

11. Arsi said:
    Μερικες φορες-αν οχι τις περισσοτερες νομιζουμε οτι τα πρεπει ειναι θελω.τα πραγματικα-δικα μας θελω πιστευω οτι ποτε δεν ειναι αντιστροφως αναλογα με την ευτυχια.μας δινουν δυναμη,ελπιδα κ σκοπο για να ζουμε..

12. Empneustns said:
    agh θα συμφωνησω μαζι σου,αλλα αυτο που εννοω στο τοπικ ειναι οταν τα \"θελω\" ειναι ατελειωτα σε αριθμο και παντα δημιουργουνται νεα με αποτελεσμα να μην μπορουμε ποτε να τα ικανοποιησουμε.Σιγουρα υπαρχουν καποια βασικα \"θελω\" τα οποια ειναι \"οι πρωτες υλες\" της ευτυχιας μας.Αν το καλοσκεφτουμε ειναι λιγοστα.υγεια,ηρεμια,αγαπη μπορω να σκεφτω αυτη τη στιγμη.Καποιος αλλος ας συμπληρωσει ....(αν και πολλες φορες μπορεις να νοιωσεις ευτυχισμενος αν παραγκωνισεις καποια απο τα παραπανω εκτος της αγαπης,παντα κατα τη γνωμη μου)

13. Arsi said:
    δεν ξερω εμπνευστη εγω παντα ειχα προβλημα οτι δε μπορουσα να βρω θελω..δεν υπηρχε φαση που να εχω πανω απο 2 θελω(συνηθως ενα).Ολα τα αλλα καταλαβαινα οτι ειναι θελω αλλων που προσπαθουσαν να με μπλοκαρουν κ το καταφερναν..οταν ηταν δικα μου-αυθεντικα θελω κ τα σκεφτομουν ελαμπε το ματι μου μονο κ μονο απ τη σκεψη..

14. Sofia said:
    agh μ αρεσουν τα οσα λες...κ οπως τα γραφεις....

empneysth η αγαπη ή η ηρεμια μπορει να ειναι λιγοστα ομως δεν ειναι ουτε απλα, ουτε εύκολα να δημιουργηθουν, να υπάρχουν.

15. Empneustns said:
    agh σημερα το βραδακι που θα ξεκινησεις να συλλογιζεσαι στο κρεβατακι σου,και λιγο πριν σε παρει ο υπνος,σκεψου λιγο το δικο σου \"θελω\".και οταν ξυπνησεις αυριο το πρωι βαλτο πανω πανω στη λιστα σου και προσπαθησε να το πραγματοποιησεις.(ισως και να μην γινεται πχ αν θελεις να παντρευτεις την ιδια μερα χεχεχε).Τουλαχιστον θα εχεις εναν στοχο και δεν θα βαδιζεις στα τυφλα.Αν θελεις μας το γραφεις και εδω και ποια προβληματα δεν σε αφηνουν να το πραγματοποιησεις.
    Σοφια η ποιοτητα ειναι δυσκολο να βρεθει το γνωριζω,αλλα αν καταφερεις να κατακτησεις αυτα τα 3 \"θελω\" τυφλα να εχουν ολα τα αλλα.Το ξερεις πως μερικα ατομα τα εχουν και δεν το γνωριζουν καν?Και το μελημα τους ειναι αν θα περασει το παιδι στην εξεταστικη και τι θα πουν στους γειτονες αν δεν περασει?