ανορεξιογονα!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10
    Member

ανορεξιογονα!

τον τελευταιο καιρο μ εχει πιασει παλι κατι... κ δεν μπορω να σταματησω να τρωω!!
    ειναι τραγικο αυτο που συμβαινει.. κοιμαμαι, ξυπναω, μονο το φαγητο σκεφτομαι!! τρωω ασταματητα... σε σημειο που με πιανει το στομαχι.. και το μυαλο μου παλι εκει!!
    εψαχνα τωρα για χαπια που περιοριζουν την ορεξη αλλα γενικως δεν βρηκα κ τα καλυτερα!! καπου ειδα ομως και για φυτικα..
    εχω ακουσει κ για χαπια αδυνατισματος που περιοριζουν την ορεξη..

εννοειται πως η διαιτα μου εδω και πολυ καιρο εχει κανει.. φτερα!!

ξερει κανεις κατι σχετικο? εχει δοκιμασει καποιος απο σας? αποτελεσματα?

Senior Member
    Εχω δοκιμασει πολλα διαφορετικα απο χαπια, σιροπια μεχρι και τσιχλες.
    Ουτε ενα δεν εκανε δουλεια, βασικα ουτε λιγο.
    Το μονο που με βοηθησε ειναι τα αντικαταθλιπτικα αλλα δεν νομιζω οτι πρεπει να τα παρεις αν το προβλημα σου ειναι μονο το βαρος σου κι οχι
    καποια ψυχικη διαταραχη.

Member
    γιατί δεν προσπαθείς να τρως λαχανικά κομμένα σε λωρίδες, χωρίς λάδι και με λίγο αλάτι; Αν τα συνοδέψεις με ελάχιστο γιαούρτι με μπαχαρικά, χορταίνεις κατευθείαν και σου κόβουν την όρεξη με κάτω από 100 θερμίδες.. Εμένα αυτό με βοήθησε.. Καλή επιτυχία!

Senior Member
    Ανορεξιογόνα είναι τα φύλλα της κόκας, τα οποία θεωρούνται ναρκωτικά.
    http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=260458

Την όρεξη κόβουν τα χόρτα. Βλήτα, ραδίκια, πικρά. Η λέξη χόρτα προέρχεται από το ρήμα χορταίνω προφανώς.
    Ο καφές, αρκέτά αφεψήματα βοτάνων (χαμομήλι, τίλιο, θυμάρι, λουίζα, δίκταμο, μολόχο, βάλσαμο. πράσινο τσάι και πολλά άλλα) τα οποία νομίζω σου κόβουν καλύτερα την όρεξη οταν τα πίνεις σκέτα και απολαμβάνεις ολόκληρη την πικρότητά τους.
    Την όρεξη επίσης κόβει η απουσία των αγαπημένων μας, παχυντικών εδεσμάτων από το ψυγείο και τους αποθηκευτικούς χώρους του σπιτιού.
    Η ενοσχόληση με οτιδήποτε. Η κουβέντα (αρκεί να μην περιστρέφεται γύρω από το φαί από κάποιον πεινασμένο παρευρισκόμενο), η βόλτα. Η γυμναστική, η βόλτα, τα μπάνια, το ποδήλατο.

Senior Member
    επισης απο προσωπικη εμπειρια, η νυστα ειναι ανορεξιογονα!!!!
    ξυπνα 2 ωρες νωριτερα απο την συνηθισμενη το πρωι!

Senior Member
    Η νυστα οχι μονο δεν ειναι ανορεξιογονα αλλα φερνει μεγαλη πεινα και καταναλωση χαζοτροφων. Οταν κανεις παιδι θα δεις!
    Επισης ο μειωμενος υπνος δεν βοηθα στην εκκριση της λεπτινης που βοηθα το αδυνατισμα. Και πολλων αλλων ορμονων!!

Senior Member
    Ανορεξιογονο ειναι να σταματησεις την εμμονικη ενασχοληση με το τι θα φας, ποτε θα το φας, ποτε θα το φας. Το να ζεις για να τρως δεν βοηθα. Φαε για να ζησεις, ξεχασε τη θερμιδομετρηση, το ζυγισμα, την ενασχοληση με ολα, κι αν δε πιασει τοτε επαναπροσδιορισε.

Member
    Θα συμφωνήσω απόλυτα με τη Sweet October.. ϊσως η αυπνία μία ή δύο φορές στο τόσο να φέρνει απώλεια της όρεξης, αλλά θα παρατηρήσεις ότι όσο λιγότερο κοιμάσαι, τόσο κακό κάνεις στο μεταβολισμό σου!

Senior Member
    Με βοηθαει το πολυ νερο. 2 ποτηρια πριν το φαγητο και 1 ποτηρι αμεσως μετα. (Αν και καπου διαβασα οτι καλο ειναι να μην πινουμε νερο κοντα στα γευματα)

Senior Member
    ανορεξιογονα: φρουτα και στο καπακι φασολια μαυροματικα με ψωμακι και σαλατα. Δεν περιμενα μετα απο τοσες κρεπαλες 1 βδομαδα τωρα να χορτασω τοσο ευκολα και να σταματησω να τρωω διαρκως.