Αρνητικα εγχειρησεων παχυσαρκιας
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 37
    Senior Member

Αρνητικα εγχειρησεων παχυσαρκιας

Θα θελατε να σας μεταφερω αυτα που διαβασα σε βιβλιο γνωστου διαιτολογου? Φανταζομαι οτι δεν συμφερει τους διαιτολογους να εγχειριζονται οι ασθενεις, ομως οσα ελεγε μου φανηκαν πολυ λογικα.
    Πιστευω αξιζει καποιος πριν παρει τελεσιδικη αποφαση για εγχειρηση να εχει διαβασει οσο περισσοτερα μπορει, κ στο ιντερνετ σε μια μικρη αναζητηση που εκανα δε βρηκα αρνητικα παρα μονο...προτροπη για εγχειρηση.
    Τι λετε?
    Σας ρωτω γιατι δεν ξερω αν καποιος θα ηθελε να τα ακουσει...κ δε θελω να σας μπερδεψω...

Senior Member
    Ναι εγω θα ηθελα να τα διαβασω.
    Αν και με δακτυλιο ηδη ,δεν βλαπτει να γνωριζουμε τι υπαρχει και απο την αλλη μερια.

ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ!!
    ΦΙΛΙΑ!!

Senior Member
    εχεις δει την αλλη μερα...ηδη.
    Το θεμα ειναι οτι υπαρχει κ αλλη μερια που καποιοι καποτε θα δουν κ ισως θαπρεπε να ξερουν...
    αστο ειναι σκληρο, ετσι κι αλλιως νομιζω οποιος ψαχνεται για επεμβαση εχει ηδη αποφασισει τι θελει να κανει κ το μονο που μπορει να του προσφερει κατι τετοιο ειναι να χαλαστει...
    Αυριο ή ισως και αποψε θα εχω το αλλο βιβλιο που λεγαμε

Senior Member
    σελ.123 απο το βιβλιο "Διατροφικη νοημοσυνη"

"Ετυχε να με καλεσουν σε εκπομπη με θεμα την χειρουργικη παχυσαρκια οπου και διαπιστωσα οτι το μονο που συνεβαινε ηταν να παρουσιαζονται τα αποτελεσματα των συγκεκριμενων επεμβασεων ως το απολυτο θαυμα της βαριατρικης.
    Ενας προσεκτικος τηλεθεατης ευκολα θα διαπιστωνε οτι οι απρευρισκομενοι μεταχειρουργημενοι ασθενεις, που αναφερονταν στα χαμενα κιλα τους, σπανια βρισκονταν σε αυτη την κατασταση για περισσοτερο 12-18 μηνες απο την επεμβαση. Τελικα ολοι αυτοι οι υπερβαροι που ειχαν χασει απο 50 μεχρι 80 κιλα για καποιον μυστηριωδη λογο ολοι ειχαν σταματησει στα 20-30 κιλα πανω απο το φυσιολογικο τους βαρος και κανενας δεν ειχε την εικονα ενος ανθρωπου με κανονικο βαρος. Οταν ηρθε η στιγμη να παρουσιασουν τα αποτελεσματα δυο πραγματικα αδυνατες γυναικες, που ειχαν κανει την επεμβαση εδω και 5 χρονια, διαπιστωσα οτι η πρωτη ηταν μολις 53 ετων ενω εδειχνε 80 και η δευτερη ηταν τοσο αδυνατη που ειχε ξεπερασει το οριο της ανορεξιας.

Επειδη μια ααρχαια σοφια λεει πως "χρειαζεται να διαθετεις εξυπναδα για να καταλαβεις οτι εισαι ανοητος" εγω θα ηθελα να εκφρασω προς ολους μια και μονο απορια.
    Αφου εκτος απο το ναμη χωραει αλλη τροφη στο στομαχι υπαρρχουν πολλοι αλλοι μηχανισμοι που μπορουν να οδηγησουν στον περιορισμο ληψης φαγητου γιατι θα πρεπει καποιος να οδηγηθει στο χειρουργειο?
    Γιατι ολοι αυτοι οι ειδικοι διατυμπανιζουν οτι το το προβλημα των παχυσαρκων θα λυθει ως δια μαγειας, αρκει και μονο να τους κοψουμε ή να αχρηστεψουμε-παρακαμψουμε το στομαχι τους ή το εντερο τους.
    Γιατι δε μπηκαν ποτε σοτν κοπο να εξηγησουν στους υποψηφιους πελατες οτι το προβλημα δεν ειναι μονο το πως θα γεμιζει ή δε θα γεμιζει (αφου δεν θα υφισταται μετα την επεμβαση) ενα στομαχι, αλλα οι αναριθμητες παρενεργειες που ακολουθουν μια τετοια επεμβασηη.
    Πως ειναι δυνατον διακεκριμενοι επιστημονες να εφαρμοζουν την πιο ανορθοδοξη απο τον Ιπποκρατη τεχνικη "ποναει χερι-κοψει χερι" οταν μετα το χειρουργειο το κομμενο στομαχι ή το εντερο θα εχει χαθει για παντα αφηνοντας για το μελλον μια σειρα απιστευτων επιπλοκων.
    Ολοι οι επιστημονες υγειας γνωριζουμε οτι η ραγδαια μειωση των κιλων δεν αντιπροσωπευει μονο μειωση του περιττου σωματικου λιπους αλλα και σε μεγαλο βαθμο την μυικη και ιστικη αποικοδομηση ολου του σωματος που μεσα στα επομενα 4-5 χρονια θα οδηγησει στην πληρη εξασθενιση του οργανισμου καθως και σε μειωμενι προσδοκιμο επιβιωσης.
    Και τι εικονα θα αποκτησει αυτο το σωμα που απο το αποτομο αδυνατισμα το δερμα θα γεμισει φολιδες σαν 80χρονης ηλικιωμενης κι ενα γυναικειο στηθος θα κρεμασει μεχρι την κοιλια και η κοιλι αμεχρι τα γοντα.
    Σαφως και θα ακολουθησουν πλαστικες εγχειρησεις αλλα ποιος εγγυαται οτι θα πιασουν αυτες ή οτι θα πιασουν ολες οι πλαστικες εγχειρησεις (αφου θα χριεαστουν πολλες). και αυτες οι εγχειρησεις ποσο θα κοστισουν και ποιος θα τις πληρωσει?

Και αν βασει των στοιχειων που λενε πως στην Ελλαδα εχουν γινει τα τεελυταια 10 χρονια πανω απο 50000 παρομοιες επεμβασεις, που ειναι ολοι αυτοι οι ευτυχισμενοια αδυνατοι?

Γιατι δεν υπαρχουν πουθενα στατιστικα στοιχεια τι εγιναν και που βρισκονται ολοι οσοι προχωρησαν σε παρομοιες επεμβασεις επειτα απο 5 ή 6 χρονια?
    Υπαρχουν?
    Ζουν αναμεσα μας?
    Σε αυτους αναφερεται η ομωνυμη ταινια θριλερ του τζον καρπεντερ?

Σαφως και οι παχυσαρκοι εχουν επισης μειωμενο προσδοκιμο επιβιωσης, ,αλλα γιατι πριν την επεμβαση δεν τους τεθηκε ενα διλημμα οπως οτι με κανονικη διατροφη, χωρις διαιτα "για καθε μια ωρα που περπατας καθημερινα θα κερδιζεις μια ημερα ζωης".
    Αν εισαι 40 ετων και συνεχισεις τη ζωη σου ως υπερβαρος τοτε θα ζησεις μεχρι τα 50 γιατι στατιστικα εναα εμφραγμα θα το παθεις και να ευχεσαι να μην εισαι σε διακοπες σε νησι της αγονης γραμμης γιατι δεν θα προλαβει κανεις να σε σωσει. Αλλα αν περπατας 1 ωρα και τρεφεσαι σωστα, τοτε αντι μεχρι τα 50 θα φτασεις τα 60 και αν το κανεις αυτο μεχρι τα 60 αντιστοιχα θα φτασεις τα 80.

Δεν συζηταω καν για τις ψυχολογικες διαταραχες που θα οδηγηθουν ολοι αυτοι οι ατυχεις ανθρωποι αφου η απελπιστικ απεριορισμενη ποσοτητα τροφης ππου θα καταφερνει να αξιοποιει το διαταραγμενο πεπτικο τους συστημα δεν θα φτανει για να ρυθμισει ουτ εμια απο τις χημικες ουσιες και τους νευροδιαβιβαστες που απαιτουνται (οπως σας εχω γραψει κ σε αλλα τοπικ) για τη χημικη ισορροπια του εγγεφαλου.

Πραγματικα εχω αναρωτηηθει πολλες φορες αν οι ιδιοι οι χειρουργοι παχυσαρκιας γνωριζουν την υπαρξη ολων αυτων των αλλων παραγοντων που ρυθμιζουν την πεινα περα παο αυτη του στομαχου.

Θα ηθελα να κλεισω αναφεροντας την φραση μιας κυριας που ετυχε καποτε να με επισκεφτει επειτα παπο μια αντιστοιχη επεμβαση:
    Πριν την εππεμβαση ημουν μια ευτυχισμενη παχυσαρκη, τωρα μετα την επεμβαση ειμαι μια δυστηχισμενη παχυσαρκη."

Αυτα τα ολιγα που διαβασατε με συγκλονισαν, κι επειδη καποιοι θελησαν να τα γραψω εδω σας τα μετεφερα...Τιποτα απο αυτα δεν ειναι δικια μου γνωμη, ειναι απο το βιβλιο που ειπα στην αρχη. Ελπιζω να βοηθησει καποιους να σκεφτουν 2 φορες πριν προβουν σε οτιδηποτε σχετικο...Προσωπικα δε το ειχα σκεφτει ποτε κ ουτε προκειται, δεν εχω καμια σχεση με το θεμα...

Senior Member
    Δεν εμφανίστηκε όλο το κείμενο!

Οσο αφορά για τα 20-30 κιλά πάνω απο κανονικό βάρος, ναι, ισχύει. Στο χέρι μας ειναι να τα χάσουμε αφού σταθεροποιηθουμε σε αυτό βάρος (στα +20-30 δηλ πάνω απ το κανονικό μας). Η επέμβαση δεν είναι θαύμα. Απλά μας βοηθάει να χάσουμε τα περισσότερα κιλά με το να περιορίζει την ποσότητα ή και την ποιότητα(να αποβάλλει δηλ το λιπος ζάχαρη κλπ με τη δυσαπορρόφηση πχ μεσω by pass)

Δεν δικαιολογώ τις επεμβασεις.

Η σωστή διατροφή ειναι το παν και ο πιο σωστος τροπος.Κι ο γιατρός μου αυτό είπε.Αλλά ξεφεύγει ο παχύσαρκος από ένα σημείο κι έπειτα.

Εαν γίνει το κλικ σε αρχικό στάδιο, υπάρχει ελπίδα να χάσει με διατροφή.Εαν μπει στο φαύλο κύκλο, δεν θα βγει ποτέ....Μιλαω για την πλειοψηφία πάντα.

Συνέχισε, έχω αγωνία να τα διαβάσω όλα!

Senior Member
    Εμφανιστηκε το κείμενο.

ΜΠερδεύτηκα, που μιλάς εσύ και που αναφέρεσαι στο κείμενο το βιβλιου.

Καλεσαν σε μια εκπομπη δηλαδη εναν διατροφολόγο και τα λέει αυτά;

Δεν ξέρω τι λένε άλλοι γιατροί κι αν οι περισσότεροι λένε οτι ως δια μαγείας θα χαθουν όλα τα κιλα, θα μεινουμε αδύνατοι και θα διατηρηθούμε εφ όρου ζωης, ο δικός μου πάντως δεν τα είπε αυτά.

Και οποιος τα είπε αυτά και οι υποψήφιοι τα πιστεύουν, κακό του κεφαλιού τους.

Ολα ειναι στο μυαλό, στους σωστούς συνδυασμούς τροφών και τέλος στην ποσότητα.

Αυτό διαπιστώνω εγώ. Ναι, παραδέχομαι ότι περίμενα να αλλάξω 180 μοίρες κάνοντας sleeve.Η ποσότητα σαφώς και περιορίστηκε στο ελάχιστο, ναι, έχασα και χάνω πολλά κιλά, αλλά εξακολουθώ να πειθαρχώ και να ελέγχω τι θα φαω, τι συνδυασμούς θα κάνω.

Οποιος νομίζει ότι θα χάσει έτσι εύκολα και θα τα διατηρήσει, είναι γελασμένος.

Για τις παρενέργειες ενημερώθηκα. Αλλά για άλλο είδος επέμβασης.Το πιο ακραιο δηλ, την παράκαμψη.

Είχα διαβασει όντως ότι και με τη sleeve, υπάρχει η πιθανοτητα για προβλημα στο συκώτι, αλλά δεν υπήρχαν σωστά επιχειρήματα.Δεν το εξηγούσαν καλά και δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη.

Κουβέντιασα προ επέμβασης δηλ με αυτο το άτομο που ήδη είχε κάνει sleeve για αυτές τις επιπλοκές που μπορούμε να έχουμε και με sleeve, αλλά ήξερε μονο 2-3 λέξεις να μου παραθέσει.Κανενα άλλο επιχείρημα, καμία απάντηση στις ερωτήσεις μου.

Οπότε γιατί να το ακούσω; Πες μου....

Ακόμη και τώρα που ήδη έκανα την επέμβαση, θελω να μάθω- ενημερωθώ.

Senior Member
    Δηλ εγώ που ημουν 140 κιλά με 1.58 ύψος τι να έκανα;

Πες μου.

Εσυ ποσα κιλα εισαι; Σαφώς πολλά λιγότερα από μένα. Μην με ρωτήσεις το κλασικο, γιατι τα πήρα και γιατι δεν έκανα κάτι πιο πριν να τα χάσω.Το θέμα ειναι οτι τα πήρα.

Senior Member
    ωπα μαζι γραφαμε? σορυ βρε τα εγραφα λιγα λιγα κ πατουσα καθε φορα καταχωρηση μη παει κ χαθουν...κατσε να διαβασω τι ελεγς.,,

Senior Member
    καθαρα προσωπικη αποψη : ολες οι νεου τυπου, καινουριες επεμβασεις πχ το λειζερ στα ματια θα δειξουν αν εχουν η οχι επιδρασεις και επιπλοκες μετα απο αρκετα χρονια και εφοσον υπαρχει ικανο δειγμα χειρουργημενων ασθενων, ωστε τα στατιστικα στοιχεια να εχουν ισχυ !!

Senior Member
    ολα οσα ειναι σε εισαγωγικα "" ειναι αποψεις του Ζουμπανεα, τα υπολοιπα κατω (2-3 σειρες) ειναι η δικια μου αποψη...

Senior Member
    Εγώ που ήμουν μία δυστυχισμένη παχύσαρκη τι μέλλον θα είχα;

Senior Member
    συμφωνω ναταλακι, αυτο ισχυει παντου, οι εξελιξεις ειναι τοσο ραγδαιες που πρεπει κανεις να εχει υπομονη να δοκιμαστει πρωτα κατι ωστε να βαδιζει σε πεπατημενο μονοπατι...να μην ειναι αυτος το πειραματοζωο τους αλλα να χρησιμοποιησει την τεχνολογια για παρτυ του...

Senior Member
    Originally posted by sweet_but_obese
    Εγώ που ήμουν μία δυστυχισμένη παχύσαρκη τι μέλλον θα είχα;
    Δεν ξερω sweety eμεις καθοριζουμε το μελλον μας, μην κολλας, σου ξαναλεω δεν ειναι προσωπικες μου αποψεις αλλα του Ζουμπανεα, παροτι συμφωνω σε πολλα σημεια. Κατα ταλλα δεν ειμαι σχετικη με το θεμα, δεν το εχω ψαξει...τι γνωμη μου λεω...

Senior Member
    Καλα όσα μας παράθεσες.

Δεν θα γράψεις κι άλλα; Γενικά μιλάει ο κύριος αυτός.Μιλαει για συγκεκριμενες επιπλοκες; Συγκεκριμενα προβληματα και αν ναι, με ποια μεθοδο;

Το να λενε αοριστα, θα εχετε επιπλοκες, ναι δεκτο βρε γιατρε, ποιες θα ειναι αυτές θελω να μου πεις και που θα οφειλονται.Μπορει να μην ειμαι ειδικος, να μην ξερω ιατρικους όρους, αλλά πανω κάτω θα καταλάβω.

Μονο αν μου πουν αναλυτικα πως η απωλεια πχ του στομαχιου που μου εκοψαν, θα οδηγησει σε προβλημα μελλοντικα , σε μειωση προσδοκιμου ηλικιας και επιπλοκες ακομη και ψυχολογικες, θα πεισθω.

Με επιχειρηματα και αιτιολογηση βασει μοριακης βιολογιας-ιατρικης και αλλων συναφων επιστημων.

Εχω αδικο;

Γραφει αναλυτικα αυτο το βιβλιο-αρθρο, δεν ξερω τι ειναι, κατι παραπανω;

Senior Member
    οκ ισως υπαρχουν παρενεργειες σε καποιους απο τις επεμβασεις αυτες... εξαλλου σε καθε επεμβαση που ισως κανει καποιος μπορει να εχει καποιου ειδους παρενεργειας... ο θειος μου εκανε πχ κολωνοσκοπηση και του τρυπησαν το εντερο...

ομως καποιος ,κατα την γνωμη μου, θα πρεπει να αναφερει τις επιπτωσεις που θα εχουν ΟΛΟΙ οι παχυσαρκοι μετα απο καποια ηλικια...

εμενα αυτες οι επιπτωσεις με φοβησαν και με εκαναν να οδηγηθω στην επεμβαση μιας και τα επιπελον 50 κιλα που κουβαλουσα πανω μου, μου ηταν πολυ δυσκολο να τα χασω με απλη διαιτα.. τωρα εχω αλλα 25..

Page 1 of 3 123 LastLast