Κιλα μετα απο εγκυμοσυνη!!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6

Κιλα μετα απο εγκυμοσυνη!!!

Γεια σας...εχω γεννησει εδω κ 13 μηνες και αρχιζω να φρικαρω...εβαλα 13 κιλα σε ολη μου την εγκυμοσυνη...μου μεινανε τα 5-6 και εχω κολλησει...πηγαινω γυμναστηριο οσο μπορω λογω υποχρεωσεων...αλλα πια τοσο δυσκολο ειναι?ειμαι περισσοτερες ωρες στο σπιτι κ η ορεξη μου με πεθαινει....εχει βιωσει καμια αλλη παρομοια εμπειρια?στο γυμναστηριο κανω ελλειπτικο και ζουμπα κυριως?υπαρχει καποια που κανει ζουμπα καιρο?κουραστηκα...9 μηνες προσεχα σαν την τρελη να μην βαλω κιλα...νισαφι πια...

Senior Member
    Καλωσορισες nansyafs. Πάνω απ' όλα θέλει πολύ υπομονή για το θέμα της απώλειας κιλών.
    Εγώ κάνω ζούμπα εδώ και 2,5-3 μήνες περίπου αλλά και άλλα ομαδικά προγράμματα αερόμπικ κτλ. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι κάνοντας μόνο ζούμπα δεν θα δεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς σύντομα. Αυτό που ξεκίνησα εγώ και είδα μεγαλύτερη διαφορά είναι από όταν ξεκίνησα να κάνω και όργανα πριν την ζουμπα για κάνα 50λεπτο.

Κανω και ελλειπτικο 30' πριν την ζουμπα...δυστυχως για την ωρα ο χρονος μου ειναι περιορισμενος λογω του μωρου...πριν μεινω εγκυος εκανα πολυ εντατικα γυμναστικη 5 φορες την εβδομαδα για 2 ωρες και παραπανω μερικες φορες και εκανα κ διατροφη...το μεγαλυτερο μου θεμα ειναι η διατροφη μου ενω δεν τρωω το βραδυ τιποτα εκτος απο γιαουρτι με βρωμη η φρουτα το μεσημερι που χαλαρωνω με πιανει λαιμαργια..πως θα βρω παλι την ψυχολογια που ειχα γυρω απο την γυμναστικη μου λετε?ντρεπομαι ακομη και βερμουδα να βαλω...

Senior Member
    Ναι αλλά το ελλειπτικό είναι πάλι αερόβια. Για καλύτερα αποτελέσματα δοκίμασε αυτό το μισάωρο να κάνεις λίγα βάρη. Ο συνδυασμός οργανα και μετά αερόβια είναι το καλύτερο. Σιγά σιγά θα βρεις και τους ρυθμούς σου και την αυτοπεποιθηση σου μην ανησυχείς.

Δηλαδη να κανω πρωτα βαρη και μετα αεροβια?μεχρι τωρα το εκανα αναποδα...πηγα χθες στην διαιτολογο του γυμναστηριου για μια λιπομετρηση...εχω πολυ ανεβασμενο λιπος...αυτο μπορει να οφειλεται στην εγκυμοσυνη?

Senior Member
    Ναι εμένα έτσι μου πρότεινε ο γυμναστής μου για απώλεια λίπους, πρώτα βάρη και μετά αερόβια. Και απ όσο έχω ψάξει και έχω δει στον εαυτό μου αυτό το σύστημα αποδίδει πολύ καλύτερα. Και εγώ έχω ανεβασμένο ποσοστό λίπους αλλά δεν έχω περάσει καμια εγκύμοσύνη, δε ξέρω αν παίζει ρόλο πάντως. Φαντάζομαι πως έχει σχέση με τον τρόπο διατροφής και την μη γυμναστικη κατά κύριο λόγο. Αν είχες κάνει λιπομέτρηση πριν τη εγκυμοσύνη φαντάζομαι θα μπορούσες να συγκρίνεις καλύτερα.