Results 1 to 6 of 6
Thread: mum2
-
31-05-2013, 19:56 #1
mum2
καλησπερα !!
ειμαι η mum2 33ετων και οπως λεει και το nick μου ειμαι μαμα 2 κοριτσιων .
Δεν ημουν ποτε αδυνατο παιδι αλλα δεν ημου και χοντρη . Μεχρι τα 22 μου ημουν 69 κιλα με υψος 1,70 κια πολυ γμνασμενο σωμα λογω ποδηλατου κι εκει αρχισε η κατρακυλα ,πηρα 20κιλα σε 8 μηνες ,σταματησα το ποδηλατο , κλειστηκα στο σπιτι και στα 24 ξεκινησα την εγκυμοσυνη της πρωτησς μου κορης 93 κιλα .Δεν εβαλα πολλα κιλα στην εγκυμοσυνη μου αλλα οτι εβαλα εμεινε κι ετσι ξεκινησα τη δευτερη εγκυμοσυνη στα 99.
Δεν ειχα καμια διαθεση να προσπαθησω για μενα , η εικονα μου ηταν κατι που δεν με αποσχολουσε και τα χρονια περνουσαν μεχρι που εφτασε η κορη μου 8 ετων και ηταν πια χοντρουλα . Θορυβηθηκα και εκει αρχισαμε να ψαχνουμε γιατρους για παιδικη παχυσαρκια . Εντωμεταξυ κι εγω εκεινη την εποχη ειχα φτασει κοντα στα 110 κιλα .Ταλαιπωρηθηκαμε πολυ με ειδικους που προσαπθουσαν να μας πεισουν πως το παιδι κυνδινευει ,πως πρεπει να κοψουμε λιπαρα ,πληρες γαλα ,γλυκα ,υδατανθρακες ,αμυλο ( νομιζω πως η γιαγια μου ως διαβητικη εκανε λιγοτερο αυστηρη διαιτα ) . Το μονο που καταφεραμε με τους ''εδικους'' ηταν στασιμοτητα βαρους της μικρης για 6 μηνες και δικη μου απωλια 5 κιλων ,με τρελλη ταλαιπωρια ,τρελλα εξοδα και νευρα σπασμενα .Αλλαξαμε γιατρο ,πηγαμε σε μια παιδοενδοκρινολογο η οποια μας ειπε '',εφοσον το παιδι σας δεν εχει κατι παθολογικο και ειναι μονο θεμα κακης διατροφης σε 6μηνες θα εχετε ενα αλλο παιδι μεσα στο σπιτι ,αρκει να βρειτε μια καλη διαιτολογο στην περιοχη σας ''
Το παιδι μεσα σε 2μιση μηνες εχει χασει 3μιση κιλα και η μαμα 8μιση και συνεχιζουμε και το σημαντικοτερο με μικρες στερησεις κ μαθαινοντας να τρωμε σωστα . Οταν ξεκινησαμε ,το εκανα μονο για το παιδι , ακολουθουσα την διατροφη της για να της δινω δυναμη αλλα οσο βλεπω πως χανω βαρος και μου χωρανε τα παλια μου ρουχα συνεχιζω με μεγαλυτερη θεληση .
ειναι η πρωτη φορα μετα απο καιρο που ειδα τη ζυγαρια στα 96 . Βαζω μικρους στοχους και συνεχιζω και το μικρακι μου εχει αλλαξει πολυ ,ψηλωσε κιολας ,αθλειται και μερα με την ημερα αλλαζει
- 01-06-2013, 00:17 #2
Μπράβο και για τη μικρούλα και για σενα ! Είναι καλό το παιδί να μπαίνει από μια τέτοια ηλικία στο τριπάκι της υγιεινής διατροφής και άσκησης και ακόμη καλύτερο το οτι έχει μια μαμα που το βοηθάει και έτσι βελτιώνει και τον εαυτό της . Μην ξεχνάς οτι σε χει για πρότυπο σε αυτή την ηλικία περισσότερο απ ότι θα σε χει σε οποιαδήποτε άλλη ηλικία
02-06-2013, 15:04 #3
Μαμ καλησπερα,
το θεμα σου περα απο το οτι με κοινητοποιησε μου θυμισε εμενα στην παιδικη μου ηλικεια. Ημουν απο παιδι παχυσαρκη οποτε για μενα η παιδικη παχυσαρκια ειναι μεγαλο και σοβαρο θεμα διοτι εξελισεται (αν δεν γινουν οι καταληλες ενεργειες) σχεδον με βεβαιοτητα στην ενηλικη παχυσαρκεια... Γινε το παραδειγμα στην διατροφη και στην αθληση για το παιδι σου σε ΠΑΡΑΚΑΛΩ (αν καποιος ειχε γινει για μενα, πολλα απο τα προβληματα βαρους που ειχα στην ενηλικη ζωη μου δεν θα υπηρχαν)
Αλλαξτε διατροφικες συνηθειες στο σπιτι αλλα δωσε ομως μεγαλη βαση περα απο τη διατροφη και την αλλαγη συνηθειων (ενα παιδι δεν ειναι θεμιτο να εχει απαγορευμενες τροφες) στην Γυμναστικη... Πηγαινε την πιτσιρικα σου σε αθλητικους συλλογους οχι καταναγκαστικα αν της αρεσει το οποιο αθλημα καντε το, δοκιμαστε τα ολα μεχρι να βρειτε ενα ειδος δραστηριοτητας που να ευχαριστει το παιδι... Βαλε την κινηση στην ζωη σας... εστω και τα ΣΚ πηγενεται οικογενειακος για περιπατο στη φυση για τρεξιμο στην παραλια, για ποδηλατο... Βαλε την κινηση στην ζωη σας καθε μερα...
Περισοτερο απο ολα φροντισε την ψυχολογια την κορης σου... Λεξεις οπως διατροφη, ασκηση, αυτο παχαινει, εκεινο παχαινει, εχεις κοιλια, μπουτια, εισαι στρουμπουλο, κτλ για ενα παιδι δεν λενε κατι ισα-ισα το κανουν να νιωσει ασχημα ... και πολλες φορες αυτο το ασχημα το ακολουθει για παντα... εκτος λοιπον απο διατροφη, αθληση μιλα με εναν ειδικο για το πως χειριζομαστε την ψυχολογια του παιδιου σε θεματα υγειηνης διατροφης (ποιοι λογοι οδηγουν το παιδι στο να τρωει αρκετα? Μενει πολλες ωρες μονο του και βαριεται και τρωει? Προσπαθει να σας τραβηξει την προσοχη μεσω του φαγητου? Εχει διαθεσιμα σε κοινη θεα, γλυκα, αλμυρα? Δεν εχει στανταρ προγραμμα φαγητου?)
υ.γ: Μπραβο που κινητοποιηθηκες νωρις... ΓΙΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ!!! πιστεψε με μια μερα θα σε ευνομονει για αυτο που προσφερες !!!
02-06-2013, 19:04 #4
νομίζω πωσ το έχουμε μεθοδεύσει σωστά . Έχουμε ένα πρόγραμμα διατροφής του παιδιού κ το ακολουθούμε από κοινού οικογενειακώς , μαγειρεύουμε ότι έχει το πρόγραμμα του παιδιού ,δεν έχουμε στο σπίτι γλυκά και πειρασμούς γενικότερα .Ενώ το πρόγραμμα της έχει συχνά παγωτό ή μικρό γλυκακι στο οποίο αρκούμαστε κι εμείς.
Επίσης από 4 χρόνων κάνει γυμναστική , τώρα πλέον σε ψιλοαγωνιστικό επίπεδο 3φορές την εβδομάδα κ τις. υπόλοιπες μέρες περπατάμε ή κάνουμε ποδήλατο .
Νομίζω πωσ έχουμε πιάσει το θέμα από τα μαλλιά . . χα χα χα
σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον
21-06-2013, 01:53 #5
τα νέα μας , η ζαχαρένια μας έχει χάσει ήδη 4 κιλά , μας βοηθάει σίγουρα το καλοκαίρι!πολλά φρούτα , πολλές ώρες παιχνίδι, ποδήλατο καθημερινά κ 3φορές την εβδομάδα προπόνηση τένις . Πλέον δεν τη λες χοντρούλα .Έναν μήνα ακόμα θα κάνουμε διατροφή κ μετά θα κάνουμε διάλειμμα .Ανάλογα τη συνολική απώλεια θα δούμε αν θα ξαναπάμε στη διατροφολόγο απο Σεπτέμβρη .Χαίρομαι πολύ ,νομίζω πως κάναμε τη σωστή κίνηση την κατάλληλη στιγμή .
Προχθές είδαμε ένα συνομηλικο κοριτσάκι 55 κιλά , ήταν νωθρό ,ντροπαλό κ δεν ήθελε να ακολουθήσει τα υπόλοιπα παιδάκια γιατί έπαιζαν κυνηγητό κ θατην έπιαναν. Στεναχωρεθηκα πολύ , αν γνώριζα τη μαμά της θα της έλεγα για την δική μας προσπάθεια αλλά όταν δεν γνωρίζεις τον άλλον φοβάσαι να τον πλησιάσεις .
21-06-2013, 01:55 #6
Mprabo sas!!! Το σημαντικο ειναι που το παιδι ζει φυσιολογικα και το υποστηριζεις!
Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα?
30-07-2025, 04:06 in Με καφέ και συμπάθεια....