Results 1 to 15 of 26
Thread: κομμενο βραδυνο?
-
14-06-2013, 09:12 #1
κομμενο βραδυνο?
αν κοψω το βραδινο και το αντικαταστησω με γιαουρτι θα γινει τιποτα?
ειμαι 75 κιλα και θελω να παω 65 με 170 υψος
- 14-06-2013, 09:40 #2
Αναλόγως τί έτρωγες μέχρι τώρα για βραδινό. Π.χ εάν έτρωγες μία πίτσα και τώρα ξεκινήσεις να τρως γιαούρτι σίγουρα θα δεις κάποια αλλαγή. Καλύτερα, όμως θα ήταν μαζί με το γιαούρτι να έτρωγες και ένα φρουτάκι ή μια μικρή πιτούλα με γαλοπούλα(βραστή) και τυράκι, ώστε να μη νιώσεις την αίσθηση της πείνας
14-06-2013, 10:16 #3
ετρωγα πολυ μπορω να πω...περισσοτερο κι απο το μεσημερι...απλα ρωταω γιατι εκοψα το βραδυνο αλλα ομως προσθεσα το πρωινο στη διατροφη μου
14-06-2013, 11:19 #4
Καλημέρα Laluna
Τέλεια επιλογή να ξεκινάς την μέρα σου με ένα σωστό πρωινό!!!!
τώρα για το βραδυνό θα συμφωνήσω με to sweεt girl..ένα γιαουρτάκι μόνο; σιγουρα θα πεινάς..αιντε 1,2 βράδια κάποια στιγμή θα πέσεις με τα μούτρα
κάνε ενα τοστάκι με ολικής, γάλα ή γιαούρτι με κορνφλέικς & λίγα αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς
ή λόγω εποχής 1 ντάκο με κριθαρένιο παξιμαδι Λήμνου, καρπουζάκι 1 φέτα με τυρί + ψωμι...
γενικά κάτι ελαφρύ ή και 1/2 μεσημεριανό
μη κάνεις αφαγίες οδηγούν σε αντίθετα αποτελέσματα..
Καλή συνέχεια...
14-06-2013, 13:33 #5
Να μη κοψεις τιποτα που καποτε θα ξαναρχισεις. Ειναι μαθηματικα βεβαιο πως θα ξαναπαρεις οτι καταφερες με κοπο να χασεις. Αν το βραδυνο ειναι κατι που σε βαραινει και δεν το θελεις πια τοτε ναι. Αν ειναι κατι που πιστευεις οτι πρεπει να κανεις για να αδυνατισεις οχι. Συμφωνω με την eve30+!
14-06-2013, 20:17 #6
ειμαι στην 8η μερα προσπαθειας και προσπαθω να μην ξεπερναω τις 1200-1300 θερμιδες την ημερα γι αυτο...
αν το αντιληφθω σαν διαιτα χαθηκα, θα τα τιναξω ολα στον αερα 100%
γι αυτο προσπαθω να μη στερουμαι τιποτα στο πρωινο μου (σταφιδες κουακερ φρουτα), αλλα ουτε και στο μεσημεριανό (οτι εχουμε στο τραπεζι+ψωμι+καμια φορα τυρι σε νορμαλ ομως πλαισια).
Το βραδυ παντα εκανα υπερφαγικα οποτε προσπαθω να κοψω το κακο απο τη ριζα του που λεμε...μεχρι τωρα δεν εχω προβληματιστει (προερχομαι απο πολυ καιρο υπερφαγιας) + το γεγονος οτι κοιμαμαι νωρις (12-1 το πολυ 2)
Αν βαρεθω εχω εναλλακτικη σαλατες (με οσπρια, θαλασσινα κλπ) αλλα φοβαμαι οτι θα ανεβαινω σε θερμιδες...
τι απωλεια να περιμενω με αυτο το προγραμμα?1 κιλο εχω χασει μεχρι τωρα, λετε να συνεχισει ετσι?
15-06-2013, 00:40 #7
μαλλον δεν καταλαβα πως τα λες, τελικα τι τρως το βραδυ? Τι εννοεις προερχεσαι απο πολυ καιρο υπερφαγιας και δεν εχεις προβληματιστει?
Σου εγραψα παραπανω τη δικη μου γνωμη, μην κανεις πραγματα που δε θα τηρησεις για παντα. Δεν εχει σημασια ποσα θα χασεις αλλα ποσα θα συντηρησεις και για ποσο.
15-06-2013, 13:12 #8
Σίγουρα το να ελαττώσεις το βραδινό σου γεύμα είναι πολύ σημαντικό, αρκεί να το κανείς συνειδητά να το πιστεύεις πως αυτό θα σου κάνει καλό, και θα σου κάνει καλό έτσι κι αλλιώς, αν σκεφτείς ότι το βραδινό συσσωρεύεται στο κορμί διότι το βραδύ έχουμε χαμηλή κινητικότητα, άρα και καύση, οπότε κάτι ελαφρύ θα ήταν ότι πρέπει.
Εγώ προτείνω τοστακι, απλώς να αλλάζεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα υλικά για να μην το βαριέσαι. Να βάζεις αβγουλάκι βραστό μέσα κάποιες φορές, όπως σχεδόν πάντα γαλοπούλα για να σε κρατήσει. Να τρως αργά και πριν πεινάσεις πολύ.
15-06-2013, 13:42 #9
Originally posted by LaLuna
ειμαι στην 8η μερα προσπαθειας και προσπαθω να μην ξεπερναω τις 1200-1300 θερμιδες την ημερα γι αυτο...
αν το αντιληφθω σαν διαιτα χαθηκα, θα τα τιναξω ολα στον αερα 100%
γι αυτο προσπαθω να μη στερουμαι τιποτα στο πρωινο μου (σταφιδες κουακερ φρουτα), αλλα ουτε και στο μεσημεριανό (οτι εχουμε στο τραπεζι+ψωμι+καμια φορα τυρι σε νορμαλ ομως πλαισια).
Το βραδυ παντα εκανα υπερφαγικα οποτε προσπαθω να κοψω το κακο απο τη ριζα του που λεμε...μεχρι τωρα δεν εχω προβληματιστει (προερχομαι απο πολυ καιρο υπερφαγιας) + το γεγονος οτι κοιμαμαι νωρις (12-1 το πολυ 2)
Αν βαρεθω εχω εναλλακτικη σαλατες (με οσπρια, θαλασσινα κλπ) αλλα φοβαμαι οτι θα ανεβαινω σε θερμιδες...
τι απωλεια να περιμενω με αυτο το προγραμμα?1 κιλο εχω χασει μεχρι τωρα, λετε να συνεχισει ετσι?
Εγώ αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι καλή δίαιτα (εκτός από ακρότητες) είναι η δίαιτα που σε βολεύει, σου ταιριάζει και μπορείς να την ακολουθήσεις με το λιγότερο δυνατό ζόρι. Αν ισχύουν οι παραπάνω παράγοντες έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να μπορείς να την ακολουθήσεις, συνεπώς αν αυτός ο τρόπος σου φαίνεται εντάξει είναι μια χαρά.
Σου εύχομαι καλή επιτυχία!
16-06-2013, 21:17 #10
καπου ειχα διαβασει οτι μια μακαροναδα το βραδυ (σε θεματα παχους), ισουται με 3 μακαροναδες το μεσημερι και πεντε (!) το πρωι
και απο την εμπειρια μου παλια, οταν ετρωγα βαρια καποια βραδυα, σε δυο μερες μετα ειχα παρει αρκετουτσικα
ενω αντιθετα, δεν συνεβαινε το ιδιο αν ετρωγα το ιδιο βαρια το μεσημερι.
δεν ειναι μονο το ποσες θερμιδες παιρνεις την καθε μερα, αλλα και πότε τις παιρνεις
τουλαχιστον για το θεμα παχους , ειναι καλο , απο οτι διαβασα και τωρα τελευταια απο μια προσφατη μελετη, να εχεις παρει πανω απο το 50% των ημερισιων θερμιδων μεχρι τις 3 το μεσημερι
για αυτο, προσεξτε το βραδινό! για οσους κανουν διαιτα, ειναι "θανατος"
17-06-2013, 01:32 #11
Νικολα μου δε θα συμφωνησω, τρωω βραδυ, κυριως καλοκαιρι που σχολαω πολυ πολυ αργα. Δηλ. μπορει να παρω το βραδυνο μου 1 το βραδυ. Οι διαιτολογοι σου λενε οτι δεν βοηθα τη διαιτα, αλλα δε τη χαλαει κιολα. Σιγουρα αν θελει κανεις καλυτερο αποτελεσμα ας μη τρωει βραδυ, ειδικα αν προκειται να φαει φαγητο κανονικο. Ομως μη νομιζεις οτι θα δειξει κατι ιδιαιτερο. Εγω κανω 1-2 φορες τη βδομαδα πολυ νωρις το βραδυνο μου, πχ 6-7 ηωρα το απογευμα, και την αλλη μερα ειμαι βαρυτερη κι οχι ελαφρυτερη! Ομως το κανω σαν "αποτοξινωση". Ειδικα αν εχω φαει πολυ κι χω ξεφυγει, ωστε να μη συνεχιστει η κρεπαλη...
17-06-2013, 09:59 #12
κι εγώ τρώω σχεδόν πάντα μια ωρίτσα πριν πέσω για ύπνο. βέβαια, έχει τύχει να είναι πιτο-σούβλακο και κρουασάν σοκολάτας μαζί, έχει τύχει να είναι ένα πακέτο φρυγανιές (τις καινούριες που είναι παξιμάδια, εξαιρετικές!), έχει τύχει να είναι και φρούτα. νομίζω ότι η συνολική πρόσληψη θερμιδών μετράει.
17-06-2013, 13:27 #13
Η δικη μου εμπειρια λεει οτι παχαινεις η αδυνατιζεις αναλογα με την συνολικη προσληψη ημερησιας τροφης, οπως κι αν την κατανεμεις.
Προσωπικα, το βραδυνο ειναι αυτο που δεν κοβω ποτε, γιατι δεν μπορω να κοιμαμαι νηστικη, αλλα δεν εχω και στομαχικα προβληματα ωστε να εχω δυσφορια αν φαω αργα. Κανω απο ενα μεχρι τρια γευματα την ημερα. Αν ειναι ενα και μοναδικο, θα ειναι οπωσδηποτε μετα τις 5 το απογευμα.
Συμφωνω με οσους ειπαν οτι ειναι σημαντικο να βρεις διατροφη που σου ταιριαζει, ωστε και να μην την παρατησεις, αλλα και το πιο βασικο, να την συνεχισεις και μετα την απωλεια (μεσες-ακρες).
19-06-2013, 17:08 #14
ωραια!!!ευχαριστω για τις απαντησεις σας!!!
προσπαθω να το κρατησω (ειμαι στις 2 εβδομαδες), αν και εχω κανει 2-3 κραιπαλες δυστυχως...παρασυρομαι οταν ειμαι εξω με παρεα....
επισης προσπαθω να τρωω κατι καθε 3 ωρες και να κανω περπατημα μιση με 1 ωρα 3 φορες την εβδομαδα τουλαχιστον.
ελπιζω να δω καποιο αποτελεσμα πανω στον μηνα...
21-06-2013, 23:46 #15
παιδια να σας πω οτι μπορει να φαινονται λογικα αυτα που λετε, αλλά δεν λαμβανετε υπ'οψη σας το πλεον βασικο!
τον ρυθμο του μεταβολισμου.
το βραδινο, (για αγνωστους ισως λογους που εχουν να κανουν με χιλιαδες γενιες προγονων πισω στην ιστορια) επιβραδυνει το μεταβολισμο, ενω το πρωινο τον επιταχυνει!
δεν ειναι μονο η εμπειρια πολλων ανθρωπων, μεσα σε αυτους και η δικη μου, αλλά και διαφορες ερευνες που εχουν γινει δειχνουν οτι ναι μεν αυτο που μετρα ειναι το σουμα των θερμιδων, ομως εννοειται οταν ο μεταβολισμος ειναι σταθερος.
η αλλαγη ομως του μεταβολισμου, εχει να κανει και με την ωρα φαγητου και με την γυμναστικη (περαν των θερμιδων που καιμε κατα την διαρκεια της ασκησης), και με αρκετους ακομα παραγοντες
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση