κομμενο βραδυνο? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 26 of 26
    Senior Member
    Καησπέρα, έχω διαβάσει πάρα πολύ για το θέμα και είμαι απόλυτα πεπεισμένος οτι δε παίζει κανένα ρόλο(ή έστω ελάχιστο) η κατανομή του φαγητού μας στη μέρα, ούτε δλδ αν θα κάνουμε πολλά ή λίγα γεύματα ούτε πότε θα τα κάνουμε. Ούτε καν η σύσταση τους αν προσέχουμε τους υδατάνθρακες... απλά αν τρώμε λιπαρά θα τρώμε μικρότερες ποσότητες φυσικά λόγω θερμιδικής πυκνότητας.

Φυσικά δε το παίζω αυθεντία, τη γνώμη μου λέω...

Senior Member
    Ιδανικά, οι θερμίδες θα πρέπει να ισοκατανέμονται σε 6 γεύματα στους άντρες και 5 γεύματα στις γυναίκες. Και τα γεύματα αυτά να γίνονται ανά τρεις ώρες. Αυτό το έχω διαβάσει από αρκετές πηγές χωρίς ποτέ να αναφέρει κανείς γιατί οι άντρες πρέπει έχουν ένα παραπάνω γεύμα (υποθέτω μάλλον λόγω περισσότερων θερμίδων). Κάποιοι επίσης προτείνουν το πρώτο γεύμα της ημέρας να είναι θερμιδικά κάπως μεγαλύτερο, σε αντίθεση με το τελευταίο.
    Ο κύριος λόγος για αυτή την κατανομή είναι το να υπάρχει μια συνεχής τροφοδοσία ενέργειας στον οργανισμό. Επίσης, το να μην μένει το στομάχι άδειο επί μακρόν στέλνοντας σήματα πείνας στον εγκέφαλο, ούτε να "φουσκώνει" υπερβολικά όταν πέφτει μέσα του μια μεγάλη ποσότητα φαγητού - αυτό που λέμε "ανοίγει το στομάχι".

Είναι σαν ένα αυτοκίνητο που του πατάμε τέρμα το γκάζι για κάποιο χρόνο και μετά αφήνουμε τελείως το πόδι μας από αυτό και ξανά τέρμα το γκάζι κοκ. Είναι πολύ καλύτερο -και οικονομικότερο- να έχουμε διαρκώς ελαφρά πατημένο το γκάζι (μαλακά το γκάζι που λένε)!

Αλλά αυτό είναι το ιδανικό... εμείς δεν πάμε για το "τέλειο". Ποιος μπορεί να κάνει 5 ή 6 γεύματα ίσων θερμίδων κάθε μέρα; Γι αυτό και όλοι οι διαιτολόγοι προτείνουν 3 βασικά και 2 ενδιάμεσα γεύματα. Το βραδινό συνήθως είναι ελαφρύ αλλά ποτέ δε θα δείτε δίαιτα να μην έχει καθόλου βραδινό ή να έχει ένα σκέτο φρούτο.

Η γνωστή ιστορία/υπόθεση με το κομμένο βραδινό που οδηγεί σε απώλεια βάρους έχει να κάνει με τον τρόπο ζωής μας ο οποίος μας οδηγεί να τρώμε το βράδυ επειδή τότε χαλαρώνουμε (όπως επίσης και να μην τρώμε πρωινό επειδή δεν προλαβαίνουμε). Με τα χρόνια το σώμα μας προσαρμόζεται σε αυτό κι έτσι το πρωί δεν πεινάμε ενώ το βράδυ μας κόβει άγρια λόρδα. Η γνωστή ιστορία λοιπόν είναι ότι κάποιος κόβει το, μετά τις 7, φαγητό του (που τυπικά ήταν μια σακούλα πατατάκια και αργότερα δύο πιτόγυρα με μισό λίτρο κόκα κόλα και πριν τον ύπνο ένα παγωτό για γλυκά όνειρα...) και χάνει κιλά. Προφανώς χάνει γιατί γλυτώνει 2000 θερμίδες, στο σύνολό τους μάλιστα από κακής ποιότητας φαγητό! Ο οργανισμός του την επόμενη μέρα το πρωί θα ζητήσει αυτό που χρόνια ζητούσε (συνήθως μόνο καφέ) άντε να ζητήσει και μια τυρόπιτα κατά τις δέκα! Άρα χάνει γιατί έχει μειώσει τις θερμίδες του...

Για να έχουμε (κυρίως) ΥΓΕΙΑ και (δευτερευόντως) τα "σωστά" κιλά πρέπει να (μάθουμε να) τρώμε σωστά! Ένα κομμάτι αυτής της διατροφής είναι τα "πολλά και μικρά γεύματα". Ιδανικά 5-6 αλλά είπαμε, όσα μπορεί ο καθένας. Ας προσέχουμε πρωτίστως ΤΙ τρώμε. Είναι πιο σημαντικό!

Senior Member
    Απο την μικρη εμπειρια αυτο το διαστημα τωρα ειδα οτι ο οργανισμος για να μεταβολισει το κρεας καταναλωνε περισσοτερη ενεργεια αρα σαφως εχανα περισσοτερο . Απο τηνημερα που ξεκινησα χορτοφαγια επεσαν οι καυσεις αισθητα και το διαπιστωσα στη ζυγαρια παρολο οτι η διατροφη συνεχιζει να ειναι επιλεκτικη και ποιοτικη.......... αρα πιατευωδεν εχει να κανει μονο ποσες θερμιδες ημερεσιως προσλαμβανουμε αλλα και τι προσλαμβανουμε μαλλον...............

αλμακι, δεν εχεις ξεκινησει χορτοφαγια!
    απλα εκοψες τα κοκκινα κρεατα

οταν ερθεις κατω θα σε παω να δεις χορτοφαγο που η μεση του ειναι λιγοτερο απο οσο το ενα μου μπουτι (τωρα που αδυνατισα καπως γιατι παλιοτερα ηταν το μισο μου μπουτι)
    και θυμαμαι ακομα οτι οταν εγινα χορτοφαγος ειχα χασει μερικα κιλα

παιδια στο αλλο θρεντ περιεγραψα την εμπειρια μου, για το πως βρεθηκα απο τα 180 στα 137 μεσα σε λιγους μηνες, κοβοντας το βραδυνο και μετα ελαττώνοντας συνολικα το φαγητο. και λιγο αργοτερα κατεβηκα αλλα 10 κιλα με την βοηθεια της ασκησης, αλλά ειναι ασχετο αυτο με το θεμα.

δεν ξερω το ποια ειναι η εξηγηση για αυτο, αλλα ξερω απο την δικη μου εμπειρια οτι γενικα το βραδυνο παχαινει πολυ
    ακομα, διαβαζοντας στο νετ, πολλες φορες επεσα πανω σε αρθρα σχετικα με το οτι το βραδυνο παχαινει.

ισως παλι να επαιξε ρολο και κατι ακομα
    οτι τοσο εγω οσο και γενικα οι ελληνες, το βραδυ δεν θα φαμε και τοσο φιτ φαγητα
    ειτε παμε στο ψυγείο, ειτε (ειδικα αυτο) αν βγουμε εξω.
    γιατι αν βγεις με παρεακι, δεν θα χτυπησεις, καλοκαιρι ειναι, ενα ουζακι, δεν θα φας το μεζε του, δεν θα χτυπησεις και κατι ακομα?
    τον χειμωνα παλι, αν βγεις εξω, δεν θα παρεις καμια μακαροναδα, καμια πιτσα κλπ?
    και αν δεν βγεις, αλλά κανεις επιδρομη στο ψυγειο, θα χτυπησεις ενα γαλα, ή τις μελιτζανουλες τις κοκκινιστες απο το μεσημερι? μαζι με ψωμακι? :P

αυτο που ειδα, ηταν οτι αλλάζοντας την διατροφη μου κοβοντας το βραδυνο, δεν ξερω για ποιους ακριβως λογους, εγω εχασα καποτε πανω απο 40 κιλα μεσα σε λιγους μηνες (και με το να ελαττωσω βεβαια το φαγητο στη διαρκεια της μερας ως επακολουθο αυτου)

ισως να ειναι θεμα του δικου οργανισμου?
    της δικης μου διατροφης?
    του ελληνικου τροπου ζωης?
    δεν ξερω.
    αυτο που ξερω απο την εμπειρια μου ειναι οτι το βραδυνο (με) παχαινει αρκετα.

Senior Member
    Συμφωνω απολυτα Νικολα, με αυτο που λες ξεκινησα ως vegeterian και οχι ως vegan kai ευελπιστω να μπορεσω να κοψω και ψαρια και τυροκομικα ...........Αβγα δεν τρωω.............Αλλα σιγα σιγα............... θελει αρετη και τολμη που λεει και ο ποιητης χαχαχαχαχαχα

Senior Member
    Κατηγορίες χορτοφαγίας

· Γαλακτο-χορτοφαγία - Οι γαλακτο-χορτοφάγοι δεν τρώνε κρέας ή αυγά αλλά καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα. Οι περισσότεροι χορτοφάγοι στην Ινδία (περίπου το 70% των χορτοφάγων παγκοσμίως) αλλά καί οι αρχαίοι Πυθαγόρειοι, είναι ή ήταν γαλακτο-χορτοφάγοι.

· Γαλακτο-αυγο-χορτοφαγία - Οι γαλακτο-αυγο-χορτοφάγοι δεν τρώνε κρέας αλλά καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα και αυγά. Αυτή αποτελεί προς το παρόν την πιο κοινή κατηγορία χορτοφάγων στο δυτικό κόσμο.

· Γαλακτο/αυγο/θαλασσινο χορτοφαγία - Αυτή αναφέρεται σε ανθρώπους που καταναλώνουν γαλακτοκομικά, αυγά, ψάρια και ενδεχομένως οστρακόδερμα, αλλά κανέναν άλλο τύπο κρέατος. Αυτή η διατροφή είναι δημοφιλής στην Ιαπωνία όπου αναφέρεται ως διατροφή Οκινάουα (Okinawa).

· Αυγο-χορτοφαγία - Οι αυγο-χορτοφάγοι δεν τρώνε κρέας ή γαλακτοκομικά προϊόντα αλλά καταναλώνουν αυγά.

· Αυστηρή χορτοφαγία - Οι αυστηρά χορτοφάγοι (γνωστοί ως vegans στην αγγλική γλώσσα) δεν καταναλώνουν κανένα ζωϊκό προϊόν (όπως είναι τα αυγά, τα γαλακτοκομικά, το μέλι κλπ), δεν φορούν γούνες, δέρμα και μαλλί και δεν χρησιμοποιούν προϊόντα που κάνουν τεστ σε ζώα.

· Η Φρουτοφαγία είναι διατροφή που αποτελείται μόνο από φρούτα, καρύδια, σπόρους, και άλλων φυτικών προϊόντων που μπορούν να μαζευτούν χωρίς βλάβη των φυτών. Μερικοί φρουτοφάγοι τρώνε μόνο φυτικά προϊόντα που έχουν ήδη «πέσει» από φυτά. Κατά συνέπεια, ένας φρουτοφάγος μπορεί να φάει φασόλια, ντομάτες, αγγούρια, κολοκύθες, και παρόμοια, αλλά θα αρνηθεί να φάει πατάτες ή σπανάκι.

· Φυσική υγιεινή στην κλασική μορφή της περιλαμβάνει μια διατροφή κυρίως ακατέργαστων τροφίμων αυστηρής χορτοφαγίας

Originally posted by Alma libre
    Συμφωνω απολυτα Νικολα, με αυτο που λες ξεκινησα ως vegeterian και οχι ως vegan kai ευελπιστω να μπορεσω να κοψω και ψαρια και τυροκομικα ...........Αβγα δεν τρωω.............Αλλα σιγα σιγα............... θελει αρετη και τολμη που λεει και ο ποιητης χαχαχαχαχαχα
    οπως και να ειναι, εισαι αξιεπαινη!
    περα απο τις κατηγοριες της χορτοφαγιας κλπ, υπαρχει πισω απο ολα ενα σκεπτικο.
    αυτο που διαχωριζει την μη κρεοφαγικη διατροφη απο την συνηθισμενη

το σκεπτικο αυτο ξεκινα απο την βασικη αρχη
    δεν καταναλωνουμε τιποτα που εχει συναισθηματα και αισθητηρια πονου.
    αυτο διαχωριζει τους κρεοφαγους (που ειναι η συντριπτικη πλειοψηφια) απο τους υπολοιπους

ετσι, αναφερουμε με τον γενικοτερο ορο ως "χορτοφαγους" (κατι που ως ορος ειναι λαθος), αυτους που δεν τρωνε κρεας (οποιασδηποτε μορφης) καθως και θαλασσινα

ετσι, δεν εννοειται "χορτοφαγος" που να τρωει ψαρια ή θαλασσινα
    με αυτο το σκεπτικο ειπα οτι δεν εισαι ακομα χορτοφαγος :wink1:

μεσα λοιπον σε αυτο το συνολο των μη κρεοφαγων υπαρχουν πολλες υποκατηγοριες, οπως οι ακραια χορτοφαγοι, οι γαλακτοχορτοφαγοι κλπ

φυσικα υπαρχουν πολλοι λογοι για τους οποιους καποιος θα στραφει στη μη κρεοφαγια, αλλά οπως και να το κανουμε, για να θεωρηθει καποιος οτι ανηκει στις κατηγοριες χορτοφαγιας, σιγουρα δεν τρωει, θηλαστκα, πτηνα, ψαρια και θαλασσινα γενικοτερα

τα αυγα, σαν θεμα ειναι λιγο ¨στην κοψη του ξυραφιου"
    προσωπικα δεν τρωω, αλλά καποιοι αλλοι τα τρωνε (παντα με μετρο και για συντομο χρονικα διαστημα)
    ειναι βαρια τροφη και ετσι αποφευγεται απο πολλους

Senior Member
    Εγω σταματησα να τα τρωω απο τη στιγμη Νικολα που τα διαβσα ωαρια ζωων .................Ουτε να τα βλεπω δεν θελω και γαλα δεν πινω αφο του το διαβασα υγρα ζωων αλλα δυστυχως τρωω ακομα το τυρι...........αλλα πιστευω για λιγο ακομα ...........Ειναι μεχρι να οργανωθω .............Επεσε και πανω στις διακοπες μου...........

ναι αλλά και εμεις με το υγρο (γαλα) της μανας μας μεγαλωναμε στην αρχη της ζωης μας
    για τα ωαρια, δικιο εχεις. δεν τρωγαμε ωαρια της μαμας μας οταν μπουσουλαγαμε.

αν στα σημερινα ζωα εδιναν σωστες τροφες δεν θα υπηρχε θεμα με το γαλα, αλλά δυστυχως τα σημερινα (βιομηχανοποιημενα) ζωα, τρεφονται με χιλιαδες ουσιες αγνωστης ταυτοτητας και βασικα με τονους φαρμακων (αντιβιοτικων κλπ)
    και αυτος ειναι ενας βασικος λογος για τον οποιο πολλοι μη κρεοφαγοι, εχουν κοψει και το βιομηχανοποιημενο γαλα.
    εξαιρεση ισως, το κατσικισιο γαλα οπου συνηθως αυτο προερχεται απο μικρους παραγωγους, με ελευθερα ζωα που τρεφονται στη φυση κλπ
    θεωρητικα το γαλα φιλτραρεται στις διαφορες ουσιες του απο το ιδιο το ζωο για να παρει το μικρο της, τις καλυτερες δυνατες ουσιες
    οπότε πολλα απο τα "δηλητηρια" των τροφων που τα ταιζουν, δεν περνανε στο γαλα. οχι ομως ολα

γενικα το τυρι ειναι ενα πλουσιο σε συγκεντρωση ουσιων τροφιμο. πολλοι ομως γνωστοι μου τρωνε μονο φετα που φτιαχνουν οι ιδιοι. απο γαλα δικης τους επιλογης.
    ειναι θεμα αναλογα του τι προσεχει και ποσο θελει να προσεχει κανεις στη διατροφη του.
    προσωπικα, επειδη δεν θελω να γινω υποχονδριος, εχω τραβηξει μια γενικη γραμμη, και αλλα τα τρωω και αλλα οχι.
    αλλωστε 25 χρονια τωρα, ποτε δεν προσεξα τι ετρωγα (εντος παντα των οριων της χορτοφαγιας) και ολα ηταν μια χαρα

βγηκαμε ομως οφ τοπικ με την χορτοφαγια..

Senior Member
    Εχεις δικιο!!!!!!

Senior Member
    Γεια σας!
    Εφερα νεα απο το μετωπο!!!!Τελικα λειτουργει το κομμενο βραδυνο, εχω χασει μεχρι τωρα 4 κιλα σε ενα μηνα!!!

Page 2 of 2 FirstFirst 12