Ενα γεια κι απο εμενα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    10

    Ενα γεια κι απο εμενα

    Καλησπέρα και από εμένα.
    Είμαι άτομο με κινητή αναπηρία.
    Είμαι 31 ετών εύσωμη λόγο εξολοκλήρου καθιστικής ζωής.
    Με πολύ κακές διατροφικές συνήθειες στο παρελθόν (δυστυχώς το φαγητό είναι μια μικρή έως μεγάλη, εύκολη απόλαυση) εδώ και ενάμιση χρόνο έχω δουλέψει αρκετά αυτό το κομμάτι της σωστής διατροφής και τα πηγαίνω αρκετά καλά και είμαι περήφανη γιαυτο.
    Ποτέ δεν έτρωγα, λοιπόν, πολύ, αλλά έτρωγα άτσαλα και πολύ παχυντικά φαγητά.
    Βεβαίως με την αλλαγή του τρόπου που τρέφομαι έχω δει αλλαγές στο σώμα μου με απόλυτα φυσικό τρόπο χωρίς στερήσεις παν μέτρο άριστο δηλαδή.
    Τους τελευταίους 3 μήνες το έχω πάει ένα βήμα πάρα πέρα… κάνω μια υποθερμική δίαιτα πάνω στο τρόπο ζωής μου, έτσι προσπαθώ να μην ξεπερνώ κατά πολύ τις χίλιες θερμίδες την ημέρα. Είναι κάτι που δεν συνιστώ φυσικά, γιατί εγώ καταναλώνω λιγότερη ενέργεια και αυτό λόγο της πάθησης μου, από κάποιον που κινείται φυσιολογικά, αλλά και πάλι δεν το συνιστώ, οι θερμίδες είναι πολύ λίγες!
    Για να φτάσω μέχρι εδώ και να κάνω υποθερμική δίαιτα, έφτασα με σταδιακή μείωση παχυντικών φαγητών όπως τηγανίτα και fast foods. Πλέον τα χω κόψει, και μόνο σε ειδικές περιπτώσεις καταναλώνω τέτοιου είδους φαγητό.
    Τα γλυκά παρελθόν, άντε κανένα σοκολατάκι μικρό στο τσακίρ κέφι, αλλά η μαύρη σοκολάτα «παίζει» κάποιες φορές το μήνα, ενώ τα μπισκοτάκια digestive τα συναλλάζω με πτιμπερ και τα καταναλώνω με το χυμό, η το γάλα μου το απόγευμα. συνολικά τρώω 3 γεύματα την ήμερα.
    αυτά για την ώρα!
    Καλώς σας βρήκα! :spin:

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    2,392
    Γειά καλώσηρθες! Φαίνεσαι συγκροτημένη και ότι είσαι ήδη σε πρόγραμμα, θες να μας πείς περισσότερα? Καλή συνέχεια!

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    10
    σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου.
    Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω για την δίαιτα… πιο σωστά διατροφή που κάνω, μονάχα πως πρέπει να φροντίζουμε με θέληση τον εαυτό μας… για να συνεχίσει και αυτός να μας φροντίζει, πάντα με θέληση για κάτι καλύτερο.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    1,437
    Belladonna καλως ορισες στηνμεγαλη παρεα μας και μπραβο για την προσπαθεια σου που ομολογουμενως δεν εινααι ευκολη................ :thumbup::thumbup::thumbup:

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    10
    τιποτε δεν ειναι ευκολο... οποτε..
    σας ευχαριστω για την αποδοχη

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    216
    καλως ήρθες και καλή συνέχεια στην προσπάθειά σου!

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    881
    Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    10
    Βελτίωσα την ποιότητα του φαγητού μου αλλά ήθελα να βελτιώσω την ποσότητα αλλά και να βάλω ένα πιο σταθερό πρόγραμμα πχ να τρώω πάνω κάτω συγκεκριμένες ώρες και ας μην έχω πεινάσει αρκετά, έτσι μαθαίνει ο οργανισμός και σιγά σιγά θέλω να τρώω κάτι τις συγκεκριμένες ώρες, πάντα με απόκλιση μια με δυο ωρών, και αυτό θέλει πειθαρχεία και καλή ψυχολογία, και δόξα τω θεώ έχω και απ τα δυο, αλλά αν δεν ήμουν καλά ψυχολογικά δεν θα ξεκινούσα καν αυτή τη προσπάθεια. Ζω με τους γονείς μου και είμαι τυχερή γιατί η μητέρα μου είναι εκπληκτική μαγείρισσα και έχω γευτεί λαχταριστά φαγητά οπότε νομίζω πως έκλεισα αυτό το κεφάλαιο.. είμαι χορτασμένη από γεύσεις, τώρα θέλω να ελαφρύνω και ας στερούμε τα πολύ παχυντικά της. Ανακαλύπτω νέες γεύσεις και μαθαίνω σε αυτές. Παλιότερα η μαύρη σοκολάτα δεν μου άρεσε καθόλου, τώρα είναι μια μικρή όαση. Πάντα έτρωγα λίγο, έχανα γεύματα η έτρωγα περισσότερα. Λιγούρες έχω αλλά ασχολούμαι με διάφορα για να γεμίζω το κεφάλι μου και μετά απλώς περνά. Αν επιμένει η λιγουριτσα, τότε μπορεί να φάω κάτι πολύ ελαφρύ. Δεν αφήνω το στομάχι μου άδειο για πολλές ώρες.
    Το μυστικό είναι για μένα πως δεν έχω βγάλει κάτι εντελώς απ το διαιτολόγιο μου, και αν μια μέρα θέλω να φάω απ έξω η οτιδήποτε, τότε θα το κάνω, οι απαγορεύσεις μπορεί να γίνουν εμμονή.

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    10
    Όσο διατηρώ την ψυχολογία μου ψηλά δεν χάνω τον έλεγχο στο φαγητό

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •